Ageas bevestigt volledige aflossing van Tier 1 obligatielening en gedeeltelijke afwikkeling van RPN(I) na succesvol bod in contanten van BNP Paribas o

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/01/2012 07:37
Gereglementeerde informatie - Ageas bevestigt volledige aflossing van Tier 1 obligatielening en gedeeltelijke afwikkeling van RPN(I) na succesvol bod in contanten van BNP Paribas op de CASHES

Ageas is verheugd dat het bod in contanten dat op 26 januari 2012 door BNP Paribas is gelanceerd op maandag 30 januari 2012 met succes is afgerond.

De acceptatiegraad bedroeg meer dan 50 % bij een biedprijs van 47,5%.

Positieve effecten voor Ageas
Zoals al eerder aangegeven, bevat deze transactie diverse positieve elementen voor Ageas.

Vermindering van het kredietrisico
Het kredietrisico van Ageas op Fortis Bank neemt af.

Vermindering van de volatiliteit van de resultaten
Zoals reeds vermeld in het persbericht van 26 januari 2012, zal het succesvolle resultaat van de transactie de volatiliteit van de resultaten van Ageas in belangrijke mate verminderen.

Verbetering van de liquiditeit
Het liquiditeitsprofiel van Ageas verbetert dankzij de volledige aflossing van de Tier 1 obligatielening die Ageas bezit, ook na afwikkeling van de vergoeding die Ageas aan BNP Paribas betaalt.

Zodra BNP Paribas heeft aangekondigd hoeveel CASHES in aandelen Ageas worden geconverteerd, publiceert Ageas meer gedetailleerde informatie, inclusief het effect op de resultatenrekening, in een vervolgbericht.

Ageas verwelkomt de uitkomst van deze transactie als belangrijke stap voorwaarts in de vermindering van de complexiteit en de volatiliteit van nog uitstaande zaken uit het verleden.












Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL