Overname SNT door Fortis Private Equity en management SNT afgerond

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/12/2009 10:08
Strategische impuls voor aanbieder customer contact services in Nederland en België. Zoetermeer, 2 december 2009 – Fortis Private Equity Nederland (FPE) en het management van SNT hebben vandaag de overname van SNT afgerond. De transactie betreft de overname van alle aandelen SNT Nederland en SNT België van KPN. SNT is een van de grotere (customer) contact center bedrijven in de Benelux en is met circa 1.250 medewerkers actief vanuit vier locaties verspreid over Nederland en België. Het management van SNT verwacht met haar nieuwe aandeelhouder FPE actief in te kunnen spelen op de diverse marktontwikkelingen op het gebied van multi-channel klantcontact en customer relations management (CRM).

Door de overname door FPE en management komt SNT weer op eigen benen te staan. Jac Vermeer, algemeen directeur van SNT is daarover erg verheugd: “We hebben FPE de afgelopen periode leren kennen als een actieve, ondernemende en betrokken investeerder. Met hen als nieuwe partner kunnen we als zelfstandige en onafhankelijke onderneming inspelen op de marktontwikkelingen binnen onze sector en verder groeien in Nederland en België. Met KPN hebben we van SNT een krachtig bedrijf gemaakt met een goede en solide marktpositie, met FPE kunnen we nu verder investeren in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van klantcontact. Dat SNT actief blijft voor verschillende KPN labels in Nederland en België is blijk van erkenning van de kwaliteit van SNT’s dienstverlening.”

In een toelichting op de transactie zei Arne Hamers, Investment Director bij Fortis Private Equity: “Als toonaangevende speler in de Nederlandse en Belgische customer contact markt is SNT uitstekend gepositioneerd om in te kunnen spelen op de nieuwe marktontwikkelingen. Er is een solide basis gelegd voor verdere groei en uitbreiding van haar activiteiten, zowel autonoom als via acquisities. Wij zijn er trots op dat wij als investeerder een bijdrage mogen leveren aan de verdere uitbouw van SNT, een onderneming die goed bij onze investeringsdoelstellingen past.”

Over SNT
SNT is de langst actieve aanbieder van (inbound) contact center services in Nederland, en was sinds 2005 volledig in handen van KPN. SNT werkt in Nederland en België voor klanten in diverse sectoren zoals verzekeringsmaatschappijen, banken, diverse A-consumentenmerken, IT-bedrijven, nutsbedrijven en internet service providers. Daarnaast wordt SNT regelmatig ingeschakeld bij overheidscampagnes, televisie of goede doelenacties en gemeentelijke projecten. Op basis van een multi-channel aanpak via onder meer telefoon, internet, SMS en chat werkt SNT resultaatgericht om de wensen van haar klanten te kunnen realiseren op het gebied van bijvoorbeeld klanttevredenheid, kostenbeheersing en verkoop.

Over Fortis Private Equity (FPE)
FPE is een dochteronderneming van Fortis Bank Nederland en bouwt actief aan een portfolio van Nederlandse mid-market bedrijven met onderscheidend vermogen en groeipotentie. FPE heeft, naast SNT, belangen in 12 bedrijven in Nederland, waaronder Smithuis Bakkerijen, Kuiken, Sandd, Helvoet, IMS, TurboNed en De Hollandse Vervoert.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL