Ageas, Gereglementeerde informatie - Ageas kondigt Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van ageas N.V. en ageas SA/NV aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/05/2012 07:44
Ageas kondigde reeds op 29 maart 2012 de vereenvoudiging aan van de juridische structuur. Aan de aandeelhouders wordt voorgesteld om ageas N.V. en ageas SA/NV te fuseren en over te gaan tot een reverse stock split met de verhouding 10 voor 1. Gezien het feit dat het vereiste quorum bij de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV op 21 mei 2012 niet zal worden gehaald, worden aandeelhouders uitgenodigd voor de vergaderingen op 28 juni 2012 in Utrecht en op 29 juni 2012 in Brussel.

Belangrijkste elementen van het voorstel:

De fusie: alle activa en verplichtingen van de Nederlandse entiteit ageas N.V. worden overgedragen aan de Belgische entiteit ageas SA/NV en voor elk aandeel ageas N.V. wordt één aandeel ageas SA/NV uitgegeven. Gevolg is dat het aantal aandelen in het bezit van elke aandeelhouder van ageas SA/NV verdubbelt.
Een reverse stock split en een reverse VVPR strip split: na de fusie worden het totale aantal aandelen ageas SA/NV en de VVPR strips gedeeld door 20. Als de omgekeerde splitsing voor een aandeelhouder na de fusie geen afgerond aantal aandelen ageas SA/NV of VVPR strips oplevert, wordt het aantal aandelen en VVPR strips naar beneden afgerond. De resterende fractie wordt in contanten uitgekeerd.

Als gevolg van beide hierboven beschreven transacties ondergaan alle aandeelhouders in de praktijk een reverse stock split (op het niveau van de unit) met een verhouding van 10 voor 1.

Voorwaarden voor de transactie
De fusie en in het verlengde daarvan de reverse stock split zullen alleen plaatsvinden als aan twee voorwaarden is voldaan:

Het aantal aandelen waarvoor aandeelhouders van ageas N.V. het recht op uittreding willen uitoefenen en waarvoor ze gecompenseerd willen worden, moet lager zijn dan 0,25% van het totale aantal aandelen ageas N.V.
Ieder verzet van schuldeisers van ageas N.V. tegen de fusie (en in het verlengde daarvan de reverse stock split) is uiterlijk op 3 augustus 2012 ingetrokken door de betreffende schuldeisers of opgeheven door een beschikking van een rechter.
Meer informatie, voorbeelden, het persbericht van 29 maart 2012, de visuele weergave van de vereenvoudiging en vragen & antwoorden vindt u op:

http://www.ageas.com/nl/Pages/vereenvoudiging%20structuur.aspx
Praktische aspecten
De fusie en de reverse stock split zijn onder voorbehoud van de goedkeuring van de Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van 28 en 29 juni 2012 en treden onder de hierboven beschreven voorwaarden op 7 augustus 2012 in werking.

Om de deadlines te halen, hanteert Ageas het volgende tijdsschema:
De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas N.V. wordt op 28 juni 2012 om 10:00 uur gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV wordt op 29 juni 2012 om 10.00 uur gehouden in het Nationale Theater in Brussel. Informatie over aanwezigheid of stemrechten is te vinden in de officiële agenda.

In verband met deze vergaderingen worden vandaag de volgende documenten op de website, http://www.ageas.com/nl/Pages/aandeelhoudersvergaderingen.aspx, gepubliceerd:
· Een toelichting bij alle punten op de agenda;
· Het verslag van de Accountant van ageas SA/NV over de fusie, in overeenstemming met artikel 772/9 van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarverslagen, inclusief de jaarrekening van zowel ageas SA/NV als ageas N.V. over boekjaar 2008, 2009, 2010 en 2011 en de verklaringen van de accountant zijn te vinden via

http://www.ageas.com/nl/Pages/Jaarverslagen.aspx.

Aandeelhouders worden alleen toegelaten tot de vergadering en kunnen ter vergadering alleen stemmen voor het aantal aandelen dat ze op de registratiedatum bezitten en waarvoor ze kenbaar hebben gemaakt hun stemrecht te willen uitoefenen tijdens de vergaderingen, ongeacht het aantal aandelen dat ze op de dag van de vergadering bezitten.

Deze registratiedatum is vastgesteld op 31 mei 2012 om middernacht (CET) voor de vergadering van ageas N.V. en op 15 juni 2012 om middernacht (CET) voor de vergadering van ageas SA/NV.

Aandeelhouders die de vergadering wensen bij te wonen, dienen zich vóór 22 juni 2012 kenbaar te maken voor de vergadering van ageas N.V. en vóór 23 juni 2012 voor de vergadering van ageas SA/NV.

Aandeelhouders die bij deze vergaderingen willen worden vertegenwoordigd, moeten vóór diezelfde data het volmachtformulier hebben ingeleverd.

Met eventuele vragen over deze vergaderingen kunt u zich wenden tot info@ageas.com.

Ageas is een internationale verzekeringsmaatschappij met ruim 180 jaar vakkennis en ervaring. Ageas behoort tot de 20 grootste verzekeraars van Europa en heeft ervoor gekozen zich toe te spitsen op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. De verzekeringsactiviteit is verdeeld over vier segmenten (België, het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azië) en draait op een combinatie van volledig eigen dochtermaatschappijen en partnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs in de hele wereld. Ageas onderhoudt stevige partnerships in België, het VK, Luxemburg, Italië, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India en Thailand, en heeft dochtermaatschappijen in Frankrijk, Hongkong en het VK. In België is Ageas via AG Insurance marktleider in individuele levensverzekeringen en employee benefits, en een topspeler in niet-leven. In het VK is Ageas de op twee na grootste verzekeraar voor personenwagens en voor 50-plussers. Ageas stelt meer dan 13.000 mensen tewerk en bereikt een jaarlijks premie-inkomen van meer dan 17 miljard euro.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL