Wall Street begint in een opper beste stemming. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 04/01/2022 05:55
In de VS had Wall Street een super goede start in 2022, de basis is vermoedelijk, dat president Biden eerst iedereen $.1.800 voor een "sociaal vangnet"! En daar hopen ze misschien weer op!.
Hoop doet leven en daarmee begon ze ze in de VS.

De Dow sloot op 36,585.06 +246.76 +0.68%
De Nasdaq volgde goed op 15,832.80 +187.83 +1.20%

In de Oostmarkt een gemengde stemming,
in Japan de Nikkei 29.319 +527 punten.
In Hong Kong de Hang Seng 23.207 -67 punten
In Australië de All Ordinaries 7.927 +147 punten
In Singapore de Straits 3.175 +41 punten

media,
- Asia Stocks Gain; Yen Drops to Lowest Since 2017.
- Cheap Stocks to Finally Have Their Day in 2022, Investors Say.
- Apple’s Market Cap Briefly Tops $3 Trillion After Relentless Rally
The pandemic has turbocharged Big Tech’s decades-long rise.
- see & read more on www.bloomberg.com

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS
dinsdag 4 jan.
In de VS - ondernemersvertrouwen

woensdag 5 jan.
In de VS werkgelegenheid cijfer ADP.

donderdag 6 jan.
In de VS - Handelsbalans en industriële bestellingen.

vrijdag 7 jan.
In de VS werkgelegenheid cijfer dec. 21

Zaken die in het nieuwe jaar veranderen.
- De accijns op een liter benzine gaat omhoog van 81,3 cent naar 82,4 cent. Dat betekent dat de Nederlandse overheid op een gemiddelde tankbeurt inclusief btw ruim 53 cent meer incasseert Daarentegen blijft de accijns op bier, wijn en sterke drank hetzelfde.

De MENSHEID wordt/werd al 1 1/2 jaar genezing onthouden, aldus deze berichten.
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen, niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 4 januari 2022

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen, niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen. Ook in Afghanistan dreigt een menselijk drama van sterven van de honger & kou op dit moment. Ook in Afghanistan homger en andere ellende, zoals beperking mensen rechten.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in deze komende Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van de uitstel!?


media PVV
De PVV zal keihard de oppositie leiden
Geert Wilders: “10 januari 2022: Rutte 4 op het bordes.

Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

Het edelmetaal wordt weer in de stille periode teruggezet. Het toezicht is nog met vakantie.
Goud $ 1.804 Zilver $ 22,77 en Platina $ 952 Gold/Silver Ratio 79,21

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!
lees dit bericht van Special II by Robert Broncel on 03/01/2022
verder in dit schrijven.

Olie $ 76,40 en de dollar euro 1,1301
1 bitcoin = 46.143 USA dollar
1 ripple = 0,82761USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan dit jaar 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1301 de Yen 130,87 't Pond 0,8389 AU$ 1,5674 C$ 1,4388 NZ$ 1,6638 Sing$ 1,5310

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

media, PVV
Ik wil mijn land terug
Geert Wilders: “Dit is niet mijn Nederland of Europa meer. Ik wil mijn land terug. Onze cultuur terug.
Sluit de grenzen voor nog meer asielzoekers, stop de immigratie uit islamitische landen zet in op massale remigratie.“

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren.
Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

Vindt U de bieding van Sanderink Investment van EUR 6,10 OOK te laag?
Wij voeren actie tegen deze bieding en meldt U aan met Uw NAW gegevens en aantal aandelen bij redactie@xea,nl
Dank voor Uw medewerking.
Bij Econosto en Simac waren wij van XEA.nl succesvol.


media,
-Special II
by Robert Broncel on 03/01/2022
Rond het jaareinde wordt de blik gewoonlijk opnieuw met hoop op de toekomst gericht. Terugblikkend op 2021 hebben de verwachtingen een nogal verdeeld beeld opgeleverd. Daarbij lijkt het alsof er steeds minder zekerheid aan onze verwachtingen mag kleven, terwijl de economie weliswaar met staatssteun een verrassend economisch herstel liet zien.
zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/01/03/special-ii/

MET O.A.
Adembenemend is de betrachte stilte van die zelfde BIS c.s. de bullion banks rond de manipulaties van de goudprijs. Dit in het bijzonder vormt de beste aanwijzing hoe belangrijk dit pokerspel ten behoud van het huidige monetaire systeem wordt geacht!


Brussel meldt in het Nieuwe Jaar,
Gas & Kern energie is "groen" als gras energie, maar Nederland moet van het GAS af. Krom Krom Krom. Duitsland moet van de "bruinkool af en Canada moet van de "olie" af, en beiden moeten aan het "GAS"!
Spant U het nog en stoken met "Biomassa" (lees hout snippers). is zeer vervuilend en dat wordt in Nederland gesubsidieerd!

media CBS
Minder gemeenten met bevolkingskrimp in 2021.
In 2021 daalde het aantal inwoners in 47 gemeenten, een jaar eerder nog in 61. Vooral in de noordelijke provincies hadden minder gemeenten te maken met bevolkingskrimp dan een jaar eerder. In Flevoland groeide de bevolking verhoudingsgewijs het sterkst. Door de toegenomen immigratie groeide de bevolking van de grote steden weer sterker. De bevolking van Nederland groeide met naar schatting 118 duizend inwoners. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over de bevolkingsontwikkeling tot 1 december 2021.
In Groningen, Fryslân en Drenthe daalde het aantal gemeenten met een bevolkingsdaling van 14 van de 40 gemeenten in 2020, naar 3 in 2021: Eemsdelta, De Fryske Marren en Smallingerland. In 2021 kwamen er door binnenlandse verhuizingen per saldo meer nieuwe inwoners bij in deze provincies in Noord-Nederland. Deze ontwikkeling past in de trend die al sinds 2015 gaande is: een toename van verhuizingen vanuit de Randstad naar minder dichtbevolkte delen van het land.
In de rest van Nederland veranderde er wat betreft het aantal krimpgemeenten minder. In 2021 lagen gemeenten met een dalend aantal inwoners vooral in Zuid-Limburg, en in mindere mate in de Achterhoek, langs de Noordzeekust en in Zeeland. De meeste krimpgemeenten hebben een relatief vergrijsde bevolking waardoor er meer sterfgevallen zijn dan geboorten. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/01/minder-gemeenten-met-bevolkingskrimp-in-2021

media,
Bevolkingsgroei vrijwel terug op niveau van voor corona.
De Nederlandse bevolking groeide in 2021 met naar schatting 118 duizend inwoners, tot bijna 17,6 miljoen. De groei was 50 duizend hoger dan de toename van het aantal inwoners in 2020. Er kwamen meer immigranten naar Nederland, terwijl minder mensen het land verlieten. Er overleden ongeveer net zo veel mensen als in 2020, maar er werden meer kinderen geboren. Dat blijkt uit de meest recente ramingen van het CBS.
In 2020 halveerde de bevolkingsgroei nog ten opzichte van 2019: de groei door buitenlandse migratie was lager, en er kwamen geen inwoners bij door natuurlijke aanwas (geboorte minus sterfte). In 2021 trok de bevolkingsgroei weer aan. De bevolkingsgroei in 2021 zal naar verwachting lager uitkomen dan in 2019 (125 duizend), maar hoger dan in de jaren daarvoor (rond 100 duizend). De definitieve cijfers kunnen nog veranderen door ontwikkelingen in de laatste weken van het jaar. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/01/bevolkingsgroei-vrijwel-terug-op-niveau-van-voor-corona

tijd 06.31
De actuele koersen (kg): Goud: €51.278 | Zilver: €648

tijd 06.36
Het aandeel Rio Tinto AUD$ LTD $99.69 -0.42%

media Hypotheken in Nederland
Nieuw record hypotheekaanvragen in 2021.
AMSTERDAM - Er zijn in de maand december van 2021 uitzonderlijk veel hypotheekaanvragen verzonden. Het gaat om ruim 45.000 aanvragen; 12% meer dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt Hypotheken Data Netwerk (HDN). Daarmee is het recordaantal aanvragen van 2020 verbroken. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/914011717/nieuw-record-hypotheekaanvragen-in-2021

Schone Handel in Effecten
In het verleden werden er meldingen van gemaakt, leest U het nog wel eens?
Wij niet meer en daarom komen er ook geen nummers aan de digitale aandelen, obligaties e.a. producten! Manipulaties zijn dan te ontdekken, want je kunt de geld & aandelen stromen eenvoudig controleren! Nu is dat niet mogelijk, het inleggen en 't plots terugtrekken en andere "gemaakte handel" wordt dan zo ontdekt. Kijk eens naar Oranjewoud, wat staat er in het "tussen - arrest"?Het aantal kleine opdrachten is niet bepalend voor een juist prijs van uitkoop"!
Daar zagen wij in de periode(1 minuut & kort in het begin van de veiling) voor de veiling aanvang wijzingen & transacties, die niet door de "particulier meer gedaan konden worden", dat kunnen alleen andere partijen doen.
En nu heeft gelukkig de Ondernemingskamer die weggeschrapt, als geen beeld bepalende transacties voor de "uitkoopprijs van EUR 6,10.
Nu komen de vastleggingen van onze redactie van pas!


media,
Met fokkerij minder methaan. lees elders meer.

tijd 09.20
De actuele koersen (kg): Goud: €51.366 | Zilver: €650

media,
Bekendmaking deponering rekening en verantwoording DGNV N.V. i.l.
FCA Liquidator B.V., handelend als vereffenaar van DGNV N.V. i.l., statutair gevestigd te Amsterdam (bezoekadres: Lindelaan 16, 1405AK Bussum (Nederland)), handelsregisternummer: 3411259, deelt mede dat de rekening en verantwoording en het plan van verdeling als bedoeld in artikel 2:23b lid 2 BW conform artikel 2:23b lid 4 BW ter inzage van een ieder is neergelegd ten kantore van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en ten kantore van de vennootschap gedurende twee maanden na de datum van deze publicatie.

tijd 09.24
Ook de Europese beurzen blijven in een goede stemming, alles ellende wordt voor even opzij gezet, in de hoop dat het "beter wordt"!
De DAX 16.059.95 +39.22 +0.24% de AEX 806.59 +3.28 +0.41% de Bel 20 4.348.86
+13.58 +0.31% en de CAC 7.257.38 +40.16 +0.56%
Wat zal er straks een hoop "spaargeld" verbrandt worden als de "implosie een feit wordt"!

tijd 09.28
De Midcap 1.091.59 +8.13 +0.75% en de Smallcap 1.412.33 +8.23 +0.59%

Schonere handel.
De schoonheid van de Beurzen draait om geld en wordt gekleurd door "falend toezicht"!

media,
Sneltram ontspoord in Nieuwegein.
NIEUWEGEIN - Dinsdagochtend om 7.25 uur is vlakbij tramhalte Wijkersloot ter hoogte van de Richterslaan een sneltram gedeeltelijk ontspoord na een aanrijding met een bestelbus met aanhangwagen. Het voorste deel van de tram staat dwars op de rails richting Richterslaan. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/738647405/sneltram-ontspoord-in-nieuwegein

Rainer Voss
De Biecht van een Bankier Rainer Voss. Laat zien dat "GELD een mens ten onder kan laten gaan"!Voormalig topbankier Rainer Voss geeft in de documentaire 'Master of the Universe' een ontluisterende inkijk in de financiële wereld.
Slenterend door een desolaat kantoorpand in Frankfurt, het financiële hart van Europa, blikt Rainer Voss - enigszins melancholisch – terug op de hoogtijdagen van zijn carrière. In de anderhalf uur durende documentaire Master of the Universe interviewt de Duitse regisseur Marc Bauder (1974) deze oud-bankier op het scherpst van de snede over de financiële wereld. Deze film diende als uitgangspunt voor de Tegenlicht-aflevering 'De biecht van de bankier'.

Wij hebben de verschillende delen van Rainer gezien op de TV, daarin spreekt hij openhartig over zijn lust naar geld & macht, en wat hem dat bracht!!

ZELFS geen tijd hebben om bij de "geboorte" van zijn eerste kind te zijn etc. etc. kijk voor meer op
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/lees/bijlagen/2013-2014/biecht-van-de-bankier/master-of-the-universe.html

Laat dat ook voor NU een "LES" zijn die achter dat geld aan rennen en straks de levensrekening gaan opmaken.

Wat is de huidige financiële wereld nog verder weggezakt, zoals Rainer ons allen voor hield.

Novartis announces U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit (CAFC) upholds validity of Gilenya® (fingolimod) dosage regimen patent. lees elders meer.

Beurs in Amsterdam
tijd 10.41
In De AEX ligt Just EAT aangeboden op EUR 48,00 -1,65 bij een vol. 534.000 en Signify is juist gevraagd op EUR 43,84 +1,98 bij een vol. van 146.000
wel een herstel voor RELX en Wolters.

tijd 10.44
In de Midcap Air France KLM weer gevraagd op EUR 4,275 +21,5ct vol. 2,9 miljoen, InPost aangeboden op EUR 10,592 - 24,2ct vol. 332.000

tijd 10.47
In de Smallcap is BAM gevraagd op EUR 2,79 +5,6ct vol. 777.000 en Avantium aangeboden op EUR 5,19 -13ct vol. 124.000

tijd 10.49
Te Brussel ligt Aperam goed in de markt op EUR 49,31 +71ct vol. 49.000
en in de is CAC Soc General gevraagd op EUR 31,545 +1,09 bij een vol. 1,4 miljoen.

tijd 10.52
Te Frankfurt is Daimler de trekker met +2,315 op EUR 70,69 en een vol. 444.000
en Merck aangeboden op EUR 220,70 -8,80 bij een vol. 225.000

Mijnbouwers
Bespreek ook eens deze sector met Uw accountant manager. Wat vallen daar een goede rendementen te behalen. Wij laten veelvuldig mooie bedrijven zien. Let op de naam van Ross Beaty, de oprichter van Pan. American Silver.
De wijlen David Lowell en Ross waren een prachtig duo.

media,
State Street Global Advisors Head of Gold Strategy outlines the bullish case for gold. (Kitco News) - State Street Global Advisors Head of Gold Strategy George Milling-Stanley kicked off his recent interview by saying "I think that we're going to see better performance than we've seen in 2021. I think, to put 2021 in perspective, it's important to remember that gold was coming off two banner years. The price went up 18% in 2019. It went up another 24% in 2020.". George Milling-Stanley framed his case for a bull market in 2022. see &read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-04/State-Street-Global-Advisors-Head-of-Gold-Strategy-outlines-the-bullish-case-for-gold.html

tijd 14.33
Olie $ 76,66 en de dollar euro 1,1287
1 bitcoin = 46.837 USA dollar
1 ripple = 0,83504 USA dollar

GAS PRIJS
in de media,
- Rusland en vrees kouder weer jagen gasprijs verder omhoog.
AMSTERDAM (ANP/RTR) - De Europese aardgasprijs ging dinsdag verder omhoog, na de opmars een dag eerder. Na de sterke prijsdaling aan het einde van 2021 lijken de zorgen over de krappe Europese gasvoorraad weer toe te nemen door de beperkte gasleveringen vanuit Rusland. Ook de verwachting van kouder winterweer in Europa drijft de prijs op. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/710031879/rusland-en-vrees-kouder-weer-jagen-gasprijs-verder-omhoog

reactie XEA.nl
Poetins plannetje werd door de Oud President Trunp van de VS al doorzien!!
Europa werd teveel afhankelijk van het Russische gas en niet doen ze Trump.
Terecht.

tijd 15.44
De Dow 36,788.35 +203.29 +0.56%
De Nasdaq 15,830.70 -2.10 -0.01%

tijd 15.57
Goud $ 1.811,00 zilver $ 23,02 en platina $ 981 Gold/Silver Ratio 78.65

Positief Wal Street
geeft de Europese indices vleugels, maar wees voorzichtig. Want we leven in een "schijn wereld"!
tijd 16.03
De DAX 16.175.34 +154.61 +0.97% de CAC 7.326.36 +109.14 +1.51% en de Bel 20 4.362.87 +27.59 +0.64%

tijd 16.05
De AEX 808.33 +5.02 +0.62% de Midcap 1.100.18 +16.72 +1.54% en de Smallcap 1.405.27 +1.17 +0.08%

tijd 16.08
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.566,76 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 656,68

BASF beschließt Aktienrückkaufprogramm mit einem Volumen von bis zu 3 Milliarden € .Lees elders meer.

tijd 17.24
De Dow 36,810.08 +225.02 +0.62%
De Nasdaaq 15,551.11 -281.69 -1.78%

media,
Negatieve rente op spaargeld vanaf €5.000.
De grens voor negatieve rente op spaargeld gaat dit jaar waarschijnlijk verder omlaag. Sommige banken zouden zelfs overwegen deze grens te verlagen tot €5.000. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Verivox onder ongeveer 1.300 financiële instellingen in Duitsland. Nu ligt die grens bij veel banken nog op €100.000. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/negatieve-rente-op-spaargeld-vanaf-5-000

tijd 17.30
De actuele koersen (kg): Goud: €51.586 | Zilver: €652

tijd 17.34
Goud $ 1.813,70 zilver $ 22,95 en platina $ 969 Gold/Silver Ratio 79.01
Olie $ 76,74 en de dollar euro 1,1287
1 bitcoin = 46.748 USA dollar
1 ripple = 0,83232 USA dollar

media, in de VS
-The ISM manufacturing index was at 58.7% last month, falling short of the consensus forecast of 60.0%.

tijd 17.38
De AEX 804.28 +0.97 +0.12% Just EAT EUR 46.05 -3,595 vol. 2.685.872
De Midcap 1.098.59 +15.13 +1.4% Air France KLM EUR 4,39 +33ct vol. 12.915.151
De Smallcap 1.403.7 -0.4 -0.03% CM.com EUR 27,85 -90ct vol. 100.719
De Bel 20 4.364.83 +29.55 +0.68% Ageas EUR 47,84 +1,44 vol. 465.893
De CAC 7.309.83 +92.61 +1.28% Soc. General EUR 31,98 +1,525 vol. 4.598.875
De DAX 16.152.61 +131.88 +0.82% Delivery H. EUR 91,52 -8,58 vol. 1.073.000

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
3. jan. EUR 40,26. 73.873. 1.153. EUR 40,38. 103.368. 1.243. 17.35.16
gemiddelde order grootte 83,16 sts.
4 jan. EUR 41,34. 97.614. 1.177. EUR 41,50. 121.767. 1.276. 17.35.28

Equinox Today Vol. 538.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:43:35 O 8.79 +0.23 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:43:35 H 8.79 +0.23 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:43:35 A 8.79 +0.23 100 79 CIBC 1 Anonymous K

tijd 17.59
Solaris Today vol. 276.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:44:18 H 16.26 -0.68 100 1 Anonymous 33 Canaccord K
11:41:43 H 16.26 -0.68 100 79 CIBC 53 Morgan Stanley K
11:41:36 O 16.23 -0.71 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

shortlijst
Citadel Advisors Europe LimitedBasic-Fit N.V.NL0011872650 0.98 03 jan 2022
Citadel Europe LLPBasic-Fit N.V.NL0011872650 0.00 03 jan 2022
HRTEU LimitedTomTom N.V.NL0013332471 0.47 03 jan 2022
Lone Pine Capital LLCBE Semiconductor Industries N.V.NL0012866412 0.87 03 jan 2022
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL0009739416 2.46 03 jan 2022
Millennium Capital Partners LLPPostNL N.V.NL0009739416 0.59 03 jan 2022
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL0009739416 0.75 3 jan 2022
Connor, Clark & Lunn Investment Management Ltd.AMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.68 31 dec 2021

media in de VS
Record 4.5 million Americans quit jobs in November
The 370,000 increase in quits reported in the Labor Department's monthly Job Openings and Labor Turnover Survey, or JOLTS report, on Tuesday was led by the accommodation and food services industry. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-04/Record-4-5-million-Americans-quit-jobs-in-November.html?sitetype=fullsite

media in de VS Biden.
Biden likely to announce Raskin as Fed's vice chair pick this week - Axios.
Raskin, who served in the Treasury Department in the Obama administration, could bring a tougher regulatory profile to the country's most powerful bank oversight role, a position recently vacated by Randal Quarles, a Donald Trump appointee.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-04/Biden-likely-to-announce-Raskin-as-Fed-s-vice-chair-pick-this-week-Axios.html?sitetype=fullsite

media,
-Firms Hit by New Brexit Red Tape as IT System Stops Trucks.
U.K. traders are falling foul of a new IT system policing goods crossing the English Channel.
-Tech Rout Pulls Stocks From Record; Bonds Fall.
-Taiwan’s Tech Giants Are Being Hit by India Culture Shock.
- see & read more on www.bllomberg.com

media Pfizer
Pfizer and BioNTech Receive U.S. FDA Emergency Use Authorization of COVID-19 Vaccine Booster for Individuals 12 Years of Age and Older. lees elders meer.

tijd 18.20
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.567,25 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 655,28

Fijne avond en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL