Aandelen bezit verschilt wel degelijk met 50 jaar geleden. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/11/2021 06:59
In de jaren 1960, was aandelen bezit een onderwerp bij vermogen de persoenen, waar soms de notaris een bemiddelende rol vervulde. De Notarissen hadden dan rekeningen bij de bank, met een dubbele naam. De Notaris kreeg geld van de vermogende klant en zette dat hypothecair uit en de bank verzorgde de handelingen met dagafschrift.

In de aandelen deden de bank het erbij via de Effecten afdeling, en sommige banken verrekende het bewaarloon, met de rente die de klant(vermogende) ontving op zijn/haar deposito's.
Beursplein 5 was beperkt open. Soms in de voorbeurs gingen er wat grotere opdrachten en de rest werd gedaan tijdens het open zijn van de beurs om 11.30 t/m 13.15 uur. In de hoofdfondsen was een doorlopende notering en bij de andere om 't kwartier. Deze laatste groep gebruikte ook GL & GB. Gedaan en laten bij meer aanbod, dan vraag en Gedaan en bieden bij meer vraag dan aanbod.
Algoritme was niet aan de orde en alles was te controleren, doordat alle aandelen en obligaties etc. etc., elk een eigen nummer had.
Dus de geld en aandelen stromen waren eenvoudig te controleren!
Wat een verschil met nu, "niets is meer te controleren, omdat de aandelen niet meer fysiek verhandeld worden. Girale aandelen, obligaties etc. etc. beletten die eenvoudige controle.
Ook weigeren de toezichthouders een "herinvoering van nummers aan de digitale aandelen, obligaties etc. etc..! Want dan is algoritme nauwelijks nog te gebruiken. De massaliteit van de tegenwoordig "gemaakte" handel, door het algoritme, belet het controleren van veel diversen omzetten op de beurs.

Algoritme is HET grote gevaar van "eerlijke, transparante, & begrijpelijke handel, hier te Amsterdam"!

Toezichthouders beseffen dat OOK wel, maar zij houden HUN mond, wat een kwalijke reactie van hen is! Euronext is een commercieel bedrijf en die wil " omzet" draaien! Want daar moet uit de marge hun winst komen.

Deze methode is de "SCHRIK" van de particuliere belegger, wat de activistische aandeelhouders zijn voor de beurs genoteerde bedrijven.

Onlangs werd er op de gevolgen van het "algoritmische systeem gewezen", maar per direct weer verzwegen !!
Daarom wijst XEA.nl herhaaldelijk op de ellende, die door het algoritme wordt veroorzaakten dat is: " niet transparante, oneerlijke en onbegrijpelijke handel"!

Ook dit weten de "TOEZICHTHOUDERS", en weer houden zij HUN mond(en).


De gevolgen zijn dan ook, Geen particulier en Bedrijf is meer met deze handel/manier van zaken doen veilig! Beide zijn overgeleverd aan de grillen & grollen van de partijen die doormiddel van hun macht & geld, vrijwel " alles naar hun hand kunnen zetten"!

Daarom lezen wij nimmer meer dat de handel schoner is geworden, en dat er steeds meer schikkingen & claims komen. Die met plezier worden betaald!

Zo ver is de tegenwoordige handel weggezakt & gemaakt.

Wat een verschil met Beursplein 5 & NU met circa zestig jaar geleden.
Waarvan akte!

We staan nu voor een hele moeilijke periode op Maatschappelijk, Sociaal & economisch gebied. Dit doet onze nestor denken aan de verhalen die hij hoorde van zijn ouders over de jaren 1920 - 1930. Hij verwacht, dat de gevolgen dramatischer zijn dan toentertijd.

de agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS
Maandag 15 nov.
In Japan: Economische groei derde kwartaal

Dinsdag 16 nov.
07.30 Kwartaalcijfers TKH
In de VS: Kwartaalcijfers Home Depot, Walmart, Detailhandelsverkopen (oktober) vertrouwen huizenbouwers, bedrijfsvoorraden

Woensdag 17 nov.
07.00 Resultaten InPost
In de VS: Woningbouw en bouwvergunningen & Olievoorraden

Donderdag 18
07.00 Resultaten Lucas Bols
In de VS: Steunaanvragen, Philadelphia Fed index - Leidende indicatoren.

Vrijdag 19 nov.
In deVS: Kwartaalcijfers Foot Locker

Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patienten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

Elens roept andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Dat op z'n kop zetten gebeuren op op de huidige beurzen in de wereld.

Uit de media over de huidige situatie in de wereld op gebied van inflatie en andere gevolgen, die ermee te maken hebben.
Afgelopen woensdag bleek, dat de consumentenprijzen in de VS in oktober met 0,9% op maandbasis waren gestegen, terwijl op 0,6% was gerekend. Op jaarbasis ging het om 6,2%, de sterkste toename in 31 jaar. In reactie hierop schoten de obligatierentes omhoog, voor Amerikaans 10-jaars staatspapier met 12 basispunten tot 1,55%.

MAAR het bleef in de beschouwingen "oorverdovend stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de VS en de rest van de wereld"!
Niemand durft hier iets over te schrijven, alleen een enkeling, o.a. XEA.nl

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!

media,
Waakhond denkt na over buffer voor energiebedrijven.
„Welkom Energie kon door de hoge prijzen in de markt niet meer aan haar verplichtingen voldoen. Dat heeft het bedrijf bij ons gemeld. Onze rol is dan om te kijken naar de leveringszekerheid. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1651202175/waakhond-denkt-na-over-buffer-voor-energiebedrijven

reactie XEA.nl
Waarom heeft deze "waakhond". ook haar werk slecht gedaan! De zorgplicht naar de consument heeft deze "waakhond". danig verzaakt. Weten "waakhonden wel welke eisen". een starter moet hebben!? Deze "waakhond". de laan uitsturen!

media,
Pil opsteker tegen corona, maar slag voor vaccins.
AMSTERDAM - Tussentijdse onderzoeksresultaten wijzen uit dat het corona medicijn van de Amerikaanse farmaceut Merck zó goed werkt, dat dit mogelijk al binnenkort op de markt komt. Hoe belangrijk is dit voor de bestrijding van de pandemie? En wat betekent het voor de vaccins? Wordt het bestrijden van corona straks net zo eenvoudig als het slikken van een paracetamolletje tegen hoofdpijn? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

Nu komt Pfizer met een genezing kans (lees geen opname meer in het ziekenhuis). van 89%.
Elders schrijven wij al dat Dokter Elens (Limburg) en collega's al zelf een "PIL". hadden gemaakt die tegen Corona hielp! In het verleden maakten artsen zelf OOK medicijnen tegen ziekten . Hoe zullen deze " ouderwetse". genees HEREN zich nu voelen!?


Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

Voetbal
Met een 2-0 voorsprong tien minuten voor tijd was er niets aan de hand voor Oranje. De Zilvervloot voer al binnen in het uitvak.
en dan met 2-2 gelijk spelen, is dat een strategie!?

Glasgow
- zo ging het ook in Glasgow, Vrijdag de slot dag en toch doorgaan en wat komt er dan uit!? Iedereen wilde geen verliezer zijn.

- Klimaatakkoord Glasgow: India en China profiteren van ’steenkoolswalbe’!!

in de media
Cardioloog 52 en man van 56 jaar jaar sterft na Boosterprik in Californië.
Dr. Sohrab Lutchmedial, een 52 jarige Canadese cardioloog die de afgelopen maanden op social media ongevaccineerden verketterde als ‘egoïstisch’ en hen indirect dood wenste door te schrijven dat hij ‘niet zal huilen op hun begrafenis’, is nu zèlf overleden, twee weken na zijn mRNA boostershot (Pfizer of Moderna).
ga naar. https://www.xandernieuws.net/algemeen/cardioloog-die-dit-jaar-ongevaccineerden-openlijk-verketterde-sterft-na-boostershot/

tijd 07.36
1 bitcoin = 64.811 USA dollar
1 ripple = 1,18949 USA dollar

tijd 09.34
1 bitcoin = 64.234 USA dollar
1 ripple = 1.17727 USA dollar

Crypto waarden kosten enorm veel energie en zou i.v.m. de duurzaamheid, maar ook zijn ze de speeltjes van de Rijke & grote partijen. Afblijven voor de particulier.

media
-COP26 Seals Breakthrough Climate Deal After Major Compromises.
-Dubai’s IPO Gambit Adds $2.3 Billion to Bourse Operator’s Value.
-China’s Wildlife Is a Pandemic ‘Waiting to Happen,’ Study Finds.
-Queen Elizabeth Misses Highly Anticipated Event With Back Sprain.
see& more on www.bloomberg.com

Lundin Gold Reports Strong 2021 Third Quarter Results. lees elders meer

media,
EUBP Conference 2021 goes hybrid in Berlin with an impressive speaker line-up and the latest in bioplastics. lees elders meer

media,
Puur Natuur: 100% Biobased laat tastbare resultaten zien
In het Textielmuseum Tilburg wordt op donderdag 2 december het slot evenement georganiseerd van het project Puur Natuur: 100% Biobased (BB100). Voor het eerst worden tastbare resultaten getoond van het onderzoek. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over uitdagingen bij het spinnen van garen uit PLA-stapelvezels, ervaringen en oplossingen om Open-End gesponnen… zie & lees meer op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/puur-natuur-100-biobased-laat-tastbare-resultaten-zien/

media,
Opbrengst emissiehandel miljardenimpuls voor energietransitie. Dat zegt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) die opdracht gaf voor dit onderzoek. De onderzoekers gaan uit van een CO2-prijs van €70 in 2030. Dit is een veilige inschatting, want momenteel is de CO2-prijs al €60. ie & lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/opbrengst-emissiehandel-miljardenimpuls-voor-energietransitie/

media,
Farewell, MOTUL BMW M8 GTE: Final IMSA weekend at Road Atlanta ends with pole position and a podium. lees elders meer

media,
-How China’s Deal With the U.S. Helped Avert COP26’s Collapse
-Musk Says Number of People That Walked on Moon Will Grow ‘Soon’.
-Stalled China Bill Could Hitch Ride on Must-Pass Defense Measure.
see & read more on www.bloomberg.com

media
Gold is taking off as inflation is just getting started.
The gold market saw its best week since early May as investors were jolted by hotter than inflation pressures after the U.S. Consumer Price Index reported an annual rise of 6.2% in October. This is the most significant jump in inflation in more than 30 years. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-14/Inflation-gold-and-crypto-with-Frank-Holmes.html

fijne voortzetting van Uw weekend.

Fijne avond.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL