Wall Street was tevreden met 75 basis punten. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 16/06/2022 06:12
Op Wall Street was men tevreden met de uitslag van de FED, 75 basis punten en wat er in het verschiet zit. lees verder bij media. Alles draait om de rente, een recessie bestrijding en wat nog meer "ellende" in de wereld!?
De Dow sloot op 30,668.53 +303.70 +1.00%
De Nasdaq gaat mee naar 11,099.16 +270.81 +2.50%

De Oostmarkt laat een gemengde stemming zien,
in Japan de Nikkei 26.638 +312 punten
in Hong Kong de Hang Seng 21.223 -85 punten
in Australië de All Ordinaries 6.813 +28 punten
in Singapore de Straits 3.140 +34 punten

Alles draait om inflatie en recessie! Wij zien slechtere tijden aankomen, dit in vergelijking met de jaren eind 1920 en de dertiger jaren vorige eeuw.
Dit is geen zwart kijken, maar realisme.
Toen hadden wij geen geld om de overproductie vanuit de VS te kopen en NU ook niet. WE "barsten van de schulden", dat is het verschil met toen.

media,
- Wall Street Sounds a Louder Recession Call After Fed Rate Hike.
- Fed Hikes 75 Basis Points; Powell Says 75 or 50 Likely in July.
- Revlon Files for Bankruptcy Facing High Debt, Supply Chain Pain.
- Stocks Jump as Powell Soothes Wall Street’s Nerves.
- see & read more on www.bloomberg.com

Politiek - OM versus Rechtspraak. Pim Fortuyn, was er 1 dader act? NEEN!lees elders meer. lees meer op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45005&type=toon

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

Special issue Sustainability: de transitie naar groene steden.lees elders meer.

De agenda
Donderdag
00:50 Japan: Handelsbalans - Mei
06:30 NL: Werkloosheid - Mei (NL)
13:00 VK: Bank of England - Rentebesluit (VK)
14:30 VS: Woningbouw en bouwvergunningen - Mei (VS)
14:30 VS: Steunaanvragen, Philadelphia Fed index - Juni (VS)

Vrijdag
05.00 Japan: Rentebesluit Bank of Japan
10.30 EU: Ecofin-bijeenkomst EU-ministers van Financiën
11.00 EU: Inflatie (mei), bouwproductie (april)
14.00 Aandeelhoudersvergadering Alumexx
15.15 VS: Industriële productie (mei)
16.00 NL: Expiratie opties op Euronext Amsterdam
bron DFT

LET OP
Mijnheer Rutte & Mevr. Kaag maken zich sterk voor een Europees Paspoort.
Daar komt alles in te staan o.a. dat je gevaccineerd bent, anders mag je dit en dat niet meer. Ook wordt alles gekoppeld aan dat "PASPOORT", je geld opnemen etc., dat is beangstigend, de Overheden weten dan alles van U, Uw bezittingen, Uw manier van inkopen doen, zeg maar ALLES. Uw gehele dagelijks bestaan komt bloot te liggen! Mogelijk al per 1 juli a.s. gaat dit in.
Dit moet gestopt worden!!!

Oranjewoud
De CEO van Oranjewoud vraagt op 30 april 2021 uitstel van de Cijfers 2020.
Maar laat verder geen cijfers meer zien. WAAR dient TOEZICHT voor, (lees Heren AFM) dat er "toezicht" wordt gedaan en laat zien dat er actie tegen wordt ondernomen!


Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 16 juni nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

De valuta's
de dollar euro 1,0441 de Yen 1.4019 't Pond 0,8599 AU$ 1,4880 C$ 1,3457 NZ$ 1,6597 Sing$ 1,4492

Media
Tanken in Duitsland binnenkort aanzienlijk goedkoper en daar zit ook nog een "wegenbelasting bij"! Hier dubbel belasting op benzine, ook dat moet weg. Net als de BOX 3 heffing. Burgers ervaring hier steeds meer DWANG en verplichtingen. DEMOCRATIE is ver weg in Nederland, we moeten maar eens alles
plat leggen"!


Edelmetaal
Goud $ 1.831.10 en zilver $ 21.61 Platina $ 940 Gold/Silver Ratio 84,71 Olie $ 116,04 en de dollar euro 1,0441
1 bitcoin = 22.328 USA dollar.

Teveel politici uit zijn op een luxe & "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Mevr. Kaag wil niet wijken voor andere zaken die NU wel van belang zijn.
60 Miljard euro's voor Jetten, dat is een "peulenschilletje" bij de EUR 100 miljard, die Duitsland gaat besteden aan Defensie.
In Nederland mag niets af van die EUR 60 miljard vindt mevr. Kaag.

Cultuur onder Vuur
Breng al de grote wilde grazers uit de Oostvaardersplassen naar de slager en richt dit gebied in als natuurrijk boerenland. Dat pleidooi voert bioloog dr. Jan A. Schulp in een gastbijdrage op de website van Cultuur onder Vuur:
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/nederland-is-een-land-voor-boerennatuur-dus-breng-de-wildegrazers-van-de-oostvaardersplassen-maar-naar-de-slager?cid=1524699208&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-06-06#main

Dr. Schulp: 'Breng wilde grazers naar de slager, Nederland is boerenland'
De Europese Commissie komt met plannen om bedreigde journalisten te beschermen. Dat lijkt nobel, maar geeft klimaatactivisten een voorkeursbehandeling. Daar waarschuwt jurist en arts prof. Lucas Bergkamp voor in een gastbijdrage op onze website:

Prof. Bergkamp: 'Geef klimaatactivisten geen streepje voor bij de rechter'
Nederland dreigt een klimaatkalifaat te worden.

zie meer op
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/klimaatactivisten-behoren-geen-voorrechten-te-hebben-bij-de-rechter?cid=1524699208&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-06-06#main
Klimaatlinks wil alles afbreken wat wij in dit land hebben opgebouwd.
Waar komt deze waanzin vandaan?
En, belangrijk nog, waar leidt die ons naartoe?
Ontdek het antwoord in Groen is het nieuwe rood, het boek van de campagne Cultuur onder Vuur over de linkse klimaatdwang.

Ja, ik help met een maandelijkse donatie- ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer/maandelijks?cid=1461687654&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-26#main

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Milieu Fanatiekelingen
in de media,
Roep om realisme in klimaatdoelen
Meer Russisch gas gebruikt: ’Beleid tegen kolen is failliet’.
Omdat de drie centrales vanwege klimaatdoelen verplicht op een laag pitje zijn gezet, moet de overheid de (buitenlandse) eigenaren naar verwachting voor honderden miljoenen compenseren. Als alternatief verstoken we nu extra peperduur aardgas, dat ook gebruikt had kunnen worden om de winterbergingen te vullen.
zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/822754532/meer-russisch-gas-gebruikt-beleid-tegen-kolen-is-failliet

XEA.nl schrijft al langer, de "Milieu Gekte" is al langer in Nederland, waar is realisme?
Hetzelfde dat Koeien een vergunning moeten hebben om in de wei te mogen lopen.
Nederland is daar bekend om! Ook hier zijn rechters niet meer onafhankelijk.
Dat hebben wij ook al meegemaakt. BiBob voor bedrijven waren standaard vertelde een Gemeente in Nederland. Maar een keten van witwassen had dat niet nodig. Toen wij de Rechter daarop wezen, oordeelde de rechter: "in deze zaak was dat niet van belang"! Meer dan 10 jaar werden zij niet gecontroleerd en konden zij(dat hebben wij ons laten vertellen) 3 tot kweken per jaar doen!
Zo gaan instanties om met dit soort zaken. Begrijpt U dit!?

media, Klimaatgeld
Men geeft de mens de schuld van CO2-uitstoot en dus klimaatverandering. Maar wie zegt dat we gewoonweg niet door evolutie voor een verandering staan die de aarde al miljoenen jaren heeft doen veranderen? Wat dacht je van al die vulkaanuitbarstingen en bosbranden en wat dat doet met de CO2-uitstoot? Daar kan je voor miljarden aan maatregelen tegenaan gooien maar dat is geld in een bodemloze put gooien. We moeten zuinig op de aarde zijn maar dat hoeft niet met geldverslindende maatregelen.
P. Z. te H

Politiek
Wanneer maakt de Politiek zich eens druk over de ellende prijsstijgingen en SCHULDENLASTEN in Nederland en elders in de wereld. Nederland is altijd een "bemoeizuchtig natie"! Daar hoor je Rutte en zijn club niet over, zichzelf op de borst kloppen en een baantje in Brussel is zijn streven.

Entree Res. Yesterday vol. 2.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
14:42:25 A 0.83 +0.01 1,000 1 Anonymous 1 Anonymous K
10:38:58 A 0.85 +0.03 200 1 Anonymous 36 Latimer E
10:38:58 A 0.85 +0.03 1,000 1 Anonymous 33 Canaccord K

Equinox Yesterday Vol. 1.117.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 7.03 +0.07 100 79 CIBC 14 ITG KQ
16:00:00 T 7.03 +0.07 1 14 ITG 7 TD Sec Q
16:00:00 T 7.03 +0.07 28 14 ITG 1 Anonymous Q

Solaris Yesterday Vol. 329.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 10.22 +0.04 200 1 Anonymous 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 10.22 +0.04 100 39 Merrill Lynch 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 10.22 +0.04 200 1 Anonymous 1 Anonymous KQ

Pan American Silver Yesterday Vol. 849.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:15:13 T 27.55 0.50 2,200 9 BMO Nesbitt 9 BMO Nesbitt KX
16:00:00 T 27.55 0.50 54 5 Penson 65 Goldman Q
16:00:00 T 27.55 0.50 2 5 Penson 79 CIBC Q

media Mijnheer Rutte.
Weet & wist niet waarover hij sprak!!
LIVE | Veteranenplatforms in Kamer: ’Reactie Rutte op Indië-onderzoek doet extreem veel pijn’!!!
DEN HAAG - De reactie van premier Rutte op het onderzoek naar de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië heeft ’extreem veel pijn’ gedaan bij veteranen, zo zeggen veteranenplatforms vandaag in de Tweede Kamer. Rutte bood in februari excuses aan voor ’structureel en excessief geweld’ tijdens de Indië-oorlog. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1168894957/live-veteranenplatforms-in-kamer-reactie-rutte-op-indie-onderzoek-doet-extreem-veel-pijn

Wij schreven op 27 maart bij de opening van ons dagadvies het volgende:"
Wij hadden afgelopen vrijdag een kort onderhoud met het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocide Studies | Herengracht 380 | 1016 CJ Amsterdam. Met de Heer dr. M.H.B.B. W.|Programmaleider.

Toen wij hem het verhaal van zwager Ted vertelde en de "vergelijking trok met wat wij NU allemaal op TV zien, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne", was aan de andere kant van de telefoon een "zeer timide" mijnheer Wolf en hij begreep "nu onze shockerende reactie als familie", aan onze overleden broer/zwager Ted, over de wandaden van hen, waarover in het Boek de Nederlands soldaten van worden beschuldigd, en de afschuw die bij vele families te weeg had gebracht.

Waarom hebben Koning Willem Alexander en Rutte excuses gemaakt naar Indonesië toe!?
Overbodige excuses, want in elke Oorlog worden acties gepleegd "wederzijds". Triest, maar met de huidige beelden op TV, begreep dr. M.H.B.B. Wolf nu de juistheid van een oorlog en niet eenzijdige daden, maar wederzijdse daden! Het overleven van de oorlog, waar je als soldaat (dienstplichtige) naartoe gestuurd wordt.
Anno nu en het verleden van 70-80 jaar geleden, Ted (zwager van de redactie en rest overleden) werd van de schoolbanken afgehaald als 17-18 jarige en op de transport naar Indie moest hij de "wijsheid" van zijn "dienstplicht & opdracht worden bijgebracht"! Dat was zijn opleiding!

De "opdrachtgevers bleven en blijven nog steeds buiten schot"!
Is dit boek dan eerlijk, betrouwbaar, transparant en begrijpelijk!?
NEEN zeggen wij als familie"!
Mijnheer Rutte wil opvallen en is in de ogen van de Familie een "MEELOPER"!

Wij hoorden een verhaal over de radio vanmorgen 6/6/22
In de VS wordt het "voortbestaan van de EURO sterk in terwijl getrokken"!
De Italiaanse schuldenlast is op dit moment 2.500 miljard euro en het garantie fonds van de EU is slechts EUR 750 miljard groot.
Ook in Frankrijk groeien de Staatsschulden steeds maar door en Mijnheer Macron doet net of zijn neus bloedt. Ook Griekenland, Spanje en Portugals schulden groeien nog steeds!
Maar als Italie niet door de andere EUROLANDEN geholpen gaat worden, dan is het einde verhaal met de Euro. Het gevolg is, dat de Sterke landen als Duitsland en Nederland t.o. Italie en de andere zwakkere Euroland steeds duurder worden voor haar eigen Burgers. In Nederland is dat zelfs ca. 75% t.c. Italie.
Italie heeft zelf nauwelijks wat te doen tegen Klimaat en CO2 etc., want de Italianen hebben er geen geld voor en dat zou de schuldenlast alleen maar grote maken.

Daarom is er een vlucht uit het Italiaanse Schuldpapier in Euro's.
Hoe kunnen dan de aandelen in waarde blijven stijgen!?
OF wordt ons verhaal gewoon verzwegen in de media!?


- Coal divestment review update - BHP to retain New South Wales Energy Coal. lees elders meer

Rio Tinto
De prijs van het aandeel = AUD$ LTD $112.24 +1.15 %

media CBS
In 2020 bijna 230 duizend minder mensen opgenomen in het ziekenhuis.
In 2020 waren er 2,7 miljoen ziekenhuisopnamen, dat is 12 procent minder dan in 2019. In totaal werden 1,6 miljoen mensen een of meerdere keren in een ziekenhuis opgenomen, 228 duizend minder dan in 2019. Er waren 40 duizend ziekenhuisopnamen met hoofddiagnose COVID-19 in 2020. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Tijdens de coronagolven in 2020 werd een deel van de reguliere (niet-COVID-19) zorg uitgesteld. Mede daardoor waren er minder ziekenhuisopnamen onder alle leeftijdsgroepen. De daling was relatief gezien het kleinst bij 0-jarigen (-6 procent) en het sterkst in de groep van 1 tot 20 jaar (-22 procent). In de oudere leeftijdsgroepen bedroegen de dalingen 11 tot 13 procent.
zie meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/24/in-2020-bijna-230-duizend-minder-mensen-opgenomen-in-het-ziekenhuis

media CBS
Inhaalslag arbeidsdeelname jonge mannen.
In de afgelopen twee jaar zijn meer jonge mannen gaan werken. De nettoarbeidsparticipatie van jonge mannen lag lange tijd achter op die van jonge vrouwen. Door de relatief sterke toename in de laatste jaren heeft nu een groter deel van de jonge mannen dan van de jonge vrouwen betaald werk. Dat is voor het eerst sinds de start van de meting in 2003. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. In mei 2022 was de arbeidsparticipatie van jonge mannen (76,2 procent) voor het eerst iets hoger dan die van jonge vrouwen (76,1 procent). Jarenlang hadden jonge vrouwen (15- tot 25-jarigen) juist vaker betaald werk dan jonge mannen. Vooral in het afgelopen jaar was er sprake van een relatief sterke toename van jonge mannen met betaald werk. Bij 25- tot 75-jarigen is de nettoarbeidsparticipatie van mannen al jaren hoger dan die van vrouwen.
zie & lees meer op https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/24/inhaalslag-arbeidsdeelname-jonge-mannen

media CBS
Werkloosheid in mei licht toegenomen
Het aantal werklozen kwam in mei 2022 uit op 323 duizend. Dat is 3,3 procent van de beroepsbevolking. Het werkloosheidspercentage valt daarmee iets hoger uit dan in april 2022, toen dit 3,2 was. Gemiddeld over de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen wel nog met 4 duizend per maand. Meer mensen gingen in mei op zoek naar werk. Het aantal werkenden van 15 tot 75 jaar nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 40 duizend per maand toe naar 9,6 miljoen. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de beroepsbevolking. UWV registreerde eind mei 165 duizend lopende WW-uitkeringen.
In mei hadden 3,7 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Naast werklozen ging het om 3,3 miljoen mensen die niet recent hebben gezocht en/of niet direct beschikbaar zijn voor werk. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend. Het gaat voornamelijk om mensen die met pensioen zijn, of niet kunnen werken vanwege ziekte of arbeidsongeschiktheid. In de laatste drie maanden is deze niet-beroepsbevolking met gemiddeld 23 duizend per maand afgenomen naar het laagste aantal sinds juni 2009. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/24/werkloosheid-in-mei-licht-toegenomen

reactie XEA.nl
Hier klopt iets niet, tekort arbeidskrachten in Nederland.

GSK to present new data from the B-Clear phase IIb trial for bepirovirsen in chronic hepatitis B at the International Liver Congress 2022.
lees elders meer

India: TotalEnergies and Adani Join Forces to Create a World-Class Green Hydrogen Company. lees elders meer

Gabon: TotalEnergies and Compagnie des Bois du Gabon Join Forces to Develop a New Forest Management Model Combining Wood Production and Carbon Sinks. lees elders meer

Beleggen & waarin.
De alsmaar stijgende rente in de wereld is slecht voor aandelen.
Dat is 1, maar de crypto's dan? Dat is het speeltje van de rijkere en niet voor de particulier!
Wij zien kansen en daar houden wij ons aan vast, de Innovatieve aandelen, Mijnbouwers en het edelmetaal en andere grondstoffen. Ons rijtje is 1 koper, 2 zilver (schaarste) en 3 goud.
Voor de kleinere beurs, kwaliteit zilveren en gouden munten. Met deze pakt U de nummers 2 en 3 mee.
De reguliere aandelen zijn bij ons uit.

TIE Kinetix lanceert nieuwe versie van PDF e-facturatie oplossing.  lees elders meer

tijd 09.15
De AEX terug door tech fondsen o.a. Prosus naar 657.22 -5.99 -0.9%
Als wij in 2022 boven de 600 punten sluiten voor de AEX, dan mogen wij onze handen dicht "knijpen"! En de thuisbezorgers zullen het ook minder "druk". krijgen o.a. Just Eat EUR 17.044 -59,2 ct vol. 203.116

media Unilever
Unilever and Geno launch $120m venture to scale alternative ingredients. lees elders meer.

tijd 09.22
De Bel 20 3.730.06 -26.24 -0.7% en de CAC 6.010.77 -19.36 -0.32% en de DAX 13.416.52 -68.77 -0.51%

Vanuit ons netwerk hoorden wij, dat aan de overkant van het water het spelen van spelletjes ook druk wordt beoefend. Het gaat niet meer om vraag & aanbod, maar om "eigen belangen".
Gisteravond in "Hollandse Zaken", klonk dat ook door.
Een mevrouw kwam in de schuldsanering e3n bleek van de regen in de drup te zijn gekomen. Op het einde van de maanden werd het bedrag aan vergoeding van die HULP CLUB eerst bijgeteld te worden, bij haar schuld totaal, maar per saldo verminderde haar "schuld op het einde van de maand nauwelijks"!
Ook hier eigen belangen eerst.
XEA.nl is al langer dan 20 jaar gratis op te vragen en deelt zo haar kennis.
Maar tegen "GEMAAKTE HANDEL", waar geen vraag & aanbod tegenover staat, daar heb je geen kennis voor nodig. Alleen acting in concert en wat "seinen naar elkaar en vaste patronen"! Dan weten de partijen in de fondsen wie vandaag aan ZET is!!

Straks kunnen "innovatieve & pareltjes voor een "prikkie". van de beurs afgehaald worden.
Kijk eens naar de belangen in bedrijven via de Register van 't AFM.
Ook die partijen maken gebruik van die gemaakt handel.
De Makelaars in de huizenmarkt schijnen daar ook gebruik van te maken. 1 Lezer voelde zich bedrogen!

tijd 11.11
Olie $ 114,76 en de dollar euro 1.0393
1 bitcoin = 21.469 USA dollar
De actuele koersen (kg): Goud: €56.666 | Zilver: €666

tijd 11.16
De DAX 13.173.96 -311.33 -2.31% de AEX 643.9 -19.31 -2.91%

media,
-Swiss Central Bank Surprises With Rate Hike to Tackle Inflation.
-Stocks, Treasuries Slide as Recession Fears Return.
-Credit Suisse Prosecutor Finds $60 Million in Money Laundering.
see & read more on www.bloomberg.com

Edelmetalen
Laten dagelijks dezelfde patronen zien, zeker tegen bepaalde tijden/uren.
Toezicht is verwaarloosbaar.

Wij lazen dat Nederland "verloederd", omdat de burgers afstand nemen van de toestroom "GELUKSZOEKERS". Dit overvolle land, dat zei wijlen Koningin Julana al eind jaren 1960 ook. Toen ca. 11,5 miljoen inwoners, nu 17,6 miljoen en dan moet het "BOORDEVOL". in Nederland zijn. Wat gebeurd er in de natuur, bij over bevolking!? Dat worden dieren agressief en gaan ze elkaar bestrijden(lees opeten).
Die de overbevolking toestaan, hebben een kortzichtig beleid! Zij moeten bij zichzelf te raden gaan.

media
Meevaller spaarder DSB.
Geld over na bankroet
Iedereen die een spaarrekening had bij de failliete DSB Bank kan op de website rente.dsb.nl zien of ze nog wat geld tegemoet kunnen zien. Het in liquidatie verkerende restant van de voormalige bank van ondernemer Dirk Scheringa begint met het uitdelen van het laatste restje geld uit de boedel aan schuldeisers.
Bij de afwikkeling van het bankroet zijn in principe alle schuldeisers al vergoed. Maar daarbij is de rente over gelden na het faillissement van meer dan 12 jaar terug niet meegenomen. Na aftrek van de verwachte uitvoeringskosten is er ongeveer €650 miljoen over om uit te keren. bron dft.nl

reactie XEA.nl
De DSB had nimmer "Bankroet" hoeven te gaan, maar Dirk hield is niet erg aan de gebruikelijk mores in die Wereld. Daarom moest Dikkie stoppen!
MEN dulde geen concurrentie erbij van Dikkie!

Wij gaan eens na, op het fietsje in begin 1962 naar Leiden en wat fietste je een aantal soorten banken voorbij: De Ned. Handels MIJ, de Twenthe bank, de Rotterdamse en Amsterdamse banken De Boerenleenbank, de Raiffeisenbank, de Bondsspaarbank(en), Middenstandsbank .a. effectenkredietinstellingen.
De Effecten afdeling was een onder geschoven iets! NU draait daar alles om.
Banken zijn de Linker ARM van de Overheden geworden, die moeten al UW gegevens jaarlijks doorgeven. Zo kunnen de Overheden voor 80% zien aan wat en bij wie U iets besteld/koopt. De rest willen de Overheden bij de Semi Overheden vandaan halen o.a het DiGiD parkeren! Dit is je reinste privacy schending, want je moet de Kentekens van komst & vertrek doorgeven. Dan kunnen de Semi Overheden precies zien wie en hoelang het bezoek is en waar die vandaan komen. Dit i.v.m. witwas praktijken, ook al heeft dat er niets mee te maken. Alles wordt U de kast gehaald. Ook kunnen zij zien welk mobiel u heeft en welk merk. U bent te volgen en daarom moet vrijwel elke burger een mobiel hebben. Het mobiel is een "verlengstuk" (lees beknotting) van UW privacy, u bent te traceren.
Dat zie je aan de "slimme" meters in UW huis, die geven aan hoe laat die actief worden etc. etc.. Big Brother volgt U en wil alles van U weten.
Ook Uw bestedingspatroon.

Gorinchem
The advantages of compostable bioplastics for the circular economy. lees elders meer

Rente in the UK.
-BOE Hikes Rate to 1.25% as it Drops Hint of Bigger Move Ahead.
see more on www.bloomberg.com

media,
-Russia Says Sanctions on Key Market Link Won’t Hit Eurobond Plan.
-China Says It May Have Detected Signals From Alien Civilizations.
- Is Putin’s War More Like WWI or WWII? see & read more on www.bloomberg.com

tijd 14.17
De AEX 644.55 -18.66 -2.81% en de DAX. 13.106.48 -378.81 -2.81%
Olie $ 113.12 e3n de dollar euro 1,0388
1 bitcoin = 20.950 USA dollar

Weer een teleurstellende ontwikkeling in de wereld.

De ECB heeft zich met Draghi een verkeerde strategie aangemeten.
Daar plukken wij door die toentertijd te lage rente tarieven de wrange vruchten van.
De gehele economie in de wereld is uit elkaar gesprongen.

Mede doordat de Effecten afdelingen NU verre de meeste invloed hebben op de gehele economische ontwikkelingen in de WERELD. Alles moest wijken, geholpen door de "algoritmische systemen", konden de markten gestuurd worden naar de diepe "AFGRONDEN"!
Wie helpt en met welk "middel", komt teleurgesteld thuis!

media, Unilever
Backing a biotech alternative to palm oil and fossil fuels. lees elders meer

media in de VS
Today, the U.S. Labor Department said that weekly jobless claims fell by 3,000 to 229,000, down from the previous week's revised estimate of 232,000 claims.

AND in de VS
Today, the regional central bank said its manufacturing business outlook fell to -3.3 for June, down from May's reading of 2.6 The data missed expectations as consensus forecasts called for a rise to 5.1.

media,
Hytrel® ECO B – DuPont’s new drop-in solution. lees elders meer

media
Laser coding for compostable NatureFlex™ films.
lees elders meer

tijd 15.41
De Dow fors lager op 29,908.98 -759.55 -2.48%
De Nasdaq 10,763.68 -335.47 -3.02%

tijd 15.48
Goud $ 1.832,70 zilver $ 21,59 en platina $ 843. Gold/Silver Ratio 84.84
Olie $ 113.25 en de dollar euro 1,0459
1 bitcoin = 21.166 USA dollar

tijd 17.37
Goud $ 1.846,00 zilver $ 21,75 en platina $ 948 Gold/Silver Ratio 84.81

tijd 17.40
De AEX 638.34 -24.87 -3.75% nog een paar van dit soort dagen en we gaan in de 500 voor de AEX.
De Midcap 907.22 -32.06 -3.41% de meeste verliezen ruim 2,5%
De Smallcap 1.249.04 -52.01 -4% hier hetzelfde als in de Midcap.

tijd 17.41
De Dow 29,940.23 -728.30 -2.37%
De Nasdaq 10,675.08 -424.07 -3.82%
Zal deze "spreuk " morgen opgaan? Des te harder het regent, des te eerder is het weer droog!? De jaar beginstand was voor de AEX 797,93 en alles zou verder stijgen hoorde wij in de "wandelgangen"! Veel spaarders zijn hun ZUUR verdiende geld "kwijt"! Daarom waarschuwden wij al, ga niet in aandelen, daar heeft U niet voor gewerkt.

Wij zien het edelmetaal maar een kant opgaan, als de Centrale Banken hun spel niet meer kunnen door zetten, dan schiet het edelmetaal huizen hoog!

media in de VS
U.S. housing starts declined 14.4% to a seasonally adjusted annual rate of 1.549 million units in May, the Commerce Department said Today.

tijd 17.53
De Bel 20 3.650.77 -105.53 -2.81%
De CAC 5.886.24 -143.89 -2.39%
De DAX 13.038.49 -446.8 -3.31%
We leefden in een schijn wereld, de werkelijkheid werd niet naar "buiten gebracht" door de Leiders en Regeringen. IEDEREEN zweeg over de enorme schuldenlast o.a. van Italië en Griekenland en vlak de Nederlandse Huishoudens ook niet uit, exclusief de spaargeld (waarvan nu HEEL VEEL verdampt is) hadden de Nederlandse Huishoudens per april 2021 EUR 48.571,43 per per inwoner.
Iedereen wilde een huis kopen, 3 maal of meer op vakantie per jaar, per saldo leefden wij BOVEN onze "stand"!
Met zulke dagen zullen er dan ook "GEDWONGEN verkopen zijn, veel bezitters kochten met een Effectenkrediet" en dat moet aangezuiverd worden.


Triest, maar wij vragen ons nu af, hoe gaat dit aflopen!? Of zullen er, zoals in het verleden, mensen zich van het leven benemen!?

shortlijst
CapeView Capital LLPBasic-Fit N.V.NL00118726500.7115 jun 2022
Citadel Advisors LLCTomTom N.V.NL00133324710.4815 jun 2022
Bridgewater Associates, LPAdyen N.V.NL00129691820.5014 jun 2022

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
13 juni EUR 31,70. 36.105. 621. EUR 31.84. 55.009. 703. 17.35.25
14 juni EUR 30.56. 48.557. 714. EUR 30,50. 69.036. 787. 17.35.03
15 juni EUR 30,92. 57.471. 693. EUR 30,98. 82.598. 776. 17.35.07
16 juni EUR 29.68. 46.578 626. EUR 29,70. 66.841. 712. 17.35.09

tijd 18.06
De actuele koersen (kg): Goud: €56.366 | Zilver: €666

media,
Eerste onderzoeksvoorstel van practor krijgt subsidie. lees elders meer.

Fijne avond en voor straks eet smakelijk



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL