Flitshandel onder VUUR in de VS. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 03/04/2022 07:02
Flitshandel onder VUUR in de VS.
Daarmee opende het FD op 2 maart 2012.
Is het VUUR plots gedoofd in de achter ons liggende ruim 10 jaar!?
Brussel MiFiD - 2
De Europese Commissie wil met beleggingsrichtlijn MiFiD -2, de opvolger van het 4 jaar oude MiFiD, "high Frequency trading" aan banden leggen.
Brussel wil inzicht in gebruikte algoritmes. Bovendien wil de Commissie geautomatiseerde handelaren verplichten altijd " in de markt" te zijn met "bied en laat prijzen".

De Marktwaakhond wil geautomatiseerde handel "strenger reguleren na computerfouten"!

De Amerikaanse marktwaakhond CFTC onderzoekt mogelijkheden om de computergestuurde beurshandel op basis van "algoritmes te onderwerpen aan een strenger regime, zo meldt de Britse zaken Courant The Financial Times.
oorzaak is de schijnbare onuitroeibaarheid van "domme algoritmes" : onvolmaakte wiskundige modellen waardoor computers fouten maken die de markt verstoren. Vorige week nog was een geautomatiseerd systeem verantwoordelijk voor dertigduizend foutieve transacties op de Amerikaanse optiemarkt Amex.

De aankondiging van de CFTC staat niet op zichzelf. Want hoewel de handelscomputers de markt van liquiditeit voorzien en ook menselijke fouten regelmatig de markt verstoren, ligt de geautomatiseerde handel ook in Europa onder vuur!! De Europese Commissie wil met beleggingsrichtklijnen MiFiD-2 vooral "high frequency trading". aanpakken. Dat is de bekendste vorn van computergestuurde handel, vaak flitshandel genoemd, waarbij computers razendsnel aandelen aan- en verkopen.
Brussel wil onder meer inzicht krijgen on de algoritmes die Handelshuizen gebruiken. Bovendien kondigen de Duitse en Italiaanse effectenbeurzen onlamgs aan met hogere tarieven een limiet op te willen leggen aan algoritmes die op grote schaal orders plaatsen zonder tot veel transacties te komen.
Volgens Remco Lernterman, voorZitter van de Internationale belangenvereniging voor geautomatiseerde handelFIA EPTA, komen de Europese effecten beurzen nu met maatregelen om Brussel de wind uit de zeiolen te nemen. "Er bestaan verschillen in de handelscapaciteit die beurzen kunnen verwerken. Zij hebben daarom behoefte aan verschillende limieten. De "one-size-fits-all- benadering die van de Commissie wordt verwacht, valt dan ook slecht bij de beursbedrijven.
Lenterman zegt maatregelen, zoals verhoogde transparantie of verplichte risicocontroles, toe te juichen, wanneer ze de handel veiliger maken en de regels gelden voor iedereen, dus voor zowel de geautomatiseerde , als de nietcomputergestuurde handel. Het veelgehoorde verwijt dat high frequency traders bewust de markt manipuleren deelt hij niet. "Dat is nog nooit bewezen"!

Reactie XEA.nl
Wij hebben met filmen bewezen op 8 april 2009 op het Kantoor te Diemen bij CSM, dat dat wel het geval was. De toenmalige CFO dhr K. Kramer was er na onze presentatie van overtuigd, dat de geautomatiseerde computer handel dat wel degelijk kan doen, een markt maken waar eigenlijk niemand "tussen wordt geduld"!

Oh oh, wat waren zij toen ruim 10 jaar geleden allemaal van plan.

Maar de Marktwaakhonden kregen een "pilletje" en konden niet meer "blaffen"!.
Deze vorm van handelen hield namelijk in, terug naar herinvoering van digitale nummers van aandelen, obligaties etc., dan werd de handel fors schoner(schaal Mock meer dan 45%) Wij van XEA.nl schrijven veelvuldig meer dan 80% schoner.

Daarna werd 't "ijzig stil en er werd nauwelijks meer geblaft"!
Wat is er van terecht gekomen!?

Niets, want het herinvoeren zou veel manipulaties "bloot leggen" !

Geld & aandelen stromen zijn dan eenvoudig te controleren en "DAT willen de manipulators niet!

Toezichthouders worden namelijk gesubsidieerd door de bedrijven die in de Effectenhandel hun "brood verdienen"!
DUS wie "betaald, bepaalt"!

Zo wordt een smerige vorm van manipulatieve effecten handel instandgehouden (bewust).


De agenda voor deze week, samen met diversen berichten van het CBS
maandag 4 april
In de VS - Factory Orders Feb 2022

dinsdag 5 april
In de VS Handelsbalans en Handelsvertrouwen.

woensdag 6 april
AVA SBM Offshore
Jaarverslag Pharming

donderdag 7 april
AVA's Alfen en Ordina
jaarverslag Aalberts.

vrijdag 8 april
Texaf jaarverslag .

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

media,
-Sweden Revives Cold-War Military Forces to Help Shield the Baltic From Putin’s Russia-A Hundred Firms Pull $45 Billion of Deals Since War in Ukraine.
-Ukraine Update: Kyiv Warns Russia Is Adding Troops in Moldova.
- French Grid Manager Asks Users to Reduce Consumption on Monday.
see & read more on www.bloomberg.com

maandagavond (28/3) in het TV Journaal van 20.00 uur
Regering Rutte schermt Russisch Vastgoed af van controles. Het vastgoed wordt na 1 maand verordening van administratie ervan! En er is/wordt nog steeds niet een start gemaakt op die administratie. Vermoedelijk zijn er eigen belangen die voor gaan.
Een mond vol, wij gaan dat doen.
Hetzelfde zien wij in de Effecten branche, alle organisaties hebben eigen belangen en controles op "vreemde zaken" hebben geen prioriteit(en).
Eerst staat mijnheer Rutte 13 uur te liegen en nu dit, Hoelang kan & mag dit door gaan!? Beschamend dat Nederland zo bestuurd wordt.
Wij schamen ons voor ons Nederlanderschap.


in de media, 1 april 2022
De sancties die Nederland heeft afgekondigd tegen Russen lijken vast te lopen. Tot nu toe is er slechts 516 miljoen euro afgepakt van de naar schatting tientallen miljarden aan Russisch geld in ons land. Dat meldt het kabinet donderdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet geeft toe dat het niet goed gaat met het sanctiebeleid. "De uitvoering en toezicht erop kunnen beter", aldus de ministers in de brief. zie & lees meer op
https://www.nu.nl/economie/6192635/sanctiestrop-nog-maar-516-miljoen-russische-euros-bevroren.html

Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

EiDas
Hieruit blijkt, dat veel politici uit zijn op een luxe "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Mevr. Kaag wil niet wijken voor andere zaken die NU wel van belang zijn.
60 Miljard euro's voor Jetten, dat is een "peulenschilletje" bij de EUR 100 miljard, die Duitsland gaat besteden aan Defensie.
In Nederland mag niets af van die EUR 60 miljard vindt mevr. Kaag.

De valuta's
de dollar euro 1,1048 de Yen 1.3535 't Pond 0,8424 AU$ 1,4731 C$ 1,3832 NZ$ 1,5941 Sing$ 1,4991

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Edelmetaal licht hoger,
Goud $ 1.926,10 en zilver $ 24,61 Platina $ 984 Gold/Silver Ratio 78.24 Olie $ 99,42 en de dollar euro 1,1048
1 bitcoin = 46.618 USA dollar
1 ripple = 0,84044 USA dollar

Cultuur onder Vuur
Wist u dat de overheid miljarden heeft gestolen van onze pensioenen?
En dat wij in Nederland de hoogste accijns van heel Europa hebben?
In de Vuurlinie gaat deze week over de 7 redenen waarom u er op achteruitgaat. Bekijk de nieuwe aflevering: op https://www.youtube.com/watch?v=2-pCBMiHcIE

Ja, ik help met een maandelijkse donatie- ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer/maandelijks?cid=1461687654&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-26#main

Cultuur onder Vuur
Ik ga de straat op!
Om de boeren in Nederland te steunen, trek ik op straatcampagne.
Een straatcampagne is een geweldig actiemiddel. Ik doe het erg graag.
Samen met een team van vrijwilligers sta ik op strategische plekken in ons land.
We delen flyers uit, spreken mensen aan, scanderen leuzen en zorgen dat we uiterst zichtbaar en hoorbaar zijn.
Alles om onze steun voor de boeren, die lijden onder de absurde stikstof politiek, zo duidelijk mogelijk te maken.
Wordt u hier net zo enthousiast van als ik?
Overweeg dan een gift om mij te steunen. Want ik moet onkosten maken om straatcampagnes te kunnen doen. ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer-voor-straatcampagnes-voor-de-boeren?cid=1484359060&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-03-31#mainPureGold Reports Fourth Quarter and Annual 2021 Operating and Financial Results. Lees elders meer

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 2 april 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

media,
The first quarter of 2022 reveals an astronomical rise in inflation this quarter and since 2020. Yesterday the Commerce Department released the most recent inflationary data which showed that consumer spending rose by 0.2% last month. It reported that the PCE price index (personal consumption expenditures) which is the preferred inflationary index of the Federal Reserve and omits both energy and food rose 0.4%, which follows the rise of 0.5% in January. see & read more on https://www.kitco.com/commentaries/2022-03-31/The-first-quarter-of-2022-reveals-an-astronomical-rise-in-inflation-this-quarter-and-since-2020.html

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Steun (geldelijke) voor Oekraïne.
Giro 5555 staat nu open voor Oekraïne,

Helpen!! JA.
Nederland zit al vol
Geert Wilders: ‘‘Natuurlijk moeten we Oekraïense vluchtelingen helpen. Het zijn echte vluchtelingen, slachtoffers van het geweld van Poetin. Maar wel in de regio, de buurlanden van Oekraïne. Want Nederland zit al vol, dankzij Rutte.’’

reactie XEA.nl
Dan maar een paar "miljard" bij Jetten vandaan. Wat moet hij met 60 miljard doen(lees verkwisten)! Stikstof is eigen geen probleem, maar een gemaakt probleem door de enorme aantal kleine "natuurgebieden".

media PVV
Nieuwe verkiezingen
Geert Wilders: “Geen 100 miljard euro naar stikstof en klimaatbeleid, naar nieuwe huizen voor Afrikaanse gelukzoekers, naar de corrupte patsers van de Europese Unie, maar naar de portemonnee van ONZE EIGEN MENSEN EN GEZINNEN!”

media
Nederlanders hebben moeite om rond te komen door inflatie: ’Ook middengroepen redden het amper meer".
Het kabinet heeft nog maar amper een compensatiepakket gemaakt of de prijzen schieten nóg verder de lucht in. De inflatie bereikt een historische hoogte van 12 procent. Benzine, gas, boter, koffie, pasta, vlees en talloze andere producten worden snel duurder. „De laagste inkomens worden keihard geraakt, maar ook de middengroepen redden het financieel amper meer.”
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1617321691/nederlanders-hebben-moeite-om-rond-te-komen-door-inflatie-ook-middengroepen-redden-het-amper-meer

media video about 2,3 minutes.
Why did Russia just set a fixed gold price on bullion purchases?
3. Gold price posts best results since Q3 2020, path to $2,000 looks clear

2. Lessons from the 1970s: war in Ukraine to 'reshape commodity markets for years to come' - Capital Economics

1. Russia sets fixed gold price as it restarts official bullion purchases

go to https://www.kitco.com/news/2022-04-02/Why-did-Russia-just-set-a-fixed-gold-price-on-bullion-purchases.html

media,
Podcasts
Why copper miners prefer brownfield projects.
On Friday Harris recorded Kitco Roundtable with mining audiences manager Michael McCrae and CEO and co-founder of Enduro Metals, Cole Evans. Enduro Metals (TSXV: ENDR) is an exploration company focused on British Columbia’s Golden Triangle.
In late March Harris covered the CRU World Copper Conference 2022 in Santiago, Chile. go to and watch the Podcasts.
https://www.kitco.com/news/2022-04-01/Why-copper-miners-prefer-brownfield-development.html?sitetype=fullsite

Ons Kabinet in Nederland
Bestaat uit het "blunder Trio van Rutte, Kaag & Hoekstra"!
Alles wordt door HUN kiezers door de vingers gezien, ach, nieuwelingen mogen fouten & leugens verkopen. De taal deskundige zit op financien en de financiële man zit op Buitenland en de CEO verkoopt leugens en wel 13 uur land.
Terecht dat de PVV zegt: " nieuwe verkiezingen"!


tijd 09.05
1 bitcoin = 46.410 USA dollar
1 ripple = 0,83195 USA dollar

AMARILLO GOLD CORPORATION AND LAVRAS GOLD CORP. COMPLETE ARRANGEMENT AND LAUNCH
lees elders meer.

media,
Virginia Energy Announces Option Agreement for Solar Development Project at Coles Hill. lees elders meer.

media,
Hawaii Six O - Gary Wagner
Jobs Reports supports aggressive Fed rate hikes, to reduce inflation, but other factors need to be resolved to solve the big global picture.
The Bureau of Labor Statistics released some welcome news today. 431,000 Americans became gainfully employed in March and the jobless rate was within 0.1% of 3.5%, coming in at 3.6%. Economists polled had forecasted that over 500,000 jobs would be added, however, that has little relevance with today’s report indicating that the labor market in the United States is vibrant and strong. see & read more on
https://www.kitco.com/commentaries/2022-04-01/Jobs-Reports-supports-aggressive-Fed-rate-hikes-to-reduce-inflation-but-other-factors-need-to-be-resolved-to-solve-the-big-global-picture.html

media,
Nothing beats gold as real money.
Gold is the most attractive asset because it is seen as a store of value and has no counter-party risk. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-04-01/Nothing-beats-gold-as-real-money.html?sitetype=fullsite

Respect
Waar hebben Leiders in de wereld nog " nog respect voor de medemens"!?
Eigen belangen gaan voor en dat wordt uitgeoefend door " macht, onderdrukking van de Burgers, geen referendum en betutteling van de Burgers.
De CV termo lager, geen/minder vlees te eten en geen "STEMMING in daden om te zetten"! Nederland had voor "rechts gekozen", maar links krijgt 't voor het zeggen"!. Wat hebben burgers nog in te brengen? Ik ga niet met die en die mogen niet meedoen etc. etc. en leugens verkopen en toch weer CEO van Nederland willen zijn. Wie hebben er nu een "bord". voor hun gezicht"!?


Wel tientallen miljarden voor hun stokpaardjes, maar een bescherming van veilig in Nederland wonen, daar hebben diversen Kabinetten Rutte LAK aan gehad en nog!

Een overweging voor de Leiders in Nederland en in de wereld.

Fijne voortzetting van Uw weekend.
Hier schijnt de zon, met een dunne koude wind.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL