De AEX heeft een winst van dik 65% in drie jaar. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 02/01/2022 13:19
De agenda voor deze week, samen met divesen berichten CBS
maandag 3 jan.
In de VS Vastgoederen bericht.

dinsdag 4 jan.
In de VS - ondernemersvertrouwen

woensdag 5 jan.
In de VS werkgelegenheid cijfer ADP.

donderdag 6 jan.
In de VS - Handelsbalans en industriële bestellingen.

vrijdag 7 jan.
In de VS werkgelegenheid cijfer dec. 21

Zaken die in het nieuwe jaar veranderen.
- De accijns op een liter benzine gaat omhoog van 81,3 cent naar 82,4 cent. Dat betekent dat de Nederlandse overheid op een gemiddelde tankbeurt inclusief btw ruim 53 cent meer incasseert Daarentegen blijft de accijns op bier, wijn en sterke drank hetzelfde.

De MENSHEID wordt/werd al 1 1/2 jaar genezing onthouden, aldus deze berichten.
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen, niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates


Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen, niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen. Ook in Afghanistan dreigt een menselijk drama van sterven van de honger & kou op dit moment.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in deze komende Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van de uitstel!?


media PVV
De PVV zal keihard de oppositie leiden
Geert Wilders: “10 januari 2022: Rutte 4 op het bordes.

Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE & door inpoldering onttrokken & ontstaan? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.830,30 Zilver $ 23,30 en Platina $ 963 Gold/Silver Ratio 78,53

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 75,45 en de dollar euro 1,1371
1 bitcoin = 47.072 USA dollar
1 ripple = 0,84128 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan in 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1371 de Yen 130,09 't Pond 0,8404 AU$ 1,5645 C$ 1,4373 NZ$ 1,6620 Sing$ 1,5336

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?
Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

media, PVV
Ik wil mijn land terug
Geert Wilders: “Dit is niet mijn Nederland of Europa meer. Ik wil mijn land terug. Onze cultuur terug.
Sluit de grenzen voor nog meer asielzoekers, stop de immigratie uit islamitische landen zet in op massale remigratie.“

media
Kerstcadeau Hoge Raad: spaartaks deugt niet!!!!
„Dit is een prachtig kerstcadeau van de Hoge Raad”, zegt belastingexpert Cor Overduin van advieskantoor Grant Thornton en die de Bond voor Belastingbetalers bijstaat in die rechtszaken. „Het is ook ongekend dat de Hoge Raad zo ver gaat en het kabinet terugfluit.” Volgens de hoogste rechter moet aan de belastingplichtige in een zaak ’rechtsherstel’ geboden worden. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/797962137/kerstcadeau-hoge-raad-spaartaks-deugt-niet

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Vandaag is er Leden spreekuur bij de VEB, meldt U aan en verzoek de VEB om actie te gaan voeren. DAAR is juist de VEB voor!

Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren en Hopelijk doen wij dat Samen met de VEB!?
Maar de vakanties als argument, verzoekt de VEB ons, enig uitstel van actie!

Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

media,
Bibberen voor aanhoudend hoge gasprijs: ’Nog nooit zoiets gezien’ zie de DFT.nl
29 december j.l. op www.bloomberg.commedia,
-European Natural Gas Prices Drop to Near 3-Week Low on Rising Supply.
European gas prices slumped for a sixth day, the longest losing streak in more than a year.

reactie XEA.nl
Welk media bedondert de lezers!?


Canada
Noodweer & barre kou aan de West kant van Canada.
In het nieuws op TV & de radio horen wij niets over het "noodweer aan de West kant van Canada".
Vreemd, waterleidingen zijn/worden afgesloten, veel is stuk gevroren aldaar, in de Fraser Valley 28 graden vandaag onder nul en een zure koude wind, Veehouders hebben geen water voor het Vee en melk bevriest en een pak sneeuw op de weg helpt ook niet om de melk op te halen. Het advies is, blijf zoveel mogelijk binnen.
In Alberta is het tegen de min 50 graden wist onze contact persoon uit de Vancouver regio te melden, beesten en andere dieren hebben het zwaar.
Ons TV in Nederland is Links en heeft geen belang bij dit soort berichtgeving.
Covid 19 heeft alleen HUN aandacht. Maar in de Fraser Valley wonen heel veel Hollanders. Een beetje begaan met hun "lot" zou wel passen.

Beleggers worden een schijn AEX voorgehouden, onze openingstekst klopt niet.
Want de AEX over die ruim 3 jaar heeft een hele andere samenstelling gekregen en daardoor komen er steeds "nieuwe" wegingsfactoren aan te pas.
Je kunt geen appelen & peren vergelijken.
De AEX straalt nauwelijks nog "kwaliteit" uit, de AEX wordt nu samengesteld door omzetten die door algoritmische systemen worden gemaakt. Kijk eens nu naar UMG okt. 2021 naar de beurs te Amsterdam voor EUR 18,50. De media zorgt voor een hitsig verhaal en de omzetten vliegen omhoog. Hup in de AEX.
De enorme "daghandel die er tegenwoordig plaats vindt", heeft niets meer met beleggen te maken en door die algoritmische systemen, is er vrijwel elke prijsvorming mogelijk. Juist in de wat stillere momenten, 's morgen (lees bij Edelmetaal) en over dag, pakken partijen die "stille periodes aan", om prijzen te sturen.
Zuivere handel is er nauwelijks nog en "DAT is ook de reden dat er GEEN herinvoering van nummers komt aan de digitale aandelen en obligaties etc. etc.!
Per 1 maart a.s. zit onze "nestor" 60 jaar in het vak, maar hij heeft nog nimmer zo'n "Bende gezien"! Circa 90% van de prijsvorming komt "niet door vraag & aanbod"!
Hij leerde toentertijd in zijn economie lessen "hoe ontstaat handel"?
Handel ontstaat door de samenkomst van "vraag & aanbod".
Nu is 95% van de handel gemaakte handel en het verschil van die 90 en 95 procent is 5% dat je je afvraagt, toevallige handel door "bestens"!
Nimmer meer GB & Gl of B & L. Dat zegt al genoeg, de start handel komt vaak uit het Centrale Depot, want controle op "waar de stukken" (lees aandelen). vandaan komen, is er niet en dat kan ook niet meer, door de massaliteit van de daghandel. Daarom pleiten wij voor kortere handelstijden en meer controles op de handel en de eegrlijkheidfactor. Transparantie en betrouwbaarheid is niet meer te begrijpen. Dat hebben wij doormiddel van films bij de toenmalig directie van CSM (nu Corbion). laten zien. Na de presentatie zei de CFO (hr. K. Kramer) XEA.nl gaat er mee door, want dit is "HET" niet!
Begrip was er niet voor "deze manier' van prijsvorming van HUN aandelen.
Daarom leggen wij dagelijks de prijsvorming van de aandelen Corbion vast, voor eventuele arbitrage, als er een geschil komt bij een rechtszaak.
Dan kunnen ze onze "vastlegging gebruiken"!

Wij laten ons niet gek maken, wij varen op eigen koers.

media China
China's Greatpower lifts force majeure on cobalt sulphate deliveries.
Greatpower on Dec. 13 said it was declaring force majeure on deliveries to customers of cobalt sulphate, a key ingredient in electric vehicle (EV) batteries, after measures taken by authorities in the Zhejiang city of Shaoxing to contain the spread of COVID-19 forced production to be halted.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-31/China-apos-s-Greatpower-lifts-force-majeure-on-cobalt-sulphate-deliveries.html

tijd 15.21
1 bitcoin = 47.176 USA dollar
1 ripple = 0,84641 USA dollar

media,
-Jake's Mice: Searching for Answers to the Puzzle of Autism.
-Deutsche Wohnen Names Kanellopoulos, Urbansky as Co-CEOs.
-Russia December Oil Output Flat, Signaling Lack of Capacity.
-China’s Foreign Debt Edges Up to $2.7 Trillion at End-September.
see & read more on www.bloomberg.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL