77 procent van de Nederlandse Burgers heeft geen vertrouwen in de Regering. Geen slechte score.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 29/05/2022 06:53
Op de voorpaginavan een groot morgenblad dat nieuws, in vergelijking met de Effecten branche geen slecht score.
Maar als je het vergelijk met 40-50 jaar geleden, moet iedereen die ermee te maken hebben, zich schamen.
LAAT juist dit woorden nauwelijks nog een betekenis hebben in de "politiek en in de Effecten branche"!
In de politiek en de bazen over de Effecten branche leven ze buiten de werkelijkheid, "luxe, macht, hebzucht en geld" bepalen hun manier van zichzelf presenteren. Enkelen springen er positief uit, dat houdt de "burgers" nog in leven!
Want wij van de redactie schamen ons, dat de effecten branche zo ver is weggezakt, die halen de score van 77% niet eens.

De beloningen zouden niet meer dan 25 maal het gemiddelde loon van de medewerkers van het bedrijf zijn voor de top!
Maar onze inschatting is, sommigen stijgen daar ver boven uit! Dat zou je als leider van het bedrijf niet moeten willen.
Prof. Pim Fortuyn zou daar een stokje voor gaan steken als hij Premier van Nederland had geworden. Jammer genoeg is het zover niet gekomen.

Op de beurzen zijn de laatste jaren alleen maar positieve analyses gemaakt/los gelaten, het gevolg was, stijgende prijzen van aandelen.
De situatie leek zo florissante omstandigheden te hebben voor hogere aandeelprijzen en de media deed ook nog een "duit in het zakje"!

Kijk eens bij Mijnheer H. Mens, personen die veelvuldig de beurs (lees Klimaat) alle lof toe zwaaien. Echter, nauwelijks een "negatieve toon" aanslaan.

Toch stijgen al jaren de schulden in de wereld en heden ten dage naar "record hoogtes"! Wie kaart dat aan en waar lees je dat in de media!?

Men schrijft nu wel, "op de beurs is de beer los"! Wij zouden schrijven, in de schulden wereld zou de "beer los moeten komen (lees dalende schulden)"!

Maar dat zien wij nog niet zo snel gebeuren. Wie e/o lost dit op!?
Welke media besteed daar aandacht aan!?
Daar houden "politici" zich ver bij vandaan, terwijl zij (lees ECB Draghi e.c.) de schuldigen zijn. Nu zwaait die Draghi de spetter in Italie. De drang naar "macht & invloed" heeft zulk soort mensen helemaal in hun macht!

Waarom dit schrijven?
Omdat de inhoud afwijkt van een "juiste moraal"!
Deze geest moet weer terug in de "fles", maar hoe & door wie!?

de week agenda met diversen berichten CBS
maandag 30 mei
Wall Street gesloten

dinsdag 31 mei
AVA - Intertrust
1ste kw. Befimmo
Vastgoed in de VS.

woensdag 1 juni
AVA Adyen
In de VS - Ondernemersvertrouwen .

donderdag 2 juni
AVA - D'Ieteren Group SA/NV.
In de VS - Industriële bestellingen - werkgelegenheid.

vrijdag 3 juni
In de VS - Ondernemersvertrouwen.

FDA approves Novartis Kymriah® CAR-T cell therapy for adult patients with relapsed or refractory follicular lymphoma. lees elders meer.

media,
- EU Spares Pipeline Oil From Russian Embargo Plan to Break Logjam.
- Madrid Wins Champions League Final Marred By Crowd Chaos.
- UK’s Credit Market Tells a Grim Story of a Looming Cash Crunch.
see & read more on www.bloomberg.com

Politiek - OM versus Rechtspraak. Pim Fortuyn, was er 1 dader act? NEEN!lees elders meer. lees meer op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45005&type=toon

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

media,
- Gold remains an important stabilizing asset as stagflation threat grows - Axel Merk. Although gold prices have dropped below $2,000 and have struggled to attract new bullish momentum, Merk said that the precious metal remains an important investment tool. It continues to do its jobs as a defensive asset and hedge against inflation. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-05-26/Gold-remains-an-important-stabilizing-asset-as-stagflation-threat-grows-Axel-Merk.html

LET OP
Mijnheer Rutte & Mevr. Kaag maken zich sterk voor een Europees Paspoort.
Daar komt alles in te staan o.a. dat je gevaccineerd bent, anders mag je dit en dat niet meer. Ook wordt alles gekoppeld aan dat "PASPOORT", je geld opnemen etc., dat is beangstigend, de Overheden weten dan alles van U, Uw bezittingen, Uw manier van inkopen doen, zeg maar ALLES. Uw gehele dagelijks bestaan komt bloot te liggen! Mogelijk al per 1 juli a.s. gaat dit in.
Dit moet gestopt worden!!!

Oranjewoud
De CEO van Oranjewoud vraagt op 30 april 2021 uitstel van de Cijfers 2020.
Maar laat verder geen cijfers meer zien. WAAR dient TOEZICHT voor, (lees Heren AFM) dat er "toezicht" wordt gedaan en laat zien dat er actie tegen wordt ondernomen!


Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 29 mei nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

EiDas
Hieruit blijkt, dat veel politici uit zijn op een luxe "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Mevr. Kaag wil niet wijken voor andere zaken die NU wel van belang zijn.
60 Miljard euro's voor Jetten, dat is een "peulenschilletje" bij de EUR 100 miljard, die Duitsland gaat besteden aan Defensie.
In Nederland mag niets af van die EUR 60 miljard vindt mevr. Kaag.

Cultuur onder Vuur
De massa-immigratie naar Nederland moet onmiddellijk stoppen. Help mij om dit te bereiken. Een vloedgolf aan migranten rolt op onze grenzen aan. Hij dreigt ons land te overspoelen. Wat doet de regering hieraan?
Niets.
"We gaan met elkaar een geweldige groei doormaken", zegt CDA-minister Hugo de Jonge, alsof het om een opwindend nieuwtje gaat.
"We zullen er één miljoen inwoners bij krijgen in Nederland."
Een miljoen!
Een miljoen mensen, legalen en illegalen, grotendeels niet of nauwelijks opgeleid en het Nederlands onmachtig.
Teken de petitie 'Stop de massa-immigratie!'
ga naar https://cultuurondervuur.nl/petities/teken/stop-de-massa-immigratie-stop-het-dweilen-met-de-kraan-open?cid=1511929480&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-05-17#main

Ja, ik help met een maandelijkse donatie- ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer/maandelijks?cid=1461687654&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-26#main

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Milieu Fanatiekelingen
in de media,
Roep om realisme in klimaatdoelen
Meer Russisch gas gebruikt: ’Beleid tegen kolen is failliet’.
Omdat de drie centrales vanwege klimaatdoelen verplicht op een laag pitje zijn gezet, moet de overheid de (buitenlandse) eigenaren naar verwachting voor honderden miljoenen compenseren. Als alternatief verstoken we nu extra peperduur aardgas, dat ook gebruikt had kunnen worden om de winterbergingen te vullen.
zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/822754532/meer-russisch-gas-gebruikt-beleid-tegen-kolen-is-failliet

XEA.nl schrijft al langer, de "Milieu Gekte" is al langer in Nederland, waar is realisme?
Hetzelfde dat Koeien een vergunning moeten hebben om in de wei te mogen lopen.
Nederland is daar bekend om! Ook hier zijn rechters niet meer onafhankelijk.
Dat hebben wij ook al meegemaakt. BiBob voor bedrijven waren standaard vertelde een Gemeente in Nederland. Maar een keten van witwassen had dat niet nodig. Toen wij de Rechter daarop wezen, oordeelde de rechter: "in deze zaak was dat niet van belang"! Meer dan 10 jaar werden zij niet gecontroleerd en konden zij(dat hebben wij ons laten vertellen) 3 tot 4 kweken per jaar doen!
Zo gaan instanties om met dit soort zaken. Begrijpt U dit!?

media, Klimaatgeld
Men geeft de mens de schuld van CO2-uitstoot en dus klimaatverandering. Maar wie zegt dat we gewoonweg niet door evolutie voor een verandering staan die de aarde al miljoenen jaren heeft doen veranderen? Wat dacht je van al die vulkaanuitbarstingen en bosbranden en wat dat doet met de CO2-uitstoot? Daar kan je voor miljarden aan maatregelen tegenaan gooien maar dat is geld in een bodemloze put gooien. We moeten zuinig op de aarde zijn maar dat hoeft niet met geldverslindende maatregelen.
P. Z. te H

tijd 07.13
1 bitcoin = 28.968 USA dollar

De dag prijzen van koper op 29 May 2022
Koper prijs € 6,75 p/kg
Koper handgepeld prijs € 7,45 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 7,05 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 4,25 p/kg
Brons prijs € 5,25 p/kg
PVC kabel prijs € 2,45 p/kg

media,
-The Race Against Food Inflation Starts on Rusty Soviet Railway Lines.
- Zelenskiy Visits Troops Near Kharkiv in Rare Foray From Capital.
- Lagarde Prepares for ECB Liftoff With Yet More Record Inflation.
- Ukraine Latest: EU Leaders Talk to Putin; New Bid for Sanctions.
see & read more on www.bloomberg.com

media,
Scientists make plastic more degradable under UV light. lees elders meer.

media,
If gold is not the best inflation hedge, then what is? Nancy Davis.
Davis said that the Fed has not lost credibility with investors.

“I know the Fed has gotten a lot of critics saying they’re not credible and all those things,” she mentioned. “I am not one of those. I think the Fed is doing the best job they can with the tools they have available… I think using the balance sheet more as a tool to fight inflation is prudent… [It] seems like they’re going to be using that in addition to hiking policy rates.”

Davis also said that the Consumer Price Index is not the only way to calculate inflation.
“The big problem I see with CPI alone is that a third of the index, approximately 33 percent, is what they call ‘shelter,’ and it’s actually owner-occupied rent,” she said. “… Year over year, rent increases are up about 1.5 percent, whereas home ownership prices are up closer to 20 [percent].”
watch the video about 26 minutes on
https://www.kitco.com/news/2022-05-27/If-gold-is-not-the-best-inflation-hedge-then-what-is-Nancy-Davis.html?sitetype=fullsite

tijd 18.36
1 bitcoin = 29.331 USA dollar

fijne avond en een mooie afsluiting van uw weekend.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL