Oostmarkt laat een gemengd beeld zien, licht herstel edelmetalen. Straks meer nieuws s

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 22/11/2021 05:45
Media,
- U.S. Intel Shows Russian Plans for Potential Ukraine Invasion.
- Ardern Says New Zealand to Move to New Covid Alert System Dec. 3
- China Property Moguls Use Billions of Their Own Cash on Rescues.
- Stocks Steady, U.S. Futures Rise; Treasuries Slip. see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt laat ook een gemengd beeld zien, er blijven steeds nieuwe zorgen bijkomen!
In Japan de Nikkei 29.747 +1 punt
In Hong Kong de Hang Seng 24.962 -87 punten
In Australië de All Ordinaries 7.691 -38 punten
In Singapore de Straits 3.240 +8 punten

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patienten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij. Heeft U ons sukje van gisteren gelezen!?

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

Elens roept andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE onttrokken? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.847,50 Zilver $ 24,71 en Platina $ 1.023
Ook de FED's strategie is het drukken van goud!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat.

Olie $ 75,91 en de dollar euro 1,1276. Gold/Silver Ratio 74.74
1 bitcoin = 57.086 USA dollar
1 ripple = 1,03383 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben.
Begrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten. "Dat was allemaal spaargeld waar voor gewerkt was"
Nu kunnen zij zelf geld maken, debet de hypotheek rekening van de klant en!
credit de notaris. Maar dat gemaakte geld, dat moet U wel terugbetalen en ervoor WERKEN! Is dat niet rechtsongelijkheid!?
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1272 de Yen 128,72 't Pond 0,8388 AU$ 1,5548 C$ 1,4252 NZ$ 1,6103 Sing$ 1,5346

MAAR het blijft in de beschouwingen "oorverdovend stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de VS en de rest van de wereld"!
Niemand durft hier iets over te schrijven, alleen een enkeling, o.a. XEA.nl

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!

media,
Pil opsteker tegen corona, maar slag voor vaccins.
AMSTERDAM - Tussentijdse onderzoeksresultaten wijzen uit dat het corona medicijn van de Amerikaanse farmaceut Merck zó goed werkt, dat dit mogelijk al binnenkort op de markt komt. Hoe belangrijk is dit voor de bestrijding van de pandemie? En wat betekent het voor de vaccins? Wordt het bestrijden van corona straks net zo eenvoudig als het slikken van een paracetamolletje tegen hoofdpijn? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

Nu komt Pfizer met een genezing kans (lees geen opname meer in het ziekenhuis). van 89%.
Elders schrijven wij al dat Dokter Elens (Limburg) en collega's al zelf een "PIL". hadden gemaakt die tegen Corona hielp! In het verleden maakten artsen zelf OOK medicijnen tegen ziekten . Hoe zullen deze " ouderwetse". genees HEREN zich nu voelen!?


Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

in de media
Cardioloog 52 en man van 56 jaar jaar sterft na Boosterprik in Californië.
Dr. Sohrab Lutchmedial, een 52 jarige Canadese cardioloog die de afgelopen maanden op social media ongevaccineerden verketterde als ‘egoïstisch’ en hen indirect dood wenste door te schrijven dat hij ‘niet zal huilen op hun begrafenis’, is nu zèlf overleden, twee weken na zijn mRNA boostershot (Pfizer of Moderna).
ga naar. https://www.xandernieuws.net/algemeen/cardioloog-die-dit-jaar-ongevaccineerden-openlijk-verketterde-sterft-na-boostershot/

tijd 06.09
De aActuele koersen (kg): Goud: €52.678 | Zilver: €704

media,
Wat bepaalt de prijs van goud? (Deel 1).
Sinds 2006 is de prijs van goud in Amerikaanse dollars gecorreleerd aan de reële rentetarieven, afgeleid van de 10-jarige Treasury Inflation Protected Security (TIPS), zoals u kunt zien in de onderstaande grafiek. Deze correlatie noem ik het huidige model. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/wat-bepaalt-de-prijs-van-goud-deel-1

media,
-Lagarde: We gaan niets doen aan de inflatie.
De inflatie in de eurozone steeg in oktober naar 4,1%, het hoogste niveau sinds 2008. Net als toen speelt ook nu de stijging van de energieprijzen een belangrijke rol in de prijsstijging van goederen. Het verschil met 2008 is dat er nu ook de nodige logistieke problemen bij zijn gekomen. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/lagarde-we-gaan-niets-doen-aan-de-inflatie

media CBS
-Prijsstijging koopwoningen ruim 18 procent in oktober j.l.
Bestaande koopwoningen waren in oktober 18,3 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is nagenoeg gelijk aan de prijsstijging in september die op 18,5 procent uitkwam. De prijsstijging zwakte in 2019 wat af, maar trok daarna steeds verder aan. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
De prijsindex bestaande koopwoningen is één van de inflatie-indicatoren die is opgenomen in het prijzendashboard. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/47/prijsstijging-koopwoningen-ruim-18-procent-in-oktober

tijd 06.17
Rio Tinto aandeel prijs = AUD$ LTD $92.02 +1.96%

BHP, Ross Ogden celebrates 50 years at Goonyella in 2022. lees elders meer.

In de media FED.
Fed overweegt snellere afbouw opkoop programma.
WASHINGTON - De Amerikaanse koepel van centrale banken overweegt zijn omvangrijke obligatie-opkoopprogramma sneller af te bouwen. Volgens een drietal Fed-bestuurders zal een snellere afbouw ter sprake komen tijdens de komende beleidsvergadering op 14 en 15 december. Een paar weken terug lanceerde de Federal Reserve nog een plan voor een geleidelijke afbouw. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1548310115/fed-overweegt-snellere-afbouw-opkoopprogramma

media CBS
Investeringen groeien met bijna 1 procent in september j.l.
n september 2021 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 0,6 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Vooral in machines en woningen is meer geïnvesteerd. De investeringen in infrastructuur en personenauto’s waren lager dan een jaar eerder. Ten opzichte van september 2019 lagen de investeringen 3 procent lager.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. September 2021 heeft evenveel werkdagen als september 2020. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in november minder gunstig dan in september. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/47/investeringen-groeien-met-bijna-1-procent-in-september

media CBS
Vertrouwen consument daalt fors in november.
De stemming onder consumenten is in november 2021 verder verslechterd, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen kwam uit op -19, tegen -10 in oktober 2021. Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid verslechterde. Het consumentenvertrouwen lag in november op hetzelfde niveau als in de eerste maanden van dit jaar.
Met -19 lag het consumentenvertrouwen in november onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-8). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41). zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/47/vertrouwen-consument-daalt-fors-in-november

media BMW
Podium for Michael van der Mark and the BMW Motorrad WorldSBK Team at season finale in Indonesia. lees elders meer.

De Natuur.
Zojuist voor de Radio in een Vroege Vogel programma de Heer Tj. de Groot D66 man. Die vertelde dat wij weer terug moeten naar oevers en sloten met wilgen en bossage beplantingen. De natuur kun je niet helpen met asfalt en beton in Nederland. Terechte opmerkingen, maar dan moet Nederland ook weer terug naar 5 tot 6 miljoen inwoners en weer met paard & wagen de weg op, mijnheer de Groot!
Ook oever & sloten beheer weer alles met de hand, want als er bomen & struiken staan is het gedaan met mechanisatie werktuigen.

Dit soort vertegenwoordigers hebben alles uit een boekje & achter een bureau bekeken en totaal geen praktische ervaringen op gedaan.

De agenda voor deze week, samen met diversen bericht CBS.
maandag 22 nov.
In de VS Chicago Fed index & Bestaande woningverkopen

dinsdag 23 nov.
- Japanse beurs gesloten
08:00 Duitsland: Economische groei - Samengestelde inkoopmanagersindex

uitspraak Ondernemingskamer Oranjewoud.

Woensdag 24 nov.
- Duitsland: Ifo-cijfer ondernemersvertrouwen
- In de VS: Steunaanvragen, Economische groei Q3 (2e raming, Orders voor duurzame goederen - Consumentenvertrouwen Michigan, Persoonlijke inkomens en bestedingen, Nieuwe woningverkopen - Olievoorraden - Wekelijks (VS)
20:00 VS Federal Reserve - Notulen (VS)

Donderdag 25 nov.
- Duitsland - Consumentenvertrouwen
De Europese Centrale Bank - Notulen (eur)
In de VS Wall Street gesloten vanwege Thanksgiving

Vrijdag 26 nov.
In de VS - Wall Street sluit op Black Friday al om 19.00 uur.
Het aantal operationele oliebronnen

media
BHP and Woodside agree to create a global energy company. lees elders meer

media,
Emissies van vlooienmiddelen naar het oppervlaktewater. lees elders meer.

media,
Heeft het zin om zonnepanelen met bloemenstroken te combineren? lees elders meer
tijd
10.25
Goud $ 1.845.80 zilver $ 24,87 en platina $ 1.036 Gold/Silver Ratio 74.20
Olie $ 76.22 en de dollar euro 11,275
1 bitcoin = 57.550 USA dollar
1 ripple = 1.05110 USA dollar

Advent International acquires leading specialty chemicals solutions provider Caldic from Goldman Sachs Asset Management. lees elders meer.

media,
Fascinating video worth a watch.
https://thegoldenthread.gold.org/

Goud wordt dan in een bredere zin, mogelijk zoals zilver ook verbruikt.
Steeds meer alternatieven voor goud en niet alleen voor sieraden en beleggingen.
Ook in de ruimte vaart naar planeten toe. luister deze video af.

media,
-Marks & Spencer Gains on Report of Apollo Takeover Interest.
Takeover interest in grocers and retailers is surging in Europe.
-Forint Drops to Record as Covid Fears Trump Rate Hikes. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 10.43
De Europese beurzen laten een vriendelijk begin van de nieuwe week zien, maar overtuigend is het niet. Kleine plussen, daar zorgen de daghandel systemen voor. Hoog verkopen en straks lager terugkopen.
De AEX 823,62 +1,82 +0,22 % de DAX 16.173,75 +13,78 +0,09 %

De daghandel zorgt voor wat reuring en meer niet, maar de opleiders van de daghandel verdienden daar zelf met hun opleiding het meeste geld aan.
Heeft niets met beleggen te maken.

Strong growth continues at Prosus, on top of increased scale. lees elders meer

media,
Siemens has developed an ecosystem-based approach for the exchange of emission data. lees elders meer

SNS procedures
in sept. 2019 schreef de VEB in haar blad over de procedures SNS.
Beleggers die puts geschreven hadden moesten de (waardeloze aandelen, zo schreef de media) wel de stukken afnemen.
De baissiers werden in het AFM register uitgeschreven. OP WELKE BASIS DEED DE AFM DAT? Daar bleef het altijd muisstil over. Daarom hebben wij het stuk nog steeds op de website staan. De baissiers hadden via een "veiling". de aandelen MOETEN terugkopen! o.a Van de puts beleggers.

Kijk weer eens
JPM settle spoofing lawsuit with $60mln payment.
(Kitco News) - Reuters have reported that JPMorgan Chase & Co has agreed to pay $60 million to settle class-action litigation by investors who accused the largest U.S. bank of manipulating prices of precious metals futures and options.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-22/JPM-settle-spoofing-lawsuit-with-60mln-payment.html
reactie XEA.nl
Deze partijen moet eens een verbod van 1 maand zaken doen krijgen. Maar zij zitten ook in de Groep die de wereld economie sturen en besturen. Dus bijten zij elkaar niet!

tijd 13.56
Olie $ 75,87 en de dollar euro 1,1281
1 bitcoin = 57.287 USA dollar
1 ripple = 1,05323 USA dollar

TASEKO RECEIVES INITIAL DRAFT OF UNDERGROUND INJECTION CONTROL
PERMIT. lees elders meer

media,
Gold, silver frustrations mount.
Once again, gold, silver and platinum appear to be under pressure. The trend remains up, but the trading action has been miserable. This is always the type of action that creates traders to do the wrong thing because they become emotional. see & read more on
https://www.tasekomines.com/assets/docs/Nov%2022%202021%20-%20UIC.pdf

tijd 15.07
Een paar minuten geleden werd de goud prijs met ruim 7 dollar gerukt.
Daar zitten de Centrale banken dan achter, verkopen goud en lenen dat weer uit, als basis voor producten bij Effectenkredietinstellingen. Zo werkt dat illegaal en dat is bij "hen" toegestaan. Algemeen belang wordt er in de financiële wereld gezegd.

media,
Gold sells off sharply as Biden renominates Powell for Fed chair.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-22/Gold-sells-off-sharply-as-Biden-renominates-Powell-for-Fed-chair.html

media,
-Merkel Says Covid Spike ‘Worse Than Anything We’ve Seen’.
-PE Firms Bain, H&F to Buy Athenahealth in $17 Billion Deal.
-U.K. Mortgage Lender Offers Rare 40-Year Deal at a Fixed Rate
With inflation accelerating and the BOE set to hike interest rates, a U.K. lender is offering homebuyers one less thing to worry about. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.30
De Dow 35,631.41 +29.43 +0.08%
De Nasdaq 6,057.44 +63.73 +0.40%

tijd 15.47
Equinox Today vol. 1.550
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:31:08 A 9.80 -0.33 300 79 CIBC 15 UBS K
09:31:08 M 9.80 -0.33 50 2 RBC 15 UBS
09:31:01 X 9.80 -0.33 200 79 CIBC 1 Anonymous K

media,
-New Zealand Set to Lift Rates, Signal More Aggressive Tightening.
-A $391 Million Fine Has China’s Board Members Quitting En Masse.
-Stocks Gain With Dollar on Powell Fed Nomination.
see & read more on www.bloomberg.co,

tijd 17.16
De Dow 35,874.87 +272.89 +0.77%
De Nasdaq 16,090.52 +33.08 +0.21%

tijd 17.25
De actuele koersen (kg): Goud: €51.938 | Zilver: €700

tijd 17.28
Solaris Resources Today vol. 193.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:12:51 A 13.70 +0.42 500 79 CIBC 7 TD Sec K
11:12:26 P 13.71 +0.43 100 1 Anonymous 79 CIBC K
11:12:26 H 13.71 +0.43 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

tijd 17.37
De AEX 815,34 -6,46 -0,79 % Philips zakt verder weg EUR 34,74 -1,965 vol. 5,5 mi
De Midcap 1.072,79 +3,17 +0,30 % Intertrust EUR 17,50 +70ct vol. 741.986
De Smallcap 1.339,91 -1,84 -0,14 % B&S 7,71 41ct vol. 182.745
De Bel 20 4.203,53 -27,66 -0,65 % Proximus EUR 16,975 +59ct vol. 975.816
De CAC 7.105,00 -7,29 -0,10 % Worldonline EUR 48,60 -1,53 vol. 1.273.099
De DAX 16.134,52 -25,45 -0,16% Deutsche Telekom EUR 16,91 +42,8ct vol. 7.347.803

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
22 nov. EUR 43,96. 42.430 841. EUR 43,80. 83.834 958. 17.35.05
Om 17.31.49 uur EUR 44,64 en 17.34.56 uur EUR 44,04in enkele secondes 24 ct eraf.

media,
Latest gold selloff could be a buying opportunity ahead of Q1 rally - Standard Chartered. In a report published Friday, Suki Cooper, precious metals analyst at Standard Chartered Bank, said that she sees higher prices for gold through the first quarter of 2022 as the market continues to focus on rising inflation pressures and lower real bond yields. see & reaqd more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-22/Latest-gold-selloff-could-be-a-buying-opportunity-ahead-of-Q1-rally-Standard-Chartered.html

shortlijst
Whitebox Advisors LLCCM.com N.V.NL00127470590.7822 nov 2021
Citadel Europe LLPBasic-Fit N.V.NL00118726500.7819 nov 2021
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL00097394162.3319 nov 2021
Marshall Wace LLPUnibail-Rodamco-Westfield N.V.FR00133262460.5219 nov 2021
Millennium Capital Partners LLPAperam S.A.LU05699744040.6019 nov 2021
Millennium International Management LPKon. Vopak N.V.NL00094324910.8119 nov 2021
Toscafund Asset Management LLPWereldhave N.V.NL00002892130.9219 nov 2021
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL00097394162.2518 nov 2021

media,
- Technische analyse Zilver
by Roy Martens on 22/11/2021
Na vorige week was de zilverkoers uitstekend gepositioneerd voor een aanval en mogelijke doorbraak van het 200 d. MA. Het was aan de stieren om deze ideale kans te verzilveren. Zoals in de grafiek te zien is zijn de stieren daar helaas niet in geslaagd. Ze hebben het wel geprobeerd maar vooralsnog lijkt de weerstand van de beren rond het 200 d. MA iets te machtig te zijn. zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2021/11/22/technische-analyse-zilver-136/

Fijne avond en voor straks eet smakelijkBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL