Wall Street doet systeembeheerders pijn en ook in Oostmarkt. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 19/05/2022 05:49
Al is de "leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel"!
Dit gezegde zagen wij van XEA.nl al langer in de "roze lucht hangen", boven de financiële markten.
Gisteren waren wij nog in een AVA en wij hadden een 22 jaar oude jaarverslag meegenomen. Daar stond niets in, dat uitgebreid het beloningsbeleid uitlegde. In het huidige waren dat 10 pagina's. Daar werden allerlei verklaring over L-tip en S -tip gegeven. Wij waren samen met de VEB die daar vragen over stelde.
Wij haalde de woorden van Prof. Pim Fortuyn aan, dus niet onze eigen woorden. Pim stelde, daar moet een stokje voor gestoken worden. Bij elk bedrijf werken gewone medewerkers/sters en daar horen ook de Directieleden bij.
Waarom moeten zij zulke grote bedragen verdienen en het "echte" werk wordt op de "werkvloer gedaan". Etc. etc.
Het antwoord was, in 2020 heeft de AVA de huidige beloningen goed gekeurd.
Wij besloten de discussie, maar in de volgende discussie zou toch eens met de juist naar voor gebrachten opmerkingen rekening gehouden moeten worden.

Zo is het ook met de alsmaar hoger aandelen prijzen, niet realistisch in deze tijden van oorlog, honger en menselijk leed en de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld. Ook een Premier die berichten wegdrukt, want zijn mobiel was niet bij machte veel berichten te ontvangen! Wel stond hij Mevr. Kaag toe, 60 miljard te kunnen "VERTEREN" aan overdreven hype berichten! DIE drukte HIJ niet weg, wat een "leider"!

De Dow sloot op 31,490.07 -1,164.52 -3.57%
De Nasdaq 11,418.16 -566.36 -4.73%

In de Oostmarkt de volgende standen
in Japan de Nikkei 26.395 -515 punten
in Hong Kong de Hang Seng 20.179 -464 punten
in Australië de All Ordinaries 7.306 -120 punten
in Singapore de Straits 3.212 -13 punten

media,
- Ukraine Latest: US Names New Envoy After Kyiv Embassy Reopens.
- Global Warming Threatens Africa’s Southern Yellow-Billed Hornbill.
- BOE Gold Trades at Rare Discount in Sign of Central Bank Selling.
- Stocks Drop in Asia as Traders Mull Growth Worries
see & read more on www.bloomberg.com

Politiek - OM versus Rechtspraak. Pim Fortuyn, was er 1 dader act? NEEN!lees elders meer. lees meer op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45005&type=toon

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

LET OP
Mijnheer Rutte & Mevr. Kaag maken zich sterk voor een Europees Paspoort.
Daar komt alles in te staan o.a. dat je gevaccineerd bent, anders mag je dit en dat niet meer. Ook wordt alles gekoppeld aan dat "PASPOORT", je geld opnemen etc., dat is beangstigend, de Overheden weten dan alles van U, Uw bezittingen, Uw manier van inkopen doen, zeg maar ALLES. Uw gehele dagelijks bestaan komt bloot te liggen! Mogelijk al per 1 juli a.s. gaat dit in.
Dit moet gestopt worden!!!


media,
Methane Emissions Reduction: TotalEnergies Implements a Worldwide Drone-Based Detection Campaign. lees elders meer.

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
donderdag 19 mei
1ste kw. NEPI, Ackermans & Van Haaren NV.
diversen AVA's o.a. NN Groep, Aalberts, Brunel.
In de VS - Existing Home Sales Apr 2022.

vrijdag 20 mei
AVA Resilux.

Oranjewoud
De CEO van Oranjewoud vraagt op 30 april 2021 uitstel ban de Cijfers 2020.
Maar laat verder geen cijfers meer zien. WAAR dient TOEZICHT voor, (lees Heren AFM) dat er "toezicht" wordt gedaan en laat zien dat er actie tegen wordt ondernomen!


Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

De valuta's
de dollar euro 1,0499 de Yen 1.3516 't Pond 0,8481 AU$ 1,4984 C$ 1,3469 NZ$ 1,6572 Sing$ 1,4562

media
-To2morrow: SmartAgriHubs lees elders meer.

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Edelmetaal
Goud $ 1.817,30 en zilver $ 21,49 Platina $ 934 Gold/Silver Ratio 84.54 Olie $ 110,52 en de dollar euro 1,0499
1 bitcoin = 29.245 USA dollar

EiDas
Hieruit blijkt, dat veel politici uit zijn op een luxe "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Mevr. Kaag wil niet wijken voor andere zaken die NU wel van belang zijn.
60 Miljard euro's voor Jetten, dat is een "peulenschilletje" bij de EUR 100 miljard, die Duitsland gaat besteden aan Defensie.
In Nederland mag niets af van die EUR 60 miljard vindt mevr. Kaag.

Cultuur onder Vuur
De massa-immigratie naar Nederland moet onmiddellijk stoppen. Help mij om dit te bereiken. Een vloedgolf aan migranten rolt op onze grenzen aan. Hij dreigt ons land te overspoelen. Wat doet de regering hieraan?
Niets.
"We gaan met elkaar een geweldige groei doormaken", zegt CDA-minister Hugo de Jonge, alsof het om een opwindend nieuwtje gaat.
"We zullen er één miljoen inwoners bij krijgen in Nederland."
Een miljoen!
Een miljoen mensen, legalen en illegalen, grotendeels niet of nauwelijks opgeleid en het Nederlands onmachtig.
Teken de petitie 'Stop de massa-immigratie!'
ga naar https://cultuurondervuur.nl/petities/teken/stop-de-massa-immigratie-stop-het-dweilen-met-de-kraan-open?cid=1511929480&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-05-17#main

Ja, ik help met een maandelijkse donatie- ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer/maandelijks?cid=1461687654&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-26#main

Turquoise Hill Announces Amendment to Comprehensive Financing Arrangement with Rio Tinto. lees elders meer

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 19 mei 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Steun (geldelijke) voor Oekraïne.
Giro 5555 staat nu open voor Oekraïne,

ATICO REPORTS CONSOLIDATED FINANCIAL RESULTS FOR FIRST QUARTER OF 2022. lees elders meer

Helpen!! JA.
Nederland zit al vol
Geert Wilders: ‘‘Natuurlijk moeten we Oekraïense vluchtelingen helpen. Het zijn echte vluchtelingen, slachtoffers van het geweld van Poetin. Maar wel in de regio, de buurlanden van Oekraïne. Want Nederland zit al vol, dankzij Rutte.’’

reactie XEA.nl
Dan maar een paar "miljard" bij Jetten vandaan. Wat moet hij met 60 miljard doen(lees verkwisten)! Stikstof is eigen geen probleem, maar een gemaakt probleem door de enorme aantal kleine "natuurgebieden".

media Spaartaks.
Compensatie van box 3 zorgt voor hoofdbrekens bij kabinet.
Puzzel rond spaartaks: wie krijgt wat terug?
DEN HAAG - De compensatie van de te hoge spaartaks is een ingewikkelde puzzel voor het kabinet. Wie wordt gecompenseerd? En geldt die compensatie alleen voor spaargeld of ook voor slechte beursjaren? Dit is stap voor stap het keuzemenu van het kabinet voor terugbetaling van de taks. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1254232767/puzzel-rond-spaartaks-wie-krijgt-wat-terug

reactie XEA.nl
Ook bij de diversen kabinetten Rutte was realisme ver te zoeken bij deze niet realistische heffingen van Box 3 vermogensrendementen.

Mijnheer Rutte hield op bevrijdingsdag een speak over Vrijheid, maar samen met anderen wil hij het Europees "paspoort" invoeren en daarmee beneemt hij de Burgers van Nederland heel veel privacy! IS DAT niet contra mijnheer Rutte. Dus wat h=jij stond te vertellen was niet voor ons gevoel de waarheid!
Daar staat een ander "WOORD" voor!!!

In de media,
Niet afgeven op vermogenden.
Er is veel discussie rond de spaartaks. De jaloerse berichten over vermogende Nederlanders, die maar eens voor die arme mensen moeten betalen, zijn een steek in mijn hart. Ik ben 77 en heb nauwelijks pensioen, ik leef voor een deel van spaargeld. Qua inkomen heb ik recht op een sociale huurwoning, en recht op toeslagen en subsidies, maar dat krijg ik niet want ik heb spaargeld.
Ik heb gewerkt maar een pensioenregeling was er toen niet. Ik was getrouwd maar door een wettelijke (inmiddels herstelde) fout, heb ik geen recht op pensioen via mijn ex-man. Mijn generatie is opgevoed met sparen en zuinig zijn, met het idee van ’vele kleintjes maken één grote’.
Dat medeburgers jaloers zijn op spaargeld dat mensen tijdens hun leven vergaard hebben, vind ik walgelijk. M. H.

Aard Gas.
Groen is gas en daarom hoeven wij niet meer van het "gas" af. Dat is ook "krom", want in Duitsland en Canada gaan de burgers aan het gas. Weg "bruinkool & Olie"!
Biomassa was ook van mijnheer Timmermans.
Lees EU-klimaatdictator Frans Timmermans blijft biomassa door de strot duwen: ‘Zonder dat gaan we het niet redden!’
Er lopen meer onbegrijpelijke mensen in deze "schijn wereld"!?

Milieu Fanatiekelingen
in de media,
Roep om realisme in klimaatdoelen
Meer Russisch gas gebruikt: ’Beleid tegen kolen is failliet’.
Omdat de drie centrales vanwege klimaatdoelen verplicht op een laag pitje zijn gezet, moet de overheid de (buitenlandse) eigenaren naar verwachting voor honderden miljoenen compenseren. Als alternatief verstoken we nu extra peperduur aardgas, dat ook gebruikt had kunnen worden om de winterbergingen te vullen.
zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/822754532/meer-russisch-gas-gebruikt-beleid-tegen-kolen-is-failliet

XEA.nl schrijft al langer, de "Milieu Gekte" is al langer in Nederland, waar is realisme?
Hetzelfde dat Koeien een vergunning moeten hebben om in de wei te mogen lopen.
Nederland is daar bekend om! Ook hier zijn rechters niet meer onafhankelijk.
Dat hebben wij ook al meegemaakt. BiBob voor bedrijven waren standaard vertelde een Gemeente in Nederland. Maar een keten van witwassen had dat niet nodig. Toen wij de Rechter daarop wezen, oordeelde de rechter: "in deze zaak was dat niet van belang"! Meer dan 10 jaar werden zij niet gecontroleerd en konden zij(dat hebben wij ons laten vertellen) 3 tot kweken per jaar doen!
Zo gaan instanties om met dit soort zaken. Begrijpt U dit!?

media, Klimaatgeld
Men geeft de mens de schuld van CO2-uitstoot en dus klimaatverandering. Maar wie zegt dat we gewoonweg niet door evolutie voor een verandering staan die de aarde al miljoenen jaren heeft doen veranderen? Wat dacht je van al die vulkaanuitbarstingen en bosbranden en wat dat doet met de CO2-uitstoot? Daar kan je voor miljarden aan maatregelen tegenaan gooien maar dat is geld in een bodemloze put gooien. We moeten zuinig op de aarde zijn maar dat hoeft niet met geldverslindende maatregelen.
P. Z. te H

Entree Res. Yesterday vol. 69.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:59 H 0.91 -0.01 1,000 79 CIBC 1 Anonymous K
15:59:59 A 0.91 -0.01 500 79 CIBC 1 Anonymous K
15:59:59 O 0.91 -0.01 1,000 1 Anonymous 1 Anonymous K

Equinox Yesterday Vol. 849.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 7.01 -0.11 61 7 TD Sec 5 Penson Q
16:00:00 T 7.01 -0.11 82 65 Goldman 5 Penson Q
16:00:00 T 7.01 -0.11 81 5 Penson 85 Scotia Q

Solaris Yesterday Vol. 385.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 11.78 -0.07 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 11.78 -0.07 100 1 Anonymous 65 Goldman KQ
16:00:00 T 11.78 -0.07 9 14 ITG 1 Anonymous Q

Pan American Silver Yesterday Vol. 450.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 27.36 -0.94 40 1 Anonymous 83 Mackie Q
16:00:00 T 27.36 -0.94 91 83 Mackie 1 Anonymous Q
16:00:00 T 27.36 -0.94 76 83 Mackie 222 JP Morgan Q

media CBS
Huidige brede welvaart groot, maar houdbaarheid onder druk.
Op veel gebieden gaat het goed met de brede welvaart in Nederland. De houdbaarheid ervan staat echter wel onder druk. Ons natuurlijk kapitaal gaat namelijk op veel onderdelen stelselmatig achteruit. Zo staat de soortenrijkdom van planten en dieren onder druk. Dit meldt het CBS op basis van de Monitor Brede Welvaart & de Sustainable Development Goals 2022. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/20/huidige-brede-welvaart-groot-maar-houdbaarheid-onder-druk

media CBS
Toename bebouwd gebied ten koste van landbouw.
In de periode 2013–2020 is de hoeveelheid grond die gebruikt wordt voor wonen, industrie en infrastructuur met 200 vierkante kilometer toegenomen. De oppervlakte landbouwgrond is afgenomen met 244 vierkante kilometer. De oppervlakte natuur en water nam met 44 vierkante kilometer toe, ondanks een afname van bos met 53 vierkante kilometer. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit de Natuurlijk Kapitaalrekeningen die het CBS in samenwerking met Universiteit Wageningen heeft samengesteld. lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/20/toename-bebouwd-gebied-ten-koste-van-landbouw

media CBS
Minder studieuitval in opleidingen in zorg en welzijn.
De uitval onder eerstejaarsstudenten op het gebied van zorg en welzijn is voor mbo-, hbo- en universitaire opleidingen de afgelopen tien jaar gedaald. In studiejaar 2020/’21 bedroeg de totale studieuitval in zorg en welzijn 21 procent. In studiejaar 2010/’11 was dat nog 28 procent. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS uit het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn over opleidingen binnen de sector zorg en welzijn (inclusief kinderopvang).
lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/20/minder-studieuitval-in-opleidingen-in-zorg-en-welzijn

media CBS
Omzet in de bouw ruim 8 procent hoger.
De omzet van de bouw was in het eerste kwartaal 8,3 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van de hout- en bouwmaterialenindustrie steeg met 11,5 procent. In het eerste kwartaal van 2022 is voor 16,6 duizend te bouwen woningen een vergunning afgegeven, bijna 13 procent minder dan een jaar eerder. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Grond-, water- en wegenbouw bedrijven (gww) deden het in het eerste kwartaal van 2022 met 1,7 procent omzetgroei minder dan de overige bouwbedrijven. De afgelopen twee jaar is de omzet in deze branche nauwelijks gestegen. Kleine bouwbedrijven tot 10 werkzame personen zagen hun omzet het sterkst stijgen. Dat is al bijna twee jaar zo. Hun omzet steeg in het eerste kwartaal gemiddeld met 13,6 procent. Middelgrote bedrijven met 10 tot 100 werknemers zetten 4,8 procent meer om. Voor het eerst sinds jaren deden middelgrote gww-bedrijven het met een omzetstijging van ruim 8 procent beter dan de overige middelgrote bouwbedrijven. Bij grote gww-bedrijven vanaf 100 werkzame personen daalde de omzet. Gemiddeld steeg de omzet van de grote bouwbedrijven met 6,7 procent. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/20/omzet-in-de-bouw-ruim-8-procent-hoger

Rio Tinto
de prijs van het aandeel = AUD$ LTD $106.72 -1.97 %

media, Dictatuur ten TOP! Poetin krijgt volgers!
’Ze verzinnen in Den Haag steeds wat nieuws’
Zorgen bij woningeigenaren over verplichte warmtepomp: ’Zal slaapkamer moeten offeren’.
AMSTERDAM - Te weinig ruimte in de tuin of op het balkon, mogelijke geluidsoverlast, een te klein huis, een te oud huis en vooral: de kosten. Woningeigenaren maken zich grote zorgen over de verplichting om vanaf 2026 bij vervanging van de cv-ketel een hybride warmtepomp of een andere, gasloze installatie te plaatsen. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/896881050/zorgen-bij-woningeigenaren-over-verplichte-warmtepomp-zal-slaapkamer-moeten-offeren

reactie XEA.nl
Dit Kabinet drijft op een "roze wolk boven Nederland"! Hopelijk komt er snel een orkaan en drijft deze "wolk met personen" boven Nederland weg!

Friesche Vlag breidt uit met plantaardige variant: Friesche Vlag Barista Haver.
lees elders meer

Campina Open Boerderijdagen: staldeuren open voor publiek. lees elders meer

media,
Composteerbare producten helpen ons af van onze verslaving aan fossiele brandstoffen als grondstof en kunnen een recessie voorkomen. lees elders meer.

tijd 11.38
De Europese beurzen volgen de stemmingen uit de VS en Oostmarkt.
Procenten lager, maar let op de innovatieve aandelen, die trekken mee! Daar liggen kansen voor de nieuwe instappers.

tijd 12.48
Goud $ 1.828,80 zilver $ 21,50 platina $ 934 Gold/Silver Ratio 85.06
Olie $ 107,67 en de dollar euro 1,0517
1 bitcoin = 29.183 USA dollar

Atalaya, Q1 2022 Financial Results. lees elders meer

tijd 13.03
De actuele koersen (kg): Goud: €55.796 | Zilver: €658

media,
Technip Energies Announces a License Agreement with OCIKUMHO for a 100.000 t/a EPICEROL® Plant in Malaysia. lees elders meer

media,
TotalEnergies and New Hope Energy partner on U.S. Advanced Recycling Project. lees elders meer

tijd 14.23
De actuele koersen (kg): Goud: €55.905 | Zilver: €663

tijd 15.08
Goud $ 1.841,80 zilver $ 21,85 en platina $ 953 Gold/Silver Ratio 84.25
Olie $ 106,06 en de dollar euro 1,0546
1 bitcoin = 29.628 USA dollar

media,
204 CARAT DIAMOND RECOVERED AT MOTHAE MINE. lees elders meer

media in de VS
Today, the U.S. Labor Department said that weekly jobless claims rose by 21,000 to 218,000, up from the previous week's revised estimate of 197,000 claims.

Moraal,
waar is de moraal nog in de wereld!?
Kijk Rutte eens, met "list & bedrog" weet hij iedereen lijkt wel om zijn vingers te winden! Een skomt het "break-even punt", dat niemand hem meer moet en dan is het uit met de "koopman"!

media,
-China in Talks With Russia to Buy Oil for Strategic Reserves.
-Dondero’s NexPoint Targets More Than $1 Billion for New Wager on Single-Family Rentals.
-UK Is About to Become Stagflation Nation.
-China Warns US a ‘Dangerous Situation’ Forming Over Taiwan.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 16.26
De Dow 31,220.06 -270.01 -0.86%
De Nasdaq 11,419.37 +1.22 +0.01%

tijd 16.29
Goud $ 1.844,20 zilver $ 21,84 en platina $959 Gold/Silver Ratio 84.42
Olie $ 108,23 en de dollar euro 1,0571
1 bitcoin = 29.771 USA dollar

media,
Column van David Stockman
by Robert Broncel on 19/05/2022
Zie deze column van David Stockman, voormalig Budget Director onder president Reagan. In mijn columns heb ik bij tijd en wijle moeten refereren aan uitspraken, conclusies en voorspellingen van David Stockman. De bijgesloten column van hem sluit naadloos aan op mijn serie columns, zodat u met de inhoud hiervan weer update bent van de laatste ontwikkelingen op internationaal monetair terrein.zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/05/19/column-van-david-stockman/

tijd 17.30
De Dow 31,187.83 -302.24 -0.96%
De Nasdaq 11,453.02 +34.87 +0.31%

media in de VS
Gold prices holding at session highs as U.S. existing home sales fall 2.4% in April.Existing home sales fell to a seasonally adjusted and annualized rate of 5.61 million units last month, down 2.4% compared to March's annualized rate of 5.75 million homes, the NAR said Today.

tijd 17.37
De AEX 678.35 -14.68 -2.12% Aegon EUR 4,729 -27,9 vol. 13.125.761
De Midcap 1.006.6 -6.92 -0.68% InPost EUR 6,15 +46,2ct vol. 1.173.763
De Smallcap 1.363.5 -12.13 -0.88% CM.com EUR 14,75 +55ct vol. 69.315

tijd 17.42
Goud $ 1.846,00 zilver $ 21,88 en platina $ 960,00 Gold/Silver Ratio 84.29
Olie $ 110,56 en de dollar euro 1,0602
1 bitcoin = 30.361 USA dollar

Tijd 17.48
Bel 20 3.889.86 -77.37-1.95% ARGENX EUR 299,90 +7,00 vol. 55.373
De CAC 6.257.64 -95.3 -1.5% Unibail EUR 64,11 -8,34 vol. 1.423.197
De DAX 13.882.3 -125.46 -0.9% Porsche EUR 70,00 -4,92 vol. 77.0

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
16 mei EUR 33,50. 34.585. 592. EUR 33,60. 46.461. 665. 17.38.14
17 mei EUR. 33,46 28.911. 429. EUR 33,50. 36.023. 498. 17.35.17
18 mei EUR. --------------------- EUR 31.84. 93.335. 935. 17.35.21
19 mei EUR. 31,20. 40.510. 468. EUR 31.14. 64.371. 565. 17.35.08

shortlijst
Arrowstreet Capital, Limited PartnershipCM.com N.V.NL00127470590.5018 mei 2022
CapeView Capital LLPBasic-Fit N.V.NL00118726500.7018 mei 2022
JPMorgan Asset Management (UK) Ltd.CM.com N.V.NL00127470590.5018 mei 2022
Marshall Wace LLPABN AMRO Bank NVNL00115405470.7118 mei 2022
Millennium Capital Partners LLPAperam S.A.LU05699744040.4818 mei 2022
Millennium International Management LPInPost S.A.LU22905226840.5118 mei 2022
Qube Research & Technologies Ltd.PostNL N.V.NL00097394160.5218 mei 2022
WorldQuant, LLCCM.com N.V.NL00127470590.4818 mei 2022
WorldQuant, LLCKoninklijke BAM Groep N.V.NL00003373190.6718 mei 2022
Citadel Advisors Europe LimitedJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.5317 mei 2022

tijd 18.00
De Dow 31,311.45 -178.62 -0.57%
De Nasdaq herstel en plust op 11,525.79 +107.64 +0.94%

media,
Aanbevelingen voor verbetering Nederlands natuurbeleid. lees elders meer

media in de VS
Today, the regional central bank said its manufacturing business outlook fell to 2.6 in May, down sharply from April's reading of 17.6. The data missed expectations as consensus forecasts called for a drop to around 14.9

fijne avond en eet smakelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL