Ageas sluit overeenkomst over de verkoop van zijn Duitse activiteiten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/10/2011 07:12
Ageas Insurance International N.V. heeft een overeenkomst getekend met Augur Capital over de verkoop van zijn Levenactiviteiten in Duitsland.

In 2007 betrad Ageas Deutschland Lebensversicherung AG de Duitse Levenmarkt onder de naam Fortis. In 2010 boekte het bedrijf een bruto premie-inkomen van EUR 45 miljoen. Het is ook goed gekapitaliseerd: eind 2010 bedroeg de solvabiliteitsratio 305%.

Het bedrijf, dat in Göttingen is gevestigd, verdeelt producten via banken, makelaars en partnerships. Ook Beteiligungskonzept GmbH en zijn filialen vallen onder de overname. Via dit netwerk is Ageas Deutschland Lebensversicherung AG een erkende speler geworden op de opkomende markt voor 'fee-based' advies.

Steven Braekeveldt, CEO voor Continentaal Europa, tijdens de aankondiging van de overeenkomst: "De verkoop van onze Duitse activiteiten ligt in lijn met de strategie die Ageas in september 2009 heeft bepaald. We zijn overtuigd dat Ageas Deutschland, samen met de nieuwe eigenaar, het potentieel van de markt waarin het actief is ten volle zal benutten. Augur heeft een goed track record op het vlak van financiële dienstverlening in Duitsland en we zijn van mening dat de verkoop aan Augur in het belang is van alle betrokken partijen, inclusief werknemers en management, klanten en distributiepartners."

Deze transactie moet worden goedgekeurd door de toezichthouder en zal naar verwachting tegen eind 2011 worden afgerond. De transactie zal vermoedelijk resulteren in een beperkt kapitaalverlies voor Ageas, dat bij de resultaten voor het derde kwartaal in de Algemene Rekening zal geboekt worden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL