Belonings en beleid. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 08/05/2022 05:58
Dit schreven wij afgelopen week.
Schamen moeten Raad van besturen ook!
Wij hoorden via de radio de "VISIE van Pim Fortuyn over de CEO, CFO e.a. leidinggevenden"!
Wat had Pim voor ogen? Pim vond dat CEO en CFO e.a. leidinggevende in een bedrijf, zij waren maar gewone medewerkers en niets bijzonder en daar OOK een goed slaris voor kregen. Indien het bedrijf failliet zou gaan, was het HUN SCHULD! Maar dan vertrokken zij weer naar een ander bedrijf en dan was de KOUS mee af.
Maar tegenwoordig wordt er wel geschermd, anders kunnen wij niet de beste mensen aantrekken! Dat is geklets, want de leidinggevende vertrekken toch wel als de "VERGOEDING" hen niet zint.
Met deze woorden en ideeën van Pim zou de VEB eens aan de gang moeten gaan. WANT het beloningsbeleid is TOTAAL UIT DE HAND GEGROEID!

In het verleden ca 40 tot 50 jaar geleden, was de CEO(toen was het de "baas") meestal na zijn scholing/opleiding vaak van onderaf aan naar de top gegroeid door PRESTATIES! En terecht dat hij dan de "BAAS" werd.

Daar moeten wij nu ook weer naar toe.
Wij zullen dit voorbeeld in de komende AVA uitdragen. Dit was PIM idee, niet de onze! ERE wie ere toekomt. Speciaal op 6 mei j.l. en wat had Nederland er anders uitgezien, als Professor Pim nog geleefd had! PIM is niet alleen door Volkert gedood, onze inschatting is, Volkert moet opdracht gehad hebben. HIJ stelt teveel eisen en krijgt een uitkering en een kosteloze Bijstand van een advocaat.
Dat is heel verdacht.
Politiek - OM versus Rechtspraak. Pim Fortuyn, was er 1 dader act? NEEN!lees elders meer. ga naar https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45005&type=toon

Mijnheer Rutte vroeg de Werkgevers om het personeel meer "LOON" te betalen! Ter bestrijding van de "inflatie", maar waar bemoeit hij zich mee!

Tegenwoordig zijn de werktijden al zeer beperkt en de productiviteit wordt daardoor minder. Ga eens na, onze nestor begon in de jaren 1960 met ruim 50 uur per week!! Wat een verschil met NU, slechts 32 tot 38 uur per week, en sommige ICT 40 uur per week. Er worden salarissen betaald waar je U tegen zeg!!
En wat komt er allemaal bij voor emolumenten!?
Dat zagen wij aan de CEO van CTAC, mocht vertrekken per 1/11/21 en kreeg tot 1 mei allerlei emolumenten mee ten bedragen van EUR 497.000. En is elders ( bij Tilaa Den Bosch) weer als CEO begonnen.
Dit sluit 100% bij bovenstaand verhaal van Prof. Pim Fortuyn aan.
De belastingdienst zal ook wel aankloppen, maar toch heeft PIM gelijk.
Ter overweging voor de zondag.

De agenda voor deze week, met diversen berichten CBS
maandag 9 mei.
1ste kw. PostNl.

dinsdag 10 mei
1 ste kw. Agfa Gevaerts
AVA Philips, DSM, Solvac.
Turquoise Hill 1 ste kw.

woensdag 11 mei
1/2 jaarcijfers Tie.
1 ste kw. Alfen, Bekaerts, Ageas, Van Lanschot Kempen, Kon. Ahold Delhaize, Sandstorm Gold.
AVA's Unibail, JDE Peets, Beter Bed, Bekaert.
In de VS, Overheidsschuld, Inflatie april j.l.

donderdag 12 mei
1 ste kw. Pharming, Ontex, OCI, Aegon, SIF, KBC, SBM, Bos Kalis.
AVA's Bos Kalis, DPA, Arcadis, Intertrust, SIF Holding
In de VS - Producentenprijs index april .j.l.

vrijdag 13 mei
1ste kw. VGP.
AVA's Lotus Bakeries, VGP.
In de VS - Industriële bestellingen

- Novartis receives European Commission approval for Jakavi® to be the first post-steroid treatment for acute and chronic graft-versus-host disease. lees elders meer.

- Novartis provides update on production of radioligand therapy medicines. lees elders meer.

Sandstorm
Below is the interview with Nolan Watson, President & CEO of Sandstorm Gold, discussing the transformative deal.
https://www.youtube.com/watch?v=IgMv6Zd0EVc
The commentary on Horizon Copper and it’s growth prospects begins just after the 7 minute mark.

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

LET OP
Mijnheer Rutte & Mevr. Kaag maken zich sterk voor een Europees Paspoort.
Daar komt alles in te staan o.a. dat je gevaccineerd bent, anders mag je dit en dat niet meer. Ook wordt alles gekoppeld aan dat "PASPOORT", je geld opnemen etc., dat is beangstigend, de Overheden weten dan alles van U, Uw bezittingen, Uw manier van inkopen doen, zeg maar ALLES. Uw gehele dagelijks bestaan komt bloot te liggen! Mogelijk al per 1 juli a.s. gaat dit in.
Dit moet gestopt worden!!!


Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

media,
Lagarde: ’ECB houdt geen rekening met stagflatie’.
Er is sprake van stagflatie als de economie vertraagt en de inflatie snel stijgt, bij een hoge werkloosheid. „Stagflatie is momenteel niet ons basisscenario”, zei Lagarde tegen de krant. „Hoewel een uitzonderlijk grote onzekerheid voor een vertraging in de economische groei kan zorgen, vergezeld door hoge inflatie, kan de huidige situatie niet vergeleken worden met die in de jaren zeventig”, aldus de ECB-president. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/873982656/lagarde-ecb-houdt-geen-rekening-met-stagflatie

media,
-Gazprom Tries to Reassure Europe Clients They Can Still Buy Gas.
-Ukraine Latest: First Phase of Mariupol Evacuation Is Completed.
-3 US Tourists Die At Bahamas Hotel After Falling Ill
-Fed Can Still Achieve Soft Landing, Says UBS’s Jeremy Zirin.
lees meer op www.bloomberg.com

Dit zal worden uitgezocht, maar begrijpt U nu dit voorval!?
Als het waar is, waar zijn dan al die "Instanties voor"!!
in de media,
’Al jaren oorlog in mijn hoofd’
John S. verstuurde mail enkele minuten voor moordpartij Alblasserdam. ’Obsessie om vuurwapen aan te schaffen’
Het Openbaar Ministerie heeft de authenticiteit van de mail bevestigd. De mail werd pas opgemerkt na het drama in Alblasserdam, waarbij niet alleen twee mensen om het leven kwamen maar eveneens een 12-jarige jongen en een 20-jarige vrouw ernstig gewond raakten. Politie en OM verdenken John S. ook van het vermoorden van Johan Quist. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/764142824/john-s-verstuurde-mail-enkele-minuten-voor-moordpartij-alblasserdam?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_avond_James_B&utm_content=Article+1+-+Title_John+S%2E+verstuurde+mail+enkele+minuten+voor+moordpartij+Alblasserdam&utm_term=20220507204500_avond_James_B&MAILHASH=EBDB44B3C0908011812887DE1B9984F5F23718D9E27421B82A5B17644DF3E7AA

Voetbal uitslagen
07.05.
FC Groningen Sparta Rotterdam 1 - 2
PEC Zwolle FC Utrecht 1 - 1
Willem II Heracles Almelo 2 -0
FC Twente Fortuna Sittard 1 - 2

tijd 06.41
1 bitcoin = 334.629 USA dollar

media
MP Materials says its Q1 net income up 431% on strong rare earth prices and higher production.
The company said that 10% increase in rare earths production volumes in Q1 2022 (10,828 tonnes) compared to the first quarter of 2021 (9,849 tonnes) was due to improvements in the efficiency of its processing operations, mainly from higher ore feed rates and recoveries, as well as slightly higher mill uptime.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-05-06/MP-Materials-says-its-Q1-net-income-up-431-on-strong-rare-earth-prices-and-higher-production.html

Boeren en tuinders tonen veerkracht. lees elders meer

Vertex Reports First Quarter 2022 Financial Results. lees elders meer



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL