Wisselvallig Wall Street bleef zo tot het einde van de dag. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 24/11/2021 05:47
In de VS konden de systeembeheerders geen richting vinden, de herbenoeming van Powell bracht wel een vorm van zekerheid, maar wie kan er in de toekomst kijken!? De rente zal door Powell gaan stijgen en wij verwachten al spoedig, wel met kleine stappen van 10 basis punten, maar 't is een stijging. Dus hogere rente zal een "druk". op de aandelen in de VS gaan leggen en ook elders. Houdt daar rekening.

De Dow De sloot in de plus op 35,813.80 +194.55 +0.55%
De Nasdaq hield het niet "droog" en sloot op 15,775.14 -79.62 -0.50%

Media,
- European Coal Prices Rise as Profitability Jumps This Winter.
- An OPEC+ Counterpunch to Oil Reserve Releases Would Come at a Cost.
The producer group would need to give up two months of output increases.
- Sweden Is a Step Closer to Having First Female Prime Minister.
The 54-year-old is likely to be appointed Wednesday by lawmakers.
- KKR, Equinix Among Suitors for $11 Billion Global Switch.
The battle for digital infrastructure assets heats up.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt laat ook een onzeker beeld zien, zal er toch rente verhogingen aankomen?
In Japan de Nikkei 29.239 -534 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.635 -16 punten
In Australië de All Ordinaries 7.726 -16 punten
In Singapore de Straits 3.232 +5 punten

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


media,
REVIVAL GOLD ANNOUNCES AGM RESULTS AND OPTION GRANTAND OPTION GRANT. lees elders meer

Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

Elens roept andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE onttrokken? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.794,200 Zilver $ 23,53 en Platina $ 973 Gold/Silver Ratio 76.23
Ook de FED's strategie is het drukken van goud!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 78,58 en de dollar euro 1,1241. Gold/Silver Ratio 74.51 Gold/Silver Ratio 76.23
1 bitcoin = 56.558 USA dollar
1 ripple = 1,04390 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben.
Begrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten. "Dat was allemaal spaargeld waar voor gewerkt was"
Nu kunnen zij zelf geld maken, debet de hypotheek rekening van de klant en!
credit de notaris. Maar dat gemaakte geld, dat moet U wel terugbetalen en ervoor WERKEN! Is dat niet rechtsongelijkheid!?
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1241 de Yen 129,41't Pond 0,8406 AU$ 1,5601 C$ 1,4263 NZ$ 1,6293 Sing$ 1,5360

MAAR het blijft in de beschouwingen "oorverdovend stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de VS en de rest van de wereld"!
Niemand durft hier iets over te schrijven, alleen een enkeling, o.a. XEA.nl

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weg. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!

media,
Pil opsteker tegen corona, maar slag voor vaccins.
AMSTERDAM - Tussentijdse onderzoeksresultaten wijzen uit dat het corona medicijn van de Amerikaanse farmaceut Merck zó goed werkt, dat dit mogelijk al binnenkort op de markt komt. Hoe belangrijk is dit voor de bestrijding van de pandemie? En wat betekent het voor de vaccins? Wordt het bestrijden van corona straks net zo eenvoudig als het slikken van een paracetamolletje tegen hoofdpijn? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

Nu komt Pfizer met een genezing kans (lees geen opname meer in het ziekenhuis). van 89%.
Elders schrijven wij al dat Dokter Elens (Limburg) en collega's al zelf een "PIL". hadden gemaakt die tegen Corona hielp! In het verleden maakten artsen zelf OOK medicijnen tegen ziekten . Hoe zullen deze " ouderwetse". genees HEREN zich nu voelen!?


Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?
Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

in de media
Cardioloog 52 en man van 56 jaar jaar sterft na Boosterprik in Californië.
Dr. Sohrab Lutchmedial, een 52 jarige Canadese cardioloog die de afgelopen maanden op social media ongevaccineerden verketterde als ‘egoïstisch’ en hen indirect dood wenste door te schrijven dat hij ‘niet zal huilen op hun begrafenis’, is nu zèlf overleden, twee weken na zijn mRNA boostershot (Pfizer of Moderna).
ga naar. https://www.xandernieuws.net/algemeen/cardioloog-die-dit-jaar-ongevaccineerden-openlijk-verketterde-sterft-na-boostershot/

De Natuur.
Afgelopen zondag 21 november over de Radio in een Vroege Vogel programma de Heer Tj. de Groot D66 man. Die vertelde dat wij weer terug moeten naar oevers en sloten met wilgen en bossage beplantingen. De natuur kun je niet helpen met asfalt en beton in Nederland. Terechte opmerkingen, maar dan moet Nederland ook weer terug naar 5 tot 6 miljoen inwoners en weer met paard & wagen de weg op, mijnheer de Groot!
Ook oever & sloten beheer weer alles met de hand, want als er bomen & struiken staan is het gedaan met mechanisatie werktuigen.

Dit soort vertegenwoordigers hebben alles uit een boekje & achter een bureau bekeken en totaal geen praktische ervaringen op gedaan.

De agenda voor deze week, samen met diversen bericht CBS
Woensdag 24 nov.
- Duitsland: Ifo-cijfer ondernemersvertrouwen
- In de VS: Steunaanvragen, Economische groei Q3 (2e raming, Orders voor duurzame goederen - Consumentenvertrouwen Michigan, Persoonlijke inkomens en bestedingen, Nieuwe woningverkopen - Olievoorraden - Wekelijks (VS)
20:00 VS Federal Reserve - Notulen (VS)

Donderdag 25 nov.
- Duitsland - Consumentenvertrouwen
De Europese Centrale Bank - Notulen (eur)
In de VS Wall Street gesloten vanwege Thanksgiving

Vrijdag 26 nov.
In de VS - Wall Street sluit op Black Friday al om 19.00 uur.
Het aantal operationele oliebronnen

Equinox Ysterday Vol. 1.180.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.46 -0.35 84 14 ITG 1 Anonymous Q
16:00:00 T 9.46 -0.35 23 14 ITG 65 Goldman Q
16:00:00 T 9.46 -0.35 7 14 ITG 79 CIBC Q

Solaris Resources Yesterday Vol. 282.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 13.02 -0.13 200 79 CIBC 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 13.02 -0.13 300 79 CIBC 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 13.02 -0.13 100 13 Instinet 1 Anonymous KQ

media,
Fascinating video worth a watch.
https://thegoldenthread.gold.org/

Goud wordt dan in een bredere zin, mogelijk zoals zilver ook verbruikt.
Steeds meer alternatieven voor goud en niet alleen voor sieraden en beleggingen.
Ook in de ruimte vaart naar planeten toe. luister deze video af.

media CBS,
Meer personen met studieschuld, gemiddelde studieschuld gelijk gebleven.
Het aantal personen met een studieschuld was begin 2021 hoger dan een jaar eerder. Na een toegenomen stijging in de afgelopen jaren is de gemiddelde schuld ten opzichte van 2020 gelijk gebleven. De totale Nederlandse studieschuld van huidige en oud-studenten bedroeg 24,4 miljard euro. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Begin 2021 hadden 1,6 miljoen mensen een studieschuld, dit zijn er ruim 100 duizend meer dan een jaar ervoor. In coronajaar 2020 waren de slagingspercentages in het voortgezet onderwijs hoger en minder jongeren namen een tussenjaar. Hierdoor zijn meer jongeren gaan studeren. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/47/meer-personen-met-studieschuld-gemiddelde-studieschuld-gelijk-gebleven

Altaley Mining Reports Third Quarter Financials. lees elders meer

media,
’Kinderen niet straffen voor fouten volwassenen’, scholen sluiten of ... door etteren !? De Scholen zorgen hoofdzakelijk voor de verspreiding van het corona virus. Ook wel de onverstandigen, die geen afstand houden.

Inflatie versus Goud.
Dan zorgen de bekende partijen voor een druk op het edelmetaal de laatste tijd, maar de inflatie zal langer en heviger zijn/worden! Houdt daar wel rekening mee, dus wordt het edelmetaal koopwaardige tegen lagere prijzen.

tijd 06.43
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $95.07 -0.06%

Energie prijzen.
Nu in de media, de kou van de komende winter zal de energie prijzen doen stijgen!
Dat deden allerlei prijzen die met de winter te maken had. In het verleden bracht de kolenboer ook de kolen eerder tegen aantrekkelijkere prijzen. Dan had hij tegen en in de winter niet alles tegelijk.
Nu hoe je niet over het opwarmen van de aarde, de fanatiekelingen komt dit zeker niet uit!

Corona PILLEN van Dokter Elens
Ons verhaal over dokter Elens uit Limburg hebben wij naar het Ministerie van Volksgezondheid te Den Haag verstuurd.
Benieuwd wat zij gaan antwoorden!?

Turquoise Hill Yesterday vol. 429.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 19.07 -0.35 2 5 Penson 1 Anonymous Q
16:00:00 T 19.07 -0.35 94 5 Penson 1 Anonymous Q
Wat winstnemingen in de loop van de dag. Maar er kan meer in het "vat zitten" als Rio Tinto zwicht voor de druk van de activistische instapper.
Turquoise dissident sends complaint letter to Rio Tinto.
Dag Open - hoog & laag Turquoise Hill C$ 19.37 19.80 18.95

tijd 06.59
De actuele koersen (kg): Goud: €51.374 | Zilver: €675

Sint Nicolaas - Cultuur onder Vuur
Je hoort het steeds vaker:
Nederlanders die zich afvragen waar de gezellige sfeer van Sint en Piet gebleven is, die voorheen de weken voor vijf december zo kenmerkte.
Wat is er gebeurd?
Ga naar
Cultuur onder Vuur zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor de christelijke tradities en Nederlandse cultuur. Steun ons met een gift!
Ja, ik help met een gift
Doneer met iDEAL, Creditcard of Paypal, of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL38 ABNA 0426 8919 29
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van: Webdonatie Cultuur onder Vuur + uw postcode & huisnummer

media,
De Green Deal Natuurinclusieve Landbouw op Groen Kennisnet. lees elders meer

BMW M Motorsport News, 23rd November 2021.
23.11.2021 Press Release
Our BMW M Motorsport News allows us to give you a regular overview of the race action in various championships around the world and any success enjoyed by the BMW M Motorsport teams. see & read more on
https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0361253EN/bmw-m-motorsport-news-23rd-november-2021

Oranjewoud N.V. dochter Strukton focust op duurzame infrastructuur en gaat exclusieve onderhandelingen aan met SPIE over acquisitie Worksphere. lees elders meer

media - Meer dan 90.000 huishoudens in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wonen in een slecht geïsoleerde woning. In deze drie grote steden heeft een kwart van alle corporatiewoningen een energielabel D of lager. De bewoners ervan kunnen extra hard getroffen worden door de hoge gasprijzen. zie & lees verder op
https://www.platform-investico.nl/artikel/90-000-corporatiewoningen-in-drie-grote-steden-slecht-geisoleerd/

Controle & Toezicht? Waar is die nog?
in de media,
Curator haalt uit naar toezichthouder en Consumentenbond
‘ACM keek jarenlang weg bij ondergang van Flexenergie’AMSTERDAM - Toezichthouder ACM heeft forse steken laten vallen bij de toetsing van Flexenergie, de energieleverancier uit Almere die in 2018, vier jaar na de start, al omviel met achterlating van 20.000 klanten en een schuld van €28 miljoen. Maar ook de Consumentenbond is hier debet aan. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/246281188/acm-keek-jarenlang-weg-bij-ondergang-van-flexenergie

Edelmetaal prijzen.
Tegen het einde van het jaar zien wij duidelijk hogere prijzen voor het edelmetaal, de aantrekkende inflatie cijfers zijn de basis daarvan. Wij zien in verschillende landen inflatie cijfers van boven de 10 op de borden komen. Trek daaruit Uw conclusie.


FrieslandCampina en Agrifirm: samen op weg naar gegarandeerd ontbossingsvrije soja in veevoer. lees elders meer

tijd 08.15
Goud $ 1.795,80 zilver $ 23,61 en platina $ 1.077 Gold/Silver Ratio 76.04
Olie $ 79,07 en de dollar euro 1,1243

AstraZeneca unveils The Discovery Centre (DISC) in Cambridge.
lees elders meer.

Gisteren was een de zaak van Oranjewoud bij de Ondernemingskamer te Amsterdam.
Wij kunnen nog geen uitslag & stemming vernemen! Heeft U die wel, laat het weten aan redactie@xea.nl
Met dank alvast.

tijd 08.24
Verwachting op de aandelen markten.
Wij gaan uit, dat de angst gaat zorgen voor meer winstnemingen.

tijd 09.30
Amsterdam optimistisch de AEX 805,79 +3,55 +0,44% de Bel 20 4.174,07 +21,96 +0,53%

tijd 09.32
De DAX 15.943,91 +6,91 +0,04% en de CAC 7.080,81 +36,19 +0,51%
Waar halen de systeembeheerders de moed vandaan!?

tijd 09.35
Goud $ 1.793,50 zilver $ 23,62 en platina $ 975 Gold/Silver Ratio 75.93
Olie $ 78,94 en de dollar euro 1,1244
1 bitcoin = 57.002 USA dollar
1 ripple = 1.04490 USA dollar

AEX Gold Inc. Reports Third Quarter Financial Results and Operational Update.
lees elders meer

media IFO Duitsland
German IFO data paints a pessimistic picture.
(Kitco News) - German business morale deteriorated further in the month of November as the IFO survey showed. The report said "Supply chain bottlenecks are putting companies under real pressure, there is no sign of a let-up. A clear majority of companies plan price increases. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-24/German-IFO-data-paints-a-pessimistic-picture.html

De Duitse DAX regeert erop.
tijd 11.18
De DAX 15.876,15 -60,85 -0,38% Vonovia EUR 49,20 -3,52 vol. 1,4 miljoen.

tijd 11.20
In de Midcap zijn de bekende partijen weer bij Corbion aan het drukken met kleine orders EUR 42,00 -76ct vol. 15.970 dat waren 270 orders, gem. 59 sts. Bij dit fonds wordt al jaren lang hetzelfde spelletje gespeeld. Eerst de "veer laten uitrekken en dan weer loslaten naar de vorige lagere prijs.

tijd 11.22
De actuele koersen (kg): Goud: €51.329 | Zilver: €676

media,
-U.K. Handed Out Millions in Dubious Covid Loans.
-Scholz Seals Coalition Deal to Become Next German Chancellor.
-Treasury Yields Fall; Oil Gains Despite Reserves.
-Supply Shortages Are Easing in U.S. and Worsening in Europe.
That’s the takeaway from the latest readings on Bloomberg Economics’ new set of supply indicators. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 12.38
Aegon op advies verhoging Credit Suisse naar EUR 4,432 +20ct vol. 8,3 miljoen
De AEX zelf 801,48 -0,76 -0,09%

tijd 12.42
De Bel 20 4.189,99 +37,88 +0,91% de DAX 15.832,84 -104,16 -0,65 %

tijd 12.44
De CAC 7.035,77 -8,85 -0,13%
De actuele koersen (kg): Goud: €51.277 | Zilver: €674

media,
Goud- en zilvermijnaandelen waren zelden zo ondergewaardeerd
Behoorlijk veel beleggers hebben tijdens de afgelopen jaren afscheid genomen van hun goud- en zilvermijnaandelen. Met name in de periode van 2011 tot en met 2016 was er sprake van een zware kapitaaluitstroom bij de goud- en zilversector. Ook vandaag de dag is het sentiment nog niet volledig hersteld en dat terwijl de goud- en zilvermijnaandelen zelden zo kansrijk waren. zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2021/11/24/deze-grafiek-voorspelt-een-zilverprijsrally/

De dag prijzen van: Koper 24 November 2021 pm 12.52 uur
Koper prijs € 6,15 p/kg
Koper handgepeld prijs € 6,95 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 6,30 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 3,65 p/kg
Brons prijs € 4,45 p/kg
PVC kabel prijs € 2,15 p/kg

Waar is nog toezicht en controle!?
Op de beurzen zien wij dat nog nauwelijks, terwijl er voor 80% een zekere verbetering in kan zitten. Herinvoering van nummers aan de digitale aandelen e.a. effecten producten zoals obligaties etc.. Bitcoin hebben ook elk een " eigen uniek nummer", dus het kan wel.
Dan zijn aandelen en geldstromen eenvoudig te controleren. Maar de AFM wil dat niet en loopt aan de hand van de partijen mee, die hen in stand houdt.
Waar is deze vorm van in stand houden niet!? Banken zijn de linker & rechter hand van de Overheid geworden, Banken staken 1 vinger uit en de Overheid nam de gehele hand bij de AFM.

tijd 13.11
Corbion wordt vandaag weer in elkaar getrapt nu EUR 41,60-1,16 -2,71% vol.
23.535 Steeds kleine daghandel aantallen en zo zetten zij dit fonds vrijwel dagelijks terug. Dit zien wij veelvuldig bij andere fondsen ook, zelfs bij veiling fondsen. Vooral in die ene minuut waarin de particulier niets meer kan inleggen. Dus zijn het prefer clienten die dat doen, zij kunnen nog wel inleggen bij veiling fondsen. Dus verraden zij zichzelf.
Schone handel zien wij nog nauwelijks, ach er wordt door de een of ander aan verdient. Maar zo wordt er angst gekweekt en kunnen partijen goedkoop inkopen e/o een goedkope overnames bewerkstelligen. Hetzelfde spelletje spelen grote partijen bij het edelmetaal. Vooral zilver is een kleine markt en daardoor erg gevoelig en voor de grote partijen profijtelijk.

media,
FAO calls for diversification to absorb agri-food system “shocks” in wake of COVID-19. The report flags that without proper preparation, unpredictable shocks will continue to undermine agri-food systems worldwide. While food production and supply chains have historically been vulnerable to climate extremes, armed conflicts or increases in global food prices, the frequency and severity of such shocks is on the rise, underscores FAO. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/fao-calls-for-diversification-to-absorb-agri-food-system-shocks-in-wake-of-covid-19.html

Media
De beurs te Frankfurt gaat eind november tot 10 uur 's avonds open. Is dit in het voordeel van de particulier? Daar hebben wij sterke twijfels over wie gaat dit toezien & controleren!? De algoritmische systemen kunnen nu al nauwelijks gecontroleerd worden.

media,
-Tech Leads Stocks Lower; Treasury Curve Flattens.
-Billionaire Family Feud Puts a Century-Old Business Empire in Jeopardy.
-Putin, Hinting at Sanctions, Warns on Risks of Foreign Software.
Putin ordered top executives of state companies to speed efforts to shift to domestic software. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 17.23
Wall Street laat een gemengd beeld zien.
De Dow 35,744.75 -69.05 -0.19%
De Nasdaq 15,793.51 +18.37 +0.12%

tijd 17.31
De actuele koersen (kg): Goud: €51.274 | Zilver: €674

media,
Volgens deze indicator kan de goudprijs nog verder stijgen.Vorige week publiceerden we op Holland Gold al een uitgebreide analyse van Jan Nieuwenhuijs over de correlatie tussen goudprijs en rente. Daaruit blijkt dat de prijs van het edelmetaal meebeweegt met de reële rente. Dat is de rente na correctie voor inflatie. Is de rente bijvoorbeeld 2%, maar de inflatie 6%, dan bedraagt de reële rente -4%. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/volgens-deze-indicator-kan-de-goudprijs-nog-verder-stijgen

tijd 17.34
Equinox Today vol. 138.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:19:41 O 9.42 -0.04 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:19:31 O 9.42 -0.04 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:17:07 T 9.43 -0.03 100 13 Instinet 85 Scotia K

tijd 17.37
De AEX 802,96 +0,72 +0,09% KPN EUR 2,735 +6,7ct vol. 22.852.500
De Midcap 1.058,84 -2,51 -0,24% InPost EUR 10,80 -51ct vol. 1.334.867
De Smallcap 1.321,53 -2,74 -0,21% VastNed Ret. EUR 23,35 +55ct vol.11.126
De Bel 20 4.205,06 +52,95 +1,28% Ageas EUR 47,21 +2,05 vol. 1.058.109
De CAC 7.042,23 -2,39 -0,03% Schneider EUR 156.16 -3,74 vol.1.116.989
De DAX 15.878,39 -58,61 -0,37% Volkswagen EUR 172.38 -4,92 vol. 2.046.840

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
22 nov. EUR 43,96. 42.430 841. EUR 43,80. 83.834 958. 17.35.05
Om 17.31.49 uur EUR 44,64 en 17.34.56 uur EUR 44,04in enkele secondes 24 ct eraf.
d.d. 23 nov. transacties Corbion is dit handel?Tijden en prijzen
Tijd Prijs Volume
17:29:55 43,00 5
17:29:55 43,00 4
17:29:55 43,00 2
17:29:55 43,00 7 Pure manipulaties.
23 nov. EUR 43,00. 75.400* 1.113. EUR 42,76. 116.563 1.249 17.35.24
om 17.32.31 uur EUR 40,70 en om 17.32.40 uur EUR 42,16 in enkele seconden tijd EUR 1,46 verschil. En de winst van de afgelopen dagen, gelijk weer weg!
24 nov. EUR 41,90. 63.041. 1.020. EUR 41,72. 87.616. 1.135 17.35.23
zie ons schrijven van gisteren. Zo werkt 't te Amsterdam. Straks een te goedkope overname, want in het VEB blad geeft de CEO van Corbion betere beschrijving over de gang van zaken bij Corbion.

tijd 17.58
Solaris today Vol. 86,500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:38:26 A 13.01 -0.01 100 79 CIBC 79 CIBC K
11:38:26 A 13.00 -0.02 200 1 Anonymous 79 CIBC K
11:38:26 X 12.99 -0.03 100 1 Anonymous 79 CIBC K

tijd 17.59
Turquoise Hill Today vol. 73.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:41:31 U 18.65 -0.42 100 79 CIBC 1 Anonymous K
11:41:31 T 18.66 -0.41 100 79 CIBC 1 Anonymous K
11:41:31 A 18.66 -0.41 1,000 79 CIBC 1 Anonymous K

shortlijst
Citadel Europe LLPSignify N.V.NL00118213920.4623 nov 2021
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL00097394162.3723 nov 2021
Marshall Wace LLPUnibail-Rodamco-Westfield N.V.FR00133262460.4923 nov 2021
Millennium International Man LPKoninklijke Vopak N.V.NL00094324911.1823 nov 2021
Whitebox Advisors LLCCM.com N.V.NL00127470590.8023 nov 2021
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metal. Group N.V.NL00008886910.5922 nov 2021

media in de VS
Today, ahead of the Thanksgiving holiday, the U.S. Labor Department said that weekly jobless claims fell by 71,000 to 199,000, down from the previous week's revised estimate of 268,000 claims.
AND
Today, the Commerce Department said that U.S. durable-goods orders fell by 0.5% in October, following a 0.2% decline in September. The data was much weaker than expected; consensus expectations compiled by various news organizations called for durables to rise by 0.2%.

media BHP
BHP extends tender expiry while continuing to progress discussions with Wyloo Metals. lees elders meer

fijne avond en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL