Woorden doen wonderen op Wall Street en de rest van de wereld. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 12/01/2022 06:25
Geloof - Hoop & Liefde, daar draait alles om in de "wereld"! Maar in de Financiële wereld draait het de laatste jaren allemaal om "HOOP" en niet om daden!
Een sprankje "HOOP" doet wonderen en dan verbazen wij ons, dat de "KERKEN leeg lopen en afgebroken worden! Is de Pandemie niet het antwoord daarop!?

Wij mensen denken dat wij alles in de hand hebben, met algoritmische systemen besturen wij de Financiële zaken en een handjevol "partijen" verrijken zichzelf en laten de medemensen "verhongeren, pijn lijden en wij zagen het vorige week op de TV in een land, waar soldaten gewoon op de Burgers gericht schoten, zelfs een kind van 4 jaar werd gedood. Wat een "helden" zijn de machthebbers die dit soort zaken (lees handelingen) doen, ook op de beurs, tegen hun burgers en medemensen.

Het woord schaamte komt niet bij hen op! Mogen wij hen vergelijken met het "tuig" wat zoveel ellende tegen de "ZORGVERLENERS" uit/aanricht!?

In de VS reageerde de Dow ook en sloot op 36,252.02 +183.15 +0.51%
De Nasdaq 15,153.45 +210.62 +1.41%

De opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout liegt er niet om Mijnheer Rutte en zijn "ploeg"! Deze is te vinden in de Telegraaf van 7 januari j.l. pagina T19

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

In de Oostmarkt lijken de wonderen ook plaats te vinden.
Maar er blijven wel zorgen over de "Spelen" in China en het de "vastgoed sector met o.a. Evergrande, maar de media zwijgt, het komt de Machthebbers niet uit, ondanks de problemen, die er WEL zijn!

in Japan de Nikkei 28.757 +534 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.321 +582 punten
In Australië de All Ordinaries 7.762 +51 punten
In Singapore de Straits 3.245 +1 punt

in de media,
- Powell Makes Case for Fed Curbing Inflation While Doing No Harm.
Federal Reserve Chair Jerome Powell appears set to win a second term.
-Three Million Britons Were Off Work Sick in the First Week of 2022.
- Ken Griffin’s Fortune Soars to $28 Billion on Citadel Securities Deal.
Griffin is now worth more than Jim Simons and Carl Icahn.
-see & read more on www.bloomberg.com

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten van het CBS.
woensdag 12 jan.
In de VS - Overheidsschuld.

donderdag 13 jan.
4de kwartaal cijfers Fastned en Flow Traders.

vrijdag 14 jan.
in de VS Detailhandelscijfer en Industriële Productie.

De MENSHEID wordt/werd al bijna 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

De valuta's
de dollar euro 1,1369 de Yen 1.3123 't Pond 0,8369 AU$ 1,5766 C$ 1,4280 NZ$ 1,6747 Sing$ 1,5363

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 11 januari 2022

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in dit Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van 't uitstel!?


Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Het edelmetaal reageert "nauwelijks"!
Goud $ 1.820,80 Zilver $ 22,76 en Platina $ 969 Gold/Silver Ratio 79,98

Olie $ 81,28 en de dollar euro 1,1369
1 bitcoin = 42.704 USA dollar
1 ripple = 0,76743 USA dollar

SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan dit jaar 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden" mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's e.a. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Geld waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

Flits beleggen is niets en ook niet "flits bezorgen van boodschappen". Daar schreven wij onlangs nog een verhaal over. De kruidenier kwam het boekje halen en had nog wat reclame aanbiedingen mee o.a koekjes.
Dat werd te kostbaar en vroeg te veel tijden toen kwamen de kleine supers in de steden en men trok met de auto e/o paard en wagen naar de stad. De Zaterdagmarkt voor groenten & fruit en gelijk langs Simon de Wit e.o. andere bekende zaken als V&D en HEMA = Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal. De GASprijs is een speelbal van Poetin en andere partijen geworden! Het "voorschot". op de toekomstige gas toevoer.

media, PVV
Ik wil mijn land terug
Geert Wilders: “Dit is niet mijn Nederland of Europa meer. Ik wil mijn land terug. Onze cultuur terug.
Sluit de grenzen voor nog meer asielzoekers, stop de immigratie uit islamitische landen zet in op massale remigratie.“

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren.
Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

Vindt U de bieding van Sanderink Investment van EUR 6,10 OOK te laag?
Wij voeren actie tegen deze bieding en meldt U aan met Uw NAW gegevens en aantal aandelen bij redactie@xea,nl
Dank voor Uw medewerking.
Bij Econosto en Simac waren wij van XEA.nl ook succesvol.


Equinox Yesterday Vol. 879.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.52 +0.10 1,900 1 Anonymous 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 8.52 +0.10 100 14 ITG 79 CIBC KQ
16:00:00 T 8.52 +0.10 30 1 Anonymous 14 ITG Q

Solaris Yesterday Vol. 294.00
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 14.89 +0.18 100 53 Morgan Stanley 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 14.89 +0.18 7 7 TD Sec 39 Merrill Lynch Q
16:00:00 T 14.89 +0.18 64 1 Anonymous 7 TD Sec Q

media CBS
Historisch laag aantal faillissementen in 2021.
n december 2021 zijn er voor zittingsdagen gecorrigeerd 30 bedrijven, exclusief eenmanszaken, minder failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Met het decembercijfer is ook het cijfer voor hele jaar bekend. In 2021 zijn volgens voorlopige cijfers 1.536 bedrijven failliet verklaard. Dat is het op een na laagste aantal sinds de start van de statistiek in 1981. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/02/historisch-laag-aantal-faillissementen-in-2021
reactie XEA.nl
Dit is ook een bedrieglijk signaal uit de "schijn wereld waarin wij allen NU leven"!

De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $107.27 +0.85 %

media BHP
BHP completes the divestment of its Cerrejón interest. lees elders meer.

media BHP
South Flank autonomous haulage rolls out. lees elders meer

De EUR 10.000 van Rutte & zijn Club.
in de media,
Verdelen subsidie aardbevingsgebied Groningen loopt uit op teleurstelling: ’Het was vernederend’ lees meer op dft.nl

media,
WeTransfer naar beurs Amsterdam: Nederlandse bestandendeler groeit als kool.

tijd 09.03
De AEX hoger op "hoop van Zegen"! De AEX 790.92 +8.57 +1.1% de Midcap 1.078.98
+6.39 +0.6% en de Smallcap 1.401.44 +7.79 +0.56%

tijd 09.06
Philips is de gebeten hond EUR 30,96 -2,84 vol. 605.000

tijd 09.07
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.376,89 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 642,21

tijd 09.30
De Bel 20 4.274.2 +2.97 +0.07% de DAX 16.029.14 +87.33 +0.55% en de CAC 7.224.7
+41.32 +0.58%
Ook hier zet de "hoop" voort.

tijd 09.34
Herstel InPost naar EUR 8,433 +18,9ct vol. 170.380

Dankzij Cultuur onder Vuur een succes te melden, Steun deze club dan ook.
De strijd om het aardgasverbod is gewonnen!
Al sinds 2018 strijdt Cultuur onder Vuur tegen het aardgasverbod, het desastreuze plan van Rutte III om Nederland van het gas af te dwingen en iedereen een peperdure warmtepomp in de maag te splitsen. Na jaren van intensief actievoeren, waaronder een massale petitieverspreiding via De Telegraaf, is het verbod op aardgas met het nieuwe kabinet stilletjes van tafel gegaan. Een glansrijke overwinning in de belangrijke strijd tegen onteigening van de Nederlandse burger!

Geef voor de Nederlandse cultuur
Cultuur onder Vuur zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor de christelijke tradities en Nederlandse cultuur. Steun ons met een gift!
Doneer
Rekeningnummer:
NL38ABNA0426891929
T.n.v. Stichting Civitas Christiana
O.v.v. Webdonatie Cultuur onder Vuur
ANBI
Donaties aan Cultuur onder Vuur zijn fiscaal aftrekbaar.

Beurs koersen
95% wordt gestuurd en de Toezichthouders kijken er niet naar, is dat niet Vreemd!?
Ook willen de Toezichthouders geen schone handel, want zij vertikken 't om zich in te zetten voor "herinvoering van nummers aan de digitale aandelen, obligaties etc. etc."! Zij schreven eerst nog over schone handel, NU hoor & lees je er niet meer over, wat een "helden"! Wel zaten zij achter de re-identificatie van alle rekeninghouders o.a. bij Robeco. U kent het "vreselijke & onbeschofte gedrag wat daaruit voortvloeide"! Werkelijk choquerend wat daaruit kwam. Mevrouw werd gebeld(was al vanaf 1991 weduwe, en er werd gevraagd, "laat uw man eens aan de telefoon komen"!?
De Effectenkredietinstellingen lijken wel "medewerkers van de Overheid geworden"!

Vaste Patronen,
die verraden het manipuleren op de beurzen.
Onze regering werkt met modellen en zo leer je de werkwijze van organisaties en partijen kennen.
Een GOED belegger heeft ook nog eens een "goed geheugen"!

tijd 10.17
De DAX 15984.09 +42.28 +0.27% de CAC 7.195.76 +12.38 +0.17% en de Bel 20 4.269.83 -1.4 -0.03%

tijd 10.19
De AEX 786.73 +4.38 +0.56% de Midcap 1.078.34 +5.75 +0.54% en de Smallcap 1.396.72 +3.07 +0.22%

tijd 10.24
De dag prijzen van koper zijn op 12 January 2022
Koper prijs € 6,30 p/kg
Koper handgepeld prijs € 7,05 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 6,45 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 3,85 p/kg
Brons prijs € 4,50 p/kg
PVC kabel prijs € 2,20 p/kg

Oerlemansplastics, PODCAST HORTIPOINT: HOE VERPAKKEN WE ÉCHT DUURZAAM? lees elders meer.

media,
Starten met een agrarisch bedrijf: wat komt erbij kijken? lees elders meer

media,
-Central Banks, Not Covid, Will Drive Global Economies in 2022.
-Flow Traders Ousts Top U.K. Executive After BlackRock Complaints.
-The Psychology of 7% Is Hiding Other Inflation Data.
-UniCredit Russia Deal Would Face Skepticism, Jefferies Says.
UniCredit already has a substantial business in central and eastern Europe.
see & read more on www.bloomberg.com

Dit zijn o.a. de woorden dit de FED man Powell de wereld instuurde en "hoop" gaf.
Powell pleit voor terugdringing van inflatie door Fed zonder kwaad te doen!
Maar als de FED de rente verhoogt, doet dat wel zeer voor aandelen koersen en ook voor inflatie. De hogere rente zal doorberekend worden in diensten, producten en lonen (lees eisen).

Angst in de wereld werd gevoed door Covid 19.
Maar de pillen van Dokter Elens en collega's mochten voor het "beter maken van zijn/hun patienten NIET gebruikt worden, wel een aspirine! Begrijpt U het nog!?
Nu in de media en gisteren in het TV Journaal. Viroloog Van Ranst hoopvol over omicron: ’Dit komt meer in de buurt van griep’
BRUSSEL - Ondanks dat de coronabesmettingen naar recordhoogtes stijgen, is de Belgische viroloog Marc Van Ranst niet somber. Volgens Van Ranst gaat de epidemie nu in de richting van ’iets wat in de buurt komt van griep’. zie & lees meer op https://www.telegraaf.nl/nieuws/250604618/viroloog-van-ranst-hoopvol-over-omicron-dit-komt-meer-in-de-buurt-van-griep

tijd 11.34.30
Corbion EUR 39,06 -42 ct vol. 5.433 aantal transacties 102
Zo bewerken grote en kleine partijen de prijsvormingen. Toezichthouders kennen deze manier van manipuleren NOG niet. Of willen dit niet zien. Dat kost hen tijd & moeite en dat LEVERT de toezichthouder geen GELD & andere verdiensten op. Maar als aan de digitale aandelen NUMMERS zaten, was dit manipuleren snel tot het verleden. Dankzij FALEND toezicht & kennis van hoe de handel tegenwoordig in elkaar steekt en kan dit gewoon doorgaan!
Een schane en een teken van ONVERMOGEN van het TOTALE toezicht! Veel fondsen hebben hiermee te maken. Lokaal is haast alles(leesfondsen) het slachtoffer.


INTRADAY PRICE Corbion
12/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
11:43:04 39.02 20 Retail Matching Facility
11:34:30 39.06 31 Exchange Continuous
11:34:30 39.06 74 Exchange Continuous
11:31:59 39.12 1 Exchange Continuous
11:28:28 39.06 26 Exchange Continuous

12.00 uur
De actuele koersen (kg): Goud: €51.419 | Zilver: €643

media,
Wisselend koersverloop dollar, steeds snellere vlucht uit obligaties.
De aandacht zal nu uitgaan naar het Amerikaanse inflatierapport van december, dat woensdag verschijnt. Daarnaast krijgen we inflatierapporten over een aantal valuta uit opkomende markten. Waar die ook maar enigszins op een inflatiepiek wijzen, zou een rally kunnen ontstaan. Na de meedogenloze verkoopgolf van vorige week is het sentiment op de obligatiemarkt echter fragiel. Als de Amerikaanse inflatie opnieuw een opwaartse verrassing is, zou dat de zenuwen van de beleggers op de proef kunnen stellen. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/wisselend-koersverloop-dollar-steeds-snellere-vlucht-uit-obligaties

media,
New Gold Achieves Updated Consolidated Gold Equivalent Production Guidance.
lees elders meer.

media,
Chairman Powell admits, “Inflation is running very far above target”.
see & read more on
https://www.kitco.com/commentaries/2022-01-12/Chairman-Powell-admits-Inflation-is-running-very-far-above-target.html

tijd 13.19
Goud $ 1.817,40 zilver $ 22.71 en platina $968 Gold/Silver Ratio 80.01
Olie $ 81,86 en de dollar euro 1,1368
1 bitcoin = 43.093 USA dollar
1 ripple = 0,77559 USA dollar

elk woord zal het woord van 2022 worden?
Daar zal "Inflatie" ver op nummer 1 komen!


media,
-U.S. Inflation Hits 39-Year High of 7%, Sets Stage for Fed Hike.
-Tunisia Imposes a Night Curfew Ahead of Arab Spring Anniversary.
see & read more on www.bloomberg.com

15.58 uur
De Dow 36,429.74 +177.72 +0.49%
De Nasdaq 15,283.78 +130.33 +0.86%

tijd 16.04
Goud $ 1.822,00 zilver $ 22,97 en platina $ 982. Gold/Silver Ratio 79.31
Olie $ 82,31 en de dollar euro 1,1412
1 bitcoin = 43.766 USA dollar
1 ripple = 0,79537 USA dollar

media,
Romios Acquires Significant Gold-Silver-Copper Prospects in Nevada. lees elders meer.

media in de VS
Today, the U.S. Labor Department said its U.S. Consumer Price Index rose 0.5% in last month, after a 0.8% rise in November 2021

tijd 16.15
De DAX 16.038.7 +96.89 +0.61% de CAC 7.244.72 +61.34 +0.85% de Bel 20 4.266.84
-4.39 -0.1%

tijd 16.17
DFe AEX 794.05 +11.7 +1.5% de Midcap 1.086.12 +13.53 +1.26% en de Smallcap
1.414.23 +20.58 +1.48% De standen blijven ons verbazen te Amsterdam.

tijd 16.20
Pharming gevraagd op EUR 0,825 +3,7ct vol. 7.1 miljoen.

tijd 16.22
Het Philips management heeft wat uit te leggen. Maar wordt er door de consumenten geen misbruik gemaakt van het aanbod van Philips ook de oude "slaapapparaten" te vervangen!? De bezitters van die apparaten kunnen best wel niet meer leven en dat de bezitters van die oude "dingen" denken, omruilen en de nieuwe verkopen. Philips EUR 28,795 -5,005 vol. 17,8 miljoen.

16.26 uur
Edelmetalen blijven gevraagd, dus dit is strijdig met de stijging van de aandelen in de VS en op de Europese beurzen. Wie "gokt". er verkeerd!?
Goud $ 1.824,70 zilver $ 23,04 en platina $ 982 Gold/Silver Ratio 79,17

tijd 16.31
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.363,36 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 649,75

media,
Positive Top-Line Results of Pfizer’s Phase 3 Study Exploring Coadministration of PREVNAR 20™ With Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine in Older Adults Released.
lees elders meer

tijd 17.24
Zo worden fondsen bewerkt door manipulatie
INTRADAY PRICE Corbion
12/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
16:58:22 39.24 44 Retail Matching Facility
16:58:22 39.24 140 Retail Matching Facility
17:04:55 39.20 1 Exchange Continuous
17:06:30 39.18 1 Exchange Continuous
17:06:30 39.18 1 Exchange Continuous
vol. 21.745 -22 ct. Dit is dagelijkse kost en gaat al vele jaren door.
Een schande en een falend toezicht, die nauwelijks "handels kennis heeft!


tijd 17.28
De Dow 36,210.05 -41.97 -0.12%
De Nasdaq 15,153.18 -0.27 0.00%
lees ons schrijven om 16.26 uur

Corbion
INTRADAY PRICE
12/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
17:15:45 39.16 1 Exchange Continuous
17:15:45 39.16 1 Exchange Continuous
17:14:39 39.16 19 Exchange Continuous
17:14:39 39.16 1 Exchange Continuous
17:14:39 39.16 1 Exchange Continuous
Geachte Toezichthouders is dit handel!?
Waarvoor die toezicht voor? Om de handel eerlijk en orderlijk te laten verlopen. AFM wat staat er op UW website? Haal dat er eens snel af, want het is beschamend dat te lezen. U verzaakt UW taak als toezichthouder.
INTRADAY PRICE
12/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
17:20:17 39.18 34 Exchange Continuous
17:19:35 39.20 3 Exchange Continuous
17:18:55 39.20 4 Exchange Continuous
17:15:45 39.16 1 Exchange Continuous
17:15:45 39.16 1 Exchange Continuous

INTRADAY PRICE
12/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
17:28:05 39.18 24 Exchange Continuous
17:28:05 39.18 1 Exchange Continuous
17:28:05 39.18 1 Exchange Continuous
17:27:19 39.20 59 Exchange Continuous
17:27:19 39.20 221 Exchange Continuous

CENTRAL ORDER BOOK 17.30.00 uur
# SHARES BID PRICE ASK PRICE SHARES #
17 34.531 MKT MKT 1,285 10
1 55 41.12 35.32 2 1
1 26 39.10 35.54 847 1
1 321 39.04 37.24 40 1

INTRADAY PRICE
12/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
17:35:27 39.12 9 Auction
17:35:27 39.12 5 Auction
17:35:27 39.12 119 Auction
17:35:27 39.12 37 Auction
17:35:27 39.12 98 Auction

Zo werkt het, wie heeft met dit soort handel nog vertrouwen dat er normale handel in dit fonds en niet alleen in dit fondsen maar bij meerdere fondsen gebeurd dit. Schamend en dat noemt zich transparantie, eerlijk en betrouwbaar.
Waarom volgen wij dit fonds!? Omdat de oud CFO dhr K. Kramer ons toentertijd vroeg XEA.nl willen jullie hiermee doorgaan, nadat wij met films en andere vreemde handel hen had overtuigd, dit is geen normale handel in CSM nu Corbion.

Dit staat op de website van de AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Oordeelt U zelf! Waar of niet waar?
Wij vinden dit beschamend dat dit soort handel al jaren doorgaat!

tijd 17.39
De AEX 790.44 +8.09 +1.03% Philips EUR 28,575 -5,225 vol. 21.345.510
De Midcap 1.083.75 +11.16 +1.04% AMG EUR 31,52 +1,08 vol. 396.092
De Smallcap 1.411.83 +18.18 +1.3% Pharming EUR 0,82 +3,2ct vol. 8.489.773
De Bel 20 4.264.18 -7.05 -0.17% Aperam EUR 53,94 +2,14 vol. 304.771
Ook zo'n fonds !!!
De CAC 7.237.19 +53.81 +0.75% Arcelor EUR 32,59 +1,99 vol. 7.767.220
Ook zo'n fonds en dan heb je ook nog last van "arbitrage" tussen twee beurzen.
Daar zitten dan "flits seconden tussen. Wij zullen de omissies wel bloot leggen.
De DAX 16.010.32 +68.51 +0.43% Zalando EUR 66,46 -3,30 vol. 5.000

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
10 jan. EUR 39,72. 53.458* 818. EUR 39,74. 118.131* 902 17.35.22
Ziet U het verschil ca. 65.000 sts in de 5 spookminuten.
11 jan. EUR 39,50. 92.784. 1.258. EUR 39,48. 127.079. 1.354 17.35.19
tijd 10.56 Corbion Manipuleren, zo werkt 't
Corbion EUR 39,20 -0,28ct -0,71% 39,40 39,16 39,56 EUR 39,48 per 11/1/22 aantal
4.000
12 jan EUR 39,18. 22.116. 382. EUR 39,12. 30.895. 455 17.35.27

Dit zou niet bij Wijlen mijnheer Maas gebeurd zijn als Baas van de Notering te Beursplein 5. Dat weet onze nestor wel zeker, dat was een "baasje". die de handel kende als zijn "broekzak"!

tijd 18.10
Goud $ 1.824,70 zilver $ 23,09 en platina $ 979. Gold/Silver Ratio 79.00
Olie $ 82,83 en de dollar euro 1,1433
1 bitcoin = 43.577 USA dollar
1 ripple = 0,78770 USA dollar

tijd 18.15
Equinox Today vol. 584.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:59:11 D 8.615 +0.095 100 89 Raymond James 1 Anonymous K
11:59:05 M 8.615 +0.095 100 79 CIBC 1 Anonymous
11:59:05 D 8.615 +0.095 100 79 CIBC 8 Eight K

tijd 18.16
Solaris Today Vol. 213.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:01:07 A 15.66 +0.77 100 33 Canaccord 79 CIBC K
12:01:07 U 15.66 +0.77 100 33 Canaccord 1 Anonymous K
12:01:07 U 15.66 +0.77 100 79 CIBC 1 Anonymous K

shortlijst
Capital Fund Management S.A.AMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.65 11 jan 2022
Citadel Advisors Europe LimitedBasic-Fit N.V.NL0011872650 1.17 11 jan 2022
Systematica Investments LimitedAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 1.18 11 jan 2022
Voleon Capital Management LPAlfen N.V.NL0012817175 0.48 11 jan 2022
WorldQuant, LLCTomTom N.V.NL0013332471 0.71 11 jan 2022
BlackRock Investment Management (UK) LimitedAccell Group N.V.NL0009767532 0.89 10 jan 2022

media,
-Biden Plans to Meet With Senate Democrats on Voting Rights Bill.
-Say Goodbye to Self-Isolating, WFH Mandates, Mass Testing.
-White House Says Bill Sanctioning Nord Stream Undercuts Talks.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 18.20
De Dow plust weer op 36,298.25 +46.23 +0.13%
De Nasdaq gaat mee op 15,196.51 +43.06 +0.28%

media,
Jeffrey Gundlach is on 'recession watch,' remains bullish on gold long-term.
"Inflationary pressure is building," Gundlach said. "If we look at the economy … it's undeniable that's been supported by the quantitative easing and the Fed's balance sheet expansion. And since that's going away, it is.. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-12/Jeffrey-Gundlach-is-on-recession-watch-remains-bullish-on-gold-long-term.html

media
IAMGOLD Announces Leadership Transition. lees elders meer.

media,
Barrick Gold CEO says demand for metals will remain solid. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-12/Barrick-Gold-CEO-says-demand-for-metals-will-remain-solid.html

media, Rio Tinto
Serbia to decide on Rio Tinto's lithium mine after April election - PM.
Global miner Rio Tinto committed $2.4 billion to develop a lithium-borates project near Loznica in the western Jadar valley in 2021. The proposal attracted widespread opposition from local communities on concerns over environmental damage, culminating in the local municipality scrapping a plan to allocate land for the facility. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-12/Serbia-to-decide-on-Rio-Tinto-apos-s-lithium-mine-after-April-election-PM.html

tijd 18.45
De actuele koersen (kg): Goud: €51.342 | Zilver: €651

Fijne avond en eet smakelijk.

Heeft U de handel in aandelen Corbion, maar ook Aperam, Arcelor en op de lokale markt ook verschillende fondsen gevolgd!?
Wij en samen met enkele anderen personen wel. Beschamend, en dan volhouden dat er een eerlijke handel is.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL