Welke aandelen in 2023, de Tech e/o Grondstoffen Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 08/01/2023 08:18
Maar eerst dit! Heeft deze club niets anders te doen!? Regering wordt eens WAKKER!!
Of is het gezonde verstand niet meer functioneel!?

Homolobbyclub COC maakt een lespakket. Kinderen van nog maar 5 jaar worden onzeker gemaakt over hun geslacht. En krijgen de illusie dat ze homoseksueel of transseksueel zijn.
Cultuur onder VUUR
Petitie aan onderwijsminister Dennis Wiersma, ga naar
https://geziningevaar.nl/petities/teken/bescherm-kinderen-tegen-seksuele-indoctrinatie-door-coc?cid=1695996878&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2023-01-07#main
Petitie tegen COC

Kleine kinderen mogen geen "kind" meer zijn! Wat een verschil met 50 jaar geleden, moeders verzorgden hun eigen kinderen thuis en "genoten" van hun kind(eren) en zorgden voor de juiste ontwikkeling van Hun kind(eren). Sommige moeders hielden die ontwikkelingen in het Rabo Boek "IKKE" bij e/o andere foto- boeken met tekst erbij geschreven. Een waardevol bezit voor hun kinderen en die weer te vergelijken later met de ontwikkelingen van hun eigen kinderen.
Ach dat is ouderwets, maar de uitgaven voor de "Jeugdzorg" loopt tegenwoordig de "spuigaten" uit. Wat een verschil mat 50 jaar geleden.
Wie helpt de Club van Rutte daar eens aan te herinneren?

Alles draait om geld en de Regering kan heel veel gebruiken.
Daarom groeien de "schuldenlasten, niet alleen in Nederland boven het "hoofd uit", maar in de gehele wereld.
WAAR MOET DAT HEEN!?

Beleggingsdeskundige hoor je over de schuldenlasten nauwelijks praten, een "ver van mijn bed probleem"!

Daarom zien wij 2023 weer als een evenbeeld van 2022, een slecht rendement of U moet de juiste keuzes maken.
Wij mogen van de AFM geen advies geven, tekort ervaring! Eerst inschrijving in het AFM register en dat doen wij niet.
Wij schrijven/berichten op basis van financiële journalistiek.

De agenda voor deze week.
maandag 9 jan.
geen mededelingen.

dinsdag 10 jan.
-Inflatie Nederland

woensdag 11 jan
geen mededelingen

donderdag 12 jan.
FastNed met cijfers
In de VS - schulden van de Overheid.

vrijdag 13 jan.
- wees voorzichtig
- in de VS -Industriële bestellingen.

Keuze van soort aandelen en grondstoffen
Bij ons blijven de reguliere aandelen UIT.
In zijn innovatieve, ICT, Mijnbouw aandelen en Edelmetaal (lees grondstoffen).
De Tech aandelen vinden wij duur en daar besteden wij ook weinig aandacht aan. Moet U bij de Broker en de Effectenkredietinstellingen zijn.

Maar wie zijn wij!?
Mijnbouw aandelen en dan gespreid, bieden kansen, maar laat U wel deskundig voorlichten. Het nadeel van die voorlichting is, de meeste Effectenkredietinstellingen hebben die deskundigheid niet, maar dat zou niet het probleem zijn, al zouden ze maar de ondersteuning geven bij het Settelen van de aandelen. Daar lopen ze ook niet hard voor in Nederland.

Bij het Edelmetaal en de Mijnbouwers, daar zitten wij bovenop!
Begin 2000 zijn wij daarmee begonnen en sinds begin augustus 2022 beperken wij onze verslaggeving over Nederland en Europa tot alleen berichten van de bedrijven op de website te zetten.
De beurssystemen van Euronext hebben wij "geen vertrouwen" meer na onze test van 2 aug. 2022 bij het lokale CTAC. lees meer daarover op
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Klimaat Fanaten
Uit de Financiële Telegraaf van 9 april 2014*
Klimaatprofessor Stapt woedend op!
New York, woensdag Professor Richard Tol is op hoge poten vertrokken uit de klimaatpanel van de "Verenigde Naties. Tol kan zich niet vinden in de "negatieve conclusies van het laatste VN-klimaatrapport". De gevolgen van klimaatverandering worden volgens hem enorm overschat. "Het panel wordt bestuurd vanuit milieubeleid, NIET vanuit de wetenschap".
Eind vorige maand publiceerde het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties zijn vijfde klimaatrapport. De belangrijkste conclusie en waarschuwing luidde:" mocht er wereldwijd niet snel iets veranderen in het klimaatbeleid, dan gaat het klimaatbeleid om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen verloren.
Maar volgens Hoogleraar klimaateconomie Tol is de toon van het rapport 'alarmistisch en apocalyptisch'.
De gevolgen van klimaatverandering worden"overschat"!
"Die overschatting wordt in de hand gewerkt door een zelfselectie van auteurs en referenten in het panel", zegt Professor Tol. Hij is per direct opgestapt.


*Nu 8 1/2 jaar later is de hetze nog veel meer "aangedikt" door een nog grotere zelfselectie van auteurs en referenten! (red. XEA.nl)

De Tweede Kamer heeft over de nieuwe pensioen regelingen gesproken en het groene licht gegeven! Het oude pensioen stelsel overboord!? Ja.
Geen enkel land heeft bij een wijziging het oude opgenomen in het nieuwe pensioenstelsel. Dat moet Nederland ook niet doen, want het werkt en om NU iedereen een eigen "pensioen potje" te geven is niet haalbaar. Wat moeten zij met al die toekomstige "data" doen en verwerken voor iedereen!?

Wie controleert dat en hoe gaan ze met dat geld om!? Nu gaat er al zoveel fout! Wij begonnen met niets en nu lijken de jongeren uit onze pot verdeeld te krijgen. "De huidige generatie ouderen hebben de ouderen", toen het AOW (per 1-1-1957 en de weduwen met kinderen per 1-1-1959) gefinancierd", die hebben er nimmer zelf aan betaald en ook nog voor "hun eigen pensioen gespaard",onder te klagen !! Nu werd er door de verwende jongeren "steen & been geklaagd", dat zijn tekort zouden krijgen aan pensioen!
In de jaren 1950-60 mochten de oudste van het gezin doorstuderen, want meerdere kinderen door laten leren was niet te betalen voor de ouders. Alles moest uit eigen portemonnee betaald worden. Geen studie financiering etc. etc.!
Nu gaat het straks gebeuren, dat uit de pot van onze ouderen, geld gestort gaat worden, waar zij zelf "nimmer" voor gewerkt hebben.
De Kamerleden hebben geen "weet" van dit bovenstaande schrijven, heeft veel Kamerleden incl. Mijnheer RUTTE hebben een HEEL "slecht". geheugen! Neen, dat kunnen wij onze niet MEER herinneren, hoor je zo VAAK!


Ook een zeer complexe zaak, en dan de betaling van de toekomstige pensioenen, ook nog afhankelijk maken van de BEURS??? WAT een verstand!!!
De huidige beurssystemen zou ONBETROUWBAAR en daarom wilde de Euronext dhr B. niets met onze klacht van 2 augustus 2022 weten (lees te maken hebben! Dat zou ook voor het nieuwe "Pensioenstelsel" niet goed overkomen.

Dagelijks zien wij "gestuurde" omzetten, waar niet 1 maar meerdere "luchtjes". aanzitten. Daarom wilde de AFM, een falende toezichthouder, geen bevestiging van onze klacht geven. De AFM doet NU of wij geen klacht over manipulatieve handelingen van Euronext op 2-8-22 te Amsterdam, NIET bij hen gemeld hebben.

zie deze klacht aan de AFM op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Dan mag men in het NIEUWE Pensioenstelsel niet afhankelijk worden/zijn van een organisatie die manipulatieve handelingen toelaat/toestaat! De AFM verzaakt haar PLICHT! Door onderzoek en handelend op te treden.
WETEN de TWEEDE KAMERLEDEN dit wel!? Daar twijfelen wij heel sterk aan!


Je mag met Pensioengelden/uitkeringen niet laten afhangen van een "ONBETROUWBARE " beurs, waar het TOEZICHT een falende partij is. En Euronext de andere kant op kijkt.

Ook laat Euronext partijen toe(lees) neemt in de AEX op, waar het bedrijf nog niet haar degelijkheid heeft bewezen. Zoals in het verleden, minstens drie jaar gedraaid, een degelijk management en een juiste "balans verhouding"!

De WOL van mevrouw Brink heeft dat duidelijk laten zien, dat dat een "vereiste is voor toelating in de AEX"!

De beurs straalt tegenwoordige geen degelijkheid meer uit! Afhankelijk van willekeur en het gebruik van algoritmische systemen, die niet meer te volgen zijn en computer gestuurd door poortjes dicht e/o open te laten, voor transactie die gewenst zijn. zie nogmaals de klacht aan de AFM op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Over duidelijke manipulatie!

Want als je later plots een lager pensioen krijgt en de kosten stijgen, dan is dat een enorme tegenvaller! Verwacht niet dat de Regering dan zal bijspringen.

Dat zien we nu in Zuid-Limburg, de Mijnen werden gesloten en nog steeds treden er scheuren op aan woningen en de Regering kijkt de andere kant op!
Zoals Euronext dhr B. niets van onze klacht wilde weten en ons doorstuurde naar onze bemiddelaar.

Beloven is mooi, maar als er straks problemen zijn, dan zijn er geen daden voor een oplossing"!

Unilever- three ways eating plant-based food can boost your gut health. lees elders meer

In de media
De Regering Rutte wil dat wijn weinig of geen Vis en Vlees meer eten.
Wat bemoeien deze personen zich mee. Mogen wij ook 13 UUR staat te liegen en ook afwijken van de normen & waarden van "Het Leven"!?

Dan willen wij ook schadeloos stelling, want onze voorvaderen de Germanen, Batavieren e.a. leefden toentertijd van vissen en jagen.
Zij moesten toch ook leven en "overleven"!
Geachte Regeringsleden van de club van Rutte, wanneer "STOPPEN" jullie met deze vorm van uit kraaien wartaal!

Zojuist ook over de radio, in Ethiopië worden Hyenas (dit zijn een dieren) verdreven door de groei van de bevolking aldaar. Dit is toch in elk ontwikkelingsland gaande.
GAAN dieren dan voor de MENS!?
De Mens is geschapen en de dieren staan in dienst van de "MENS", zie de Germanen & Batavieren.

De SNS
kwam in/door de problemen,
doordat de ABN AMRO bank haar Vastgoed poot verkocht aan de SNS. Na de Nationalisatie van de SNS bank kwam het in de BAD Bank terecht.
Schuld
De staat neemt ook de 2,35 miljard euro schuld van Propertize over. Lone Star stort via Propertize eenzelfde bedrag aan de Staat, vermeerderd met de opgelopen rente. De staatsgarantie op de financiering van Propertize komt daarmee te vervallen.

Het huidige Propertize ontstond na de nationalisatie van SNS Reaal op 1 februari 2013. Propertize, voorheen SNS Property Finance, is sinds 31 december van dat jaar een zelfstandige vastgoedbeheerorganisatie.

In de 'bad bank' werden bij de nationalisatie zo'n 5,5 miljard euro aan vastgoedleningen ondergebracht. De portefeuille was eind vorig jaar geslonken tot 3,4 miljard euro. Propertize heeft tien jaar de tijd gekregen om de door slechte leningen geplaagde vastgoedportefeuille, die SNS Reaal bijna fataal werd, af te wikkelen.

De ABN AMRO moet volgens onze inschattingen hebben geweten, dat die Vastgoed "POOT" een "molensteen" was voor hen zelf en de koper SNS Bank.
Waar was het toezicht van de DNB op die transactie!? Dit heeft de SNS bank de "KOP gekost" (aandeelhouders en obligatiehouders van de SNS).
DUS de Nederlandse Staat had nimmer SNS mogen Nationaliseren. En daarom kwam een een "waarde NUL uit"! Dan snel boeken dicht en overgaan tot de orde van de dag. Daarom zette de ADM ook de Baisse posities op NUL.
DIT had NIMMER op deze manier gemogen. GA NAAR
https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=dba-26405

media,
-Risk Is Inflation Not Falling Back to 2%, Says Fidelity’s Timmer
-40 People Killed, Dozens Injured in Bus Crash in Senegal
-Europe Inflation Barb Gives New Year Bond Fizz a Bitter Taste
-Strong Quake Hits Vanuatu, Triggering Tsunami Warning
see & read more on www.bloomberg.com

Fijne afsluiting avn Uw weekend en gezellige avond.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL