Effectenkredietinstellingen, wordt wakker en breidt Uw dienstverlening uit. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 15/01/2023 08:37
Dat mogen wij wel zeggen, de huidige Effectenkredietinstellingen willen nauwelijks in Mijnbouw & junior mijnbouw aandelen bemiddelen en ondersteunen met advies en depot verzorging. Het lijken wel "gunsten" voor haar eigen beleggers!
Maar vermoedelijk ontbreekt ook de "kennis" en daarom houden veel Effectenkredietinstellingen zich op de "vlakten" en middelen ook niet in de Mijnbouwaandelen en "fysieke" edelmetaal en andere grondstoffen.
Het op papier bemiddelen in grondstoffen is ook gebrekkig, is onze ervaring.
Het snelle geld, daar zijn de meeste Effectenkredietinstellingen wel voor in! Dag handelen met vaak stukken uit het "Centrale Depot", dat is onze ervaring! Dit vanuit onze toentertijd actieve loopbaan bij de Effectenkredietinstellingen.

Indien U een bedreven accountmanager heeft, met deskundigheid & kennis in de Mijnbouw branche, dan liggen er mooie kansen op percentages die er niet om "liegen"! Wij zouden niet in "zee gaan" met het Kabinet Rutte", die vertrouwen wij zelf niet.

Neem het "koper" fonds Entree Resources.
Dit fonds beschrijven wij al langere tijd dagelijks. In de tweede helft van 2023 gaat de eerste productie spelen in het OT project in Mongolië.
Het is een junior speler, maar hier is iets bijzonders aan de gang.
De Mongolische Regering heeft een belang in het Oyu Tolgio (OT)project aldaar , samen met Rio Tinto. Dit bedrijven staat in de top 3 van de 50 grootste Mijnbouw bedrijven van de wereld. Het OT project kan de derde of vierde "kopermijn" van de wereld worden, als de totale exploitatie plaats vindt. De Mongolische Regering wil het OT project met slechts 1 partner gaan exploiteren.
Echter Entree Resources heeft een JV in het project, dus zal Rio Tinto Entree Resources gaan uitkopen. Een mijnbouwer uitkopen die volop in exploitatie is, kost meer en omdat dit punt spoedig binnen bereik is en "koper hot is", loopt de prijs van het aandeel vrijwel dagelijks op.

Wat voor prijs eruit kan komen? Het zal niet meer zo gaan als bij Turquoise Hill, daar heeft Rio Tinto verschillende bieding achter elkaar gedaan1 De laatste van $43 dollar per aandeel is gelukt.

Indien Uw Effecten bemiddelaar U eerder op dit fonds t.w. Entree Resources gewezen had en ondersteund had, had u dik onder de C$ kunnen inkopen.

laatste transactie van vrijdag 13 januari 2023
Entree Res. Yesterday vol. 197.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:59* T 1.37 +0.03 3,000 2 RBC 79 CIBC K
15:59:50 T 1.37 +0.03 1,600 5 Citadel 85 Scotia K
15:59:50 T 1.37 +0.03 2,600 2 RBC 85 Scotia K
De C$ 1,50 zal spoedig in zicht komen is onze verwachting! Of Rio Tinto zal iets van zich laten horen, onze verwachting is over 3 tot 4 maanden. De Mongolische Regering wil met 1 partij zaken door in 't OT project aldaar.
Er is een "dunne handel"! * steeds 1 sec. voor het einde de partij die de prijsvorming wil besturen. De IIROC zou daar eens op gewezen moeten worden.

Dit is geen koopadvies, maar een goede mogelijkheid, die U met Uw accountmanager zou moeten bespreken.
Wij hebben met ruim 60 jaar ervaring tekort kennis, aldus de voorschriften van de AFM.

De agenda voor deze week.
maandag 16 jan.
Wall Street gesloten

dinsdag 17 jan.
Just Eat 4de kw. cijfers.

woensdag 18 jan.
In de VS - Industriële Productie + Detailhandelscijfer.

donderdag 19 jan.
In de VS - Vastgoed.

vrijdag 20 jan.
4de. kw. cijfers Beter Bed.

media,
-Swiss Franc Is Losing its Edge as Euro’s Prospects Brighten
-Ukraine Latest: Russian Missile Hits Apartment Tower, Kills Nine
see & read more on www.bloomberg.com
Via de radio in Nepal
- een vliegtuig met 72 mensen neergestort, reeds 40 lichamen geborgen.

De Tweede Kamer heeft over de nieuwe pensioen regelingen gesproken en het groene licht gegeven! Het oude pensioen stelsel overboord!? Ja.
Geen enkel land heeft bij een wijziging het oude opgenomen in het nieuwe pensioenstelsel. Dat moet Nederland ook niet doen, want het werkt en om NU iedereen een eigen "pensioen potje" te geven is niet haalbaar. Wat moeten zij met al die toekomstige "data" doen en verwerken voor iedereen!?

Wie controleert dat en hoe gaan ze met dat geld om!? Nu gaat er al zoveel fout! Wij begonnen met niets en nu lijken de jongeren uit onze pot verdeeld te krijgen. "De huidige generatie ouderen hebben de ouderen", toen het AOW (per 1-1-1957 en de weduwen met kinderen per 1-1-1959) gefinancierd", die hebben er nimmer zelf aan betaald en ook nog voor "hun eigen pensioen gespaard",onder te klagen !! Nu werd er door de verwende jongeren "steen & been geklaagd", dat zijn tekort zouden krijgen aan pensioen!
In de jaren 1950-60 mochten de oudste van het gezin doorstuderen, want meerdere kinderen door laten leren was niet te betalen voor de ouders. Alles moest uit eigen portemonnee betaald worden. Geen studie financiering etc. etc.!
Nu gaat het straks gebeuren, dat uit de pot van onze ouderen, geld gestort gaat worden, waar zij zelf "nimmer" voor gewerkt hebben.
De Kamerleden hebben geen "weet" van dit bovenstaande schrijven, heeft veel Kamerleden incl. Mijnheer RUTTE hebben een HEEL "slecht". geheugen! Neen, dat kunnen wij onze niet MEER herinneren, hoor je zo VAAK!


Ook een zeer complexe zaak, en dan de betaling van de toekomstige pensioenen, ook nog afhankelijk maken van de BEURS??? WAT een verstand!!!
De huidige beurssystemen zou ONBETROUWBAAR en daarom wilde de Euronext dhr B. niets met onze klacht van 2 augustus 2022 weten (lees te maken hebben! Dat zou ook voor het nieuwe "Pensioenstelsel" niet goed overkomen.

CHS Inc. and Cargill to expand TEMCO operations to include the Texas Gulf. lees elders meer

Unilever sites join network of world’s most digitally advanced factories. lees elders meerBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL