Gereglementeerde informatie - Ageas UK kondigt de overname aan van Groupama Insurance Company Limited (GICL)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/09/2012 08:33
Na de aankondiging van exclusieve gesprekken op 7 september 2012, bevestigt Ageas vandaag een overeenkomst te hebben ondertekend voor de acquisitie van Groupama Insurance Company Limited voor een totaalbedrag van GBP 116 miljoen (EUR 145 miljoen). Met deze overname groeit Ageas uit tot de vijfde grootste Niet-Leven-verzekeringsmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk (met een marktaandeel van 5,2%); de vierde grootste in particuliere autoverzekeringen (marktaandeel 11,7%); en de vierde grootste in particuliere verzekeringen (marktaandeel 7,1%).[1]

De acquisitie past strategisch perfect bij Ageas UK en vormt een goede aanvulling op de distributiebenadering via meerdere kanalen ('multi-channel distribution'). De positie in de Britse markt voor verzekeringsmakelaars wordt hiermee verder versterkt. GICL biedt auto-, motor-, inboedel-, reis-, ongevallen- en commerciële verzekeringsproducten aan in het Verenigd Koninkrijk, waarmee de bestaande portefeuille van Ageas UK wordt versterkt en aangevuld met gespecialiseerde producten. De transactie heeft geen betrekking op de brokeractiviteiten van Groupama in het Verenigd Koninkrijk.

De aangepaste boekwaarde van GICL per 31 december 2011 bedraagt GBP 211 miljoen (EUR 252 miljoen), en houdt rekening met de overdracht van de toegezegde pensioenverplichtingen en de betaling die de overdracht voorafgaat[2]. Op basis van de totale Niet-Leven inkomsten eind 2011 voor Ageas UK en GICL samen, komt het premie-inkomen (of de brutopremies) van Ageas UK door de overname zo'n 20% hoger uit op pro forma jaarbasis, oftewel een jaarbedrag van GBP 2,1 miljard (EUR 2,4 miljard).[3] Voor wat betreft de operationele prestaties, boekte GICL in 2011 een winst na belasting van GBP 25,9 miljoen (EUR 29,8 miljoen) en bedroeg de combined ratio 97,8% (FY2011).

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring door de toezichthouders en zou naar verwachting vóór eind 2012 voltooid moeten zijn. Na de afronding van de transactie wordt GICL een 100% dochteronderneming van Ageas UK.

Bij de aankondiging zei Bart De Smet, CEO Ageas: "Dit is een zeer welkome acquisitie om zowel strategische als financiële redenen. En tevens een belangrijke vervolgstap in de uitvoering van de strategie van Ageas in de richting van een evenwichtige portefeuille van Leven- en Niet-Leven-activiteiten. Na de start van ons samenwerkingsverband met Tesco Bank in 2010 en recenter ook de overname van Kwik Fit Financial Services en van Castle Cover weerspiegelt ook deze overname de op meerdere kanalen en merken geënte distributiestrategie van Ageas in het algemeen en van Ageas in het Verenigd Koninkrijk in het bijzonder. Wat betreft de financiële merites verwachten wij van GICL een hoger rendement op de investering dan het door Ageas vooropgestelde minimumrendement van 11%."

Barry Smith, CEO Ageas UK, voegde hieraan toe: "Deze transactie past perfect in de verdere ontwikkeling van Ageas in het Verenigd Koninkrijk. Ageas en GICL hebben allebei een sterke reputatie op de Britse markt voor verzekeringsmakelaars; met deze transactie versterken wij onze niet-aflatende inzet voor die makelaars en hun klanten. Wij zijn trots op onze sterke relatie met makelaars en geven met deze aankondiging een duidelijk signaal af dat wij hen blijven ondersteunen en nauw met hen blijven samenwerken. Ageas en GICL vullen elkaars sterke punten aan en leveren samen een geweldig bedrijf op dat gericht is op de behoeften van de klant en dat tegelijkertijd ook een hoger rendement voor onze organisatie oplevert."












Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL