Zalvende woorden van Powell deden wonderen op Wall Street. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 30/11/2021 06:00
In de VS was een goede stemming op woorden van Powell, maar toch zal de "houdbaarheidsdatum beperkt zijn"! Machtige Mensen zijn ook van vlees & bloed en kunnen een schijn opwerpen. Wiens woorden zeggen de waarheid tegenwoordig?

Toch ging de Dow hogerop naar 35,135.94 +236.60 +0.68%
De Nasdaq volgende trouw naar 15,782.84 +291.18 +1.88%

media,
- Most Asia Stocks Up as Traders Mull Virus, Powell.
- Flat Cyber Monday Sales Point to Lackluster Deals, Shipping Woes.
- Half of U.K. Companies Plan to Raise Prices to Offset Higher Wages.
They expect to increase their prices in response to rising wages and supply-chain difficulties.
- see & read more on www.bloomberg.com

In New York behandelde de huisarts Dr. Vladimir Zelenko meer dan 500 covid patiënten met hydroxychloroquine + zink + azitromycine. (3) Hij had ook een 100% herstelpercentage, met nauwelijks bijwerkingen, en geen ziekenhuisopnames. Naarmate de tijd verstreek, hielp Dr. Zelenko ruim duizend covid patiënten te herstellen, meestal binnen enkele ...
ga naar Ontdek medicijnen voor COVID-19. Niemand hoeft te sterven!
https://www.stopworldcontrol.com › nl › genezing

De MENSHEID wordt/werd al 1 1/2 jaar genezing onthouden, aldus deze berichten.
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

media,
TRQ confirms approval of short-term increase in OT Underground Mine Development Budget. lees elders meer.

De Oostmarkt is de nieuwe week met gevoelige verliezen begonnen,
in Japan de Nikkei 28.383 -378 punten.
In Hong Kong de Hang Seng 23.956 -124 punten
In Australië de All Ordinaries 7.574 -26 punten
In Singapore de Straits 3.133 -33 punten

Media,
- Fastest Inflation in Euro’s History Set to Raise Pressure on ECB.
Core prices are seen increasing at the fastest pace since 2002.
reactie XEA.nl
Dit en de alsmaar groeien schuldenlasten in de wereld is een groter probleem en dat hoorden wij ook, dementie en alzheimer! Aan deze ziektes kan nog weinig gedaan worden en er sterven heel veel mensen aan deze ernstige ziektes, die " onmenselijk zijn"!

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!?


Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE onttrokken? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.790,00 Zilver $ 22,92 en Platina $ 962 Gold/Silver Ratio 78,11

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 70,64 laat weer wat winst zakken en de dollar euro 1,1298
1 bitcoin = 57.039 USA dollar
1 ripple = 0,99809 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan in 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1298 de Yen 128,31 't Pond 0,8482 AU$ 1,5819 C$ 1,4399 NZ$ 1,6549 Sing$ 1,5465

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weg. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?
Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

in de media
Cardioloog 52 en man van 56 jaar jaar sterft na Boosterprik in Californië.
Dr. Sohrab Lutchmedial, een 52 jarige Canadese cardioloog die de afgelopen maanden op social media ongevaccineerden verketterde als ‘egoïstisch’ en hen indirect dood wenste door te schrijven dat hij ‘niet zal huilen op hun begrafenis’, is nu zèlf overleden, twee weken na zijn mRNA boostershot (Pfizer of Moderna).
ga naar. https://www.xandernieuws.net/algemeen/cardioloog-die-dit-jaar-ongevaccineerden-openlijk-verketterde-sterft-na-boostershot/

De Natuur.
Afgelopen zondag 21 november over de Radio in een Vroege Vogel programma de Heer Tj. de Groot D66 man. Die vertelde dat wij weer terug moeten naar oevers en sloten met wilgen en bossage beplantingen. De natuur kun je niet helpen met asfalt en beton in Nederland. Terechte opmerkingen, maar dan moet Nederland ook weer terug naar 5 tot 6 miljoen inwoners en weer met paard & wagen de weg op, mijnheer de Groot!
Ook oever & sloten beheer weer alles met de hand, want als er bomen & struiken staan is het gedaan met mechanisatie werktuigen.

Dit soort vertegenwoordigers hebben alles uit een boekje & achter een bureau bekeken en totaal geen praktische ervaringen op gedaan.

Fascinating video worth a watch.
https://thegoldenthread.gold.org/

Goud wordt dan in een bredere zin, mogelijk zoals zilver ook verbruikt.
Steeds meer alternatieven voor goud en niet alleen voor sieraden en beleggingen.
Ook in de ruimte vaart naar planeten toe. luister deze video af.

media,
Europese regels moeten beleggen veiliger en eerlijker maken.
AMSTERDAM - Bedrijven moeten gemakkelijker in alle landen van de Europese Unie (EU) geld op kunnen halen. Daarbij moet de informatie voor beleggers over die bedrijven transparanter worden. Dat is het doel van nieuwe voorstellen van de Europese Commissie, die donderdag bekend werden gemaakt. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1314523262/europese-regels-moeten-beleggen-veiliger-en-eerlijker-maken

reactie XEA.nl
Laat dit nu de grootste MISLEIDING zijn die wij hebben gelezen.
Zorg voor herinvoering van nummers aan ALLE digitale aandelen, obligaties etc. etc.. DAN pas komt er een eerlijk, betrouwbare, transparante en begrijpelijk effecten handel.
Die dit idee hebben gelanceerd, begrijpen ZELF niet waarover de spreken.
Brussel beslist zoveel, maar weten niet waarover zij het hebben!!


Equinox Yesterday vol. 743.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:02:51 P 9.19 -0.04 39 1 Anonymous 1 Anonymous Z
16:02:51 P 9.19 -0.04 17,500 1 Anonymous 1 Anonymous Z
16:00:00 T 9.19 -0.04 75 79 CIBC 14 ITG Q

Solaris Yesterday vol. 370.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 13.52 +0.36 1,700 53 Morgan Stanley 79 CIBC KQ
16:00:00 T 13.52 +0.36 100 53 Morgan Stanley 79 CIBC K
16:00:00 T 13.52 +0.36 100 1 Anonymous 79 CIBC KQ

Kijk eens naar de Olie prijs.
De Benzine prijs vliegt hier de pijn uit en waarom!?
ERUR 2 en meer per liter. Toentertijd de olie prijs meer dan ca. $ 140 per vat was, was er geen EUR 2,-- per liter.
Kok's kwartje en andere accijnzen bepalen de liter prijs van benzine.

media CBS
Aantal bijstandsontvangers gedaald tot niveau net voor coronacrisis.
Eind september 2021 ontvingen 419 duizend personen tot de AOW-gerechtigde leeftijd een algemene bijstandsuitkering. Dat zijn er bijna 5,5 duizend minder dan een jaar eerder en ruim 2 duizend minder dan eind maart 2020, net voor het begin van de coronacrisis. Dit blijkt uit nieuwe kwartaalcijfers van het CBS. Bijstandsgerelateerde uitkeringen, zoals die op grond van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), zijn niet meegenomen.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/48/aantal-bijstandsontvangers-gedaald-tot-niveau-net-voor-coronacrisis

media CBS
Buitenlandse toerist mijdt Nederland in derde kwartaal.
Nederlandse hotels, kampeerterreinen, huisjesterreinen en groepsaccommodaties ontvingen in het derde kwartaal van 2021 12,8 miljoen gasten, 5 procent meer dan een jaar eerder. De stijging komt geheel voor rekening van het aantal Nederlandse gasten dat met 12 procent toenam. Buitenlandse gasten bezochten ons land in het derde kwartaal vergeleken met 2020 juist minder vaak (-13 procent). Dat meldt het CBS op basis van de laatste cijfers. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/48/buitenlandse-toerist-mijdt-nederland-in-derde-kwartaal

media CBS
Afzetprijzen industrie ruim 20 procent hoger in oktober j.l.
De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in oktober gemiddeld 20,2 procent hoger dan in oktober 2020, meldt het CBS. Een maand eerder waren de producten van de industrie 17,0 procent duurder dan een jaar eerder. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/48/afzetprijzen-industrie-ruim-20-procent-hoger-in-oktober

media CBS
Omzet horeca bijna terug op niveau pre-corona.
De omzet in de horeca, voor seizoen gecorrigeerd, steeg in het derde kwartaal van 2021 met 53,6 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat was vooral te danken aan de verdere versoepeling van de coronamaatregelen en een toename van het aantal vakanties in eigen land. De omzet lag bijna op het niveau van voor het uitbreken van de coronacrisis. In vergelijking met een jaar eerder zette de horeca bijna 15 procent meer om.
zei & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/48/omzet-horeca-bijna-terug-op-niveau-pre-corona

media CBS
Detailhandel zet bijna 7 procent meer om in oktober j.l.
De detailhandel heeft in oktober 6,6 procent meer omgezet dan in oktober 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,8 procent hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 12,7 procent, terwijl de omzet van de foodsector 1,8 procent kromp. Daarnaast is online 3,4 procent meer omgezet door de detailhandel. In vergelijking met oktober 2019 lag de omzet van de detailhandel 14,2 procent hoger in oktober 2021.
De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in oktober. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,3 procent hoger dan in oktober 2020. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/48/detailhandel-zet-bijna-7-procent-meer-om-in-oktober

tijd 06.42
De actuele koersen (kg): Goud: €50.933 | Zilver: €651

tijd 06.48
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $93.50 -1.98%

GP with passion for Indigenous health is 2022 BHP John Monash Scholar. lees elders meer.

media,
Belegger heeft nog weinig baat bij computerhandel.
Deze markt is interessant voor handelaren omdat er doorlopend voldoende kansen zijn om van inefficiëntie te profiteren. De arbitragehuizen kunnen de markt daardoor efficiënter maken. Het is een aparte, gespecialiseerde tak van sport. In Nederland zijn de internationaal gewaardeerde aanbieders van arbitrage binnen de zogeheten dedicated hedge fund strategies volgens de AFM nog ’relatief klein’, met weinig spelers. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/539009508/belegger-heeft-nog-weinig-baat-bij-computerhandel

Siemens launches selector application for protection devices. lees elders meer

media,
‘Omstreden Meijelse huisarts weigert patiënten in te enten zonder vaccinatieverklaring’
Huisarts Rob Elens in Meijel weigert zijn patiënten te vaccineren tegen corona als ze niet een brief ondertekenen die hen wijst op de werking en risico’s van het vaccin AstraZeneca. lees verder op

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210226_92481886

media,
Prijsstijging in Nederland door het dak.
AMSTERDAM - De Nederlandse inflatie gaat door het dak. De consumentenprijzen zijn in november met 5,6% gestegen vergeleken met een jaar geleden. Zo’n hoge inflatie is sinds de jaren tachtig niet meer vertoond. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1159202675/prijsstijging-in-nederland-door-het-dak

tijd 09.59
Het houdbaarheidsgehalte is maar even van de winsten van gisteren.
De meeste Europese beurzen leveren het grootste deel alweer in.

tijd 10.01
De actuele koersen (kg): Goud: €50.772 | Zilver: €647

media,
RDA: zes leidende principes dierwaardige veehouderij. lees elders meer

media,
Nederland profiteert van Europese kennisimpuls biologische landbouw. lees elders meer

tijd 10.08
De AEX 775.02 -11.99 -1.52% de Bel 20. 4.107.38 -32.3 -0.78%

tijd 10.09
De DAX 15.077.48 -203.38 1.33% en de CAC 6.680.04 -96.21 -1.42%

tijd 10.33
Forfarmers EUR 3,505 -15ct vol. 193.409 Vanaf 24 mei 2016 mag ForFarmers zichzelf officieel een beursgenoteerd bedrijf noemen. Om het personeel en de betrokkenen te laten zien hoe de directie ondanks alle groei nog altijd ‘lekker gewoon’ is gebleven, aandelen ForFarmers zijn vanaf vandaag verhandelbaar op Euronext Amsterdam. De referentiekoers is vastgesteld op 6,50 euro per aandeel, zo maakte het veevoederbedrijf gisteren bekend. ForFarmers biedt geen nieuwe aandelen aan maar maakt bestaande stukken op de beurs verhandelbaar.

reactie XEA.nl
v. Kempen heeft ze naar de beurs gebracht, zoals gewoonlijk worden de nieuwe aandelen gesteund door de partij die ze naar de beurs heeft gebracht.
De intro koers was ook veel te hoog, dat schreven wij al per direct. Wessanen was ons voorbeeld, de marges waren op de granen daar altijd marginaal. Dus is de teruggang van de prijs van de aandelen ForFarmers geen verrassing voor ons.
Algoritmische prijsvorming houd je lang vol, maar de "echte waarden" komt eens naar boven. Wel was de inkrimping toen nog niet te voorzien van de "veestapel"!
Dat is dan 1 van de risico's die zich voor kunnen doen.

Onthoudt dit: "al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel"!
Dit zien wij dagelijks ter beurze.
Opgeklopte prijzen die niet realistisch zijn. De systeembeheerders willen maar " een kant op", dat is omhoog!

Instappen in de reguliere aandelen vinden wij tegenwoordig "levensgevaarlijk"!
En vooral niet met spaargeld instappen, waar hard voor gewerkt is geweest in het verleden.
Investeer dan in betrouwbare middelen, daar schrijven wij al vaker over.

tijd 10.47
Goud $ 1.797, 40 zilver $ 22,90 en platina $ 940. Gold/Silver Ratio 78.48
Ook het edelmetaal wordt dagelijks mishandeld en daar kijken de "toezichthouders" allen de andere kant op, in het belang van de algehele situatie in de wereld. Maar is wel de betrouwbaarste belegging geweest.
Samen met Mijnbouwers en innovatieve aandelen ook de kansrijksten.

tijd 10.51
Olie $ 67,88 weer terug en de energie prijzen waren ook onder invloed van hoger "krachten", mogen wij het zo stellen!
Dit jaar een olie prijs van nul en onlangs nog ruim $80 en de benzine prijs, is niet laag te "BRANDEN "! Daar steekt de Overheid het meeste geld van in de TAS!

tijd 10.53
1 bitcoin = 56.643 USA dollar
1 ripple = 0,98143 USA dollar

Galantas reports financial results for the quarter ended September 30, 2021.
lees elders meer.

Een lezer stuurde dit bericht.
Dank daarvoor, Huisarts Rob Elens stuurt patiënten weg zonder corona prik als ze geen verklaring willen tekenen. lees elders meer.

Hochschild Signs Definitive Agreement to Acquire Amarillo Gold. lees elders meer.

media,
Mineral exploration expenditure in Australia up 32% in September quarter 2021 y-o-y - report.(Kitco News) - The Australian Bureau of Statistics (ABS) reported today that the total domestic seasonally adjusted mineral exploration expenditure rose 4.5% (+$39.5 million) to $925.9 million in September quarter 2021 compared to the previous quarter. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-29/Mineral-exploration-expenditure-in-Australia-up-32-in-September-quarter-2021-y-o-y-report.html?sitetype=fullsite

Indices
Kijk eens nauwkeurig naar de samenstelling en de manier waarop de indices worden samengesteld. Nieuwelingen staan er zo in en een afweging van kwaliteit is er nauwelijks. Omzetten bepalen de kwaliteit, zo voelen wij dat. Niet het management, drie jaar achter een winst maken en een afgewogen balans die solide is, meet een evenwichtige schuld - eigen vermogen positie.
Ach, dan moeten de instappers maar wat extra werk doen, daar lijkt 't op!!
Maar bescherming waar in het verleden van de particulier mee geschermd werd, dat zien wij nauwelijks.
Eigen schuld, dikke bult lijkt de hamvraag/schuld!

Wat een verschil met de jaren 1960 en latere decennia.
Waar is controle & toezicht nog!?
De AFM schreef de baisse posities van de SNS bank ZOMAAR naar nihil!
Waar haalt de AFM het LEF vandaan, wisten zijn dan niet dat die via een "veiling" ingedekt moesten worden!?


tijd 11.30
De DAX 15.078.9 -201.96 -1.32% andere indices laten ook rode cijfers zien.

media,
Welkom Energie-klanten vluchten alweer bij ’duur’ Eneco.
AMSTERDAM - Gedupeerde klanten van het failliete Welkom Energie die zijn overgenomen door energieleverancier Eneco, zijn boos overgestapt naar goedkopere aanbieders. Enkele duizenden van de 90.000 gedupeerden verkasten afgelopen weken naar leverancier Vattenfall, dat lagere tarieven rekent. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/126727157/welkom-energie-klanten-vluchten-alweer-bij-duur-eneco

media,
-How a Missing Gene Led South African Scientists to Find Omicron.
-Bullish Strategists Go Unheeded as Doctors Drive Market Moves.
-When Shipping Containers Are Abandoned, the Cargo Becomes a Mystery Prize.
-U.S. Futures Hit by Vaccine Worry, Treasuries Gain.
see & read more on www.bloomberg.com

Cargill, Vattenfall and Windpark Hanze accelerate the green energy transition in the Netherlands. lees elders meer.

tijd 13.54
Stekker aandeel Alfen doet nu EUR 85,35 -30ct vol. 37.938
Er moet nog heel veel geïnvesteerd wordt in nieuwe oplaad palen, in Nederland en elders in de wereld. Rendement kunnen de investeerders nog niet verwachten en zal de concurrentie geen druk gaan opleveren!?
Dit aandeel is te duur en kwetsbaar/risico vol. Ook zal de prijs van de energie straks concurrerend moeten zijn.

media,
De dag prijzen van Koper op 30 November 2021
Koper prijs € 6,15 p/kg
Koper handgepeld prijs € 6,95 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 6,30 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 3,65 p/kg
Brons prijs € 4,45 p/kg
PVC kabel prijs € 2,15 p/kg

media Griekenland
LIVE | Griekenland beboet 60-plussers die zich niet laten vaccineren.
"Grieken van boven de zestig die nog niet zijn gevaccineerd moeten voor 16 januari een afspraak hebben gemaakt voor een eerste inenting", zei Mitsotakis. "Anders riskeren ze iedere maand een boete van 100 euro." zie & lees verder ophttps://www.telegraaf.nl/nieuws/1376079299/live-griekenland-beboet-60-plussers-die-zich-niet-laten-vaccineren.


reactie XEA.nl
Dictatuur ten top en daarmee willen straks meer Overheden de schuldenlast verkleinen. Extra corona Belasting. Democratie is er al veel langer een "SCHIJN FACTOR, die Overheden de Burgers als een worst voorhouden"! Dat doen ze samen met de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen in de wereld.

Introducing TomTom IndiGO: The world’s first open digital cockpit software platform for carmakers. lees elders meer.

Ook Wall Streets winst is beperkt houdbaar
tijd 15.34
De Dow 34,961.63 -174.31 -0.50%
De Nasdaq 15,747.33 -35.50 -0.22%

Systeembeheerders leiden ons allen met de andere bekende partijen om de tuin.
Edelmetalen, Mijnbouwers en innovatieve bedrijven gaan ook mee.
Een lezer belde ons over Avantium, wat moet ik ermee.
Avantium heeft steeds geld nodig voor nieuwe ontwikkelingen & andere zaken. Is het dan verstandig daarin te stappen? Ja maar 14% hoger vanmorgen! Dat zal wel, maar welke houdbaarheidsdatum zit er aan!?

De reguliere aandelen zijn zo hoog opgestuwd, dus te duur en daarom "levensgevaarlijk" voor nu.

media
-Euro-Area Inflation Tops All Forecasts With Record 4.9%.
Euro-area inflation surged to a record for the era of the single currency.
-McGuinness Says EU Dependence on U.K. Clearing ‘Not Sustainable’.
Clearing is a key part of the finance world supporting jobs across the City of London. see & read more on www.bloomberg.com

15.48
De Dow laat het verlies al naar de 360 punten oplopen en de Nasd ca. 35 punten verlies. Ook daar schijn winsten.
Wij houden vast aan onze strategie, dekt U in de producten die al eeuwen de bescherming geven. Het blinkt U tegemoet.
Laat U door de mooie adviezen niet misleiden, maar dekt U in.

Vista Gold Provides Corporate Update. lees elders meer

tijd 16.13
De Dow 34,904.04 -231.90 -0.66% verkleint 't verlies.
De Nasdaq pakt een kleine winst op 15,798.55 +15.72+0.10%
Ook de edelmetalen pakken winst.

Woorden van J. Powell
worden op alle gebieden gewikt & gewogen!.
Edelmetalen weer 20 tot 30 dollar lager en de Dow en Nasdaq donderen ook in elkaar. Weg winsten van gisteren.

Tijd 17.09
De Dow 34,608.68 -527.26 -1.50%
De Nasdaq 15,558.30 -224.53 -1.42%

tijd 17.18
Equinox Yesterday vol. 344.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:04:05 A 9.16 -0.03 200 1 Anonymous 79 CIBC K
11:03:01 T 9.17 -0.02 100 13 Instinet 1 Anonymous K
11:03:01 T 9.17 -0.02 200 1 Anonymous 1 Anonymous K

tijd 17.19
Solaris Today Vol. 85.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:02:33 T 13.40 -0.12 300 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:02:33 T 13.40 -0.12 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:02:25 T 13.42 -0.10 100 53 Morgan Stanley 1 Anonymous K

tijd 17.29
De actuele koersen (kg): Goud: €50.719 | Zilver: €652

tijd 17.38
De AEX 777.39 -9.62 -1.22% Heineken EUR 87,94 -5,50 vol. 1.1717.719
De Midcap 1.028.54 -8.5 0.82% InPost EUR 9,835 -47,7ct vol. 2.279.987
De Smallcap 1.284.92 -8.42 -0.65% Avantium EUR 3,69 +23,5ct vol. 201.088
De Bel 20 4.129.12 -10.56 -0.26% KBC EUR 74,20 +1,62 vol. 538.329
De CAC 6.738.94 -37.31 -0.55% Danone EUR 51,99 -2,34 vol. 5.241.549
De DAX 15.101.76 -179.1 -1.17% Deutsche Telekom EUR 15,73 -53,7 vol. 794.000

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
29 nov. EUR 41,68. 30.553. 695. EUR 41,70. 60.139. 831. 17.35.00
30 nov. EUR 40,90. 66.418* 1.349. EUR 40,88 191.980* 1.521. 17.36.01
* Zie het verschil in omzet, zo dekken ze in, in de 5 spookminuten, dan is alles mogelijk. Het einde van de maand overzicht.

Buitengewone Algemene Vergadering DPA Group N.V. in liquidatie ('DGNV') stemt in met alle voorstellen. lees elders meer

media,
Fed's Powell says risk of higher inflation has increased. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-30/Fed-s-Powell-says-risk-of-higher-inflation-has-increased.html

tijd 18.07
Hogere inflatie en aandelen & edelmetalen lager.
Hier worden zaken door elkaar gehaald. Laat U niet misleiden.
Goud $ 1,777,10 zilver $ 22,75 en platina $ 926. Gold/Silver Ratio 78.07
Olie $ 66,41 en de dollar euro 1,1283
1 bitcoin = 56.669 USA dollar
1 ripple = 0,98544 USA dollar

Bij het edelmetaal zijn geen kleine partijen bezig.

tijd 18.09
De Dow lager op mogelijke rente verhoging i.v.m. te hoge inflatie in de VS.
XEA.nl schreef hier pas nog over, mogelijk nog voor het einde van 2021 hogere rentes. Daarom ook "levensgevaarlijk voor nieuwe instappers, vooral met spaargelden.
De DOW 34,466.22 -669.72 -1.91%
De Nasdaq 15,466.67 -316.16-2.00%

shortlijst
Citadel Europe LLPBasic-Fit N.V.NL00118726500.6929 nov 2021
Kintbury Capital LLPUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262460.6229 nov 2021
Marshall Wace LLPAlfen N.V.NL00128171750.8829 nov 2021
Millennium International Management LPKon. Vopak N.V.NL00094324912.0029 nov 2021
Qube Research & Technologies Ltd.Galapagos N.V.BE00038183591.0929 nov 2021
Qube Research & Technologies Ltd.Kon.Vopak N.V.NL00094324910.5929 nov 2021
WorldQuant, LLCFugro N.V.NL00150003E10.7529 nov 2021
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL00097394160.6429 nov 2021
Kintbury Capital LLPUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262460.7726 nov 2021

fijne avond en eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL