Fortis publiceert nieuw Governance Charter op www.fortis.com

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/03/2010 18:00
Fortis heeft haar Corporate Governance Charter herzien om het af te stemmen op de gewijzigde samenstelling en karakter van het bedrijf en op de nieuwe nationale en internationale regelgeving en richtlijnen, die in de loop van 2009 zijn ingevoerd. Het nieuwe charter werd op 9 maart jl. door de Raad van Bestuur goedgekeurd.

De samenstelling en de bevoegdheden van de verschillende bestuurscomités werden herzien, evenals de instelling van een nieuw Corporate Governance Committee. Een gestroomlijnde managementstructuur werd ingevoerd, waarbij het (Group) Management Committee het (Group) Executive Committee adviseert en een nauwere samenwerking bevordert met de operationele vennootschappen in de verschillende landen.

Verder besteedt het charter aandacht aan het bezoldigingsbeleid zowel voor niet-uitvoerende als uitvoerende bestuursleden. Hoewel de Belgische noch Nederlandse regelgeving/wetgeving inzake deugdelijk bestuur dit niet uitdrukkelijk bepaalt, zal dit hoofdstuk tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering ter goedkeuring worden voorgelegd. Daarom wordt het bezoldigingsbeleid voorlopig niet op de website geplaatst.

Tenslotte is het belangrijk om aan te stippen dat de Raad van Bestuur bij het opstellen van het charter de Belgische aangepaste Corporate Governance Code zoals gepubliceerd op 12 maart 2009 -en van toepassing op de verslagjaren die op of na 1 januari 2009 aanvangen- als referentiecode heeft aangenomen.

Verder werd het charter ook uitvoerig getoetst aan de Nederlandse Corporate Governance Code (de 'Code Frijns'). Deze herziene Nederlandse Corporate Governance Code werd op 1 januari 2009 van kracht nadat het was verankerd in de Nederlandse vennootschapswetgeving middels een besluit van 3 december 2009.

Het nieuwe Fortis Governance Charter is voorlopig enkel beschikbaar in het Engels. De Nederlandse en Franse versie zullen eind maart e.k. op de website worden gepubliceerd.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL