Wall Street weer in de rode cijfers. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 02/12/2021 06:05
Na een goede start na de opening gisteren, viel de Dow tegen het slot haast 1.000 punten terug. Het besef & geheugen zijn daar SLECHT en er moesten schijnbaar nog posities geruimd worden. Toen dat achter de rug was kwamen verkooporders opzetten en was het gedaan met de openingswinsten.

Wij begrepen er al niets meer van,
Lees ons slotschrijven van gisteren nog eens:

Beleggen
Dat is tegenwoordig een hele klus of juist niet!?
Wat is er aan de hand? Tegenwoordig bepalen de4 systeembeheerders de prijzen doormiddel van de algoritmische wijze van omzet draaien.
Elk prijs is tegenwoordig over de dag tevoorschijn te toveren!
Het is "toveren", want vraag & aanbod bepalen de prijsvorming niet meer. Dat is verleden tijd, wij zien nimmer meer GB - B e/o GL - L. Daar aan kon je zien wat er in het boekje gebeurde e/o niet kon gebeuren. Daar waren maar 7 kwartieren voor en wat voor beurs - nabeurs en wat avond handel.
In de VS gaat de FED man J. Powell misschien de rente eerder verhogen en wat is er gaande? Even een schrikdag, neen U leest het goed, geen schrikkeljaar! Na de "schrikdag". direct weer een dikke plus dag en dat is geen normaal reactie op de woorden & gedragingen van de FED man J. Powell.
Dus bewijst dit 't volgende: alle handelingen ter beurze, worden gedragen door "Nep handel" en niet door Vraag & aanbod.

Het bewijs dat in circa 60 jaar, alle normen & waarden, die met "Vraag & Aanbod" ( lees de discipline van handel) te maken hebben/hadden, overboord zijn gezet.

Ga jullie gang met deze vorm van "omzet" draaien, de Beurs zelf moeten winst maken en dat is ook het motief, dat de indices gevormd worden (lees inhoudelijk) met bedrijven, waar de meeste omzet in gedaan wordt. Niet de kwaliteit van de bedrijven (lees van de indices) is de "maatstaf" meer!

Zover is tegenwoordig de "HANDEL" gedaald in achting & betekenis!

Dit moesten we even kwijt, want wij verbazen ons nog steeds over dit: "Waarom/voor hebben wij nog toezicht & controle voor nodig"! Waarvoor wordt de schijn opgehouden dat de particulier nog bescherming krijgt/heeft.
De Contribuanten bepalen de omzet handel.

De Dow had weer een rode dag en die sloot op 34,022.04 -461.68 -1.34%
De Nasdaq 15,254.05 -283.64 -1.83%

media,
- Stocks Stabilize as Traders Review Omicron Risks.
- Ukraine Asks EU for Financial Aid With Russian Troops at Border.
Ukraine faces the threat of a potential invasion from Russian troops.
- Irish Central Bank Makes First Reserve Gold Purchases Since 2009
Central bankers’ appetite for gold grew in the first half of the year.
- Erdogan Replaces Finance Minister as Rate Cuts Deepen Rifts.
Turkey’s lira, already trading near record lows, dipped after the announcement.
- see & read more on www.bloomberg.com

In New York behandelde de huisarts Dr. Vladimir Zelenko meer dan 500 covid patiënten met hydroxychloroquine + zink + azitromycine. (3) Hij had ook een 100% herstelpercentage, met nauwelijks bijwerkingen, en geen ziekenhuisopnames. Naarmate de tijd verstreek, hielp Dr. Zelenko ruim duizend covid patiënten te herstellen, meestal binnen enkele ...
ga naar Ontdek medicijnen voor COVID-19. Niemand hoeft te sterven!
https://www.stopworldcontrol.com › nl › genezing

De MENSHEID wordt/werd al 1 1/2 jaar genezing onthouden, aldus deze berichten.
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

media,
NEVADA COPPER PROVIDES UPDATE ON OPERATIONAL ADVANCES. lees elders meer.

De Oostmarkt is overwegend terughoudend,
in Japan de Nikkei 27.836 -98 punten.
In Hong Kong de Hang Seng 23.654 -4 punten
In Australië de All Ordinaries 7.536 -21 punten
In Singapore de Straits 3.093 -5 punten

Media,
- Fastest Inflation in Euro’s History Set to Raise Pressure on ECB.
Core prices are seen increasing at the fastest pace since 2002.
reactie XEA.nl
Dit en de alsmaar groeien schuldenlasten in de wereld is een groter probleem en dat hoorden wij ook, dementie en alzheimer! Aan deze ziektes kan nog weinig gedaan worden en er sterven heel veel mensen aan deze ernstige ziektes, die " onmenselijk zijn"!

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!?


de agenda voor deze week, samen met diverse berichten van het CBS
donderdag 2 dec.
11.00 Eurozone: Producentenprijzen (oktober), beleggersdag Aalberts
In de VS: Wekelijkse steunaanvragen

vrijdag 3 dec.
In de VS: Banenrapport (november) - Fabrieksorders (oktober)
17.30 NL: Biedingstermijn EssilorLuxottica op GrandVision loopt af

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE onttrokken? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.776,80 Zilver $ 22,34 en Platina $ 938 Gold/Silver Ratio 79,50

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 66,15 was $ 67,83 (1/12) en de dollar euro 1,1325
1 bitcoin = 56.885 USA dollar
1 ripple = 0,97203 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan in 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1324 de Yen 127,99 't Pond 0,8520 AU$ 1,5951 C$ 1,4503 NZ$ 1,6613 Sing$ 1,5465

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weg. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?
Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

in de media
Cardioloog 52 en man van 56 jaar jaar sterft na Boosterprik in Californië.
Dr. Sohrab Lutchmedial, een 52 jarige Canadese cardioloog die de afgelopen maanden op social media ongevaccineerden verketterde als ‘egoïstisch’ en hen indirect dood wenste door te schrijven dat hij ‘niet zal huilen op hun begrafenis’, is nu zèlf overleden, twee weken na zijn mRNA boostershot (Pfizer of Moderna).
ga naar. https://www.xandernieuws.net/algemeen/cardioloog-die-dit-jaar-ongevaccineerden-openlijk-verketterde-sterft-na-boostershot/

De Natuur.
Afgelopen zondag 21 november over de Radio in een Vroege Vogel programma de Heer Tj. de Groot D66 man. Die vertelde dat wij weer terug moeten naar oevers en sloten met wilgen en bossage beplantingen. De natuur kun je niet helpen met asfalt en beton in Nederland. Terechte opmerkingen, maar dan moet Nederland ook weer terug naar 5 tot 6 miljoen inwoners en weer met paard & wagen de weg op, mijnheer de Groot!
Ook oever & sloten beheer weer alles met de hand, want als er bomen & struiken staan is het gedaan met mechanisatie werktuigen.

Dit soort vertegenwoordigers hebben alles uit een boekje & achter een bureau bekeken en totaal geen praktische ervaringen op gedaan.

Fascinating video worth a watch.
https://thegoldenthread.gold.org/

Goud wordt dan in een bredere zin, mogelijk zoals zilver ook verbruikt.
Steeds meer alternatieven voor goud en niet alleen voor sieraden en beleggingen.
Ook in de ruimte vaart naar planeten toe. luister deze video af.

media,
Europese regels moeten beleggen veiliger en eerlijker maken.
AMSTERDAM - Bedrijven moeten gemakkelijker in alle landen van de Europese Unie (EU) geld op kunnen halen. Daarbij moet de informatie voor beleggers over die bedrijven transparanter worden. Dat is het doel van nieuwe voorstellen van de Europese Commissie, die donderdag bekend werden gemaakt. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1314523262/europese-regels-moeten-beleggen-veiliger-en-eerlijker-maken

reactie XEA.nl
Laat dit nu de grootste MISLEIDING zijn die wij hebben gelezen.
Zorg voor herinvoering van nummers aan ALLE digitale aandelen, obligaties etc. etc.. DAN pas komt er een eerlijk, betrouwbare, transparante en begrijpelijk effecten handel.
Die dit idee hebben gelanceerd, begrijpen ZELF niet waarover de spreken.
Brussel beslist zoveel, maar weten niet waarover zij het hebben!!


Equinox Yesterday vol. 1.938.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.53 -0.52 50 7 TD Sec 14 ITG Q
16:00:00 T 8.53 -0.52 74 1 Anonymous 14 ITG Q
16:00:00 T 8.53 -0.52 70 39 Merrill Lynch 14 ITG Q

Solaris Yesterday vol. 462.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 12.61 -1.04 900 53 Morgan Stanley 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 12.61 -1.04 200 53 Morgan Stanley 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 12.61 -1.04 500 53 Morgan Stanley 79 CIBC KQ

Kijk eens naar de Olie prijs.
De Benzine prijs vliegt hier de pijn uit en waarom!?
ERUR 2 en meer per liter. Toentertijd de olie prijs meer dan ca. $ 140 per vat was, was er geen EUR 2,-- per liter.
Kok's kwartje en andere accijnzen bepalen de liter prijs van benzine.

media CBS
Vermogensongelijkheid in 2020 opnieuw gedaald.
De vermogensverschillen tussen huishoudens zijn na 2015 jaarlijks afgenomen. Dat hangt samen met het aantrekken van de woningmarkt na de vorige economische crisis. In de periode 2011-2013 steeg de vermogensongelijkheid, waarna er twee jaar nauwelijks verandering optrad. Blijft de eigen woning buiten beschouwing in het vermogen, dan zijn de verschillen tussen huishoudens vrijwel stabiel gebleven in de periode 2011-2020. Wel is de vermogensongelijkheid exclusief eigen woning groter dan als de eigen woning meetelt. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/48/vermogensongelijkheid-in-2020-opnieuw-gedaald

media CBS
-CO2-uitstoot door biomassa neemt toe.
In 2020 is door het gebruik van biomassa 19 megaton CO2 uitgestoten, 16 procent meer dan een jaar eerder. Vooral het bij- en meestoken van biomassa in energiecentrales droeg bij aan de hogere CO2-uitstoot. Dit blijkt uit een eerste raming voor 2020 van de luchtemissierekeningen van het CBS. De CO2-emissies door het gebruik van biomassa tellen niet mee voor de doelen om in 2050 de broeikasgasemissies naar nul terug te brengen.
De CO2-uitstoot door biomassa daalde tussen 2012 en 2016 van 15,1 megaton naar 13,7 megaton. Vanaf 2017 is de uitstoot van CO2 door het gebruik van biomassa toegenomen, in 2019 en 2020 zelfs met meer dan 10 procent per jaar. Biomassa is een vorm van hernieuwbare energie waar CO2 bij vrijkomt. Er zijn veel verschillende vormen van biomassa die ieder op een eigen manier worden benut. Eerder publiceerde het CBS dat biomassa met 54 procent de grootste bron van hernieuwbare energie is in ons land, gevolgd door wind (23 procent) en zon (14 procent). zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/48/co2-uitstoot-door-biomassa-neemt-toe

reactie XEA.nl
Timmerman en zijn volgers moeten eens wakker worden, "bossen elders kappen" en wij het hout hier verbranden!? Dan gaat de Gemeente Utrecht 2000 tot 4000 euro vergoeding geven als je weer stopt met hout verbranden.
Wat voor Leiders hebben wij hier!? De ene staat 13 uur te liegen en mag weer CERO worden en de anderen roepen; "hout versnipperen en BRANDEN MAAR"!!!

tijd 06.56
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $94.20 -1.63%
De actuele koersen (kg): Goud: €50.425 | Zilver: €634

BHP supports UNESCO in global geoscience initiative. lees elders meer

media ECB
- Omicronvariant brengt ECB in lastig parket.
In oktober waren de kaarten nog anders geschud. ECB-president Christine Lagarde kondigde aan dat wat haar betreft, de coronasteun na maart volgend jaar zou stoppen. In december zou een definitieve knoop worden doorgehakt, en zou de centrale bank laten weten hoe de steun zou worden uitgefaseerd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1029863290/omicronvariant-brengt-ecb-in-lastig-parket

media,
LIVE | Wetenschap ontdekt waarom AstraZeneca bloedstoelsels kan veroorzaken.
Wetenschappers denken de oorzaak te hebben gevonden van de zeer zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin waarbij bloedstolsels (trombose) worden gevormd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/127780482/live-wetenschap-ontdekt-waarom-astra-zeneca-bloedstoelsels-kan-veroorzaken

reactie XEA.nl
Dus elk persoon die zich laten inenten met dit en mogelijk met een ander vaccin, IS EEN PROEF PERSOON! Daar zijn wij niet voor, een schande dat de Overheden dit toelaten.

Een tante van de vrouw van onze zoon is plots, na inenting op 61 jarige leeftijd overleden.

media
Maatregelen om uitstoot stikstof te beperken krijgen vorm. lees elders meer

Inflatie
er komen zware tijden aan, dat schreven wij al eerder, maar als de rente gaat stijgen, wordt die inflatie nog. hoger. Daar houden wij rekening mee.
Dus neem maatregelen die UW bezit beschermen. OOK daar schrijven wij veelvuldig over, nu nog betaalbaar, straks niet meer.
Koper, zilver & goud zien wij als de beste bescherming. Aan Uw accountant manager de eer!

media,
Partinc Capital investeert in SaaS-bedrijf TIE Kinetix. lees elders meer

Beurzen
worden niet meer geleid door de normale "vraag & aanbod" in de handel.Meer dan 90% van de prijsvormingen komt tot stand door gemaakte omzet!
Daar komt geen "vraag & aanbod". bij kijken en zo worden de prijzen gevormd!
Dit heeft met economische principes niets te maken!!!
Hoe komt handel tot stand? Door vraag & aanbod.

Als het anders is, dan is dat een "kwalijke zaak"!
Laten daar toezichthouders en beurs eigenaren zich eens over buigen. Als er een nieuwe beurs weer zou komen, dan stroomt de heden daagse beurs leeg!

Novartis R&D day spotlights attractive growth profile, underpinned by strong in-market brands, 20 potential high value pipeline assets, and technology platforms.
lees elders meer

tijd 08.53
De actuele koersen (kg): Goud: €50.394 | Zilver: €634

ENGIE und BASF unterzeichnen Abnahmevertrag für Strom aus erneuerbaren Quellen in Europa. lees elders meer

De Heen & Weer is dagelijks van Stal!
tijd 09.03
De AEX 781.13 -9.57 -1.21% de Midcap. 1.032.8 -4.06 -0.39%en de Smallcap1 1.287.27 -6.66 -0.51%

Effectenkredietinstellingen.
Je kunt geen geld meer bestellen en opnemen. Dat moet allemaal uit de Geldmaat.
Ook storten is niet meer mogelijk, wij worden als klant als witwassers gezien.
Wat een verschil met de jaren 1960 en latere tot 2000.
Toen onze nestor zijn stappen in die wereld had gezet en er "nog service". bestond. Dat is er niet meer, ja als je een dienst van ze afneemt waar ze aan kunnen verdienen. De kosten van je effecten portefeuille afschrijven en er iets voor doen!? Homaar, dat moet uzelf doen, met Uw mobiel etc. etc.. Maar onze nestor heeft geen mobiel! Dan bent U niet meer van deze tijd krijg je naar je hoofd geslingerd. DUS afgeschreven en tussen de 6 planken word je gewenst.
Als er ooit nog een Effectenkredietinstelling komt met service, dan kunnen zeker 1 maand dag & nacht niet sluiten. De nieuwe klanten stroom is niet te stuiten.

NU zijn wij allen "verdachte" inzake 't witwassen! Wij vragen ons nu af, wie is nu de "BOEF", want veelvuldig lezen wij over Effectenkredietinstellingen over claims, schikkingen etc.etc. dat zij aan HUN broek krijgen.

Bij welke Effectenkredietinstelling kun je nog terecht die service geeft en betrouwbaar is? Wij mogen dit ook niet schrijven, straks wordt je eruit gedonderd!!

media,
Commerzbank await more detail to help determine the future direction of gold.
The silver price dropped by over 2% to a two-month low of only a good $22 per troy ounce yesterday. We have not been able to identify any reason for the price weakness, however. Though Bloomberg reported outflows of 26 tons from the silver ETFs for yesterday, see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-02/Commerzbank-await-more-detail-to-help-determine-the-future-direction-of-gold.html

ENDEAVOUR SILVER INTERSECTS HIGH-GRADE SILVER-GOLD MINERALIZATION AT ITS GUANACEVI AND BOLAÑITOS OPERATIONS. lees elders meer

tijd 13.41
Goud $ 1.780 zilver $ 22,41 en platina $ 942. Gold/Silver Ratio 79.42
Olie $ 65,96 en de dollar euro 113,50
1 bitcoin = 56.415 USA dollar
1 ripple = 0,97224 USA dollar

media,
’Miljardairsfamilie doet Bijenkorf over aan Thaise retailreus’.
De Canadese miljardairsfamilie Weston wilde al langer van het winkelbedrijf af en heeft naar verluidt een akkoord met het Thaise conglomeraat Central Group.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/834585634/miljardairsfamilie-doet-bijenkorf-over-aan-thaise-retailreus

Onze woorden blijven "WARM",
tijd 13.54
De DAX terug naar 15.215.35 -257.32 -1.66%
Die woorden waren" de reguliere aandelen zijn uit en in zijn koper, zilver en Goud, plus innovatieve aandelen & Mijnbouwers.

tijd 13,59
De AEX 776.19 -14.51 -1.84% aandelen ASMI, ASML en Besi sterk lager.

BHP to proceed with Unification proposal. lees elders meer

media,
With inflation risks rising, Fed's Powell prepares for possible pivot.
With very strong consumer demand colliding with persistent supply chain problems, the Fed may be nearing the time when it must choose between aiming for full employment and keeping inflation in check. see & reaqd more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-02/With-inflation-risks-rising-Fed-s-Powell-prepares-for-possible-pivot.html

media,
Investors flee U.S. corporate junk debt on inflation, Omicron concerns.
-"We're back to yields that look like the beginning of 2021 and spreads that are reasonably attractive here," he said. "It sets the asset class up well for investor demand going into 2022." see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-02/Investors-flee-U-S-corporate-junk-debt-on-inflation-Omicron-concerns.html?sitetype=fullsite

Vertex Announces Positive Results From Phase 2 Study of VX-147 in APOL1-Mediated Focal Segmental Glomerulosclerosis. lees elders meer

Grondstof markt.
Wie stopt de manipulante in deze markt!?
Het zullen wel de bekende partijen zijn, maar zij zorgen wel dat niemand meer vertrouwen krijgt/heeft in deze markt.

media, United States: TotalEnergies and Clean Energy Launch the Construction of their First Biogas Unit. lees elders meer

media,
Gold price at $10k, silver at $500 due to 'a decade of shortage', says Goehring & Rozencwajg. (Kitco News) This will be a "decade of shortage" defined by high inflation and a failed attempt to raise rates – the perfect combo to trigger a massive rally in gold, said Goehring & Rozencwajg Associates managing partner Leigh Goehring. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-01/Gold-price-at-10k-silver-at-500-due-to-a-decade-of-shortage-says-Goehring-Rozencwajg.html

In de VS Today, the U.S. Labor Department said that weekly jobless claims rose by 28,000 to 222,000.

media
-Oil Plunges With OPEC+ Heading For Production Boost.
tijd 16.01
Olie $ 64,57 en de dollar euro 1,1341
In de VS Wall Street op "HOOP" hoger.
De Dow 34,462.61 +440.57 +1.29%
De Nasdaq 15,355.99 +101.94 +0.67%

tijd 16.05
Equinox Today Vol. 132.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:51:00 M 8.46 -0.07 67 14 ITG 14 ITG E
09:50:55 P 8.46 -0.07 35 79 CIBC 5 Penson E
09:50:51 X 8.45 -0.08 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous K

tijd 16.08
Solaris Today Vol. 23.700Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:53:10 M 12.48 -0.13 100 79 CIBC 7 TD Sec
09:51:16 X 12.47 -0.14 100 1 Anonymous 79 CIBC K
09:51:16 X 12.48 -0.13 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

tijd 16.10
De actuele koersen (kg): Goud: €50.087 | Zilver: €634

media Ierland koopt weer goud bij.
Ierland heeft voor het eerst sinds 2009 weer goud aan haar reserves toegevoegd. De centrale bank kocht in september en oktober in totaal twee ton goud bij en breidde haar goudvoorraad daarmee uit tot 258.000 troy ounce. Dat is omgerekend ongeveer 8 ton goud, goed voor een marktwaarde van €383 miljoen. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/ierland-koopt-voor-het-eerst-sinds-2009-goud-bij

reactie XEA.nl
Het edelmetaal is nu nog goedkoop en daarom vullen Centrale banken hun voorraad aan. U mag nu mee surfen en dat zal dus niet verkeerd gaan uitpakken. Voor de Kerst lazen wij, was het zilver in trek.

media,
Podcast met Wierd Duk
‘In Nederland is het de bedoeling dat je op tijd stopt met leven’.
Het geringe aantal ic-bedden, waardoor de zorg nu vastloopt, is het resultaat van een typisch Nederlands mensbeeld, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. „In Nederland is het niet de bedoeling om het leven te rekken, maar om er tijdig een einde aan te maken. We sturen oude zieken niet naar de ic, maar naar een verpleeghuis om te sterven. Diezelfde maakbaarheidsgedachte zit achter de euthanasie-wet en achter ‘voltooid leven’. Zelfs over de dood denken Nederlanders pragmatisch.” zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1218695763/in-nederland-is-het-de-bedoeling-dat-je-op-tijd-stopt-met-leven

AWS HELPS PFIZER ACCELERATE DRUG DEVELOPMENT AND CLINICAL MANUFACTURING.
lees elders meer.

tijd 17.21
De Dow 34,587.15 +565.11 +1.66%
De Nasdaq 15,335.17 +81.12 +0.53%

tijd 17.27
De actuele koersen (kg): Goud: €50.243 | Zilver: €636

tijd 17.28
Het aandeel CM.com EUR 27.80 -1,15 vol. 65.272
Wat zijn de aandeelhouders door dit bedrijf om de tuin geleid. Een CV lening van een halfjaar met conv. prijs ruim EUR 50.00 (Eur 53 en nog wat).

tijd 17.37
De AEX 778.8 -11.9 -1.5% Besi EUR 79,18 -6,62 vol. 958.053
De Midcap 1.027.27 -9.59 -0.92% InPost EUR 9.48 -26,5ct vol. 1.432.867
De Smallcap 1.282.1 -11.83 -0.91% TomTom EUR 7,73 -46ct vol. 473.823
De Bel 20 4.164.69 +9.72 +0.23% Argenx EUR 257,80 +7,90 vol. 74.565
De CAC 6.803.61 -78.26 -1.14% STMicroel. EUR 42.074 -2,87 vol. 3.318.350
De DAX 15.263.11 -209.56 -1.35%Zalando EUR 75,74 -6,87 vol. 363.000

Zilver
Op dit moment is nog geen oorzaak te vinden vanuit ons netwerk, waarom het zilver zo gedrukt wordt. Misschien dat de oorzaak in verstopte manipulaties zit in geschreven producten! Maar er gebeurd op dat gebied nauwelijks iets met zilver producten(lees opties etc.). Er is schaarste, dat wel, dus zou de prijs juist moeten aantrekken.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
29 nov. EUR 41,68. 30.553. 695. EUR 41,70. 60.139. 831. 17.35.00
30 nov. EUR 40,90. 66.418* 1.349. EUR 40,88 191.980* 1.521. 17.36.01
* Zie het verschil in omzet, zo dekken ze in, in de 5 spookminuten, dan is alles mogelijk.
1 dec. EUR 41.30. 50.281. 1.069. EUR 41,20 91.966. 1.204. 17.35.43
2 dec. EUR 41,-- 48.742. 998. EUR 41,00. 71.885. 1.098. 17.35.01 Steeds grote aantallen orders, dus daghandel en zo is elke prijs te sturen.
De Norges bank is de laatste tijd rustig in dit fonds.

shortlijst
Kintbury Capital LLPUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262460.5101 dec 2021
Marshall Wace LLPTomTom N.V.NL00133324710.7301 dec 2021
AQR Capital Management, LLCSBM Offshore N.V.NL00003606180.5130 nov 2021

fijne avond en eet smakelijk.

WATERSNOOD in British Columbia Canada.
Waarom besteedt de NOS geen aandacht daar aan? Vee verdrinkt, gedeelte van wegen spoelen weg. Verkeer ligt daar voor een groot deel stil. Benzine op de bon (max 30 ltr. per week. En al dat water komt uit de VS (een rivier), die na 2002 opgeknapt zou worden, maar toch steeds wacht op dat opknappen. Ook overvloedige regen die er valt zorgt voor extra water. Veehouders kunnen hun "melk niet kwijt en moeten dat in de "gierkelder" lossen.

Melkprijs december 2021 van FrieslandCampina. lees elders meer.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL