De vrijdag op Wall Street was een kopie van de vorige week vrijdag. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 30/04/2022 06:03
Slechte Vrijdag mogen wij wel schrijven, vorige week klein 1.000 punten verlies en nu weer. Dan ben je snel door je "wisselgeld heen"!
Wij schreven al zo vaak, de beurzen werden gedragen door een handjevol aandelen die door partijen naar boven werden gestuwd & geduwd. Daar werd aan verdiend, maar de reguliere aandelen lagen in de hoek en werden nauwelijks aangekeken.
Het "schapen gedrag" was duidelijk zichtbaar voor ons en de realiteit wilde men
(lees de systeem beheerders) niet onder ogen zien. Eens zou de waarheid boven water komen en waren de "spelletjes". niet meer houdbaar!!
"Daar betaald men nu de rekening voor"!

De Dow sloot 32,977.21 -939.18 -2.77% en de week beginstand was 33.811
De Nasdaq 12,334.64 -536.89 -4.17% en de week beginstand was 12.839

In de Oostmarkt de slot standen van vrijdag 29/4 en de week beginstanden
in Japan de Nikkei 26.847 - 27.105
in Hong Kong de Hang Seng 21.089 - 20.638
in Australië de All Ordinaries 7.724 - 7.768
in Singapore de Straits 3.358 - 3.361
Een wisselend beeld, per saldo verliezen.

LET OP
Mijnheer Rutte & Mevr. Kaag maken zich sterk voor een Europees Paspoort.
Daar komt alles in te staan o.a. dat je gevaccineerd bent, anders mag je dit en dat niet meer. Ook wordt alles gekoppeld aan dat "PASPOORT", je geld opnemen etc., dat is beangstigend, de Overheden weten dan alles van U, Uw bezittingen, Uw manier van inkopen doen, zeg maar ALLES. Uw gehele dagelijks bestaan komt bloot te liggen! Mogelijk al per 1 juli a.s. gaat dit in.
Dit moet gestopt worden!!!


media,
- Biden Seeks to Rob Putin of His Top Scientists With Visa Lure.
- China’s Economy Slows Rapidly as Covid Zero Lockdowns Bite.
- Thrashed Stock Bulls Look to Future and See Nothing But Bad News.
see & read more on www.bloomberg.com

media,
Bijna alles kan wilder: eerste Nederlandse rewilding boek verschenen.
lees elders meer

Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

Glencore, First Quarter 2022 Production Report. lees elders meer

Agnico Eagle, Q1 2022 SUMMARY. lees elders meer

De valuta's
de dollar euro 1,0545 de Yen 1.3685 't Pond 0,8386 AU$ 1,4921 C$ 1,3543 NZ$ 1,6312 Sing$ 1,4585

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Edelmetaal
Goud $ 1.897,20 en zilver $ 22,85 Platina $ 938 Gold/Silver Ratio 83.37 Olie $ 104,11 en de dollar euro 1,0545
1 bitcoin = 38.625 USA dollar

EiDas
Hieruit blijkt, dat veel politici uit zijn op een luxe "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Mevr. Kaag wil niet wijken voor andere zaken die NU wel van belang zijn.
60 Miljard euro's voor Jetten, dat is een "peulenschilletje" bij de EUR 100 miljard, die Duitsland gaat besteden aan Defensie.
In Nederland mag niets af van die EUR 60 miljard vindt mevr. Kaag.

Cultuur onder Vuur
Wist u dat de overheid miljarden heeft gestolen van onze pensioenen?
En dat wij in Nederland de hoogste accijns van heel Europa hebben?
In de Vuurlinie gaat deze week over de 7 redenen waarom u er op achteruitgaat. Bekijk de nieuwe aflevering: op https://www.youtube.com/watch?v=2-pCBMiHcIE

Ja, ik help met een maandelijkse donatie- ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer/maandelijks?cid=1461687654&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-26#main

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 30 april 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Steun (geldelijke) voor Oekraïne.
Giro 5555 staat nu open voor Oekraïne,

Helpen!! JA.
Nederland zit al vol
Geert Wilders: ‘‘Natuurlijk moeten we Oekraïense vluchtelingen helpen. Het zijn echte vluchtelingen, slachtoffers van het geweld van Poetin. Maar wel in de regio, de buurlanden van Oekraïne. Want Nederland zit al vol, dankzij Rutte.’’

reactie XEA.nl
Dan maar een paar "miljard" bij Jetten vandaan. Wat moet hij met 60 miljard doen(lees verkwisten)! Stikstof is eigen geen probleem, maar een gemaakt probleem door de enorme aantal kleine "natuurgebieden".

media Spaartaks.
Compensatie van box 3 zorgt voor hoofdbrekens bij kabinet.
Puzzel rond spaartaks: wie krijgt wat terug?
DEN HAAG - De compensatie van de te hoge spaartaks is een ingewikkelde puzzel voor het kabinet. Wie wordt gecompenseerd? En geldt die compensatie alleen voor spaargeld of ook voor slechte beursjaren? Dit is stap voor stap het keuzemenu van het kabinet voor terugbetaling van de taks. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1254232767/puzzel-rond-spaartaks-wie-krijgt-wat-terug

reactie XEA.nl
Ook bij de diversen kabinetten Rutte was realisme ver te zoeken bij deze niet realistische heffingen van Box 3 vermogensrendementen.


In de media,
Niet afgeven op vermogenden.
Er is veel discussie rond de spaartaks. De jaloerse berichten over vermogende Nederlanders, die maar eens voor die arme mensen moeten betalen, zijn een steek in mijn hart. Ik ben 77 en heb nauwelijks pensioen, ik leef voor een deel van spaargeld. Qua inkomen heb ik recht op een sociale huurwoning, en recht op toeslagen en subsidies, maar dat krijg ik niet want ik heb spaargeld.
Ik heb gewerkt maar een pensioenregeling was er toen niet. Ik was getrouwd maar door een wettelijke (inmiddels herstelde) fout, heb ik geen recht op pensioen via mijn ex-man. Mijn generatie is opgevoed met sparen en zuinig zijn, met het idee van ’vele kleintjes maken één grote’.
Dat medeburgers jaloers zijn op spaargeld dat mensen tijdens hun leven vergaard hebben, vind ik walgelijk. M. H.

Aard Gas.
Groen is gas en daarom hoeven wij niet meer van het "gas" af. Dat is ook "krom", want in Duitsland en Canada gaan de burgers aan het gas. Weg "bruinkool & Olie"!
Biomassa was ook van mijnheer Timmermans.
Lees EU-klimaatdictator Frans Timmermans blijft biomassa door de strot duwen: ‘Zonder dat gaan we het niet redden!’
Er lopen meer onbegrijpelijke mensen in deze "schijn wereld"!?

Effectenkredietinstellingen
kunnen boeven worden, althans dat vinden wij.
In de media,
Zoon vindt bankafschrift van moeder: 13.000 gulden na dertig jaar niet meer te claimen. AMSTERDAM - Bij het opruimen van de zolder in 2021 vond een man een oud spaarboekje van zijn overleden moeder. Het rekeningafschrift dateerde uit september 1992 en vermeldde een saldo van ƒ13.097,03. Een dertig jaar oude meevaller? Nee, de kwestie is verjaard en ABN Amro mag het geld houden, heeft klachteninstituut Kifid bepaald. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1321688926/zoon-vindt-bankafschrift-van-moeder-13-000-gulden-na-dertig-jaar-niet-meer-te-claimen

Reactie XEA.nl
Verlopen/slapende rekeningen met saldo worden altijd op een eigen interne rekening van de Effectenkredietinstelling "overgeboekt". De oude Kaartenbak zal dat kunnen bewijzen. Maar door de automatisering hebben veel Effectenkredietinstellingen de archieven netjes geleegd. Maar de "eigen rekeningen van de bank zelf" niet, daar ligt de oplossing, maar de wil is er gewoon niet bij de instelling.
Dan konden gerechtigden zich bij de bank vervoegen en het GELD alsnog ontvangen.
Wij kennen ook een nachtcassette waarin Hlf. 50.000 zat. Ook die zou gaan vervallen na 30 jaar. Het was namelijk een onbekende nachtkluis cassette, van een andere bank.
MAAR het ligt aan de persoon van de instelling die deze "botte weigering" kan plaatsen. Royaliteit aan de KLANT zou elke Effectenkredietinstelling sieren.
Als zij dat niet doen, dan vinden wij het, dat de instellingen verworden tot "boeven"!
Is de Kifid wel onafhankelijk? Wij moesten de Kifid ook extra porren om acties te ondernemen! Jammer dat wij de regels kenden i.v.m. coulances etc. etc. in de Robeco zaak. Waar hebben ze nog meer een slecht geheugen? Het lijkt een mode te zijn geworden.

De Verenigde Naties
Nu pas gaat Guterres van de VN op bezoek bij Poetin en Zelenskiy.
Twee maanden na het begin van de Oorlog in Oekraïne. Duizenden burger doden, stel dat het elders zou zijn geweest in Afrika!?

Entree Res. Yesterday vol. 31.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:49:16 A 0.99 -0.02 500 79 CIBC 7 TD Sec K
15:04:55 A 1.00 -0.01 5,000 1 Anonymous 79 CIBC K
15:04:55 T 1.00 -0.01 8 57 Interactive 5 Penson

Equinox Yesterday Vol. 961.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.16 -0.20 76 14 ITG 1 Anonymous Q
16:00:00 T 9.16 -0.20 13 14 ITG 65 Goldman Q
16:00:00 T 9.16 -0.20 89 1 Anonymous 14 ITG Q

Solaris Yesterday Vol. 452.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 12.85 +0.33 300 39 Merrill Lynch 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 12.85 +0.33 200 39 Merrill Lynch 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 12.85 +0.33 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous KQ

Pan American Silver Yesterday Vol. 432.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 31.85 -0.28 16 5 Penson 53 Morgan Stanley Q
16:00:00 T 31.85 -0.28 6 5 Penson 65 Goldman Q
16:00:00 T 31.85 -0.28 13 5 Penson 65 Goldman Q

OCEANAGOLD REPORTS FIRST QUARTER 2022 FINANCIAL RESULTS. lees elders meer

de Prijs van het aandeel Rio Tinto van vrijdag 29 april is AUD$ LTD $112.83
+0.03%

Kames Fish Farming Ltd. and Salmones Aysén join Cargill’s SeaFurther™ Sustainability initiative to raise more sustainable seafood with less environmental impact. lees elders meer.

Novartis delivers solid sales and profit growth. Strong performance of in-market brands supports confidence in mid-term growth outlook. lees elders meer

Het edelmetaal wordt zwaar gemanipuleerd, de bekende partijen weten wel waarom. Maar platina laten ze links liggen
tijd 07.08
De actuele koersen (kg): Goud: €57.803 | Zilver: €693
Het zilver willen ze naar of onder de $21 hebben en het goud richting $ 1.700 p.o.
Dit vernamen wij uit ons "netwerk"!
Dan is de volgende stap, herinvoering van de "Goudstandaard"!
En dan... !?

Politiek - OM versus Rechtspraak.
Pim Fortuyn werd op 6 mei 2002 vermoord en dat was geen actie van 1 persoon.
Dat staat voor ons wel vast. Lees onze conclusie elders.

KLM in dft op 23 maart 2022
"Verplichte krimp nekt KLM"!
In het kort.
KLM vliegt deze. zomer naar 167 bestemmingen.
Sommige politieke partijen denken dat dat ook met de "helft" kan!
Verplichte krimp betekent dat het routeplan kapot zal gaan, vrees het hoofd mainportstrategie van KLM.
Wij zullen a.s. maandag in de AVA van KLM vragen stellen wie er verantwoordelijk is voor de chaos op Schiphol.

Inflatie in Nederland
- licht beter door de belasting vermindering op o.a. benzine. Ging naar 11,2% deze maand en was de maand ervoor 11,9%
Voor mei gaan wij uit van ruim 12%. De grondstoffen prijzen blijven stijgen en de fabrikanten maken de producten kleine(lees o.a. gewicht vermindering)!
Goed voor de Obesitas, maar slechter voor de koopkracht vergelijkingen.
wij blijven inflatie met hoge cijfers zien voor de komende tijd(en).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL