Wij zijn in shock, in wat voor wereld leven wij! S traks aander nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 25/09/2022 09:01
in de media,
’Cultuur van seksuele intimidatie bij zakenbank Goldman Sachs’! lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/261861754/cultuur-van-seksuele-intimidatie-bij-zakenbank-goldman-sachs

Maar ook dit
Voor de WK wielrennen is Mathieu v.d. Poel gearresteerd, in zijn "hotel" waren meisjes die hem wakker hielden en daar ging het vertellen dat hij "rust" wilde hebben en daar nam de "politie het op voor die FEESTGANGER in het hotel".
Hij heeft toen in de cel gezeten en is kort na het begin afgestapt en moet binnenkort voorgeleid worden! Dit "hotel". moet voor altijd geschrapt worden voor overnachting van "sporters".

Als dan zag hoe wielrenster van Vleuten gisteren bij de dames de wereldtitel binnen haalde en dat een blessure aan de arm! Wat een kanjer die van Vleuten, passie en karakter.

Vanmorgen zette wij de radio aan, alle reclames over de bio-industrie, stikstof en nog meer van die reclames om de "burgers" van de echte problemen af te leiden, wij moeten goed om de "AARDE". denken & letten. Maar dat wisten wij al eeuwen geleden, maar doen de "LEIDERS" dat wel door de eeuwen heen!?

Wat denk je van de huidige Leiders? Oorlog voeren, eigen ik spelen en zeld verrijking zie & kijk maar om je heen!

Dit hebben wij dagelijks op onze website staan en terecht!
Respect in de wereld!
Waar en Wie heeft nog respect voor de medemens!? Dat is ook UW collega belegger! Maar de "hebzucht" heeft heel veel mensen in de "tang genomen"!Wat zagen wij met onze test op 2 augustus j.l., bij het lokale fonds CTAC!?
Je reinste manipulatie en klachten bij de AFM & Euronext werden als volgt afgedaan: de AFM liet tot op heden niets van zich horen, dus respect van "klagers (lees terechte), daar heeft de AFM "LAK". aan, Euronext dhr B. liet dit weten, daar moet je niet bij Euronext zijn, maar bij Uw broker. Maar UW systeem klopt niet, us moet EURONEXT dat oplossen en niet mijn "broker/bemiddelaar"!
Zo werkt het, elkaar afdekken en dat deed de "politie in Australië ook bij v.d. Poel, de dames (veroorzaaksters) werden beschermd. Zo hangt de gehele wereld aan elkaar.

Daar beperken wij onze verslaggeving over de gang van zaken dagelijks over de Europese beurzen.

Let op de "kopermijn aandelen.
Goldman kocht eerst Entree Resources aandelen en nu Turquoise Hill, beide zitten in het Oyu Tolgio project in Mongolië .

media,
Docu toont islamisering in probleemwijk Londen: ’Het is een staat in een staat’!
In de shariarechtbank van een Britse haatprediker kloppen regelmatig Nederlandse moslims aan voor raad. Vrouwen trekken daar steevast aan het kortste eind, zag documentairemaker Sinan Can. Hij dompelde zich voor een reportage wekenlang onder in probleembuurten in Parijs, Brussel en Stockholm, maar zag nergens zo’n zorgwekkende islamisering als in deze Londense shariawijk. „Het is een staat in een staat geworden.” lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1179503166/docu-toont-islamisering-in-probleemwijk-londen-het-is-een-staat-in-een-staat

Hier in Nederland bij de Politie spelen de "hoofddoekjes ook een rol"!
In Iran willen ze GEEN hoofddoekjes meer en hier wel, wat een wereld!

media AZC
Verwarde man die van AZC Ter Apel kwam vernielt 20 auto’s
lees verder op www.dft.nl

Liquiditeit in de video van Mevr. Bais. Over de grootste bankfraude ooi!
Banken hadden tijdens de kredietcrisis liquiditeitsproblemen. Dit werd al in 2006 duidelijk, toen banken meer met derivaten gingen handelen. Deze overeenkomsten werden niet goed gedocumenteerd, waardoor banken de liquiditeitsrisico's van de rentederivaten eerst niet goed op het vizier hadden. Tegelijkertijd werd er bij het verkoopkanaal van banken aangestuurd op het afsluiten van zoveel mogelijk rentederivaten.

Toen de rente ging dalen moesten banken meer onderpand vragen van hun klanten, onderpand dat banken soms zelf financierden. Op die manier wentelden banken het risico van de renteswaps die ze zelf verstrekt hadden af op hun klanten. Door nieuwe regelgeving werden deze risico's zichtbaar. Opvallend is dat er in onderzoeken naar de kredietcrisis veel meer aandacht was voor kapitaal dan liquiditeit. Volgens Bais hebben pensioenfondsen dit liquiditeitsprobleem opgelost door via andere vehikels liquiditeit te verstrekken aan banken.
en Beluister de video van Mevr. Hester Bais, duur 1.21.0 uur
op https://www.hollandgold.nl/nieuws/hester-bais-over-de-grootste-bankenfraude-ooit

Deze video is beslist een aanrader. Wij hebben deze video afgeluisterd en mevr. H. Bais heeft geen vertrouwen meer in het OM en de AFM gaf zelden een echt antwoord. Bij diversen personen is belangen verstrengeling voelbaar. Ook bij Mevr. van Geest AFM vertelde zij.
Wij staan dus niet alleen en mogelijk wil de AFM daarom geen bevestiging geven op onze klacht over de manipulatie bij CTAC van 2 aug. j.l. 2022AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK. Die hebben bij ons geklaagd!

Beluister de video van Mevr. Hester Bais, duur 1.21.0 uur
op https://www.hollandgold.nl/nieuws/hester-bais-over-de-grootste-bankenfraude-ooit

Rekenmethode
Als voor de boeren dezelfde rekenmethoderegels zouden gelden als voor de asielcriminaliteit zou de stikstofuitstoot fors lager uitvallen zodat boeren hun werk normaal zouden kunnen uitvoeren! Maar dat zal wel niet want rekenen met twee maten, daar zijn ze in Den Haag goed in!
S. v/d L. te, M.

MAAR er is helemaal geen crisis lees verder op Wetenschap kan de natuur niet verklaren en zeker niet de stikstof. ga naar https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=dba-46120

media, JP Morgan
Spoofing: Zo manipuleerde JP Morgan de goudmarkt.
Handelaren van de Amerikaanse bank JP Morgan hebben zeker tien jaar lang de goudmarkt gemanipuleerd. Drie handelaren plaatsten bijna dagelijks fictieve orders om de prijzen van edelmetalen in een bepaalde richting te bewegen. En daar profiteerden ze van, omdat ze daardoor tegen een lagere prijs konden inkopen en tegen een hogere prijs konden verkopen. Drie handelaren van JP Morgan die de markt jarenlang manipuleerden riskeren lange gevangenisstraffen.

lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/spoofing-zo-manipuleerde-jp-morgan-de-goudmarkt

Met o.a. dit in het verhaal.
Banken onder vergrootglas
De laatste jaren liggen verschillende goudbanken onder een vergrootglas die op deze manier de goudprijs manipuleerden. In 2020 werden twee handelaren van Deutsche Bank schuldig bevonden aan spoofing, een jaar later gebeurde dat met twee handelaren van Bank of America. De drie handelaren van JP Morgan riskeren een jarenlange gevangenisstraf, indien ze schuldig worden bevonden aan deze vorm van manipulatie.

JP Morgan is één van de grootste namen onder de goudbanken. Niet alleen beheert de bank veel fysiek edelmetaal voor verschillende partijen, ook is het een grote speler op de termijnmarkt voor edelmetalen. Eind maart had de bank voor $330 miljard aan derivaten voor edelmetalen uitstaan, omgerekend ongeveer 67% van alle posities van banken. Hun positie op de termijnmarkt is drie keer zo groot als die van de Citigroup, de tweede grootste speler in deze markt.
reactie XEA.nl
Dan nodigt deze positie uit tot "grote oplettendheid van de toezichthouders"!
EN voeren die dat wel uit? Door de onmogelijke controleerbaarheid is er van alles mogelijk! Personeel kan met medeweten van de TOP, zolang het goed gaat, doen & laten wat zij willen! Nick Leeson e.a. zijn er voorbeelden van.

media d.d. 11 aug. 2022
JPMorgan Gold Traders Found Guilty After Long Spoofing Trial
Traders were convicted in Chicago on charges they manipulated markets for years.
Geen schikking maar zeker enkele maanden "DICHT" de afdeling van deze handel!
MAAR DAT ZAL DE SEC NIET AANDURVEN, maar dat zou wel werken en afschrikken!


Reactie XEA.nl
Laten de toezichthouders eens gaan kijken welke rekeningen er van klanten worden "gebruikt" (lees: of de klanten weten dat hun goud, zilver tegen vergoeding wordt gebruikt en daar ook contracten aan ten grondslag liggen). De SEC en ook in Europa zouden daar veel scherper op moeten zijn. JP Morgan heeft dan alle "gereedschappen" in eigen hand, om daar in de "verleiding te komen"!


Bij dit bericht hebben wij de manipulaties vast gelegd.
Ctac betaalt in 2 termijnen voor Technolgy2Enjoy
of ga naar
https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-45756&type=toon
en klacht bij de AFM, heeft U dit ook meegemaakt, stuur dan een klacht naar marketsupervision@afm.nl
U mag de klacht overnemen van
https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=dba-45757

allemaal ellende, kommer & kwel!
Hier worden wij niet vrolijk van.

Pfizer and Sangamo Therapeutics Announce Phase 3 Trial of Investigational Gene Therapy for Hemophilia A Has Re-Opened Recruitment. lees elders meer

De economische toekomst in Nederland zal zeer slecht worden, bedrijven kunnen de extra kosten niet door berekenen, de per 1 oktober a.s. moeten de Covid 19 steun van de regering worden terugbetaald. Alles bij elkaar een te hoge last, dus bij het MKB zullen veel faillissementen komen.

Mensenrecht!? Zeker in Rusland!
Dag 214 van de invasie
LIVE | Vrijgelaten krijgsgevangene vertelt over gruwel die hij in Rusland meemaakte.
Vrijgelaten krijgsgevangene vertelt over gruwel die hij maandenlang in Rusland meemaakte

De 28-jarige Brit Aiden Aslin zat maandenlang gevangen in Rusland. Afgelopen week mocht hij, na een ruil met Oekraïne, op een vliegtuig naar huis stappen. Aan Britse media vertelt hij over de gruwel die hij tijdens die maanden meemaakte.

Bij de gevangenenruil tussen Rusland en Oekraïne enkele dagen geleden zaten ook tien buitenlandse mannen die voor Oekraïne de wapens hadden opgepakt. Een van hen was de Brit Aiden Aslin (28) die sinds 2018 in Oekraïne woonde. Samen met zijn moeder doet Aslin zijn verhaal.

Zijn moeder vertelt over de onzekerheid die ze maandenlang doorstond. “Het voelt niet echt”, zei ze tegen BBC. “Ik dacht dat deze dag nooit zou komen. Zijn vrijlating gebeurde van de ene dag op de andere. Het eerste wat ik moest doen was hem een dikke knuffel geven om te weten of hij het echt was”, vertelt ze. “Ze hebben mij en mijn familie bijna zes maanden door een hel laten gaan, door chantage en propaganda,” zei ze. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/159389436/live-vrijgelaten-krijgsgevangene-vertelt-over-gruwel-die-hij-in-rusland-meemaakte

reactie XEA.nl
De veroorzaker van al dit "LEED" zou het zelfde lot moeten krijgen, maar niet met een vrijlating. En wij geloven, dat de leiders straks weer in de rij staan, om hem een hand te geven.

de agenda voor deze week
maandag 26 sept.
geen mededelingen

dinsdag 27 sept.
KBC.- Jaarverslag 2021/2022
In de VS - durable Goods, Verkoop huizen & consumentenvertrouwen.

woensdag 28 sept.
in de VS- Leading indicators.

donderdag 29 sept.
In Japan- detailhandel.

vrijdag 30 sept.
Duitsland- werkgelegenheid
in de VS consumenten uitgave.

media,
Metaalbedrijf Aldel ontslaat 175 van 200 werknemers om gascrisis.
DELFZIJL (ANP) - Aluminiumfabrikant Aldel in Delfzijl ziet zich door de gascrisis genoodzaakt zo’n 175 van de 200 werknemers te ontslaan. De Groningse metaalfabriek ligt sinds begin september stil omdat het met de hoge energieprijzen onmogelijk is geworden om rendabel te blijven produceren.
lees meer op https://www.telegraaf.nl/financieel/800485334/metaalbedrijf-aldel-ontslaat-175-van-200-werknemers-om-gascrisis

media,
BMW BERLIN-MARATHON starters with special backgrounds and mission visit BMW Group Plant Berlin. lees elders meer

media,
Analyse: Zitten we al in een economische crisis?
Daalt het reële bbp?
Volgens de laatste cijfers van Eurostat steeg het bbp in de eurozone in het tweede kwartaal op jaarbasis nog met 4,1%. Dat lijkt een prima groeicijfer, maar daar staat tegenover dat ook de inflatie sterk is toegenomen. In augustus was de inflatie in de eurozone gemiddeld zelfs 9,1% op jaarbasis, wat betekent dat het reële bbp in de muntunie negatief is. De groei van de economie is voor meer dan honderd procent toe te schrijven aan stijgende prijzen, wat betekent dat we deze vraag met ja kunnen beantwoorden. De inflatie overschaduwt de economische groei, wat betekent dat de reële economie nu al krimpt.
lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/analyse-zitten-we-al-in-een-economische-crisis/

reactie XEA.nl
Een heel goed en onderbouwd verhaal en een terechte conclusie.
Met dank aan Frank.

media,
Warme adem Fed wellicht goed nieuws voor goud.
Voor goud overschaduwt de sterke dollar de geopolitieke maalstroom
De cyclus van toenemende geopolitieke risico’s houdt aan, waardoor goud op 10 augustus naar een maandelijks hoogtepunt van $1807 per ounce steeg, toen China militaire oefeningen hield boven en rond de regio Taiwan. Het machtsvertoon was ongekend. In een opiniestuk in de Wall Street Journal stellen Hal Brands en Michael Beckley dat de nieuwe militaire capaciteiten van China, in combinatie met de afnemende Amerikaanse militaire macht sinds half 2020, het land de kans biedt om Taiwan weer bij China in te lijven. lees elders meerop
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/09/24/warme-adem-fed-wellicht-goed-nieuws-voor-goud/

Fijne afsluiting van Uw weekend.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL