De week van de installatie van het Kabinet, waar de CEO 13 uur stond te liegen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 09/01/2022 07:08
De opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout liegt er niet om Mijnheer Rutte en zijn "ploeg"! Deze is te vinden in de Telegraaf van 7 januari j.l. pagina T19

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen. Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Redactie XEA.nl
- BOS IS GEEN BRANDSTOF.
- Biomassa is niet duurzaam.
- Investeren in echte oplossingen!
- Publieke druk werkt!

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten van het CBS.
maandag 10 jan.
Installatie van het Kabinet.

dinsdag 11 jan.
4de kw. cijfers Just Eat Takeawy

woensdag 12 jan.
In de VS - Overheidsschuld.

donderdag 13 jan.
4de kwartaal cijfers Fastned en Flow Traders.

vrijdag 14 jan.
in de VS Detailhandelscijfer en Industriële Productie.

De Amerikanen volgen de Nederlanders, maar Nederland staat nog stevig op 1 nummer 1 met de grootste schuldenlasten van de "huishouders"!

De MENSHEID wordt/werd al bijna 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 8 januari 2022

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in dit Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van 't uitstel!?


media PVV
De PVV zal keihard de oppositie leiden
Geert Wilders: “10 januari 2022: Rutte 4 op het bordes.

Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

Het edelmetaal werd gisteren strijdig tegen de normale regels in gedrukt. Het toezicht laat 't afweten is onze inschatting. Inflatie neemt hand over hand toe, onbegrijpelijk wat een falend toezicht. De Centrale banken kopen NU nog goedkoop in! Wat belet U!?
Goud $ 1.797,50 Zilver $ 22,36 en Platina $ 959 Gold/Silver Ratio 80,37

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan dit jaar 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De Robeco heeft met de re - identificatie laten zien, dat je de kleren van het lijf worden gevraagd, DIE NIET wettelijk verplicht waren! Een schande die wij nimmer zullen vergeten. De Effectenkredietinstellingen zijn de :"linker hand". van de Overheid aan het worden. En de Burger MOEST maar antwoorden op die "dringende vragen"!

media,
-Thailand to Expedite Pig Farm Inspections to Prevent Swine Fever.
-Hong Kong Rail Operator Issues Vaccine Mandate to Its Employees.
-Oil Rides Into 2022 on Bullish Wave as Demand Fears Fade.
-Kazakhstan Arrests Ex-Security Head as Putin’s Troops Bring Calm.
-Risk Bubbles Are Deflating Everywhere, Some Market Watchers Say.
see & read more on www.bloomberg.com

media BMW
BMW first to bring digital art into vehicles. Artist Cao Fei creates Digital Art Mode. lees elders meer.

tijd 13.45
1 bitcoin = 41.838 USA dollar
1 ripple = 0,74989 USA dollar

media,
-Bond Rout That Kicked Off 2022 Lights Fuse for Europe Volatility.
-Amazon Said to Appeal Future Arbitration Halt in Top India Court.
-Key Djokovic Hearing Set for Monday as Court Rejects Delay.
-Cyprus Finds Covid-19 Infections That Combine Delta and Omicron.
-Oil Rides Into 2022 on Bullish Wave as Demand Fears Fade.
-Truss Says She’ll Use Article 16 If EU Won’t Bend on N. Ireland.
see & read more on www.bloomberg.com

Flits beleggen is niets en ook niet "flits bezorgen van boodschappen. Daar schreven wij onlangs nog een verhaal over. De kruidenier kwam het boekje halen en had nog wat reclame aanbiedingen mee o.a koekjes.
Dat werd te kostbaar en vroeg te veel tijden toen kwamen de kleine supers in de steden en men trok met de auto e/o paard en wagen naar de stad. De Zaterdagmarkt voor groenten & fruit en gelijk langs Simon de Wit e.o. andere bekende zaken als V&D en HEMA = Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij.

Fijna voortzetting van Uw weekend, geniet tussen de buien door.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL