Wall Street gemengd de dag uit. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 30/12/2021 05:56
Beleggen is een spelletje geworden en daardoor zijn de "risico's" levensgroot.
Velen stappen in omdat de Centrale banken de rente naar nihil hebben gebracht met hun spaargeld, waar hard voor gewerkt is! Het algemeen belang staat hen (lees de Effectenkredietinstellingen) voorop!! Een totale foute strategie die de gehele economische wereld op z'n kop zet en vertraagt! Of moet dat samen vallen met de ideeën van Klaus Schwab van het World Economic Forum? Het lijkt erop, we moeten allen naar een "hernieuwde wereld Maatschappij, waarin "de machtigen bepalen wat goed voor U & ons is"! Zonder eigen bezittingen en denkbeelden. Het gaat dan nog verder, dan in China. Wij zien NU wat er in Hong Kong & Rusland gaande is. Zo, en op deze wijze kunnen alle "schulden in de wereld van de balans geschrapt worden"! En daarom mogen de schulden en de geldmachines rustig doordraaien in de wereld en de sluier van/door angst rondom de Covid 19 is een prachtige afleiding!

Zoals wij al eerder schreven, de laatste week van het jaar een rustige handel, boeken zijn e/o worden gesloten en dan moeten er voor de belastingen verliezen e/o winsten worden binnen gehaald, ter verrekening met de fiscus. Dus kunnen er vreemde uitslagen komen.
De Dow sloot op 36,488.63 +90.42 +0.25%
De Nasdaq met een klein verlies op 15,766.21 -15.51 -0.10%

In de Oostmarkt de angst over inflatie weer actueel, maar ook nog steeds geen duidelijkheid over de situatie Evergrande en nu zien wij de volgende standen,
in Japan de Nikkei 28.858 -211 punten
In Hong Kong de Hang Seng 23.073 -207 punten
In Australië de All Ordinaries 7.840 +96 punten
In Singapore de Straits 3.135 +7 punten

media
- Stocks Steady as China Rises; Treasuries Hold Drop.
- U.S. Calls on China to Stop Targeting Hong Kong Journalists.
- Ghislaine Maxwell Found Guilty in Win for Epstein Victims.
- Big S&P 500 Bear Market Case Sees Inflation Finally Eating Everything.
- see & read more on www.bloomberg.com

ORVANA FILES 2021 ANNUAL INFORMATION FORM AND NI 43-101 REPORT FOR DON MARIO; AND ANNOUNCES UPDATED PEA FOR TAGUAS. lees elders meer

De MENSHEID wordt/werd al 1 1/2 jaar genezing onthouden, aldus deze berichten.
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen, niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates


Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen, niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen. Ook in Afghanistan dreigt een menselijk drama van sterven van de honger & kou op dit moment.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in deze komende Kersttijd wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van de uitstel!?


media, PVV
Ik wil mijn land terug
Geert Wilders: “Dit is niet mijn Nederland of Europa meer. Ik wil mijn land terug. Onze cultuur terug.
Sluit de grenzen voor nog meer asielzoekers, stop de immigratie uit islamitische landen zet in op massale remigratie.“

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE & inpoldering onttrokken & ontstaan? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.800,40 Zilver $ 22,68 en Platina $ 963 Gold/Silver Ratio 79.37

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 75,98 en de dollar euro 1,1309
1 bitcoin = 46.708 USA dollar
1 ripple = 0,82409 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan in 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1333 de Yen 130,38 't Pond 0,8404 AU$ 1,5614 C$ 1,4497 NZ$ 1,6561 Sing$ 1,5319

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?
Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

media, PVV
Ik wil mijn land terug
Geert Wilders: “Dit is niet mijn Nederland of Europa meer. Ik wil mijn land terug. Onze cultuur terug.
Sluit de grenzen voor nog meer asielzoekers, stop de immigratie uit islamitische landen zet in op massale remigratie.“

media
Kerstcadeau Hoge Raad: spaartaks deugt niet!!!!
„Dit is een prachtig kerstcadeau van de Hoge Raad”, zegt belastingexpert Cor Overduin van advieskantoor Grant Thornton en die de Bond voor Belastingbetalers bijstaat in die rechtszaken. „Het is ook ongekend dat de Hoge Raad zo ver gaat en het kabinet terugfluit.” Volgens de hoogste rechter moet aan de belastingplichtige in een zaak ’rechtsherstel’ geboden worden. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/797962137/kerstcadeau-hoge-raad-spaartaks-deugt-niet


Equinox Yesterday Vol.1.297.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.29 -0.25 40 1 Anonymous 14 ITG Q
16:00:00 T 8.29 -0.25 75 1 Anonymous 14 ITG Q
16:00:00 T 8.29 -0.25 20 1 Anonymous 14 ITG Q

Solaris Yesterday Vol.463.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 16.00 +0.14 100 65 Goldman 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 16.00 +0.14 600 1 Anonymous 79 CIBC KQ
16:00:00 T 16.00 +0.14 300 1 Anonymous 39 Merrill Lynch KQ

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Vandaag is er Leden spreekuur bij de VEB, meldt U aan en verzoek de VEB om actie te gaan voeren. DAAR is juist de VEB voor!

Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren en Hopelijk doen wij dat Samen met de VEB!?
Maar de vakanties als argument, verzoekt de VEB ons, enig uitstel van actie!

media,
Investeren in circulair ondernemen fiscaal aantrekkelijker.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft onlangs de nieuwe Milieulijst gepubliceerd. Daarop staan innovatieve bedrijfsmiddelen waarop ondernemers in 2022 belastingvoordeel kunnen krijgen via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil). zie & lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/investeren-in-circulair-ondernemen-fiscaal-aantrekkelijker/

media,
Fiscaal voordeel voor investeren in waterstof.
Ondernemers die in 2022 investeren in waterstof kunnen nu meer investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Dat blijkt uit de pas gepubliceerde nieuwe Energielijst. zie & lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/fiscaal-voordeel-voor-investeren-in-waterstof/

media,
Vaccinatiefrustratie bij 45-plussers omdat zij geen Pfizerbooster krijgen: ’Ik werd ziek van Moderna, ik voel me belazerd’!
En dat is precies wat Verkoeijen gaat doen. „Ik bepaal zelf waar wat en wanneer er in mijn lijf wordt geprikt. We zijn bij de vaccinatielocatie omgedraaid. Ik had toevallig al een afspraak in het ziekenhuis staan en daar kan ik ook direct een boosterprik krijgen”, zegt ze. „Dat wordt dus alsnog Pfizer.” zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1617725579/vaccinatiefrustratie-bij-45-plussers-omdat-zij-geen-pfizerbooster-krijgen-ik-werd-ziek-van-moderna-ik-voel-me-belazerd

media,
Recordomzet in een week voor supermarkt.
Dat kwam tot een totale omzet van €1,06 miljard, wat 3,7% meer is dan vorig jaar in dezelfde week. Het is pas de derde keer dat bij supermarkten meer dan €1 miljard in een week wordt uitgegeven. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/479188669/recordomzet-in-een-week-voor-supermarkt

Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee sucessen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

Uitkoop regeling Oranjewoud
Wij zijn druk bezig om een juiste prijs voor onze aandelen Oranjewoud te krijgen als uitkoop/bod.
Wilt U erbij betrokken worden, wij zijn in overleg met de VEB.
Stuur dan Uw NAW gegevens naar redactie@xea.nl met Uw aantal aandelen Oranjewoud. Dit alles zal zeer discreet behandeld worden, zoals ook bij Simac en Econosto.

Deze laatste twee bedrijven hebben wij met succes bestreden. Er kwam bij Econosto een hogere bieding uit en Simac trok haar bieding terug en kwam enkele jaren later met een acceptabel bod.

XEA.nl vecht ook voor UW belangen, samen "sterk, geeft ons voldoening in ons werk"!

media,
Karikó werkt sinds 1986 aan technologie van coronavaccin
Ontdekster mRNA vertrok met zwart geld in teddybeer naar VS: ’Ik wist wat ik deed’PENNSYLVANIA - Ze werd de afgelopen veertig jaar afgewezen, ontslagen en zelfs weggehoond. Maar toen de coronacrisis uitbrak, bleek Katalin Karikó’s onderzoek de basis voor de meest effectieve vaccins, Pfizer en Moderna. „Ik heb me nooit iets aangetrokken van wat anderen vonden. Ik wist heel goed wat ik deed.” zie & lees verder ophttps://www.telegraaf.nl/nieuws/283123297/ontdekster-m-rna-vertrok-met-zwart-geld-in-teddybeer-naar-vs-ik-wist-wat-ik-deed?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_avond&utm_content=Headarticle+-+Title_Ontdekster+mRNA+vertrok+met+zwart+geld+in+teddybeer+naar+VS&utm_term=20211229204500_avond&MAILHASH=EBDB44B3C0908011812887DE1B9984F5F23718D9E27421B82A5B17644DF3E7AA

tijd 06.33
De prijs van het aandeel Rio Tinto - AUD$ LTD $99.54 +0.75 %

media CBS
Ondernemers industrie minder optimistisch.In december 2021 waren de ondernemers in de industrie minder positief. Het vertrouwen ging van 12,7 in november naar 10,2 in december, aldus het CBS. Het producentenvertrouwen lag echter ook in december ruim boven het langjarig gemiddelde.
Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is 0,7. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in november 2021 de hoogste waarde (12,7) en in april 2020 de laagste waarde (-28,7). zie & lees verder ophttps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/52/ondernemers-industrie-minder-optimistisch

media CBS
Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in november j.l.
De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in november gemiddeld 20,9 procent hoger dan in november 2020, meldt het CBS. Een maand eerder waren de producten van de industrie 20,5 procent duurder dan een jaar eerder.
De in- en uitvoerprijzen van de industrie zijn als inflatie-indicatoren opgenomen in het prijzendashboard. ie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/52/afzetprijzen-industrie-bijna-21-procent-hoger-in-november

tijd 06.38
De actuele koersen (kg): Goud: €51.029 | Zilver: €643

media
Welcome to the Biogen Newsroom. Samsung heeft intresse in Biogeen.

media,
Bibberen voor aanhoudend hoge gasprijs: ’Nog nooit zoiets gezien’ zie de DFT.nl
29 december j.l. op www.bloomberg.commedia,
-European Natural Gas Prices Drop to Near 3-Week Low on Rising Supply.
European gas prices slumped for a sixth day, the longest losing streak in more than a year.

reactie XEA.nl
Welk media bedondert de lezers!?


Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

tijd 07.06
Edelmetalen, er wordt weer hard gedrukt naar beneden door de bekende partijen in de "stille periode"!. Toezicht is nog niet wakker!

De dag prijzen van: Koper op 30 December 2021
Koper prijs € 6,30 p/kg
Koper handgepeld prijs € 7,05 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 6,45 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 3,85 p/kg
Brons prijs € 4,50 p/kg
PVC kabel prijs € 2,20 p/kg

XEA.nl
Cultuur onder VUUR U behoort tot de meest betrokken en loyale verdedigers van de Nederlandse cultuur.
U zou een geweldige toevoeging zijn aan de Vrienden van de Nederlandse Cultuur.
Ik wil u exclusief uitnodigen om met een maandelijkse donatie toe te treden tot dit selecte gezelschap, dat mij het meest nabij is in de strijd voor de Nederlandse cultuur en tradities.
Cultuur onder Vuur zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor de christelijke tradities en Nederlandse cultuur. Steun ons met een gift!
Ja, ik help met een gift

Doneer met iDEAL, Creditcard of Paypal, of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL38 ABNA 0426 8919 29
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van: Webdonatie Cultuur onder Vuur + uw postcode & huisnummer

ANGLO AMERICAN DISCUSSIONS WITH VALE TO POTENTIALLY JOINTLY DEVELOP THE SERPENTINA IRON ORE RESOURCE. lees elders meer

China
De Chinese zaken lieden kruipen overal in bedrijven elders in de wereld. Daarom hield wijlen David Lowell altijd de "boot af", voor hen.
in de media,
Chile's Antofagasta agrees 2022 copper charges with some Chinese smelters -sources.
The annual rates are the same as those that U.S.-based miner Freeport-McMoRan Inc agreed with major Chinese copper smelters on Dec. 16, cementing $65 and 6.5 cents as the TC/RC benchmark for 2022. Miners pay TC/RCs to smelters to process ore into refined metal. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-29/Chile-apos-s-Antofagasta-agrees-2022-copper-charges-with-some-Chinese-smelters-sources.html

Barrick Gold, North Mara Achieves Tailings Storage Target. lees elders meer

Covid 19 besmettingen.
Scholen in Nederland moeten in het Nieuwe Jaar 2022 weer open, daar pleiten ca. 60 organisaties voor.
Maar de scholen zijn de oorzaak van 95% van besmettingen in gezin en bij ouders van hun vader & moeders.
De kleuterscholen waren de grootste bron, maar de ouders werken vrijwel allen en vooral NU thuis, "dat is het grootste probleem! Want ouders hebben nu niet de tijd, om daar de taak(lees onderwijs) en opvoeding op zich te nemen.
Ook zijn de organisaties die Ouders moeten ondersteunen bij de opvoeding, indien daar problemen zijn, is er geen tijd voor die ondersteuning. Dat zagen wij gisteren op TV. Moeder kon het niet meer aan en toen ging het verkeerd en later zijn de twee zoons toch weer op het goede pad gekomen.

tijd 09.11
De AEX 798.15 +2.03 +0.25% de Midcap 1.076.25 +1.45 +0.13% en de Smallcap 1.379.6 +0.56 +0.04%

Uitkoop procedure Oranjewoud.
Wij hebben dit jaar al diverse malen met de VEB contact gezocht over: "hoe pakken wij dit gezamenlijk op"!

Deze week diversen malen contact gehad en wij moesten eventueel via het "ledenspreekuur" verder praten. Nu bellen wij om 10.20 uur en de receptie heeft de opdracht gekregen, ons niet door te verbinden!
WAAR heb je dan een VEB voor nodig? Vertelden wij en dat begreep de "mevrouw". aan de andere kant ook wel!
Heeft U aandelen Oranjewoud en bent U lid van de VEB!? Neem dan contact op met de VEB tel. 070.313.0000 en vraag of de VEB eens actie wil ondernemen tegen dit belachelijke voorstel van uitkoop ad EUR 6,10 per aandeel Oranjewoud.

Wil de VEB ons soms "monddood". maken!? Of stuurt de VEB naar een opzegging van ons lidmaatschap!?

Hier het bericht van de VEB
Ik begrijp van mijn collega dat u zojuist probeerde ons telefonisch te bereiken. Naar aanleiding van die poging verzoek ik u vriendelijk eventuele nieuwe opmerkingen of aanvullingen via de e-mail naar ons te sturen. Anders dan wat in ons laatste bericht aan u is geschreven kunnen wij u niet berichten.
In een telefoongesprek zouden wij u echt enkel en alleen verwijzen naar dat laatste bericht. Eventuele nieuwe zaken zullen zeker intern gedeeld worden, ook dan kunnen door ons verder geen inhoudelijke uitspraken worden gedaan.*

Erop vertrouwend u voldoende te hebben geïnformeerd en alvast dank voor een eventuele schriftelijke reactie.

Met vriendelijke groet / Kind regards,
* De VEB beraadt intern of zij acties wil ondernemen. Dat is eerder ook al belooft en wij hoorden niets meer.


tijd 10.27
Goud herstelt naar $ 1.800,70 zilver verkleint het verlies naar $22,69 en platina $ 966 Gold/Silver Ratio 79.34
Olie $ 76,40 de dollar euro 1,1306
1 bitcoin = 46.925 USA dollar
1 ripple = 0,82917 USA dollar

tijd 10.34
De DAX 15.862.92 +10.67 +0.07% de CAC 7.178.16 +16.64 +0.23% en de Bel 20 4.304.49 +5.66 +0.13%

tijd 10.37
De AEX 800.22 +4.1 +0.51% die 800 moet als afsluiting op de borden komen van het jaar 2021.
Dat is belachelijk hoog en vol risico's. Een grote terugslag verwachten wij spoedig! Wij lopen al eventjes mee vanaf 1 maart 1962. Onze "nestor" heeft vele stormen meegemaakt en ook overdreven koers opdrijvingen, vooral de laatste jaren. Algoritmische systemen zijn de tovermiddelen geworden, daarmee is vrijwel elke prijsvorming op de borden te krijgen. De Euronext heeft omzet als middel van de kwaliteit genomen, om een indices hoger e/o lager te gaan (degraderen). De kwaliteit van 3 jaar achtereen winst maken, een juist spiegeling & sterk van de balans is daaraan onderdanig gemaakt.

media,
HAL BEREIKT OVEREENSTEMMING OVER AANKOOP 31,45% BELANG IN PRODRIVE TECHNOLOGIES . lees elders meer.

Food Ingredients 2021 in review: Top 20 stories.
2021 saw significant advancements in the cell-based food scene, with specific cuts and seafood alternatives coming to the fore as slaughter-free food gained further traction. Players in the space include Aleph Farms, Redefine Meat and BlueNalu. Meanwhile, several industry giants, including PepsiCo and Nestlé, restructured their snacking and beverages portfolios in a bid to make them healthier with less sugar and fat. Sustainable sourcing of ingredients such as cocoa and vanilla was also spotlighted this year, paving the way for Innova Market Insights’ Top Trend for 2022 to take shape, “Shared Planet.” The market researcher underscored how both industry and consumers can play their part in a sustainable and prosperous future. see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/event-review.html

media,
Ukraine to invest more than $333 million in its uranium mining industry over five years, ministry says.
(Kitco News) - According to the concept for the development of the nuclear energy industry prepared by the Ministry of Energy of Ukraine, Ukraine intends to fully cover requirements of its nuclear power plants with domestically produced uranium from 2027, TASS reported today. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-29/Ukraine-to-invest-more-than-333-million-in-its-uranium-mining-industry-over-five-years-ministry-says.html

tijd 11.35
Avantium
Verder terug naar EUR 5,45 -26ct vol. 304.397 toch geen emissie!?

Kabinetsformatie
VVD en D66 wilden geen nieuwe verkiezingen!
Dan zouden hun kiezers naar andere partijen kunnen gaan en dan zou de "overmacht" van die twee partijen er heel anders uit gaan zien.
Dus kunnen deze twee nu alles naar HUN hand zetten en kunnen dezelfde situatie weer ontstaan, die ook in de vorige "ploeg" waren.
Dus stemmen (lees de maart verkiezingen 2021) hebben geen nieuwe vooruitzichten gebracht. Ales kan wel eens in het oude vervallen.
De "kiezers komen dus bedrogen uit"!

tijd13.20
De actuele koersen (kg): Goud: €51.178 | Zilver: €646

media,
Ray Dalio: "Goud is niet te traceren, in tegenstelling tot Bitcoin".Een belangrijk verschil tussen goud en een virtuele munt als Bitcoin is dat het edelmetaal niet te traceren is. In een wereld met meer onzekerheid en financiële repressie kan dat juist een voordeel zijn. Dat zegt vermogensbeheerder en beleggingsgoeroe Ray Dalio van Bridgewater Associates in een interview met Lex Fridman. Een gouden munt is anoniem te overhandigen, terwijl Bitcoin door overheden te traceren is. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/ray-dalio-goud-is-niet-te-traceren-in-tegenstelling-tot-bitcoin

tijd 14.17
Olie $ 76,20 en de dollar euro 1,1330
1 bitcoin = 47.504 USA dollar
1 ripple = 0,84715 USA dollar
Goud weer boven de $1.800 op $ 1803,00 zilver $ 22,82 en platina $ 961 Gold/Silver Ratio 78.98

media PVV
De PVV zal keihard de oppositie leiden
Geert Wilders: “10 januari 2022: Rutte 4 op het bordes.

Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

media Covid 19
Laagste aantal Covidpatiënten in ziekenhuizen sinds half november j.l.
ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is donderdag voor de derde dag op rij gedaald, tot minder dan 1900. In totaal liggen er nu nog 1857 patiënten met Covid-19, het laagste aantal sinds 13 november. Dat zijn er 108 minder dan woensdag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1704923198/laagste-aantal-covidpatienten-in-ziekenhuizen-sinds-half-november

media in de VS
Today, the U.S. Labor Department said that weekly jobless claims fell by 8,000 to 198,000, down from the previous week's revised estimate of 205,000 claims.

media,
-U.S. Futures Rise With Stocks; Treasuries Gain.
-Key Erdogan Ally Backs Probe Into Opposition Istanbul Mayor.
-Ethiopia Plans Extra $2.47 Billion in Spending to Offset War.
-Goldman Leads Wall Street Rainmakers in Record Dealmaking Year.
The investment bank is the No. 1 adviser on mergers and acquisitions.
-Global Economic Growth Set for 3.2% Pace in Next Decade.
The situation in major economies will continue to shift. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.30
De Dow licht beter op 36,570.10 +81.47 +0.22%
De Nasdaq doet 't met een begin verliesje op 15,761.50 -4.72 -0.03%

tijd 15.35
Goud $ kruipt omhoog naar $ 1.807,90 en zilver doet niet onder op $ 23,04 en platina $ 964 Gold/Silver Ratio 78,43

media,
REVIVAL GOLD 2021 YEAR IN REVIEW. lees elders meer.

tijd 17.23
Goud $ 1.812,30 zilber $ 23,02 en platina $ 962 Gold/Silver Ratio 78.68

tijd 17.26
De Dow 36,516.49 +27.86 +0.08%
De Nasdaq 15,845.18 +78.96 +0.50%

tijd 17.27
Equinox Today Vol. 358.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:12:13 O 8.53 +0.24 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:12:12 U 8.53 +0.24 100 80 National Bank 79 CIBC K
11:11:02 O 8.53 +0.24 100 89 Raymond James 1 Anonymous K

Solaris Today Vol. 142.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:12:02 T 16.25 +0.25 100 14 ITG 1 Anonymous K
11:11:57 U 16.25 +0.25 1,000 79 CIBC 1 Anonymous K
11:11:49 T 16.26 +0.26 100 1 Anonymous 79 CIBC K

tijd 17.37
De AEX 800.25 +4.13 +0.52% er werd hard gewerkt om de 800 grens vandaag vast te houden.
De Midcap 1.078.39 +3.59 +0.33% Alfen EUR 87,00 +3,45 vol. 113.467
De Smallcap 1.385.9 +6.86 +0.5% Avantium EUR 5,40 -31ct vol. 759.405
De Bel 20 4.318.97 +20.14 +0.47% Galapagos EUR 49,105 +1,42 vol. 151.145
De CAC 7.179.87 +18.35 +0.26% Unibail EUR 60,79 +77ct vol. 327.514
De DAX 15.884.86 +32.61 +0.21% Daimler EUR 67,785 -81,5ct vol. 57.680.000

Inflatie
Die zal nog meer aantrekken, laat U niet misleiden door de media.
Alles wordt duurder en je geld wordt daardoor steeds minder waard.
Dekt U in tegen de "geldontwaarding"!

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
27. dec. EUR 40,34. 31.362. 405. EUR. 40.46. 42.395. 461. 17.35.40
Om 17.27.00 EUR 40,42 vol. 31.200 een mooie totaal door algoritmische systemen samen gebracht.
28 dec. EUR 40,70. 9.556*. 204. EUR. 40,84. 16.034* 265. 17.36.25
* ziet U het verschil in de 5 spookminuten.
29 dec. EUR 41,22. 31.127. 470. EUR 41.24. 43.447. 544. 17.35.13
30 dec. EUR 41,54. 14.142* 309. EUR 41,68. 28.652* 385 17.36.58
* het dubbel van de dagomzet tot 17.30 uur

tijd 18.17
De actuele koersen (kg): Goud: €51.461 | Zilver: €654

shortlijst
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL0009739416 0.62 29 dec 2021
Millennium International Management LPWereldhave N.V.NL0000289213 0.50 28 dec 2021
Marshall Wace LLPAlfen N.V.NL0012817175 0.69 27 dec 2021

Fijne avond en eet smakelijkBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL