Oostmarkt wisselvallig en edelmetalen gedrukt in de stille periode. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 15/11/2021 06:06
In de Oostmarkt een wisselvallige stemming, wat blijdschap over het Glasgow akkoord. Ook twijfels over China, wat de gevolgen kunnen worden over de "druk". van vermindering gebruik "kolen" in de toekomst.

In Japan de Nikkei 29.746 +136 punten
In Hong Kong de Hang Seng 25.277 -50 puten
In Australie de All Ordinairies 7.798 +32 punten
In Singapore de Straits 3.231 +3 punten

Media,
-Stocks Mixed as Risks Shadow Steadier China Growth.
-Why Pfizer Won't Share Its $36 Billion Secret Vaccine Formula.
-China Developer Sunac Raises $953 Million; Chairman Issues Loan.
-Nykaa Profit Falls 96% Ahead of Blockbuster India IPO.
see & read more on www.bloomberg.com

de agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS
Maandag 15 nov.
In Japan: Economische groei derde kwartaal

Dinsdag 16 nov.
07.30 Kwartaalcijfers TKH
In de VS: Kwartaalcijfers Home Depot, Walmart, Detailhandelsverkopen (oktober) vertrouwen huizenbouwers, bedrijfsvoorraden

Woensdag 17 nov.
07.00 Resultaten InPost
In de VS: Woningbouw en bouwvergunningen & Olievoorraden

Donderdag 18
07.00 Resultaten Lucas Bols
In de VS: Steunaanvragen, Philadelphia Fed index - Leidende indicatoren.

Vrijdag 19 nov.
In deVS: Kwartaalcijfers Foot Locker

Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patienten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

Elens roept andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Dat op z'n kop zetten gebeuren op op de huidige beurzen in de wereld.

Goud $ 1.857,40 Gold/Silver Ratio 74,48
Zilver $ 24,93
Platina $ 1.068
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. Nadat gisteren de top tegen de $1870 werd bereikt, kwamen de Centrale banken weer in actie.

media,
By 2024, gold price will double, silver will more than triple, here’s why – Patrick Karim. watch the video on. https://www.kitco.com/news/2021-11-09/By-2024-gold-price-will-double-silver-will-more-than-triple-here-s-why-Patrick-Karim.html

Olie $ 80,51
de dollar euro 1,1456
1 bitcoin = 65.782 USA dollar
1 ripple = 1,21091 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben.
Begrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten. "Dat was allemaal spaargeld waar voor gewerkt was"
Nu kunnen zij zelf geld maken, debet de hypotheek rekening van de klant en!
credit de notaris. Maar dat gemaakte geld, dat moet U wel terugbetalen en ervoor WERKEN! Is dat niet rechtsongelijkheid!?
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1456 e Yen 130,44 't Pond 0,8531 AU$ 1,5602 C$ 1,4362 NZ$ 1,6250 Sing$ 1,5484

Uit de media over de huidige situatie in de wereld op gebied van inflatie en andere gevolgen, die ermee te maken hebben.
Afgelopen woensdag bleek, dat de consumentenprijzen in de VS in oktober met 0,9% op maandbasis waren gestegen, terwijl op 0,6% was gerekend. Op jaarbasis ging het om 6,2%, de sterkste toename in 31 jaar. In reactie hierop schoten de obligatierentes omhoog, voor Amerikaans 10-jaars staatspapier met 12 basispunten tot 1,55%.

MAAR het bleef in de beschouwingen "oorverdovend stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de VS en de rest van de wereld"!
Niemand durft hier iets over te schrijven, alleen een enkeling, o.a. XEA.nl

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!

media,
Waakhond denkt na over buffer voor energiebedrijven.
„Welkom Energie kon door de hoge prijzen in de markt niet meer aan haar verplichtingen voldoen. Dat heeft het bedrijf bij ons gemeld. Onze rol is dan om te kijken naar de leveringszekerheid. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1651202175/waakhond-denkt-na-over-buffer-voor-energiebedrijven

reactie XEA.nl
Waarom heeft deze "waakhond". ook haar werk slecht gedaan! De zorgplicht naar de consument heeft deze "waakhond". danig verzaakt. Weten "waakhonden wel welke eisen". een starter moet hebben!? Deze "waakhond". de laan uitsturen!

media,
Pil opsteker tegen corona, maar slag voor vaccins.
AMSTERDAM - Tussentijdse onderzoeksresultaten wijzen uit dat het corona medicijn van de Amerikaanse farmaceut Merck zó goed werkt, dat dit mogelijk al binnenkort op de markt komt. Hoe belangrijk is dit voor de bestrijding van de pandemie? En wat betekent het voor de vaccins? Wordt het bestrijden van corona straks net zo eenvoudig als het slikken van een paracetamolletje tegen hoofdpijn? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

Nu komt Pfizer met een genezing kans (lees geen opname meer in het ziekenhuis). van 89%.
Elders schrijven wij al dat Dokter Elens (Limburg) en collega's al zelf een "PIL". hadden gemaakt die tegen Corona hielp! In het verleden maakten artsen zelf OOK medicijnen tegen ziekten . Hoe zullen deze " ouderwetse". genees HEREN zich nu voelen!?


Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

Glasgow
- zo ging het ook in Glasgow, Vrijdag de slot dag en toch doorgaan en wat komt er dan uit zaterdag avond!? Iedereen wilde geen verliezer zijn.

- Klimaatakkoord in Glasgow: India en China profiteren van ’steenkoolswalbe’!!

in de media
Cardioloog 52 en man van 56 jaar jaar sterft na Boosterprik in Californië.
Dr. Sohrab Lutchmedial, een 52 jarige Canadese cardioloog die de afgelopen maanden op social media ongevaccineerden verketterde als ‘egoïstisch’ en hen indirect dood wenste door te schrijven dat hij ‘niet zal huilen op hun begrafenis’, is nu zèlf overleden, twee weken na zijn mRNA boostershot (Pfizer of Moderna).
ga naar. https://www.xandernieuws.net/algemeen/cardioloog-die-dit-jaar-ongevaccineerden-openlijk-verketterde-sterft-na-boostershot/

tijd 06.42
De actuele koersen (kg): Goud: €52.141 | Zilver: €701

media,
Goudprijs schiet omhoog door hoogste inflatie sinds 1990.
De prijs van goud steeg na bekendmaking van het inflatiecijfer van ongeveer €50.700 naar ruim €52.300 per kilo, een winst van 3,15%. De zilverprijs steeg zelfs met 5,9% naar €710 per kilo, het hoogste niveau sinds afgelopen zomer. Ook andere edelmetalen als platina... zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/goudprijs-schiet-omhoog-door-hoogste-inflatie-sinds-1990

media CBS
Opbrengsten milieubelastingen in 2020 lager.
In 2020 is 22,2 miljard euro betaald aan milieubelastingen. Dit is een afname van ruim 2 miljard euro vergeleken met 2019, en de eerste daling sinds 2012. Het aandeel van de ontvangen milieubelastingen in de totale belasting- en premieopbrengsten nam al langer af. Dit aandeel daalde verder van 7,7 procent in 2019 naar 7,1 procent in 2020. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/46/opbrengsten-milieubelastingen-in-2020-lager

media,
Gold's inflation narrative is changing after $40 price rally.
Kitco News) It has been another positive week for gold after months of no action. The momentum has taken prices $40 higher on the week as gold breached key resistance levels of $1,835 and $1,850 an ounce. Here is a look at Kitco's top three stories of the week: watch de korte video on
https://www.kitco.com/news/2021-11-13/Gold-s-inflation-narrative-is-changing-after-40-price-rally.html

media,
Onderzoek: kosten werkstress stijgen tot 3,2 miljard euro.
TILBURG (ANP) - Werkgevers zijn steeds meer geld kwijt aan personeelsverzuim als gevolg van werkstress. Burn-outklachten en ander stressgerelateerd verzuim zadelen werkgevers jaarlijks op met een kostenpost van 3,2 miljard euro. Dat is 100 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Dat meldde TNO bij het begin van de Week van de Werkstress. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/691503229/onderzoek-kosten-werkstress-stijgen-tot-3-2-miljard-euro

tijd 07.56
De actuele koersen (kg): Goud: €52.081 | Zilver: €702

Ahold Delhaize announces accelerated growth and investment plan to drive more customer value. lees elders meer

tijd 08.50
Goud $ 1.861,90 zilver $ 25,16 en platina $ 1.074 Gold/Silver Ratio 73.98
Olie $ 80,16 en de dollar euro 1,1459
1 bitcoin = 65.547 USA dollar
1 ripple = 1,21196 USA dollar

Starcore Announces 2nd Quarter Production Results. lees elders meer

tijd 08.58
Orderboek CTAC
Orders Volume Bied Laat Volume Orders
1 14* mkt 4,22 70* 1
1 57* 4,44 4,26 1.656 1

* Zojuist 1 minuut ervoor die 70 sts ingelegd. Ze werkt 't te Amsterdam.
Normale handel is er nauwelijks, 98% gemaakte handel doormiddel van algoritmische systemen

tijd 09.03
De Europese beurzen laten ook een wisselvallig beeld zien, plussen & minnen.
Dar moeten wij het vandaag meedoen.

Re-identificatie
door Effectenkredietinstellingen, er werd gezegd, een wettelijke plicht, dat waren de "grootste". leugens. WIE verteld die niet!? Mijnheer Rutte stond toen ook 13 uur te liegen en daar nemen andere schijnbaar een voorbeeld aan.
Maar de Robeco groep heeft eieren voor haar stugge optreden richting klanten gekozen. Heeft de blokkade van de rekening van de Canadese afgehaald en het geld overgemaakt naar de tegenrekening die aan de Roparco rekening hing.
Maar via de KiFiD gaat zij haar valuta verlies op eisen!


Het heeft 8,5 maand geduurd
Wat voor 'n ellende heeft Robeco gezorgd en ook had de Robeco Groep haar zorgplicht verzuimd, de gemachtigde van haar rekening, die werd er 1/1/21 zonder bericht geroyeerd. Ook werd de privacy van haar veel malen geschonden.

tijd 09.12
Ahold Delhaize EUR 30,975 +1,19 vol. 484.000

media D66
Mevr. Kaag worstelt met haar "campagne Leuze, Nieuwleiderschap". Het Super eigen belang schap, welke is het beste!?

De verhouding Burger - Overheid, wordt steeds wijder.
Onze "nestor is door de Gemeente monddood gemaakt", hij ontdekte zoveel vriendjes belangen en nalatige controle op toezicht, dus zei een bevriende journalist, dan word je "monddood" gemaakt. Onze nestor probeerde een aangifte te doen wegens schending Universele Rechten van de mens, Moest diversen malen de hulp van de Hoofd Officier in roepen en Nu werkt zijn eigen personeel (stagiaire) tegen en deed geen uitspraak, maar stuurde hem door naar het OM te Amsterdam.
Na twee gebeld te hebben, zei de laatste medewerkster: "wat moet U in Amsterdam doen, hier moet een uitspraak gedaan worden, inderdaad is Uw gevoel juist"! Dat U om de tuin geleid wordt!
Onze nestor zou teruggebeld worden, dus dat gebeurde niet en nu is er een klacht bij het OM ingediend, wegens "klasse Justitie"!
Zo worden burgers behandeld in Nederland.


tijd 10.40
Op de Europese beurzen laten de indices kleine wijzigingen zien met de slotstanden van afgelopen vrijdag. Geen euforie over Glasgow en ook wordt er geen gewaag gemaakt over een oplossing van de schulden in de wereld. OOK daar zou eens een gezamenlijke bijeenkomst moeten komen, "hoe lossen we dat op"!?
De reguliere aandelen zijn bij ons uit, de innovatieve en Mijnbouwers in, samen met het edelmetaal. de groeiende inflatie zal de komende jaren een stuwende werking hebben op de metalen.
Let op "koper, zilver en goud", juist in deze volgorde.

media,
’Royal Dutch’ Shell wordt Brits en verhuist hoofdkantoor naar VK, kabinet ’teleurgesteld’. DEN HAAG (ANP) - Olie- en gasconcern Shell wil op papier volledig Brits worden. Het concern gaat deze wijziging voorleggen aan zijn aandeelhouders. Ook het hoofdkantoor wordt naar het Verenigd Koninkrijk verplaatst, daar worden dan onder meer de vergaderingen van het bestuur en de directie gehouden. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1351619187/royal-dutch-shell-wordt-brits-en-verhuist-hoofdkantoor-naar-vk-kabinet-teleurgesteld

Vertrouwen!
Burgers en nu ook het "Buitenland". hebben geen vertrouwen meer in Nederland, het brokkelt beetje bij beetje verder af. Bedrijven lopen ook weg uit Nederland, o.a. ook door overnames.

BOSKALIS RECEIVES EUR 450 MILLION OFFSHORE WIND PROJECT. lees elders meer

BOSKALIS AND KEPPEL TO SELL KST AND MAJU TO RIMORCHIATORI MEDITERRANEI. lees elders meer

tijd 11.02
DeActuele koersen (kg): Goud: €52.251 | Zilver: €707

Solaris Reports 920m of 0.62% CuEq and 1,080m of 0.41% CuEq; Warintza Central Extended up to 600m Width and Open. lees elders meer

tijd 14.11
Goud $ 1.865,00 zilver $ 25,16 en platina $ 1.079 Gold/Silver Ratio 74.12
Olie $ 79,65 en de dollar euro 1.1450
1 bitcoin = 65.732 USA dollar
1 ripple = 1,20809 USA dollar

tijd 14.15
De actuele koersen (kg): Goud: €52.383 | Zilver: €707

tijd 14.18
Aandelen Kon. Olie reageren positief op de aankondiging, het Hoofdkantoor naar London te verhuizen. Olie's EUR 19,646 +35,4ct vol. 5,4 miljoen.

media,
-Boris Johnson to Hold Emergency Meeting on Liverpool Terrorist Attack.
-Musk Taunts Sanders, Suggests He’ll Sell More Tesla Stock.
-U.S. Sends Ex-Banker Wanted in $485 Million Fraud Case to China.
-U.K. Home Asking Prices Drop at Sharpest Pace Since Lockdown. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.18
De dag prijzen van koper op 15 November 2021
Koper prijs € 6,15 p/kg
Koper hand gepeld prijs € 6,95 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 6,30 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 3,65 p/kg
Brons prijs € 4,45 p/kg
PVC kabel prijs € 2,15 p/kg

tijd 15.20
Op de Europese beurzen heerst een stabiele stemming, wijkt weinig af van 's morgen en wacht op Wall Street, waar de signalen positief wijzen op de opening.

tijd 15.34
De Dow 36,210.35 +110.04 +0.30%
De Nasdaq 15,910.29 +49.33 +0.31%

media,
Biden, needing a boost, plans signing ceremony for infrastructure bill.The White House said on Sunday that Biden named former New Orleans Mayor Mitch Landrieu to supervise implementation of the infrastructure effort. read more
go to. https://www.kitco.com/news/2021-11-15/Biden-needing-a-boost-plans-signing-ceremony-for-infrastructure-bill.html

tijd 15.54
Equinox Today Vol. 75.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:39:29 A 10.56 -0.07 100 79 CIBC 79 CIBC K
09:39:29 H 10.54 -0.09 100 79 CIBC 79 CIBC K
09:39:28 U 10.54 -0.09 100 2 RBC 14 ITG K

Galapagos, Europese goedkeuring voor Jyseleca®?(filgotinib) voor de behandeling van colitis ulcerosa. lees elders meer

tijd 17.22
De Dow 36,196.70 +96.39 +0.27%
De Nasdaq 15,850.34 -10.62 -0.07%

tijd 17.27
De actuele koersen (kg): Goud: €52.401 | Zilver: €704

media BoE.
BoE's Bailey says he is 'very uneasy' about inflation.
"I'm very uneasy about the inflation situation," Bailey told the House of Commons Treasury Committee on Monday. "I want to be very clear on that. It is not of course where we wanted to be, to have inflation above target." see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-15/BoE-s-Bailey-says-he-is-very-uneasy-about-inflation.html

tijd 17.40
De AEX 823,21 +2,91 +0,35 % Philips EUR 37,29 -4.42 vol. 8.922.571
De Midcap 1.091,92 +2,00 +0,18 % Flow Traders EUR 30.96 +52ct vol. 155.646
De Smallcap 1.372,27 +4,28 +0,31 % Avantium EUR 3,95 +14ct vol. 48.357
De Bel 20 4.325,47 -5,48 -0,13 % Ageas EUR 43.78 +1,47 vol. 530.883
De CAC 7.128,63 +37,23 +0,53 % Arcelor EUR 26.885 -71,5ct vol. 5.479.869
De DAX 16.140,00 +45,93 +0,29 % RWE EUR 33,23 +1,10 vol. 4.803.215

media,
Dynacor Gold Mines Inc. Condensed Interim Consolidated Financial Statements. lees elders meer.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
15 nov. EUR 42,42. 45.580. 921. EUR 42,38. 69.011. 1.050. 17.35.02

shortlijst
AHL Partners LLPGalapagos N.V.BE00038183590.8012 nov 2021
B&G Master Fund PlcArcelorMittal S.A.LU15987576872.1912 nov 2021
BlackRock Investment Management (UK) LimitedAccell Group N.V.NL00097675321.4112 nov 2021
Linden Advisors LPPharming Group N.V.NL00103910250.4712 nov 2021
Marshall Wace LLPUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262460.8012 nov 2021
Millennium Capital Partners LLPAperam S.A.LU05699744040.6412 nov 2021
Qube Research & Technologies Ltd.Galapagos N.V.BE00038183590.8212 nov 2021
BlackRock Investment Management (UK) LimitedAccell Group N.V.NL00097675321.3111 nov 2021

media,
American Pacific Mining Reports Results from Downhole Geophysics Program at its Madison Copper-Gold Project in Montana, USA. lees elders meer

media
Technische analyse Zilver
by Roy Martens on 15/11/2021
Vorige week werd het gevecht om het $24 niveau voortgezet en werd op vrijdag, na een koersdip, weer boven de $24 gesloten. Na dit nieuwe positieve slot werd verwacht/gehoopt dat de stieren de afgelopen week de gelegenheid zouden aangrijpen om eindelijk meer afstand te nemen van de $24. zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2021/11/15/technische-analyse-zilver-135/

media
Een jaar POP3 in beeld. lees elders meer.

fijne avond en voor straks eet smakelijkBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL