Op Wall Street de dag van wisselvalligheid en zorgen, de eenheid is zoek. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 08/01/2022 06:16
In de VS was het de dag van wisselvalligheid, uitschieters zorgden daar voor. Ook waren er winstnemingen, die zien de "inflatie bui al hangen"!
De Fed komt misschien deze maand al met een rente verhoging en dan zal de "klap" echt raak zijn in de aandelen wereld.
De media en haar gevolg houdt ons naar voor van verdere stijging aandelen koersen, mar dat is tegen beter weten in. Laat U niet misleiden, waarom breken de "beleggingsmunten o.a Maple Leaves e.a. records na record verkopen"!?
De particulier koopt deze en dat zal in Europa ook wel eens gaande e/o kunnen gebeuren.

Waarom worden er af & toe bodem vondsten van munten nog gedaan? In het verleden waren er geen Effectenkredietinstellingen en waar kon je toen veilig je geld opbrengen!?

Maandag bij het aantreden van de club van Rutte, waar het "BURGER WANTROUWEN" vanaf straalt, heeft U in DFT Courant van gisteren 7 januari het verhaal over de vorige 3 Kabinetten van Rutte gelezen van Mijnheer Hoogleraar Berkhout? Neen, dan heeft U veel gemist en koop nog als het kan die Courant. Rutte 4 gaat de geschiedenis in met, de Bakker in de Slager winkel en de "VERTAALSTER" die op het Geld moet passen. Wat zullen er over 100 jaar enorm veel munt schatten gevonden worden!

Wat zullen dan de geschiedenisboeken voor antwoorden geven!?

Een goed weekend en veel lees plezier o.a. het Verhaal van mijnheer Berkhout
Want er is een Landsbestuur nodig, met verstand van zaken, zegt prof. dr. ir. Guus Berkhout op pagina T 19 in de Telegraaf van 7 januari 2022.
LEES het gehele verhaal.

met o.a. Klimaat
Een schoolvoorbeeld is het zogenaamde groene klimaatbeleid. Ondanks sterke twijfels vanuit de wetenschap, wordt CO2 nog steeds gezien als de hoofdschuldige van klimaatverandering. Het politieke credo is dan ook dat alle CO2-emissie snel moet verdwijnen (‘NetZero’). De opwarming sinds 1750 blijkt zeer voordelig te zijn geweest voor mens en natuur.

De Dow sloot op 36,231.66 -4.81 -0.01% de week beginstand was 36.338
De Nasdaq 14,935.90 -144.97 -0.96% de week beginstand was 15.644

In de Oostmarkt hadden de meest indices te maken met verliezen, niet groot! Toch blijven er zorgen en in China het "vastgoed o.a. Evergrande, maar is zijn er meer in de problemen!
in Japan de Nikkei 28.478 de week beginstand was 28.791
In Hong Kong de Hang Seng 23.493 idem 23.397
In Australië de All Ordinaries 7.774 idem 7.779
In Singapore de Straits 3.205 idem 3.123

media,
-Omicron Study in South Africa Points to End of Acute Pandemic Phase
-Wall Street Hails the Great Stock Rotation (Just Like Last Year).
-Consumer Debt in U.S. Surges by a Record $40 Billion. *
-China’s Shocking Start to 2022 Pressures Beijing to Calm Markets.
- see & read more on www.bloomberg.com

* De Amerikanen volgen de Nederlanders, maar Nederland staat nog stevig op 1 nummer 1 met de grootste schuldenlasten van de "huishouders"!

De MENSHEID wordt/werd al bijna 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 8 januari 2022

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in dit Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van 't uitstel!?


media PVV
De PVV zal keihard de oppositie leiden
Geert Wilders: “10 januari 2022: Rutte 4 op het bordes.

Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

Het edelmetaal werd gisteren strijdig tegen de normale regels in gedrukt. Het toezicht laat 't afweten is onze inschatting. Inflatie neemt hand over hand toe, onbegrijpelijk wat een falend toezicht. De Centrale banken kopen NU nog goedkoop in! Wat belet U!?
Goud $ 1.797,50 Zilver $ 22,36 en Platina $ 959 Gold/Silver Ratio 80,37

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 78,94 en de dollar euro 1,1362
1 bitcoin = 41.909 USA dollar
1 ripple = 0,76959 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan dit jaar 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1362 de Yen 1.3136 't Pond 0,8357 AU$ 1,5823 C$ 1,4361 NZ$ 1,6758 Sing$ 1,5426

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal. De GASprijs is een speelbal van Poetin en andere partijen geworden! Het "voorschot". op de toekomstige gas toevoer.

media, PVV
Ik wil mijn land terug
Geert Wilders: “Dit is niet mijn Nederland of Europa meer. Ik wil mijn land terug. Onze cultuur terug.
Sluit de grenzen voor nog meer asielzoekers, stop de immigratie uit islamitische landen zet in op massale remigratie.“

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren.
Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

Vindt U de bieding van Sanderink Investment van EUR 6,10 OOK te laag?
Wij voeren actie tegen deze bieding en meldt U aan met Uw NAW gegevens en aantal aandelen bij redactie@xea,nl
Dank voor Uw medewerking.
Bij Econosto en Simac waren wij van XEA.nl ook succesvol.


media, Een heel goed leesbaar stuk van Robert.
-Special II
by Robert Broncel on 03/01/2022
Rond het jaareinde wordt de blik gewoonlijk opnieuw met hoop op de toekomst gericht. Terugblikkend op 2021 hebben de verwachtingen een nogal verdeeld beeld opgeleverd. Daarbij lijkt het alsof er steeds minder zekerheid aan onze verwachtingen mag kleven, terwijl de economie weliswaar met staatssteun een verrassend economisch herstel liet zien.
zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/01/03/special-ii/

MET O.A.
Adembenemend is de betrachte stilte van die zelfde BIS c.s. de bullion banks rond de manipulaties van de goudprijs. Dit in het bijzonder vormt de beste aanwijzing hoe belangrijk dit pokerspel ten behoud van het huidige monetaire systeem wordt geacht!


Brussel meldt in het Nieuwe Jaar 2022,
Gas & Kern energie is "groen" als gras energie, maar Nederland moet van het GAS af. Krom Krom Krom. Duitsland moet van de "bruinkool af en Canada moet van de "olie" af, en beiden moeten aan het "GAS"!
Spant U het nog en stoken met "Biomassa" (lees hout snippers). is zeer vervuilend en dat wordt in Nederland gesubsidieerd!

Equinox Yesterday vol.933.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.14 +0.03 89 1 Anonymous 14 ITG Q
16:00:00 T 8.14 +0.03 34 1 Anonymous 14 ITG Q
16:00:00 T 8.14 +0.03 36 1 Anonymous 14 ITG Q

Solaris Yesterday Vol. 357.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 14.76 +0.10 300 2 RBC 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 14.76 +0.10 100 79 CIBC 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 14.76 +0.10 500 1 Anonymous 1 Anonymous KQ

media in Frankrijk
President Macron vastbesloten ongevaccineerden dwars te zitten: ’Ik heb veel zin om ze te pesten’. PARIJS - In een interview met krant Le Parisien heeft de Franse president Emmanuel Macron dinsdag gezegd vastbesloten te zijn mensen zonder coronavaccinatie „tot het einde te willen pesten” door „hen zo veel mogelijk de toegang tot activiteiten in het sociale leven te beperken.” zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1867603146/president-macron-vastbesloten-ongevaccineerden-dwars-te-zitten-ik-heb-veel-zin-om-ze-te-pesten

reactie XEA.nl
Waar is democratie dan? o.a. Het recht van vrijwel wil & meningsuiting!
Jong "broekie". bepalen de wil van de Bevolking!
Macron laat openlijk zien, lak te hebben aan de democratie en NIET voor alle inwoners van Frankrijk te zijn gekozen. HIJ bepaalt zelf wat hij kan/mag doen.


tijd 07.16
De actuele koersen (kg): Goud: €50.865 | Zilver: €633

media Oranjewoud.
Dit is een eenzijdig bericht, LAAT u niet misleiden door aan te bieden. Sanderink denkt zo "extra" druk te zetten door akkoord te gaan met zijn fooi!
Hunter Douglas is het mooiste voorbeeld, Sanderink voelt aan door onze acties tegen Oranjewouds advocate Mevr. Mr. Marjo Lok, dat het voor dit EUR 6,10 nog geen gelopen race is. Het tussen arrest spreekt duidelijke taal.
Omdat er nog geen jaarrekening 2020 en Algemene Vergadering(AVA) over die jaarrekening is geweest en beide nog geen goedkeurend besluit hebben, kan er geen prijs bepaalt worden. Ook zijn er nog 55.978 oude niet aangemelde aandelen Oranjewoud zoek.
De Ondernemingskamer vindt de onderbouwing van de "fairness letter niet voldoende en slechts van 1 richting bepaald. De richting van Sanderink alleen. Zie tussen-arrest 3.11 en 3.12.
Ook hebben wij de "deskundige gewezen op deze zaken,
o.a. Dat bepaalde belangen nauwelijks of niet worden genoemd in de Jaarverslagen van Oranjewoud o.a, het platform Inogen zie ORANJEWOUD A : Inogen® Environmental Alliance to Offer Dynamic Global EHS Audit Protocols Via Antea?Group and Citation Technologies, Inc. en de verdere ontwikkelingen over deze 2 belangen, zie op 16 januari 2019 heeft Oranjewoud zijn belang in het Italiaanse spoorbedrijf CLF Group (Costruzioni Linee Ferroviarie) uitgebreid van 60% naar 100%. Op 29 mei 2019 heeft Oranjewoud een 100% belang verworven in Antea Polska S.A..
Sanderink probeert de "eerste viool" te spelen, mede door zijn gang te gaan en door dit bericht de wereld in te sturen. Het bedrijf Worksphere is een goed draaiend bedrijf met veel orders.
Oranjewoud N.V. – Beëindiging beursnotering per 7 februari 2022.
lees elders meer.

Nieuw Kabinet
staat onder leiding van een CEO die 13 uur heeft staan "liegen", hoe kan dat en daarmee wek je geen vertrouwen mee terug.
In DFT Courant van gisteren 7 januari staat het verhaal over de vorige 3 Kabinetten van Rutte! Heeft U dat al gelezen van Mijnheer Prof. dr.ir. G. Berkhout? Die geeft geen hoog cijfer voor de 3 Kabinetten Rutte.
Er hadden nieuwe verkiezingen moeten komen, nu is er in onze ogen en misschien vele Nederlanders, de wil en uitslag van de verkiezingen geschonden.
De "Kiezers" wilden een nieuwe "koers"!
Nieuwe "wijn in oude zakken"!

Huizenprijzen.
De gekte gaat gewoon door, de huizenprijzen blijven stijgen. dus daar is een "super inflatie"! Hoeveel gemiddelde is er van "persoon" per huis bewoning!?
Wij zouden dat verschil wel een exact willen weet met toen.
Toen moesten de zwagers en schoonzussen inwonen bij vader & moeder, alvorens zij aan de beurt kwamen met een "huurwoning"!
Nu gaan de "gelukszoekers voor eigen inwoners"! Is dat niet vreemd?
Hetzelfde is nu met de levering van gas aan Duitsland, gas voor Duitsland gaat voor eigen veiligheid van de "bewoners in het aardgas gebied"!
Het lijkt wel zo, een neen wordt een ja, als de Regering naar naar de wensen van het Buitenland blijft dansen.
Gezond verstand is vaak ver te zoeken.
Regeren is toch "vooruitzien"!?Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL