In de VS keerde het positieve sentiment op Wall Street . Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 31/12/2021 05:20
Zal Wall Street het jaar met records afsluiten? Daar doen ze wel hun best voor, maar gisteravond werden de positieve cijfers op de borden verandert in het "rood".
Hadden zij soms ook bij XEA.nl ons negatieve beeld/verwachting gelezen!?
Wie bedondert wie!?
De Dow sloot op 36,398.08 -90.55 -0.25%
De Nasdaq 15,741.57 -24.65 -0.16%

In de Oostmarkt blijven de zorgen over inflatie en wat er in Hong Kong gaande is, maar ook nog steeds geen duidelijkheid over de situatie Evergrande in China en nu zien wij de volgende standen,
in Japan de Nikkei 28.791 -115 punten
In Hong Kong de Hang Seng 23.397 +285 punten
In Australië de All Ordinaries 7.779 -64 punten
In Singapore de Straits 3.123 -3 punten

- Equinox Gold Appoints François Bellemare to Board of Directors. lees elders meer.

media
- U.S. Equity Futures Fall; China Tech Bolsters Asia.
- Hong Kong Is Increasingly Shut Off as Inbound Flights Dwindle.
- Stocks Sink in Late-Day Selloff as Big Tech Falls.
- Sinovac Warns Vaccine Revenue Windfall May Not Be Sustained.
- see & read more on www.bloomberg.com

Zaken die in het nieuwe jaar veranderen.
- De accijns op een liter benzine gaat omhoog van 81,3 cent naar 82,4 cent. Dat betekent dat de Nederlandse overheid op een gemiddelde tankbeurt inclusief btw ruim 53 cent meer incasseert Daarentegen blijft de accijns op bier, wijn en sterke drank hetzelfde.

De MENSHEID wordt/werd al 1 1/2 jaar genezing onthouden, aldus deze berichten.
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen, niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

- 3G Capital to acquire controlling interest in Hunter Douglas. lees elders meer

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates


Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen, niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen. Ook in Afghanistan dreigt een menselijk drama van sterven van de honger & kou op dit moment.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in deze komende Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van de uitstel!?


media PVV
De PVV zal keihard de oppositie leiden
Geert Wilders: “10 januari 2022: Rutte 4 op het bordes.

Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE & inpoldering onttrokken & ontstaan? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.818,20 Zilver $ 23,07 en Platina $ 962 Gold/Silver Ratio 78,79

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 76,59 en de dollar euro 1,1319
1 bitcoin = 47.353 USA dollar
1 ripple = 0,83911 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan in 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1319 de Yen 130,27 't Pond 0,8384 AU$ 1,5604 C$ 1,4421 NZ$ 1,6583 Sing$ 1,5287

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?
Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

media, PVV
Ik wil mijn land terug
Geert Wilders: “Dit is niet mijn Nederland of Europa meer. Ik wil mijn land terug. Onze cultuur terug.
Sluit de grenzen voor nog meer asielzoekers, stop de immigratie uit islamitische landen zet in op massale remigratie.“

media
Kerstcadeau Hoge Raad: spaartaks deugt niet!!!!
„Dit is een prachtig kerstcadeau van de Hoge Raad”, zegt belastingexpert Cor Overduin van advieskantoor Grant Thornton en die de Bond voor Belastingbetalers bijstaat in die rechtszaken. „Het is ook ongekend dat de Hoge Raad zo ver gaat en het kabinet terugfluit.” Volgens de hoogste rechter moet aan de belastingplichtige in een zaak ’rechtsherstel’ geboden worden. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/797962137/kerstcadeau-hoge-raad-spaartaks-deugt-niet

Equinox Yesterday Vol. 873.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.44 +0.15 41 5 Penson 1 Anonymous Q
16:00:00 T 8.44 +0.15 50 1 Anonymous 5 Penson Q
16:00:00 T 8.44 +0.15 7 53 Morgan Stanley 5 Penson Q

Solaris Yesterday Vol. 327.00
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 16.29 +0.29 100 1 Anonymous 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 16.29 +0.29 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 16.29 +0.29 100 39 Merrill Lynch 14 ITG KQ

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Vandaag is er Leden spreekuur bij de VEB, meldt U aan en verzoek de VEB om actie te gaan voeren. DAAR is juist de VEB voor!

Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren en Hopelijk doen wij dat Samen met de VEB!?
Maar de vakanties als argument, verzoekt de VEB ons, enig uitstel van actie!

Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

media,
Bibberen voor aanhoudend hoge gasprijs: ’Nog nooit zoiets gezien’ zie de DFT.nl
29 december j.l. op www.bloomberg.commedia,
-European Natural Gas Prices Drop to Near 3-Week Low on Rising Supply.
European gas prices slumped for a sixth day, the longest losing streak in more than a year.

reactie XEA.nl
Welk media bedondert de lezers!?


Barre WINTER in Canada.
Gisteren (30/12/21) was het in Alberta kouder dan op de Noord Pool, scholen dicht en niet met Uw auto de weg op, was het advies bij -/- 46 graden onder nul.
In B-C was het -/- 26 graden en een pak sneeuw aldaar.

tijd 06.11
De actuele koersen (kg): Goud: €51.597 | Zilver: €655

media Corona
’We krijgen dit virus er echt wel onder’
Dit is waarom experts een zonniger 2022 voorzien: ’Situatie rond corona gaat normaliseren’.AMSTERDAM - Kunnen we het virus in 2022 eindelijk van ons afschudden? Na wéér een jaar vol coronagolven en lockdowns snakt Nederland naar een optimistischer perspectief. En voorlopig is dat er ook, want experts verwachten een beter jaar. „Ik denk dat de situatie in 2022 gaat normaliseren.”
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1570802290/dit-is-waarom-experts-een-zonniger-2022-voorzien-situatie-rond-corona-gaat-normaliseren

XEA.nl
Cultuur onder VUUR U behoort tot de meest betrokken en loyale verdedigers van de Nederlandse cultuur.
U zou een geweldige toevoeging zijn aan de Vrienden van de Nederlandse Cultuur.
Ik wil u exclusief uitnodigen om met een maandelijkse donatie toe te treden tot dit selecte gezelschap, dat mij het meest nabij is in de strijd voor de Nederlandse cultuur en tradities.
Cultuur onder Vuur zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor de christelijke tradities en Nederlandse cultuur. Steun ons met een gift!
Ja, ik help met een gift

Doneer met iDEAL, Creditcard of Paypal, of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL38 ABNA 0426 8919 29
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van: Webdonatie Cultuur onder Vuur + uw postcode & huisnummer

tijd 06.18
De prijs van het aandeel Rio Tinto = UD$ LTD $100.11 +1.33%

media Nestle,
Nestlé terminates existing share buyback program, will start new share buyback program of up to CHF 20 billion on January 3, 2022. lees elders meer.

Dit is een waarschuwing!
Laat U niet misleiden door mooie "praatjes", maar kijk met Uw eigen ogen naar de situatie in de wereld! Want, nogmaals, we leven in een schijn wereld!
Trek Uw eigen conclusies daaruit.
Neem het elektrisch auto rijden, goed voor het milieu, maar is dat wel zo? Kernenergie heeft problemen met de afval, maar wat denkt u van de accu's van alle E- transporten, daar vallen de fietsen ook onder.
Van winstnemen is nog nooit iemand armer geworden, wel van te lang wachten om Uw winst te pakken.


media CBS
Detailhandel zet ruim 5 procent meer om in november j.l.
De detailhandel heeft in november 5,2 procent meer omgezet dan in november 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,6 procent hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 7,4 procent, terwijl de omzet van de foodsector gelijk bleef. Daarnaast is online 5,2 procent meer omgezet door de detailhandel. In vergelijking met november 2019 lag de omzet van de detailhandel 15,9 procent hoger in november 2021.
De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in november. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 6,9 procent hoger dan in november 2020. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/52/detailhandel-zet-ruim-5-procent-meer-om-in-november

tijd 07.08
Goud $1.819,80 zilver $ 23,13 en platina $ 964 Gold/Silver Ratio 78.66
Olie $ 76,72 en de dollar euro 1,1315
1 bitcoin = 47.201 USA dollar
1 ripple = 0,83609 USA dollar

media Alcoa
Alcoa Reaches Agreement on Future of San CipriánSmelter. lees elders meer

tijd 09.22
De AEX 799.55 -0.7 -0.09% de Midcap 1.078.67 +0.28 +0.03% en de Smallcap 1.387.53 +1.63 +0.12%

media,
Ray Dalio: "Goud is niet te traceren, in tegenstelling tot Bitcoin".Een belangrijk verschil tussen goud en een virtuele munt als Bitcoin is dat het edelmetaal niet te traceren is. In een wereld met meer onzekerheid en financiële repressie kan dat juist een voordeel zijn. Dat zegt vermogensbeheerder en beleggingsgoeroe Ray Dalio van Bridgewater Associates in een interview met Lex Fridman. Een gouden munt is anoniem te overhandigen, terwijl Bitcoin door overheden te traceren is. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/ray-dalio-goud-is-niet-te-traceren-in-tegenstelling-tot-bitcoin

tijd 09.25
De Bel 20 4.308.99 -6.15 -0.14% de CAC 7.152.71 -20.52 -0.29%
De DAX al gesloten voor afsluiten van de boeken.

Nieuwe Kabinet vs. Eigen Belangen
Zal de nieuwe "ploeg & Rutte". voor de belangen van de Nederlandse bevolking eens gaan opkomen!? De vorigen stonden altijd in het "teken van Brussel" en niet voor de eigen bevolking van Nederland.
Wat werd er allemaal uitgekleed, Veiligheid, Politie, Zorg, onderwijs, bereikbaarheid Overheid & Semi Overheden - daardoor is het vertrouwen tot het laagste niveau gedaald van deze twee en voor de oudere, niet in WO II en daarna Nederland met hard werken weer hebben opgebouwd, samen met de agrariërs in Nederland, met hun gezinnen, van 's morgen 04.30 uur tot 's avonds laat. En niet 5 dagen in de week, maar 24/7 het gehele jaar rond Mijnheer Rutte.
U heeft het altijd over, we werken er hard aan, vertel dat tegen Uzelf, maar niet tegen de ouderen, die hebben geploeterd, zoals een 97 jarige bakker tijdens de rit naar de Kerk aan onze nestor verteld enkele jaren geleden. Helaas overleden, wat wist die "MAN". enorm veel van zijn vak!
Met zijn bakfiets door de winderige polders heen, je kon beter gaan "duwen" dan fietsen zei hij dan. VOOR die mensen zou het Nieuwe Kabinet meer respect moeten hebben en niet wegzetten, jullie blijven te lang in jullie huis wonen.
AAN dat huis hebben ze veel herinneringen van de WO II oorlog, lief & leed.
Ach, krijgen zij zo vaak te horen, we "leven in een andere tijd"!
Dat is waar, MAAR wie hebben daarvoor gezorgd, o.a. de vele kabinetten Rutte en zijn voorgangers. EEN BENDE & wantrouwen in het bestuur van Nederland, iedereen zou EUR 1.000 krijgen en nog veel meer beloftes van U mijnheer Rutte.
De Heer Rutte gaat de "geschiedenis boeken in, als de CEO van Nederland, die alles beloofde, maar nauwelijks zijn beloftes waarmaakten/ nakwam1


tijd 10.41
De Europese beurzen die open zijn, laten een afwachtend negatief beeld zien.
Wij van de redactie vinden deze topprijzen, zwaar overdreven in deze moeilijke & spannende tijd.

Centrale Banken & Regeringen (lees belastingen).
Helaas: negatieve spaarrente is niet uit te ruilen met hypotheekrente.
AMSTERDAM - Bij dezelfde bank negatieve rente betalen over je spaargeld en tegelijkertijd rente betalen over je hypotheek: dat vond een huiseigenaresse dubbelop. Desalniettemin mag ze de hypotheek niet boetevrij aflossen. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/946604894/helaas-negatieve-spaarrente-is-niet-uit-te-ruilen-met-hypotheekrente

reactie XEA.nl
De negatieve rentes hebben de gehele wereldeconomie verstoort.
Bij inflatie in een land, kon het "rente wapen" gebruikt worden, dat is door de euro uit handen gegeven. Nu zijn de Eurolanden "vleugellam gemaakt door de euro" en kan dat rente wapen niet meer per land gebruikt worden.
De gepensioneerden worden het ergste getroffen, want de Pensioenfondsen lijden onder die lage berekeningsrente!

tijd 11.00
De AEX vlak onder de 800 grens, maar bij de sluiting zal die er net boven staan, De gehele week zijn ze al bezig en dan grote koppen in de Media.De AEX ging van 624,61 naar de 800 toe. Ziet U wel dat beleggen beter loont dan sparen!!
Dat is al decennia zo, mar NU levensgevaarlijk. Veel hebben hun spaargelden ingezet, waarop nauwelijks rente vergoedt wordt. Geld waar "hard voor gewerkt is"!
Wij verwachten niet veel van 2022 in de aandelen sector.
Als de klap komt, dan zijn de Centrale Banken er schuldig aan. OF moet de "HERNIEUWDE MAATSCHAPPIJ dat recht zetten, waar de bevolking geen eigen bezittingen meer hebben en een Handjevol "MACHTIGEN". de dienst uitmaken!?

Algoritmische systemen en fout management van Beursbesturen, zorgen voor prijzen van aandelen en andere waarden, die "gemaakt kunnen worden"!
Er komt nauwelijks nog "VRAAG & AANBOD" aan te pas!

tijd 11.09
De bieding op Hunter Douglas heeft z'n uitwerking EUR 172,20 +70,80 vol. 115.557
Hier kan ORANJEWOUD. een "lesje" van leren.
Wat een "BEKROMPEN man is de CEO van Oranjewoud.
Hij laat een Advocate opdraven voor de Vennoot Oranjewoud, maat die wil niet optreden namens de nog zittende aandeelhouders. Dan heb ik strijdige belangen, NU daarmee heeft onze "nestor". haar eens de oren mee uitgewassen.
De Vennoot Oranjewoud is de vertegenwoordiging van alle Aandeelhouders en niet alleen de aandelen van de Grootaandeelhouders dhr G. Sanderink.
zie de definitie
aandeelhouder
de eigenaren van een BV en NV. Als aandeelhouder krijg je een deel van de winst van een bedrijf.
Bron: scholieren.com


zie ook https://www.betekenis-definitie.nl/aandeelhouder

Advocaten doen vaak of zij alles weten, proberen je dan onder het "kleed te vegen", met hun mond!

tijd 11.22
De Goudkoers in Euro Per Kg 51,665.88 en de Zilverkoers in Euro Per Kg 658.73

media,
Artemis Provides Update on EPC Contract on Blackwater Process Plant.
lees elders meer

media,
Newly published trial results showed spesolimab significantly improved signs and symptoms of flare in rare, life-threatening skin disease, generalized pustular psoriasis. lees elders meer.

tijd 12.34
Olie $ 76,18 en de dollar euro 1,1339
1 bitcoin = 48.100 USA dollar
1 ripple = 0,84460 USA dollar

tijd 12.37
De AEX licht terug naar 798.18 -2.07 -0.26% Signify EUR 41,12 -46ct vol. 23.000

tijd 13.13
De Negatieve tendens gaat door op de Europese beurzen.Niet bijzonder snel, maar toch een dag waar wat winst genomen wordt.

tijd 13.15
Goud $ 1.819,50 zilver $ 23,08 en platina $ 950 Gold/Silver Ratio 78.82
Olie $ 75,91 en de dollar euro 1,1323
1 bitcoin = 48.005 USA dollar
1 ripple = 0,84551 USA dollar

tijd 14.10
De AEX 797.93 -2.32 -0.29% toch geen 800 grens, per 1/1/21 624,61. = 173,32 = 27,75 % stijging dit jaar.
De Midcap 1.081.17 +2.78 +0.26% per 31/12/20 934,60 = 146.57 = 15,68%
De Smallcap 1.393.66 +7.76 +0.56% per 31/12/20 1.154,80 = 238,86 = 20,68%
De Bel 20 4.310.15 -4.99 -0.12% per 31/12/20 3.621,28 = 688,87 = 19,02%
De CAC 7.153.03 -20.2 -0.28% per 31/12/20 5.551,41 = 1.601,62 = 28,85%
De DAX 15.884.86 +32.61 +0.21% per 30/12/21 per 31/12/20 13.718,78 = 2.166,08 =
15,79 %

media,
Vraag naar beleggingszilver naar hoogste niveau in zes jaar.
Meer vraag naar zilveren munten
Ten opzichte van vorig jaar steeg de wereldwijde vraag naar zilveren munten en baren met 64 miljoen troy ounce naar in totaal 263 miljoen troy ounce. Vooral in de Verenigde Staten nam de vraag toe. Die was voor het eerst in zes jaar weer groter dan 100 miljoen troy ounce. De zilversqueeze van begin dit jaar gaf een extra impuls aan de markt. Veel beleggers kochten toen zilveren munten en baren, waardoor munthuizen wereldwijd hun productie moesten opschalen. zie &lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/vraag-naar-beleggingszilver-naar-hoogste-niveau-in-zes-jaar

tijd 15.11
De Goudprijs in Euro Per Kg 51,850.57 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 660.30

media,
-Stocks, Futures Waver as Year Draws to a Close.
-China Punishes People Trying to Flee Covid Controls in Xi’an.
-Hindsight Capital Again Made The Year’s Best Trades.
-These Are the 10 Best Video Games We Played in 2021.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.50
In de VS een terughoudend opening,
de Dow 36,382.31 -15.77 -0.04%
De Nasdaq 15,727.94 -13.62 -0.09%

Nieuwe Kabinet.
Het nieuwe kabinet wordt een mengelmoes van slager, die in de bakkerij gaan staan! Dus is het niet de juiste persoon op de juiste stoel. Dus zal de houdbaarheid van dit Kabinet maar kort zijn. Deze waarschuwing geven wij alvast voor het nieuwe jaar 2022.
Hetzelfde geldt voor beleggers, als belegger moet je een "geheugen hebben als een paard"!

media, Yuan-China
China to raise dollar and euro weightings in key yuan index basket.
Starting on Jan. 1, the China Foreign Exchange Trade System (CFETS) will increase the U.S. dollar's weighting in the CFETS currency basket to 19.88% from 18.79% and raise the euro's weighting to 18.45% from 18.15%, according to an online statement. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-31/UPDATE-1-China-to-raise-dollar-and-euro-weightings-in-key-yuan-index-basket.html

tijd 16.14
Wall Street ligt er een beetje "sloom bij" op 36,373.20 -24.88 -0.07% en de NASDAQ 15,729.65 -11.91 -0.08%

media Nyrstar.
Nyrstar NV - Publication of a transparency notification (Article 14, first paragraph, of the Belgian Act of 2 May 2007 on the disclosure of major shareholdings). lees elders meer.

Canada
Noodweer & barre kou aan de West kant van Canada.
In het nieuws op TV & de radio horen wij niets over het "noodweer aan de West kant van Canada".
Vreemd, waterleidingen zijn/worden afgesloten, veel is stuk gevroren aldaar, in de Fraser Valley 28 graden vandaag onder nul en een zure koude wind, Veehouders hebben geen water voor het Vee en melk bevriest en een pak sneeuw op de weg helpt ook niet om de melk op te halen. Het advies is, blijf zoveel mogelijk binnen.
In Alberta is het tegen de min 50 graden wist onze contact persoon uit de Vancouver regio te melden, beesten en andere dieren hebben het zwaar.
Ons TV in Nederland is Links en heeft geen belang bij dit soort berichtgeving.
Covid 19 heeft alleen HUN aandacht. Maar in de Fraser Valley wonen heel veel Hollanders. Een beetje begaan met hun "lot" zou wel passen.

tijd 18.11
De Dow 36,336.89 -61.19 -0.17%
De Nasdaq 15,710.77 -30.79 -0.20%

tijd 18.27
Goud $ 1.826,60 zilver $ 23,23 en platina $960 Gold/Silver Ratio 78.60
Olie $ 75,60 en de dollar euro 1,1390
1 bitcoin = 46.947 USA dollar
1 ripple = 0,82824 USA dollar

shortlijst
AQR Capital Management, LLCGalapagos N.V.BE0003818359 0.49 30 dec 2021
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.58 30 dec 2021
Qube Research & Technologies Ltd.AMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.72 30 dec 2021
WorldQuant, LLCFugro N.V.NL00150003E1 0.81 30 dec 2021
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL0009739416 0.62 29 dec 2021

Gold Investors need to look beyond rate hikes in 2022 – State Street Global Advisors.In a telephone interview with Kitco News, George Milling-Stanley, chief gold strategist at State Street Global Advisors, said that his base case scenario, with a 50% probability, is for gold prices to trade between $1,800 and $2,000 an ounce in 2022. He added that he sees a 30% chance of gold prices pushing above $2,000 to a new record high. see & ead more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-31/Gold-Investors-need-to-look-beyond-rate-hikes-in-2022-State-Street-Global-Advisors.html?sitetype=fullsite

Fijne jaarwisseling en doe voorzichtig, en plezierige opening van het Nieuwe Jaar 2022. Namens ons team van XEA.nlBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL