Wall Street terug en Oostmarkt gaat mee door Evergrande. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 10/12/2021 06:05
In de VS vielen de werkeloosheid cijfers eert mee, maar werd er later aan de inhoud van de cijfers getwijfeld en terecht. Worden daar ook niet, zoals in Nederland niet alle werkelozen meegeteld!? Ach, wat is er nog betrouwbaar?

De Dow sloot vlak op 35,754.69 -0.06 0.00%
De Nasdaq liet het afweten op 15,517.37 -269.62 -1.71%

Pas zondagavond (5/12) in het TV journaal het nieuws, dat de pillen van Dokter R. Elens inderdaad doelmatig zijn ter bestrijding van het Corona. Wat een "trage reactie", zoals dit altijd in Nederland gaande is. Altijd achter de "feiten". aan lopen.
List & bedrog met het voorgaande nieuws. Hoeveel "doden" zijn er te betreuren geweest voor... !?

In die 1,5 jaar tijd hadden er voor het zogenaamde tekort ook oplossing gevonden kunnen worden. KOSTBARE tijd weer verloren, of er een reden voor!?

media,
- Biden Assures Ukraine’s Zelenskiy of U.S. Support in Standoff With Russia.
- Asia Stocks Drop With Evergrande, Omicron in Focus.
- Macron Is Roping the Whole of Europe Into His Re-Election Push.
It's clear the next six months will focus on domestic politics.
- Inflation Near 40-Year High Shocks Americans, Spooks Washington.
- see & read more on www.bloomberg.com

In New York behandelde de huisarts Dr. Vladimir Zelenko meer dan 500 covid patiënten met hydroxychloroquine + zink + azitromycine. (3) Hij had ook een 100% herstelpercentage, met nauwelijks bijwerkingen, en geen ziekenhuisopnames. Naarmate de tijd verstreek, hielp Dr. Zelenko ruim duizend covid patiënten te herstellen, meestal binnen enkele ...
ga naar Ontdek medicijnen voor COVID-19. Niemand hoeft te sterven!
https://www.stopworldcontrol.com › nl › genezing

De MENSHEID wordt/werd al 1 1/2 jaar genezing onthouden, aldus deze berichten.
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

KiFiD
Dankzij de KiFiD hebben wij de claim tegen de Robeco Groep gewonnen.
De klaagster heeft haar valuta verlies toegewezen gekregen, waar wij veelvuldig over geschreven hebben. XEA.nl laat niet met zich sollen.

De Oostmarkt terug op 't nieuws van Evergrande Groep, dat was al veel langer "onraad bekend, maar net als de Corona onder de pet gehouden. XEA. hoorde vanuit ons netwerk "wel negatief nieuws"!
in Japan de Nikkei 28.553 -172 punten.
In Hong Kong de Hang Seng 24.190 -134 punten
In Australië de All Ordinaries 7.667 -21 punten
In Singapore de Straits 3.135 -7 punten

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!?


Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

De agenda voor deze week, samen met diverse berichten CBS
vrijdag 10 dec.
in de VS Overheid schulden, inflatie cijfer en consumptie index.

Mijnheer Rutte wil koste wat kost, weer regeren en dat wordt mogelijk vandaag bekend gemaakt! Eindelijk en wat zal hij er nu van terecht brengen?
Volgende week lijken ze alles voor elkaar te hebben.
Nieuwe verkiezingen durfde Rutte met Mevr. Kaag niet meer aan!
Zijn dit "leiders"!?
De uitwerking zal straks van korte duur zijn, lees (houdbaarheidsdatum) en dan toch weer verkiezingen.


WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE onttrokken? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.778,30 Zilver $ 21,98 en Platina $ 940 Gold/Silver Ratio 80,88

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 70,78 en de dollar euro 1,12908
1 bitcoin = 48.399 USA dollar
1 ripple = 0,85351 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan in 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

Geld opnemen (bestellen) en storten kan nauwelijks meer, praatjes & service wordt er nauwelijks meer gegeven. In het blad CASH hebben wij uit de jaren 1980 nog een mooie artikel: "Bereidwillige banken, vissen naar kieskeurige klanten"!
Wij zullen een deel ervan binnenkort overnemen! Persoonlijke aandacht en vertrouwen zijn hierbij speerpunten van beleid.


De valuta's
de dollar euro 1,1298 de Yen 128,25 't Pond 0,8545 AU$ 1,5797 C$ 1,4355 NZ$ 1,6623 Sing$ 1,5431

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weg. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?
Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

De Natuur.
Afgelopen zondag 21 november over de Radio in een Vroege Vogel programma de Heer Tj. de Groot D66 man. Die vertelde dat wij weer terug moeten naar oevers en sloten met wilgen en bossage beplantingen. De natuur kun je niet helpen met asfalt en beton in Nederland. Terechte opmerkingen, maar dan moet Nederland ook weer terug naar 5 tot 6 miljoen inwoners en weer met paard & wagen de weg op, mijnheer de Groot!
Ook oever & sloten beheer weer alles met de hand, want als er bomen & struiken staan is het gedaan met mechanisatie werktuigen.

Dit soort vertegenwoordigers hebben alles uit een boekje & achter een bureau bekeken en totaal geen praktische ervaringen op gedaan.

Equinox Yesterday Vol. 864.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.28 -0.50 71 14 ITG 79 CIBC Q
16:00:00 T 8.28 -0.50 98 14 ITG 2 RBC Q
16:00:00 T 8.28 -0.50 57 14 ITG 13 Instinet Q

Solaris Yesterday Vol. 730.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 13.84 +0.33 100 39 Merrill Lynch1 Anonymous KQ
16:00:00 T 13.84 +0.33 100 85 Scotia 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 13.84 +0.33 100 85 Scotia 1 Anonymous KQ

Rio Tinto and LNG Canada open new wharf in port of Kitimat. lees elders meer

tijd 06.36
Rio Tinto prijs van het aandeel = AUD$ LTD $95.83 +0.03%

tijd 06.39
De actuele koersen (kg): Goud: €50.547 | Zilver: €625

media Cultuur onder VUUR, het eigen HUIS bezit wordt een MELKKOE. lees elders meer.

media CBS
Omzet totale transportsector hoger dan voor de coronapandemie.
De omzet van de transportsector was in het derde kwartaal van 2021 ruim 21 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet was 3 procent hoger dan de omzet van het derde kwartaal van 2019. Dit meldt het CBS op basis van recente cijfers.
In bijna alle deelmarkten was de omzet hoger dan vorig jaar en boven het niveau van twee jaar geleden. Alleen de luchtvaart bleef hierbij achter, de omzet lag 35 procent onder die van het derde kwartaal 2019. De omzet van de post- en koeriersdiensten was elk kwartaal hoger dan het kwartaal daarvoor in de afgelopen twee jaar. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/omzet-totale-transportsector-hoger-dan-voor-de-coronapandemie

media CBS
Ziekteverzuim in derde kwartaal opnieuw hoger.
Het ziekteverzuim van werknemers was in het derde kwartaal van 2021 4,6 procent. In hetzelfde kwartaal een jaar geleden was dat 4,4 procent. Het verzuim was met 6,3 procent het hoogst in de gezondheids- en welzijnszorg. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Omdat het ziekteverzuim een seizoenpatroon vertoont (het verzuim is in het eerste en in het vierde kwartaal altijd hoger), worden de cijfers niet vergeleken met kwartalen in hetzelfde jaar. Om na te gaan hoe het ziekteverzuim zich ontwikkelt wordt gekeken naar dezelfde periode in voorgaande jaren.
In 2020, het eerste coronajaar, was het verzuimpercentage in het derde kwartaal 4,4. Een jaar eerder was dat 4,0. Het is de grootste plus tussen twee derde kwartalen deze eeuw. In de reeks vanaf 1996 viel alleen het ziekteverzuim in de derde kwartalen van 1999, 2000, 2001 en 2002 hoger uit. In april 2002 werd de Wet verbetering poortwachter ingevoerd om het langdurig ziekteverzuim terug te dringen. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/ziekteverzuim-in-derde-kwartaal-opnieuw-hoger

media CBS
Veel doorvoer van goederen, opbrengsten relatief laag.
In 2020 heeft voor 843 miljard euro aan goederen Nederland verlaten. Daar hield Nederland in totaal 149 miljard euro aan over. Bijna de helft (47 procent) van de uitgaande goederen was afkomstig uit het buitenland, bleef in buitenlandse handen en werd na overslag en eventuele tijdelijke opslag in Nederland weer doorgevoerd naar het buitenland. Deze doorvoer had in 2020 een aandeel van minder dan 4 procent in de totale Nederlandse verdiensten aan uitgaand transport. Dat meldt het CBS op basis van een eerste onderzoek naar de verdiensten aan doorvoer van goederen.
Naast de doorvoerstromen is er ook wederuitvoer. Dit betreft ook goederen van buitenlandse makelij die via Nederland verder worden getransporteerd, maar ze komen wel (tijdelijk) in Nederlandse handen. Bovendien vindt bij wederuitvoer vaak een bewerking of andere handeling plaats waar de Nederlandse economie aan verdient. De wederuitvoer heeft een aandeel van 28 procent in de goederenwaarde van het uitgaande transport en een aandeel van 16 procent in de totale verdiensten van uitgaand transport.

Verreweg het meest verdient de Nederlandse economie aan de export van Nederlandse makelij. Deze stroom is goed voor 25 procent van de goederenwaarde van het uitgaande transport, maar wel ruim 80 procent van de totale Nederlandse verdiensten aan uitgaand goederentransport.

Doorvoer goed voor 0,7 procent bbp
Aan goederenstromen zitten maatschappelijke kosten (zoals emissies, wegslijtage of vertraging), maar de baten (toegevoegde waarde, werkgelegenheid) zijn bij de goederendoorvoer relatief laag in vergelijking met andere goederenstromen. De verdiensten uit doorvoer (5,3 miljard euro) zijn goed voor 0,7 procent van het bbp. Daarnaast is 0,6 procent van de werkgelegenheid in Nederland te danken aan goederendoorvoer. Het geschatte aandeel van de doorvoer in de uitstoot van alle emissies in Nederland varieert van 2 procent (CO2) tot 5 procent (fijnstof) en 18 procent (stikstofoxiden). . zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/veel-doorvoer-van-goederen-opbrengsten-relatief-laag

media CBS
Minder mensen geweigerd aan de grens.
Het aantal mensen dat aan de Nederlandse grens werd geweigerd is in 2020 vergeleken met een jaar eerder afgenomen. Vorig jaar werden 1 980 buitenlandse bezoekers, derdelanders genoemd, bij de grens tegengehouden. Dat zijn er 920 minder dan in 2019. In 2020 zijn de weigeringsgronden veranderd. Mensen werden vaker geweigerd vanwege veiligheidsrisico’s zoals een bedreiging voor de openbare orde, de binnenlandse veiligheid en de volksgezondheid. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/minder-mensen-geweigerd-aan-de-grens

media CBS
Vaker andere arbeidsomstandigheden bij gescheiden personen.
Werkenden die zijn gescheiden werken vaker buiten kantooruren of in een flexibele arbeidsrelatie dan werkenden die bij elkaar zijn gebleven. Gescheiden werknemers geven bovendien vaker aan psychisch vermoeid te zijn door het werk en verzuimen vaker van hun werk dan werkenden die samenbleven. Dit meldt het CBS op basis van nieuw onderzoek.
De gegevens voor dit onderzoek zijn ontleend aan steekproefonderzoeken. Bronnen zijn de Enquête beroepsbevolking van het CBS en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van CBS en TNO. Gegevens over de scheidingsdatum en samenwoonduur zijn ontleend aan de Basisregistratie personen. In het onderzoek zijn mensen opgenomen van 25 tot 62 jaar. Scholieren/studenten en gepensioneerden zijn hierdoor zo veel mogelijk uitgesloten van het onderzoek.
Vaker aan het werk buiten kantooruren
Een of twee jaar na de scheiding werkten gescheidenen vaker regelmatig buiten normale kantooruren dan samenblijvers. Een jaar na de scheiding is bij gescheiden vrouwen het verschil groter dan bij gescheiden mannen, twee jaar na de scheiding is dit andersom. Regelmatig buiten kantooruren werkt iedereen die vaak op zaterdag op zondag, ‘s avonds of ‘s nachts werkt.
Gescheiden werknemers werkten ook relatief vaak in een baan met een flexibele arbeidsrelatie. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/vaker-andere-arbeidsomstandigheden-bij-gescheiden-personen

media CBS
In week 48 overleden 1 250 meer mensen dan verwacht.
In de eerste week van december (week 48, 29 november tot en met 5 december 2021) overleden naar schatting 4 300 mensen. Dat zijn er ongeveer 1 250 meer dan verwacht. De sterfte is verhoogd onder alle leeftijden, en zowel onder Wlz-zorggebruikers als onder de overige bevolking. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
Sinds begin augustus (week 31) ligt de sterfte boven de verwachte sterfte en ook bijna elke week buiten het interval van gewoonlijke fluctuaties, zodat er sprake was van oversterfte. Vanaf half oktober is het aantal overledenen wekelijks verder toegenomen. In week 48 registreerde het RIVM 249 overleden COVID-19-patiënten (stand 7 december). zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/in-week-48-overleden-1-250-meer-mensen-dan-verwacht

reactie XEA.nl
Ook deze cijfers trekken wij in twijfel, want in de familie werd 1 lid van de familie opgenomen in het ziekenhuis, het lichaam was af en moest een behandeling in het ziekenhuis hebben, want zij zou vermoedelijk niet meer huis komen. In het ziekenhuis overleed zij enkele dagen later.
OORZAAK corona!!


media CBS
Productie industrie groeit met bijna 10 procent in oktober j.l.
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in oktober 9,9 procent hoger dan in oktober 2020, maakt het CBS bekend. Een maand eerder kwam de groei uit op 11,6 procent. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/productie-industrie-groeit-met-bijna-10-procent-in-oktober

Pantera Silver Receives Drill Permit For Nuevo Taxco Silver Project. lees elders mmeer

media,
COAST COPPER PROVIDES EXPLORATION UPDATE ON ITS HOME BREW PROPERTY LOCATED ADJACENT TO THE ELK GOLD PROJECT. lees elders meer

Royal Vopak provides an update on the composition of its Executive Board
lees elders meer

media
Rli: Boeren willen verduurzamen, maar hebben steuntje in de rug nodig. lees elders meer

tijd 07.10
Het edelmetaal heeft weer druk "werk". in de stille periode.
Het toezicht is nog niet aanwezig en daar wordt dagelijks "handig gebruik van gemaakt"! Zo werkt 't!?

Moeten wij nog noteringen laten zien? Ach, wat haalt dat uit!
Zo wordt "bewust". de particulier om de tuin geleid.

tijd 07.13
De actuele koersen (kg): Goud: €50.462 | Zilver: €623

media Luca Bols
Lucas Bols successfully raises EUR 29 million through an accelerated bookbuild offering of new shares. lees elders meer.

media Accell
ACCELL PROVIDES TRADING UPDATE AND REPAYS GO-C LOAN. lees elders meer.

tijd 09.57
Accell 's up-date heeft uitwerking EUR 40,60 +4,90 vol. 102.769

tijd 09.59
De reguliere aandelen staan, althans de meesten boven hun werkelijke waarden. De noteringen raken kant noch wal!
De AEX 789.05 -2.86 -0.36% de daghandel aandelen zijn de "jojos" van da dag.

tijd 10.01
De Midcap 1.029.42 -1.56 -0.15% AMG ook zo'n fonds de ene dag de winnaar en de andere dag de verliezer, ook vaak tegen de trend van de dag(lees indices) in.
Nu EUR 25,76 +96ct vol. 88.000

tijd 10.05
De Smallcap 1.305.28 +15.5 +1.2% Avantium schiet omhoog, ook zo'n wisselvallig fonds, nu EUR 4,28 +70ct vol. 199.000, dit bedrijf is ook bezig naar duurzamere en afbreek( lees hergebruik) van grondstoffen. Maar heeft tekort geld voor de financiering. Dus moet er af & toe geld gevraagd worden, dus verwatering.
Hetzelfde zien wij bij CM.com en Forfarmers is "veel te duur". de beurs opgekomen en dit fonds wordt nu gesteund, o.a. door eigen aandelen inkoop! Dat kan ook wel, nu verdient Forfarmers aan de inkoop. eerst EUR 6,50 krijgen en nu tussen de EUR 4 en de 3,50 terugkopen. Dat is ook een manier van verdienen.
Maar deze manier komt niet goed over bij de eigen aandeelhouders.

Zien wij van de redactie nog wel betrouwbare handel en nieuwelingen? Kijk eens naar InPost!!!
tijd 10.13
Staat zelfs in de Midcap en doet EUR 9,13 -18,4ct vol. 75.888
Kwam op 27 januari 2021 (Lees dit jaar) naar de beurs.
ij de beursgang van InPost gaat het om een herplaatsing door bestaande aandeelhouders. In totaal hebben zij in beginsel 35% van hun stukken geplaatst tegen een prijs van €16. Dat impliceerde een beurswaarde van €8 mrd. Gelijk bij opening schoot de koers naar de €20, oftewel een beurswaarde van €10 mrd.


Je zou maar gekocht hebben en vrijwel direct naar de Midcap.
De kwaliteit van de nieuwelingen begon al bij W.O.L. af te zwakken tot nu bedenkelijk. Een oude rot "misleidt men niet zo snel" en eenmaal gevangen, dan bijt liever zijn "poot eraf' en kan dan er verder gaan!

tijd 10.21
Olie $ 71,30 en de dollar euro 1,1283

media Pinguïns
Wat een ophef over een simpele opmerking van Erica Renkema over vrouwen in boerka’s. Wim Sonneveld, alias Frater Venantius, had het in de jaren ’60 van de vorige eeuw al over pinguïns. Daar bedoelde hij de nonnen mee. Toen werd er hartelijk om gelachen, ook door katholieken. R. P.


Shell
Zojuist door het radio nieuws.
De aandeelhouders Shell gaan akkoord met verhuizing naar London

tijd 13.31
Accell heeft de E.bike ingeschakeld, het aandeel plus EUR 6,10 naar EUR 41,80 vol. 208.000

tijd 13.33
Avantium EUR 5,17 +1,59 vol. 787.000
Zit er een overname aan te komen dit weekend?
Of wordt de prijs van het aandeel opgeblazen? In het verleden werd de "notering dan door mijnheer MAAS stil gelegd. Ach, ja die goede oude tijd, toen was vrijwel alles goed geregeld, nu is de "REGEL". totaal zoek!
Er is nieuws over de bouw van 1 fabriek in Groningen. zie later nieuws.

Kijk eens naar het aandeel IEX
tijd 13.37
EUR 2,12 +10ct vol. 138 - is dit handel!? Ach, het zoveelste bewijs van klare manipulatie.
Het wordt wel "eentonig". maar wij kunnen er niets anders van maken!!

tijd 13.40
De Bel 20. 4.161.65 -22.53 -0.54% de DAX 15.650.72 +11.46 +0.07% en de CAC 7.003.92 -4.31 -0.06%

media,
- U.S. Futures Rise With Inflation, Omicron in Focus.
- China Tries to Manage Global Message on Evergrande Collapse*.
- U.K. Economy Barely Grew in October as Shortages Hit Builders.
The economy loses momentum with consumers facing fresh restrictions to contain Covid-19. see & read more on www.bloomberg.com

Avantium takes a positive Final Investment Decision on the construction of its FDCA Flagship Plant. lees elders meer.

reactie XEA.nl
Dit nieuws was gisteren al naar de BEURS doorgelekt. Waarom zijn de noteringen van gisteren dan niet "doorgehaald"!? VOORKENNIS"

media, B0E
Is it the best time for the BoE to raise rates?
(Kitco News) - Today the U.K. relieved the latest GDP figures and didn't make the best reading. Year-on-year for Q3 the number printed at 4.6% vs economist expectations of 6.6% and a previous of 5.3%. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-10/Is-it-the-best-time-for-the-BoE-to-raise-rates.html

media,
Stagflation at hand? Inflation, check. Stagnant growth not so much.
But economists so far see the risk of "stagflation" - that toxic blend of weak growth and strong inflation so feared by policymakers - as only half-baked.
se & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-10/Stagflation-at-hand-Inflation-check-Stagnant-growth-not-so-much.html?sitetype=fullsite

tijd 14.06
De Aandeel Oranjewoud staat in de "TOP 10" van gemanipuleerde aandelen.
kijk nu een EUR 6,15 +15ct vol. 10 Zo eenvoudig is manipuleren, niemand kijk & let er op. Dat deed mijnheer Maas in het verleden wel.

tijd 14.08
De actuele koersen (kg): Goud: €50.585 | Zilver: €624
reactie XEA.nl
Als wij naar het edelmetaal kijk, dan wijst "niets" er meer op dat inflatie e/o Stagflatie de prijs van het edelmetaal niet meer beïnvloedbaar is.

tijd 14.12
InPost
Ons negatief schrijven over dit fonds had gelijk haar uitwerking, InPost EUR 9.413 +9,9ct vol. 297.000 na EIR 9,105 te zijn geweest. De partijen die de emissie hadden verzorgd, zijn door ons schrijven wakker geworden.

Men is niet blij met ons schrijven en wij zien massale druk of correctie bij fondsen waarover wij schrijven.
Dit is "GEEN". eerlijke, transparante, betrouwbare en begrijpelijk handel meer.
Men doet maar wat qua prijsvormingen. Elk prijs is op de borden te krijgen, doormiddel van "algoritmische systemen"!

In de VS
- U.S. Consumer Prices Climb at Fastest Annual Rate Since 1982
see & read more on ww.bloomberg.com

tijd 15.32
De Dow 35,894.92 +140.23 +0.39%
De Nasdaq 15,634.33 +116.96 +0.75%

media in de VS
Today, the U.S. Labor Department said its U.S. Consumer Price Index rose 0.8% in November, after a 0.9% rise in October. The data beat consensus forecasts as economists were forecasting a 0.7% rise.

media,
Insiders verkopen hun aandelen in recordtempo.
Insiders van de grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven verkopen hun eigen aandelen in recordtempo. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van nieuwe cijfers van onderzoeksbureau InsiderScore. zie & lees verderop
https://www.hollandgold.nl/nieuws/insiders-verkopen-hun-aandelen-in-recordtempo

reactie XEA.nl
Er liggen soms ook fiscale oorzaken aan ten grondslag.

tijd 17.29
Goud $ 1.781,70 zilver $ 22,12 en platina $ 937 Gold/Silver Ratio 80.52

tijd 17.34
De Dow laat haast alle winst schieten van de opening op 35,773.95 +19.26 +0.05%
en de Nasdaq doet hetzelfde op 15,523.32 +5.95 +0.04%
We houden elkaar voor de gek met allerlei afwegingen, de ellende in de wereld nemen we voor "lief"!

tijd 17.38
De AEX 788.01 -3.9 -0.49% de week beginstand was 772,22
De Midcap1 .030.87 -0.11 -0.01% Basic Fit EUR 40,84 -88ct vol. 148.853 ook zo'n fonds dat opgeklopt is, alleen op verwachtingen staat dit fonds zo hoog. Basic Fit zit niet op A1 locaties met eigen gebouwen. zie ook Takeaway, die liet hetzelfde patroon zien na de "intro" op de beurs. Met TIG orders dagelijks gestuwd.
De Smallcap 1.312.31 +22.53 +1.75% Avantium EUR 4,98 +1,40 vol. 1.505.559
Opgeklopt en volgende week alles weer weg, de winst. Waarom liet Basf dit fonds schieten?
De Bel 20 4.159.03 -25.15 -0.6% Argenx EUR 262,70 -8,00 vol. 34.561
De CAC 6.990.35 -17.88 -0.26% Carrefour EUR 15,62 +47,5ct vol. 3,711.661
De DAX 15.623.31 -15.95 -0.1% HelloFresh EUR 73,99 -3,41 vol. 2.281.00

tijd 17.55
De actuele koersen (kg): Goud: €50.711 | Zilver: €630

Inflatie e/o stagflatie, 't lijkt niemand te deren, laat uzelf niet voor de gek houden en vaar Uw eigen "koers"!
Want het Amerikaanse inflatiecijfer over november die uitkwam op 6,8%, het hoogste niveau sinds 1982.
reactie XEA.nl en we zullen de 10% en meer ook nog gaan zien is onze taxatie.

Dek U in en van winstnemen is nog nooit iemand armer geworden.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
6 dec. EUR 39,94. 31.137. 593. EUR 40.02 55.273. 723. 17.36.02
7 dec. EUR 40,74. 72.222. 1.017. EUR 4.76. 107.334. 1.113 17.35.10
8 dec. EUR 39.68. 66.694. 1.255. EUR 39,84 112.198. 1.385. 17.35.18
9 dec. EUR 38,94. 55.731. 886. EUR 38,94. 90.658. 1.003. 17.35.10
10 dec. EUR 39,06 68.539. 1.273. EUR 38,96.100.315. 1.411. 17.35.09
De prijsvormingen bij dit fonds worden al jaren gemanipuleerd. Wij hebben toen de heer K.Kamer daar nog CFO was een presentatie laten zien hoe het werkte, dat manipuleren (lees met film materiaal van de koersvormingen). Verbazing bij het Management van dit bedrijf en er werd met "klem gezegd, doorgaan met het vast leggen van dit manipuleren. Vandaar dat wij dit vast leggen al jaren doen, dat kan dan gebruikt worden in "rechtszaken", als het zover zou komen.

Dat het loont, hebben laten zien tegen de vreemde manier van behandelen van een klant van Robeco. De schade claim is met tussenkomst van de KiFiD snel betaald, anders hadden wij per begin januari 2022 een aangifte wegens oplichting gaan aangeven.

De ABN AMRO bank
moet U ook gaan praten met een weggestuurd klant, die dat niet "pikte"!

tijd 18.16
Equinox Today Vol. 321.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:00:15 O 8.18 -0.10 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:00:06 O 8.17 -0.11 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:59:37 U 8.16 -0.12 100 1 Anonymous 79 CIBC K

tijd 18.17
Solaris Today vol. 104.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:01:50 A 13.78 -0.06 100 79 CIBC 79 CIBC K
11:59:14 A 13.78 -0.06 100 1 Anonymous 79 CIBC K
11:58:38 A 13.78 -0.06 300 79 CIBC 79 CIBC K

media
Nestlé reduces stake in L’Oréal to 20.1%, initiates new CHF 20 billion share buyback program. lees elders meer.

media,
PFIZER DECLARES FIRST-QUARTER 2022 DIVIDEND. lees elders meer.

media,
ARVINAS AND PFIZER ANNOUNCE PROTAC® PROTEIN DEGRADER ARV-471 CONTINUES TO DEMONSTRATE ENCOURAGING CLINICAL BENEFIT RATE IN PATIENTS WITH LOCALLY ADVANCED OR METASTATIC ER+/HER2- BREAST CANCER. lees elders meer

media, Zilver
Silver: How low is too low part 2.
Now back in 2008, the price of Silver reached a low of $8.40, and after calling many coin dealers across the country, the best price I could find for physical was $13. Therefore, I had purchased a 5,000-ounce silver futures contract for future delivery. see & read more on
https://www.kitco.com/commentaries/2021-12-10/Silver-How-low-is-too-low-part-2.html

shortlijst
Citadel Europe LLPBasic-Fit N.V.NL00118726500.8109 dec 2021
Kintbury Capital LLPUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262460.6109 dec 2021
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL00008886910.5008 dec 2021

Wij van de redactie vinden de situatie op de wereldwijde beurzen "levensgevaarlijk"! Veel fondsen zijn 'zwaar overgewaardeerd"!
Vooral spaarders moeten eerst duidelijke gesprekken hebben met HUN accountant managers, alvorens zij instappen. Het is geld waar hard voor gewerkt is.

In het verleden hadden Effectenkredietinstellingen het spaargeld hard nodig om het "statische spaargelddeel" van het totale spaargeld te mogen uitlenen aan Hypotheken, Pl's, kredieten etc. etc.. Spaargelden bestaan uit twee delen, dynamische en 't Statische deel!

Nu mogen de Effectenkredietinstellingen zelf geld maken, debet de hypotheek rekening van U en credit hun eigen interne rekening. Uw woning wordt het onderpand, dus als U niet meer kan betalen, dan pakken zij gewoon uw woning af.
Maar de Effectenkredietinstellingen maken wel GELD, waar NIMMER voor gewerkt is. Door de invoering van de Euro, is de geldontwaarding dubbel opgegaan.

Hierdoor is de huizenmarkt in Nederland een "kleine tijdbom geworden", want als de rente wel gaat stijgen, neem de jaren eind 1970 begin 1980, rente standen van 10% en zelfs 12% !!
Dan stort de huizenmarkt als we de helft van deze percentages nemen in.
Nu heeft de ECB hier in Europa de "streek". van lage tot negatieve rente uitgehaald, dat alleen voor de Zuidelijke Eurolanden goed was, maar de economie in de Noordelijke Eurolanden naar de "knoppen" hielp.
Die rekening gaat eens komen.
Wij zijn geen "zwartkijkers/praters", maar onze jarenlange ervaring zegt dit gewoon. EENS en wij zien de tijdbom sneller ontploffen, dan de Europe3se Leiders ons vertellen, met mooi praten.
Wanneer & waar lezen wij over de explosieve stijging van de schulden in de wereld!?
Nederland is KOPLOPER per huis gezin in de wereld met schulden.
Dit is niet een een speerpunt in de huidige "formatie", 't wordt gewoon verzwegen, dat vinden wij van de redactie een "laffe daad"!

Toch wensen wij U een fijne avond en goed weekend, ondanks onze waarschuwingen.

De toezichthouders, Euronext en informateurs en hun aanhoorders, zwijgen over wat wij hierboven allemaal geschreven hebben.
Maar het gelijk, komt eens aan onze kant.

Daarom kabbelen de informateurs aan ons "eigen huisje forfait"!
Teken de petitie bij Cultuur onder Vuur.
Hogu Bos doet daar wat aan en laat hem niet in de kou staan. Lees elders op de website van ons.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL