Oostmarkt wisselvallig. Straks meer nieuws. Wall Street later naar betere cijfers.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 11/01/2022 06:01
Wie & wat zorgde in de VS voor de "ommekeer" gisteren naar de sluiting toe!? Was het de "berusting". in meerdere rente verhogingen door de FED? Of was het, de "soep zal niet zo heet gegeten worden"?
Het feit is er wel, de rente zal wereldwijd omhoog gaan.
En de reguliere aandelen zullen blijven dalen en je zag het aan de reacties, het edelmetaal kwam wat los. Dat is de bescherming tegen waarde vermindering.

De Dow sloot op 36,068.87 -162.79 -0.45%
De Nasdaq 14,942.83 +6.93 +0.05%

De opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout liegt er niet om Mijnheer Rutte en zijn "ploeg"! Deze is te vinden in de Telegraaf van 7 januari j.l. pagina T19

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

In de Oostmarkt!
Blijven er zorgen over de "Spelen" in China en het de "vastgoed sector met o.a. Evergrande, maar is zijn er meer in de problemen!
in Japan de Nikkei 28.231 -246 punten
In Hong Kong de Hang Seng 23.813 +67 punten
In Australië de All Ordinaries 7.710 -55 punten
In Singapore de Straits 3.242 +15 punten.

in de media,
- Fed Forced to Run Triple Option With Time Running Out.
- Ray Dalio Says U.S. Needs a Dose of China’s Common Prosperity.
The Bridgewater founder urged countries to narrow their wealth gaps.
- Nord Stream 2 Sanctions to Get Senate Vote as U.S., Russia Talk
U.S. and Russian officials are in the early stages of discussions intended to ease tensions.
-see & read more on www.bloomberg.com

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten van het CBS.
dinsdag 11 jan.
4de kw. cijfers Just Eat Takeawy

woensdag 12 jan.
In de VS - Overheidsschuld.

donderdag 13 jan.
4de kwartaal cijfers Fastned en Flow Traders.

vrijdag 14 jan.
in de VS Detailhandelscijfer en Industriële Productie.

De MENSHEID wordt/werd al bijna 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

De valuta's
de dollar euro 1,1342 de Yen 1.3070 't Pond 0,8343 AU$ 1,5783 C$ 1,4349 NZ$ 1,6753 Sing$ 1,5356

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 11 januari 2022

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in dit Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van 't uitstel!?


Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Het edelmetaal reageert "nauwelijks"!
Goud $ 1.806,10 Zilver $ 22,54 en Platina $ 948 Gold/Silver Ratio 80,12

Olie $ 78,74 en de dollar euro 1,1342
1 bitcoin = 42.109 USA dollar
1 ripple = 0,74657 USA dollar

SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan dit jaar 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden" mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's e.a. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Geld waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

Flits beleggen is niets en ook niet "flits bezorgen van boodschappen". Daar schreven wij onlangs nog een verhaal over. De kruidenier kwam het boekje halen en had nog wat reclame aanbiedingen mee o.a koekjes.
Dat werd te kostbaar en vroeg te veel tijden toen kwamen de kleine supers in de steden en men trok met de auto e/o paard en wagen naar de stad. De Zaterdagmarkt voor groenten & fruit en gelijk langs Simon de Wit e.o. andere bekende zaken als V&D en HEMA = Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal. De GASprijs is een speelbal van Poetin en andere partijen geworden! Het "voorschot". op de toekomstige gas toevoer.

media, PVV
Ik wil mijn land terug
Geert Wilders: “Dit is niet mijn Nederland of Europa meer. Ik wil mijn land terug. Onze cultuur terug.
Sluit de grenzen voor nog meer asielzoekers, stop de immigratie uit islamitische landen zet in op massale remigratie.“

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren.
Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

Vindt U de bieding van Sanderink Investment van EUR 6,10 OOK te laag?
Wij voeren actie tegen deze bieding en meldt U aan met Uw NAW gegevens en aantal aandelen bij redactie@xea,nl
Dank voor Uw medewerking.
Bij Econosto en Simac waren wij van XEA.nl ook succesvol.


media CBS
Inflatie 2,7 procent in 2021
Consumentenprijzen waren in 2021 gemiddeld 2,7 procent hoger dan in 2020, maakt het CBS bekend. Vorig jaar was de prijsstijging 1,3 procent. Vooral de prijsontwikkeling van energie droeg bij aan de hogere inflatie in 2021. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/02/inflatie-2-7-procent-in-2021

media CBS
Inflatie stijgt naar 5,7 procent in december j.l.
Consumentengoederen en -diensten waren in december 5,7 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In november was de inflatie 5,2 procent. De prijsontwikkeling van energie en voeding zorgde voor een verdere stijging van de inflatie.
Met het decembercijfer is ook de inflatie van 2021 bekend. Consumentengoederen en –diensten waren in het afgelopen jaar 2,7 procent duurder dan in 2020.
Zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/02/inflatie-stijgt-naar-5-7-procent-in-december

Equinox Yesterday Vol. 1.008.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.42 +0.28 100 14 ITG 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 8.42 +0.28 74 79 CIBC 5 Penson Q
16:00:00 T 8.42 +0.28 68 79 CIBC 5 Penson Q

Solaris Yesterday Vol. 139.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 14.71 -0.05 100 222 JP Morgan 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 14.71 -0.05 100 72 Credit Suisse 39 Merrill Lynch Q
16:00:00 T 14.71 -0.05 100 72 Credit Suisse 39 Merrill Lynch KQ

Lundin Gold Beats 2021 Guidance With Gold Production Of 428,514 Ounces. lees elders meer

Osisko Announces Preliminary Q4 2021 Deliveries and Provides 2021 Recap and Portfolio Update. lees elders meer.

media,
Bioboeren maken wiedbedden van gerecyclede rolstoelen. lees elders meer

tijd 07.47
De actuele koersen (kg): Goud: €51.212 | Zilver: €640

media Rio Tinto de prijs van het aandeel AUD$ LTD $106.37 +0.36%
Rio Tinto purchases first battery-electric trains for the Pilbara. lees elders meer

Dinsdag 10 april 2012
Zorg over snelle daling van CO2 - uitstoot. Lees elders meer.
Toen andere zorgen over de CO2-uitstoot.
Lees elders meer

Aardgas Gebied premie van EUR 10.000
Heeft U ook in de rij gestaan? Zo worden wij voorbewerkt. Straks moet iedereen in de rij staan, waar zien wij dat nog meer in landen!?
EEN schande, zo wil deze Regering ons omvormen.

AOWers gaan niet mee met de 7,5% verhoging!!
Jawel, ook zo'n maatregel van deze Regering. Wij zijn al lang niet meer in beeld van deze Regering, afgeschreven! Dat de oudjes dagen van 10 uur tot langer hebben gemaakt, ach, wij zijn niet zo gek, denkt deze Regering, wij hebben 10 maand hard gewerkt en nu is het, "wij bepalen wat de Burgers mogen"!

tijd 09.38
De Europese beurzen laten weer de zonnige kant zien van het "beleggen", we kunnen alleen maar hoger & hoger!
Gisteren waren het vergissingen, inflatie nog niet zo hoog geweest, MAAR na regen komt de zon weer!
De DAX 15.935.83 +167.56 +1.06%

tijd 09.40
De AEX 777.7 +4.57 +0.59% de Bel 20 4.289.39 +38,6 +0.91% en de CAC 7.182.13
+66.36 +0.93%
Deze standen bevestigen onze woorden, "we leven in een schijn wereld, realisme is er nauwelijks nog bij!?

tijd 09.44
De Midcap 1.070.43 +3.86 +0.36% en de Smallcap 1.380.72 +3.27 +0.24%

tijd 09.45
Goud $ 1.809,60 zilver $ 22,68 en platina $947 Gold/Silver Ratio 79.85
Olie $ 79,10 en de dollar euro 1,1351
1 bitcoin = 41.956 USA dollar
1 ripple = 0,74165 USA dollar

Kabinet. vs Geld.
Enige jaren geleden was er geen EUR 10.000 voor de Blinden.
Nu barst het kabinet van het Geld en lijken ze wel Sint Nicolaas.
Het GELD kn niet op! Wie gaat dat straks betalen!? De gewone burgers.

media,
Plastic Energy and TotalEnergies sign an Agreement for an Advanced Recycling Project in Spain. lees elders meer

tijd 10.15
De DAX 15.919.35 +151.08 +0.96% Deutsche bank EUR 12,10 -26,6ct vol. 4,9 miljoen.

Cerberus cutting stakes in Deutsche Bank and Commerzbank. lees elders meer.

media,
Was de crypto markt een luchtbel?
by Tom Lassing on 11/01/2022
Nu de koersen van de nodige crypto munten zwaar corrigeerden, komen de beren weer boven het maaiveld. Het was allemaal maar een luchtbel, een tulpenmanie… Maar is dat ook zo? Ik zit hier zelf tweeslachtig in.
Realiteit is dat veel investeerders crypto’s zien als het nieuwe goud. Een mogelijkheid om los van het bestaande monetaire systeem te komen en je geld en kapitaal daarbuiten toch meer waar te laten worden. Op zich klopt dat en achteraf bezien heeft iedereen die dat tijdig deed gelijk gekregen.
Maar… De huidige sceptici hebben ook gelijk. zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/01/11/was-de-crypto-markt-een-luchtbel/

tijd 11.03
De AEX 782.61 +9.48 +1.23%begrijpt u deze stand!?
Het CBS maakte juist desastreuze cijfers inflatie bekend, dan is er maar 1 conclusie, de rente moet spoedig gaan stijgen. Stijgende rente is niet best voor aandelen, laten we het netjes schrijven.

tijd 11.05
De DAX 15.967.86 +199.59 +1.27% Deutsche Bank EUR 12.10 -26,6ct vol. 4,8 miljoen.

tijd 11.07
Goud $ 1.807,90 zilver $ 22,59 en platina $ 942 Gold/Silver Ratio 80.01
Olie $ 79,50 en de dollar euro 1,1344
1 bitcoin = 42.049 USA dollar
1 ripple = 0,74000 USA dollar

media,
Cargill expands portfolio of artificial intelligence-powered innovations to give poultry producers actionable insights. Lees elders meer.

media,
Can biotechnology offer an environmentally more sustainable alternative to egg white protein? "For example, more than half of the egg white powder protein content is ovalbumin. VTT has succeeded in producing ovalbumin with the help of the filamentous ascomycete fungus Trichoderma reesei,” outlines Dr. Emilia Nordlund from VTT Technical Research Centre of Finland. see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/can-biotechnology-offer-an-environmentally-more-sustainable-alternative-to-egg-white-protein.html

media,
Titanium dioxide ban comes into force, companies have six months to adjust.
10 Jan 2022 --- The ban on titanium dioxide (TiO2) as a food additive has come into force across the EU this month, after it was deemed as “not safe” by the European Food Safety Authority (EFSA). see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/titanium-dioxide-ban-comes-into-force-companies-have-six-months-to-adjust.html

media,
Bioplastics & Biopolymeren Markt: Toekomstige Ontwikkelingen, Trends, Aandeel, Omvang En Fabrikanten Analyse 2021. lees elders meer.

tijd 12.41
Aandelen houden hun winsten vast en het Edelmetaal ook, wie zal de "langste adem hebben"!?
Wij vermoeden de laatste. Zojuist door de radio, het CPB heeft berekend, dat de berekening van het regeerakkoord niet kloppen. Het bbp van nu 60 zal gaan oplopen naar 92, de kosten van Stikstof en duurzaamheid rijzen de "pan" uit en onze "kleinkinderen zullen het gelach betalen", met hogere belastingen en stijgen begrotingstekorten.
Dat zien de ouderen nu ook terug!
Na de oorlog dagen van 10 uur en meer, werkweken tot zaterdag middag en soms (lees) de agrarische sector 24/7 en nauwelijks vakantie. En als het even tegen zit 7,5% extra inleveren, geen indexatie van pensioenen etc. etc..
WANT die (lees oudjes) hebben het nu al zo goed.
Politici hebben een slecht cijfer voor "geschiedenis". Zij kennen & weten niet dat er in het verleden handmatig gewerkt werd en dat door de techniek en mechanisatie erna op alle gebieden, grote stappen zijn gemaakt.
Hierdoor is er verlichting van het werk gekomen.
Onze nestor hoort nog steeds het verhaal van de Oom van zijn vrouw. Die werkt bij het Spoor (NS) aanleg. De spoorbielzen werden met de "hand getild" en moesten zo op hun plaats gelegd worden. Hij vertelde, niet iedereen tilde mee, er waren altijd wel enkele die net deden dat zij tilden. NU wordt alles met hefkranen gedaan, en nog klagen ze over zwaar werk en lange dagen! Oom Maarten klaagde niet, maar "droeg met de gevolgen mee, van het zware tilwerk", wat hij had gedaan.
Wij horen nog Rutte zeggen, we hebben hard gewerkt aan deze formatie! Rutte & zijn club weten niet wat hard werken is! Tussendoor vakantie houden en na 10 maanden, oude wijn in "nieuwe zakken"! AAN oom Maarten vragen wat hard werken was kan niet meer, die is allang overleden.

media
Argenx Highlights Strategic Priorities for 2022. lees elders meer.

tijd 13.05
Olie $ 79,41 en de dollar euro 1,1348

tijd 13.08
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.220,69 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 641,95

ForFarmers
tijd 13.10
Het aandeel plust en de vooruitzichten zijn "bedenkelijk". Nu EUR 4,175 +5ct vol. 233.106
Kernpunten derde kwartaal 20211:

Volume Total Feed2: daling van -1,4%
Volume mengvoer: groei met 1,0%; door acquisities en autonome groei in Duitsland/Polen, daling elders
Brutowinst: groei met 2,6%; door acquisities en betere productmix met meer mengvoer
Onderliggende EBITDA: daling van -22,0%; als gevolg van significant hogere energieprijzen, ondanks structurele organisatorische kostenbesparingen.
Daarom spreken we geen verwachting uit over de resultaten van het vierde kwartaal 2021. reactie XEA.nl Dit laatste geeft wel aan, dat de situatie niet wordt gezien als herstel! Dus zal het inkoopprogramma zo nu en dan in stelling gebracht worden, om te steunen.
lees verder op
https://www.forfarmersgroup.eu/media/nieuws/forfarmers-operationele-voortgangsrapportage-derde-kwartaal-2021.aspx

media,
Price advances for gold, silver amid bullish outside forces.
Federal Reserve Chairman Jerome Powell is scheduled to testify to a Senate banking committee today, regarding his nomination for a second term as Fed chair. He will surely be asked questions about the trajectory of Fed monetary policy and inflation prospects. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-11/Price-advances-for-gold-silver-amid-bullish-outside-forces.html

media,
LME resumes trading after a third-party power outage.
Activity resumed at 0615 GMT following the outage at a third-party data centre on Monday evening, the LME said/ see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-11/LME-resumes-trading-after-a-third-party-power-outage.html?sitetype=fullsite

media,
ERO COPPER ANNOUNCES 2021 PRODUCTION GUIDANCE BEAT AND PROVIDES 5-YEAR OUTLOOK.
lees elders meer

tijd 14.43
Herstel InPost EUR 8,413 +15,7ct vol. 535.791

media,
-Nasdaq Futures Signal Rebound as Fear of Fed Eases.
The latest news on what's moving global markets.
-This Agtech Firm Wants To Make Sustainable Farming Profitable.
-How to Price in Rent Inflation and Russia Tensions.
-Mideast’s Biggest Bank Raised Provisions and Remains on Alert.
see & read more on www.bloomberg.com

media,
Corbion proposes to appoint William Lin to the Supervisory Board.
lees elders meer.

WITWASSEN
Om aan alle witwasregels te voldoen, hebben Nederlandse banken duizenden extra werknemers aangetrokken. Volgens advocaten komen klanten die wellicht een witwasrisico vormen daardoor ook steeds sneller op de zwarte lijst van banken terecht, terwijl dat dikwijls niet terecht is.
reactie XEA.nl
In de jaren 1960/70 werden er op Veemarkten in cafes, kantoor gehouden door banken, dan konden de Veehandelaren daar cashen & storten.
Wat is de wereld "achterdochtig geworden op cash geld. KIJK eens wat de grote partijen zelf doen en OOK de Centrale banken! De Centrale banken sturen de Edelmetaal prijzen vrijwel dagelijks, een publiek "geheim"! Die mogen/kunnen alles doen lijkt wel.
Waarom controleren de Toezichthouders niet de Centrale Depots Effecten, want daar worden aandelen van NIETS vermoedende & wetende klanten gebruikt.
Ook controleren de witwas instituten niet de derivaten, wie & welke er gedekt zijn e/o er wel voldoende dekking achter zit. Soms is de dekking tekort aan aandelen, WANT het bedrijf A heeft nimmer de hoeveelheid aandelen GEPLAATST. Dus is er risico als er aandelen opgevraagd worden. DIE kunnen dan niet geleverd worden, WANT die BESTAAN niet!

tijd 15.34
De Dow 35,951.55 -117.32 -0.33%
De Nasdaq 14,899.76 -43.07 -0.29%

media,
- Crypto Losses Probed by South African Cops After Brothers Vanish.
A group of investors are seeking the arrest of Raees and Ameer Cajee.
-The Euro Is Facing a Make-or-Break Year.
- see & read more on www.bloomberg.com

tijd 16.09
De Dow 35,875.15 -193.72 -0.54%
De Nasdaq 14,962.20 +19.37 +0.13%

tijd 16.16
Goud $ 1.806.60 zilver $ 22,56 en platina $ 944 Gold/Silver Ratio 80.06
Olie $ 79.29 en de dollar euro 1,1332
1 bitcoin = 41.901 USA dollar
1 ripple = 0,73994 USA dollar

media,
Kinross to announce 2021 Q4/full-year results and 2022 guidance on February 16, 2022.

media,
’Inflatie kost spaarders €9 miljard’.
EINDHOVEN (ANP) - De hoge inflatie en lage rente hebben Nederlandse spaarders vorig jaar €9 miljard gekost. Dat meldt financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van een eigen berekening. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte eerder op de dag bekend dat de consumentenprijzen in 2021 met 2,7% zijn gestegen. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1824523542/inflatie-kost-spaarders-9-miljard

tijd 17.21
Goud $ 1,814,10 zilver $ 22,61 en platina $ 959 Gold/Silver Ratio 80.20
olie $ 80,40 en de dollar euro 1,1364
1 bitcoin = 42.352 USA dollar
1 ripple = 0,75258 USA dollar

tijd 17.24
De DOW 36,017.99 -50.88 -0.14%
De Nasdaq 15,054.11 +111.28 +0.74%

tijd 17.26
De actuele koersen (kg): Goud: €51.280 | Zilver: €640

tijd 17.38
De AEX 782.35 +9.22 +1.19% Besi EUR 73,50 +3,92 vol. 1.130.43
De Midcap 1.072.59 +6.02 +0.56% Aperam EUR 51.80 +2,68 vol. 399.726
De Smallcap 1.393.65 +16.2 +1.18% Avantium EUR 4,99 +24ct vol. 229.010
De Bel 20 4.269.87 +19.08 +0.45% Umicore EUR 35,12 -48ct vol. 324.818
De CAC 7.181.04 +65.27 +0.92% Kering EUR 709.80 +15,70 vol. 114.663
De DAX 15.941.81 +173.54 +1.1%Puma EUR 98,30 -10,375 vol. 303.000

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
10 jan. EUR 39,72. 53.458* 818. EUR 39,74. 118.131* 902 17.35.22
Ziet U het verschil ca. 65.000 sts in de 5 spookminuten.
11 jan. EUR 39,50. 92.784. 1.258. EUR 39,48. 127.079. 1.354 17.35.19

Equinox Today vol. 384.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:42:29 X 8.49 +0.07 100 89 Raymond James 1 Anonymous K
11:41:12 X 8.49 +0.07 200 79 CIBC 2 RBC K
11:41:12 X 8.49 +0.07 300 79 CIBC 2 RBC K

tijd 17.59
Solaris Today Vol. 115.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:44:27 U 14.98 +0.27 100 8 Eight 2 RBC K
11:43:47 M 14.97 +0.26 100 8 Eight 79 CIBC
11:42:29 O 14.95 +0.24 100 8 Eight 1 Anonymous K

media
Origin Materials, Mitsui form strategic partnership.
lees elders meer

tijd 18.06
Gpud $ 1.815,30 zilver $ 22,64 en platina $ 963.Gold/Silver Ratio 80.16
Olie $ 81,02 en de dollar euro 1,1351
1 bitcoin = 42.890 USA dollar
1 ripple = 0,76269 USA dollar

tijd 18.04
De Dow 36,091.81 +22.94 +0.06%
De Nasdaq 15,133.45 +190.62 +1.28%

shortlijst
BlackRock Investment Management (UK) LimitedAccell Group N.V.NL0009767532 0.89 10 jan 2022
Citadel Advisors Europe LimitedBasic-Fit N.V.NL0011872650 1.21 10 jan 2022
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.64 10 jan 2022
D. E. Shaw & Co. (London), LLPBasic-Fit N.V.NL00118726500.3910 jan 2022
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL0009739416 2.19 10 jan 2022
Qube Research & Technologies Ltd.AMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.79 10 jan 2022
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL0009739416 0.80 0 jan 2022
Citadel Advisors LLCPharming Group N.V.NL0010391025 0.53 07 jan 2022

Fijne avond en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL