Nutreco investeert in modernisering en uitbreiding van visvoerfabriek in Australië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/03/2010 07:12
Nutreco's dochteronderneming Skretting investeert EUR 20 miljoen om haar visvoerfabriek in Tasmanië in Australië te moderniseren en de productiecapaciteit te vergroten. Deze investering stelt Skretting in staat te voldoen aan de groeiende vraag naar hoge kwaliteit visvoer voor zalm, forel, barramundi en tonijn in zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Sinds 2001, het jaar waarin Nutreco haar visvoeractiviteiten in Australië acquireerde, is het volume voor visvoer in deze regio jaarlijks met 10% gegroeid.

De investering in de fabriek, die resulteert in een verdubbeling van de capaciteit naar 120.000 ton per jaar, bestaat onder meer uit de installatie van een tweede productielijn, modernisering van de silo's en de integratie van de bestaande lijn in de vernieuwde fabriek.

Knut Nesse, Nutreco's Executive Vice-President Aquaculture: "Onze klanten in deze regio zijn de laatste jaren aanzienlijk gegroeid. Met deze investering geven we een duidelijk signaal van betrokkenheid om hun groei te ondersteunen en onze positie als marktleider in de visvoermarkt te behouden. Voor de komende jaren wordt verwacht dat de markt voor de belangrijkste gekweekte vissoorten snel zal blijven groeien. Met deze uitgebreide en gemoderniseerde fabriek kunnen we onze klanten meer efficiency en flexibiliteit bieden in combinatie met de hoogste normen op het gebied van milieu en voedselveiligheid".



* * * * *







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL