Oostmarkt diep in het rood. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/06/2022 06:23
De Oostmarkt opende de week met een diep rode stemming,
in Japan de Nikkei 27.044 -780 punten
in Hong Kong de Hang Seng 21.193 - 612 punten
in Australië de All Ordinaries 7.145 gesloten
in Singapore de Straits 3.162 -19 punten

Alles draait om inflatie en recessie! Wij zien slechtere tijden aankomen, dit in vergelijking met de jaren eind 1920 en de dertiger jaren vorige eeuw.
Dit is geen zwart kijken, maar realisme.
Toen hadden wij geen geld om de overproductie vanuit de VS te kopen en NU ook niet. WE "barsten van de schulden", dat is het verschil met toen.

media,
- Powell Facing Choice Between Elevated US Inflation and Recession.
- Macron Has a Week to Convince Voters, With His Agenda at Risk.
- How Close Are We Really to 1970s-Style Inflation?
- see & read more on www.bloomberg.com

Politiek - OM versus Rechtspraak. Pim Fortuyn, was er 1 dader act? NEEN!lees elders meer. lees meer op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45005&type=toon

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

LET OP
Mijnheer Rutte & Mevr. Kaag maken zich sterk voor een Europees Paspoort.
Daar komt alles in te staan o.a. dat je gevaccineerd bent, anders mag je dit en dat niet meer. Ook wordt alles gekoppeld aan dat "PASPOORT", je geld opnemen etc., dat is beangstigend, de Overheden weten dan alles van U, Uw bezittingen, Uw manier van inkopen doen, zeg maar ALLES. Uw gehele dagelijks bestaan komt bloot te liggen! Mogelijk al per 1 juli a.s. gaat dit in.
Dit moet gestopt worden!!!

Oranjewoud
De CEO van Oranjewoud vraagt op 30 april 2021 uitstel ban de Cijfers 2020.
Maar laat verder geen cijfers meer zien. WAAR dient TOEZICHT voor, (lees Heren AFM) dat er "toezicht" wordt gedaan en laat zien dat er actie tegen wordt ondernomen!


Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 13 juni nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

De valuta's
de dollar euro 1,0488 de Yen 1.4160 't Pond 0,8535 AU$ 1,4930 C$ 1,3441 NZ$ 1,6536 Sing$ 1,4586

Media
Tanken in Duitsland binnenkort aanzienlijk goedkoper en daar zit ook nog een "wegenbelasting bij"! Hier dubbel belasting op benzine, ook dat moet weg. Net als de BOX 3 heffing. Burgers ervaring hier steeds meer DWANG en verplichtingen. DEMOCRATIE is ver weg in Nederland, we moeten maar eens alles
plat leggen"!


Edelmetaal
Goud $ 1.862.20 en zilver $ 21.58 Platina $ 972 Gold/Silver Ratio 86,27 Olie $ 118,87 en de dollar euro 1,0488
1 bitcoin = 25.907 USA dollar.

Teveel politici uit zijn op een luxe & "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Mevr. Kaag wil niet wijken voor andere zaken die NU wel van belang zijn.
60 Miljard euro's voor Jetten, dat is een "peulenschilletje" bij de EUR 100 miljard, die Duitsland gaat besteden aan Defensie.
In Nederland mag niets af van die EUR 60 miljard vindt mevr. Kaag.

Cultuur onder Vuur
Breng al de grote wilde grazers uit de Oostvaardersplassen naar de slager en richt dit gebied in als natuurrijk boerenland. Dat pleidooi voert bioloog dr. Jan A. Schulp in een gastbijdrage op de website van Cultuur onder Vuur:
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/nederland-is-een-land-voor-boerennatuur-dus-breng-de-wildegrazers-van-de-oostvaardersplassen-maar-naar-de-slager?cid=1524699208&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-06-06#main

Dr. Schulp: 'Breng wilde grazers naar de slager, Nederland is boerenland'
De Europese Commissie komt met plannen om bedreigde journalisten te beschermen. Dat lijkt nobel, maar geeft klimaatactivisten een voorkeursbehandeling. Daar waarschuwt jurist en arts prof. Lucas Bergkamp voor in een gastbijdrage op onze website:

Prof. Bergkamp: 'Geef klimaatactivisten geen streepje voor bij de rechter'
Nederland dreigt een klimaatkalifaat te worden.

zie meer op
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/klimaatactivisten-behoren-geen-voorrechten-te-hebben-bij-de-rechter?cid=1524699208&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-06-06#main
Klimaatlinks wil alles afbreken wat wij in dit land hebben opgebouwd.
Waar komt deze waanzin vandaan?
En, belangrijk nog, waar leidt die ons naartoe?
Ontdek het antwoord in Groen is het nieuwe rood, het boek van de campagne Cultuur onder Vuur over de linkse klimaatdwang.

Ja, ik help met een maandelijkse donatie- ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer/maandelijks?cid=1461687654&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-26#main

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Milieu Fanatiekelingen
in de media,
Roep om realisme in klimaatdoelen
Meer Russisch gas gebruikt: ’Beleid tegen kolen is failliet’.
Omdat de drie centrales vanwege klimaatdoelen verplicht op een laag pitje zijn gezet, moet de overheid de (buitenlandse) eigenaren naar verwachting voor honderden miljoenen compenseren. Als alternatief verstoken we nu extra peperduur aardgas, dat ook gebruikt had kunnen worden om de winterbergingen te vullen.
zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/822754532/meer-russisch-gas-gebruikt-beleid-tegen-kolen-is-failliet

XEA.nl schrijft al langer, de "Milieu Gekte" is al langer in Nederland, waar is realisme?
Hetzelfde dat Koeien een vergunning moeten hebben om in de wei te mogen lopen.
Nederland is daar bekend om! Ook hier zijn rechters niet meer onafhankelijk.
Dat hebben wij ook al meegemaakt. BiBob voor bedrijven waren standaard vertelde een Gemeente in Nederland. Maar een keten van witwassen had dat niet nodig. Toen wij de Rechter daarop wezen, oordeelde de rechter: "in deze zaak was dat niet van belang"! Meer dan 10 jaar werden zij niet gecontroleerd en konden zij(dat hebben wij ons laten vertellen) 3 tot kweken per jaar doen!
Zo gaan instanties om met dit soort zaken. Begrijpt U dit!?

media, Klimaatgeld
Men geeft de mens de schuld van CO2-uitstoot en dus klimaatverandering. Maar wie zegt dat we gewoonweg niet door evolutie voor een verandering staan die de aarde al miljoenen jaren heeft doen veranderen? Wat dacht je van al die vulkaanuitbarstingen en bosbranden en wat dat doet met de CO2-uitstoot? Daar kan je voor miljarden aan maatregelen tegenaan gooien maar dat is geld in een bodemloze put gooien. We moeten zuinig op de aarde zijn maar dat hoeft niet met geldverslindende maatregelen.
P. Z. te H

Politiek
Wanneer maakt de Politiek zich eens druk over de ellende prijsstijgingen en SCHULDENLASTEN in Nederland en elders in de wereld. Nederland is altijd een "bemoeizuchtig natie"! Daar hoor je Rutte en zijn club niet over, zichzelf op de borst kloppen en een baantje in Brussel is zijn streven.

Kabinetten Rutte en voorgangers.
Wat hebben die ervan gemaakt.
De VVD stemde in Hoofddorp gisteren tegen van 49 % voor en 51% tegen, maar Rutte gaat toch door. De VVD onder Rutte is verlinkst en heeft de "waarde" waarvoor de VVD stond teniet gedaan. Een oud VVDer die samen met H. Brink optrekt, bekijken wat beide te wachten staat BB e/o ja 21 zullen de twee partijen kunnen worden, die de VVD gaan "leegzuigen". bij de Eerste Kamer verkiezingen.
Rutte ( de man die 13 uur stond te liegen) zal dan de boeken ingaan, als de Premier, die de partij verlinkst heeft en dat is geen schoonheidsprijs/waardering.

media, CBS
Relatief veel onbenut arbeidspotentieel boven de grote rivieren.
Het onbenut arbeidspotentieel in de bevolking van 15 tot 75 jaar is het kleinst in de drie zuidelijke provincies: Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Koplopers zijn Groningen en Noord-Holland. Ook in Amsterdam en de provinciehoofdsteden is het onbenut arbeidspotentieel doorgaans groter dan in het omliggende gebied. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Het onbenut arbeidspotentieel bestaat uit werklozen, semiwerklozen en onderbenutte deeltijdwerkers. Het gaat daarbij om de bevolking tussen 15 en 75 jaar. Volgens de richtlijnen van de International Labour Organization (ILO) is iemand werkloos als hij of zij geen betaald werk heeft, recent naar werk heeft gezocht én direct aan de slag kan. Semiwerklozen staan iets verder af van de arbeidsmarkt. Zij hebben óf recent werk gezocht óf zijn direct beschikbaar. Onderbenutte deeltijdwerkers werken in deeltijd in hun grootste werkkring, willen meer uren werken en zijn daarvoor ook beschikbaar.
Hoogste percentage onbenut arbeidspotentieel in Groningen. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/24/relatief-veel-onbenut-arbeidspotentieel-boven-de-grote-rivieren

media,
Meer faillissementen in mei j.l.
Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in mei 71 bedrijven meer failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen is echter nog laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona. zie meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/24/meer-faillissementen-in-mei

media
Dé koopjes onder de grondstoffen!
by Nico Pantelis on 12/06/2022
De S&P 500 eindigde de beursweek op 3.900 punten, slechts enkele punten verwijderd van het dieptepunt van 2022.
Opnieuw was het een barslechte week voor aandelen, met weekverliezen van circa 5% voor de belangrijkste indices.
Het was bovendien de slechtste beursweek dit jaar!
Dit laat zien dat het klimaat snel slechter wordt; de kredietmarkten lagen er nog slechter bij, met nieuwe meerjarige ‘lows’ voor junk en investment grade obligaties. De jongste inflatiecijfers hakken er stevig in. De CPI in de VS kwam in mei uit op 8,6%, behoorlijk meer dan de verwachte 8,3%. lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/06/12/de-koopjes-onder-de-grondstoffen/

Novartis five-year Kymriah® data show durable remission and long-term survival maintained in children and young adults with advanced B-cell ALL. lees elders meer.

Media Siemens
UAE Ministry of Energy and Infrastructure selects Siemens tech to power nation’s electric vehicle charging corridor. lees elders meer

tijd 07.04
De actuele koersen (kg): Goud: €57.039 | Zilver: €661

media Stikstof SOAP van Tafel?
Een gemaakt probleem in Nederland, NERGENS speelt dat elders in de wereld.
Kiezers VVD 51 ook tegen, MAAR mijnheer Rutte wil blijven zitten.
Wat een "leider"!

tijd 09.22
De AEX duidelijk lager op 670.83 -11.14 -1.63% en de DAX 13.623.92 -137.91
-1%

tijd 09.23
Edelmetalen worden nog dagelijks gedrukt door de Centrale banken, dan kunnen zijn nog snel goedkoop inkopen doen. Manipuleren als "toppers"! De Gebr. H & J Hunts begin jaren 1970 werden beboet en gestraft met hun zilver inkopen.
Wat was het verschil? De particulier moet bloeden.
Zo gaat het ook met de Agrariërs in Nederland, wat moeten wij in zo'n klein land met 161 natuur gebieden, WEL huizen, maar straks geen "VOEDSEL" meer in eigen land. Zojuist voor de radio, in sommige natuur gebieden plukten mensenverboden bloemen, en soms werden er foto's gemaakt en vertrapten die mensen de natuur.
DIT soort mensen moeten naar een "DOKTER" toe, daar is wat loos!

MOGEN mensen dan niet meer van de NATUUR genieten!? Waarom bescherm je dan die natuurgebieden en handhaaf je die gebieden! NU komt de werkelijke AAP uit de mouw!

Wat doet Nederland aan de Plastic Soep!? Ach, dat drijft in de grote oceaan, ver van ons "BED" af!
Neen, zich bezig houden met Mali en andere zaken! Onze Agrariërs in de Stik-stof stikken!?

tijd 09.31
Olie $ 118,22 en de dollar euro 1,0477
1 bitcoin 25.095 USA dollar

media,
Groene Chemie, Nieuwe Economie (GCNE)
Mogelijk nieuwe groeifondsaanvraag na afwijzen ‘ABC’.
Er komt mogelijk een vervolg op de afgewezen Groeifonds-aanvraag Agri-Based Chemicals (ABC). Dat meldt Circular Biobased Delta (CBBD), dat nauw is betrokken bij het ABC-team. Nog in juni moet de beslissing vallen. lees elders meer.
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/mogelijk-nieuwe-groeifondsaanvraag-na-afwijzen-abc/

media,
Technische analyse Zilver
by Roy Martens on 13/06/2022
Nadat de daling een (voorlopige?) bodem bereikte op $20,42 waren de stieren aan een herstelpoging begonnen. Die herstelpoging verloopt echter zeer moeizaam. Op 27 mei werd het niveau rond $22,50 aangetikt maar kon niet worden vastgehouden zodat de koers toch weer lager sloot, iets boven de $22. lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/06/13/technische-analyse-zilver-160/

Negatieve rente voor vermogende
De ING gaat per 1 okt. a.s. naar nul en de Rabo per aug. a.s. naar - 0,25%

Valuta's
de Euro, de Yen, de Roepia en welke valuta wordt er niet door de burgers meer vertrouwd!? Straks de dollar Euro 1 op 1 !?
Geld is straks weinig meer waard, dekt U in en neem geen "suikerspin", trap daar niet in! Pak wat eeuwen al oud is, begin met dat edelmetaal, dat is pas UW "gewin"!


Acties van Agrariërs - Democratie in Nederland.
Stikstof is alleen in Nederland, nergens in de Europese landen hoor je over Stikstof. Moeten wij weer terug naar de Germanen e.a. voor ouders!?
Democratie is er alleen voor Overheid en Semi Overheden.
Wij hebben diversen Rechtszaken tegen de Semi Overheid.
In een ervan kon deze Semi Overheid NIET het bewijsstuk leveren, dus ging de Rechter als volgt te werk: " Mevr. Br. als U naar de schorsing van 15 minuten niet per digitaal het bewijsstuk boven water toont, dan doe ik uitspraak!!
Na 17 minuten begon de hervatting, en het bewijsstuk kwam niet boven water, maar de RECHTER deed geen uitspraak! Hij wilde eerst nog wat andere vragen stellen!
Daarna verdaagde hij de zitting.
In de volgende zitting had de Semi Overheid wel het "bewijsstuk"!
Maar daar tekende wij bezwaar tegen aan, wij wilde het originele bewijsstuk zien.
Dat vroeg de rechter meer dan 3 maal, en vroeg toen mevr.Br., wat vindt U ervan?
Mijnheer de rechter, in heb zelf gezien, dat mijn collega het uit het dossier haalde en anders zouden wij "valsheid ingeschrifte plegen was haar antwoord?
Toen vroeg de Rechter an ons, vindt u dat OOK!? Daar gaan wij niet over, daar beslist de rechter. Het bewijsstuk is hetzelfde dat wij ook hebben, was ons antwoord. Deze Semi Overheid pleegde wel degelijk meineed, want andere aangetekende kregen van deze Semi Overheid een "STEMPEL van binnenkomst en een aantekening naar de afdeling waar het naartoe moest(interne).
Wij hadden het bewijs van onze Juriste haar afdeling gekregen, WAAR het stempel van binnenkomst van deze Semi Overheid NIET op stond!
De volgende rechtszaak werd door een andere "rechter gedaan" en was vlot afgewerkt. De verloren zaak werd pas in derde instantie door ons gewonnen en werd betaling van het max. aan dwangsommen en alle gemaakte kosten.

Zo werken Overheden samen met Semi Overheden en van democratie is nauwelijks sprake! Nederland is een heel VREEMD land, waar op de voordeur staat, een democratisch land, maar wij schrijven erbij: "niet voor de klant"!


Drie aangetekende naar het OM, waarvan 1 met bewijs van afgifte, antwoorden worden hierop door het OM niet meer gegeven. Dus zijn wij in die zaak hogerop gegaan naar Den Haag. Onze Semi Overheid zit vol met List & bedrog. Zelfs de Rechters spelen in onze zaak mee. Triest, dat is Nederlandse democratie!

media,
-US Bonds Flag Recession Risk With 75 Basis-Point Hike in Play.
-British Pound Extends Losses to Weakest in a Month Versus Dollar.
-The ECB Is No Longer an Inflation-Targeting Central Bank.
see & read more on www.bloomberg.com

media,
DNB: woningmarkt koelt af, hypotheekrente naar 4%.
AMSTERDAM - De woningmarkt zal de komende jaren afkoelen. Prijzen stijgen veel minder hard en de hypotheekrente gaat verder omhoog, richting de 4% in 2024. „Door de stijging van de hypotheekrente zal het voor starters moeilijk blijven om een huis te kopen”, zegt Olaf Sleijpen, directielid van De Nederlandsche Bank (DNB), over nieuwe ramingen van de toezichthouder. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2076443654/dnb-woningmarkt-koelt-af-hypotheekrente-naar-4

reactie XEA,nl
De woningmarkt wordt door andere partijen beïnvloed.
Een lezer van XEA.nl vertelde ons het5 volgende verhaal: hij had een woning in de verkoop. Hoekhuis en allemaal kunststof kozijnen-deuren etc. De makelaar zei EUR 350.000 en mogelijk wat meerprijs. Twee weken later, kwam hij erop terug en had een koper via een koopopdracht bij een makelaar van EUR 330.000
Ik zou het maar doen. Hij deed het al daarna kreeg hij het vermoeden, dat er onderling handjeklap was gespeeld. Maar gedane zaken trek je niet meer terug.

tijd 13.50
De AEX 661.05 -20.92 -3.07% en de DAX 13.474.61 -287.22 -2.09% de Bel 20 3.710.61 -59.64 -1.58% en de CAC 6.045.84 -141.39 -2.29%

tijd 15.02
Alfen EUR 96,-- -2,88 vol. 69.472 en FastNed EUR 28.58 - 1,76 vol. 22.682
Zal het E tijden de toekomst krijgen!? In het Nederland wel, maar ga niet naar het zuiden, dan moet je zoeken naar laadpalen. Wij geloven er niet in, maar waarom dan in Nederland een "HOT". plaats voor E rijden!?
Het antwoord is simpel, thuis blijven e/o met het vliegtuig! De Regering wil niet hebben dat wij elders naartoe gaan met vakantie.

media,
Rice rises to spotlight as supply shocks could further disrupt food security.
To date, one of the main commodities impacted has been wheat – with millions of metric tons still stuck in Ukraine as Russia blockades ports and prevents the much-needed product from being exported around the world, including to African countries. see & read more on https://www.foodingredientsfirst.com/news/rice-rises-to-spotlight-as-supply-shocks-could-further-disrupt-food-security.html

media,
Gut microbiome may hold key to shaping future nutritional guidelines, study finds.13 Jun 2022 --- The gut microbiome is being pegged as the “black box” of nutrition research as diet-microbiome interactions are anticipated to contribute to the foundation of dietary physiological effects. According to researchers from the University of Alberta, Canada and the University College Cork, Ireland, dietary guidelines could be improved, modified and innovated based on data on diet-microbiome-host connections. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/gut-microbiome-may-hold-key-to-shaping-future-nutritional-guidelines-study-finds.html

ANGOLD REPORTS DISSEMINATED SILVER SULPHIDES, PROVIDESDRILLING UPDATE AT IRON BUTTE, NEVADA. lees elders meer.

Inflatie, recessie vs thuisbezorgers.
Als straks alles minder wordt, zullen de thuisbezorgers van maaltijden het zwaar krijgen. De "kost gaat voor de Baat!
Wij hebben deze vergelijking al eens eerder getrokken met de "kruidenier" uit de jaren 1950-1960! Ook het boekje en reklames (o.a. koekjes). mee langs de huizen en daarna in de loop van de week de boodschappen brengen. Toen de kleine "supers". het daglicht begonnen te zien, verdween het thuis bezorgen boodschappen. Nu hebben de tweeverdieners het te druk om zelf boodschappen te doen en zoeken hun gemak! Straks is het "gemak" niet te betalen e/o geen geld meer voor.
De reguliere aandelen zijn bij XEA.nl uit en zeker de thuisbezorgers.

tijd 15.28
Just Eat Take. EUR 18.156 -3,429 vol. 3,8 miljoen
Wij zien hier ook de afstraffing na de intro te Amsterdam. Takeaway snel met kleine aantallen naar boven "pushen" en dan met aandelen overnames doen. Dat breek JET nu op. Toen schreven wij al, een gevaarlijk aandeel!

Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, gaat naar de Amsterdamse beurs en haalt daarbij in eerste instantie 328 miljoen euro op door ruim 14 miljoen aandelen voor 23 euro per stuk te verkopen. Takeaway.com is actief in negen landen, heeft een omzet van 77 miljoen euro die voor 99 procent afkomstig is uit Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Polen. In 2015 ontvingen ruim 300.000 aangesloten restaurants 34 miljoen bestellingen.

tijd 15.32
De actuele koersen (kg): Goud: €56.405 | Zilver: €655

tijd 15.36
De Dow laat weer ruim 500 punten schieten op 30,819.46 -573.33 -1.83%
De Nasdaq 11,058.21 -281.81 -2.49%

tijd 17.26
De Dow 30,680.23 -712.56 -2.27%
De Nasdaq 10,902.58 -437.44 -3.86%

Recessie
Inflatie wordt gezegd, maar alles is duidelijk, de DNB zegt 't gaat slecht, dus rekenen zij en wij ook dat er een recessie is.

tijd 17.39
De AEX 661.54 -20.43 -3% de jaar beginstand was 797,93
De Midcap 940.16 -38.28 -3.91% InPost EUR 5,5,146 -65,2 ct vol. 1.291.497
De Smallcap 1.296.86 -55.02 -4.07% CM.com EUR 12,85 -1,46 vol. 171.744

tijd 17.45
De actuele koersen (kg): Goud: €56.256 | Zilver: €649
Olie $119,84 en de dollar euro 1,0431
1 bitcoin = 23.298

tijd 17.49
De Bel 20 3.710.69 -59.56 -1.58% Aperam EUR 32,41 -2,64 vol. 285.002
De CAC 6.025.09 -162.14 -2.62% Unibail EUR 55.04 -4,87 vol. 900.232
De DAX 13.427.03 -334.8 Delivery H. EUR 33,57 -5,95 -2.43% Vol. 907.0

Edelmetalen vs Volendam.
Wat hebben die nu met elkaar te maken.
Volendam gaat weer naar de Ere divisie met voetbal.
Daar wordt dan is het soms tijd voor de "Heen & WEER"!
Soms duurt het enige jaren, maar soms is de terugkeer maar kort!
Zo is het de laatste tijd ook bij de "edelmetalen".
Zeer beweeglijk en dat heeft niets met voetbal te maken.
Maar om onbegrijpelijke redenen. Overheden en Centrale banken leven zich dan uit.

shortlijst
Capital Fund Management S.A.PostNL N.V.NL00097394161.0110 jun 2022
Citadel Advisors Europe LimitedJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.5010 jun 2022
Citadel Advisors LLCCM.com N.V.NL00127470590.5110 jun 2022
Citadel Advisors LLCKoninklijke Philips N.V.NL00000095380.9910 jun 2022
LMR Partners LLPBE Semiconductor Industries N.V.NL00128664120.5410 jun 2022
Marshall Wace LLPABN AMRO Bank NVNL00115405470.8510 jun 2022
WorldQuant, LLCBE Semiconductor Industries N.V.NL00128664120.7010 jun 2022
Voleon Capital Management LPPostNL N.V.NL00097394160.7609 jun 2022

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
13. juni EUR 31,70. 36.105. 621. EUR 31.84. 55.009. 703. 17.35.25

media,
Veehouders ergeren zich aan uitkoop regelingen. lees elders meer.

fijne avond en voor straks eet smakelijk



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL