Op Wall Street spanning en gesloten werd in een gemengde stemming. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 05/11/2021 05:47
Waar zijn geen spanningen in de "wereld"!? Zorgen over alles en nog wat, maar nergens lezen wij zorgen over de alsmaar groeien schuldenlasten! Is dat niet vreemd? Klimaat & Corona zijn de afleiding factoren van de Leiders in de wereld en daarmee jagen zij bij de burgers angsten aan, dat is de bedoeling ook en zij sturen de leiders de burgers in HUN vangnetten!
De Dow slot op 36,124.23 -33.35 -0.09%
De Nasdaq 15,940.31 +128.73 +0.81%

media,
- Stocks Decline in Asia as Traders Weigh Bond Surge:
- Central Bankers Plot Course Through End of Easy Money Minefield.
- China Capital Markets Will Triple to $100 Trillion by 2030, HKEX Chief Says.
- Portugal to Hold Snap Election on Jan. 30 After Budget Rejection
Parliament rejected the minority Socialist government’s 2022 budget last week.
see & read more on www.bloomberg.com

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!

Goud $ 1.797,10 Gold/Silver Ratio 75.37
Zilver $ 23,84
Platina $ 1.031
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, in de stille periodes drukken en die worden dan later door de gezamenlijke Centrale Banken & de grote partijen overgenomen.

Olie $ 79,61 de dollar euro 1,1561
1 bitcoin = 62.058 USA dollar
1 ripple = 1,19248 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben.
Begrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten. "Dat was allemaal spaargeld waar voor gewerkt was"
Nu kunnen zij zelf geld maken, debet de hypotheek rekening van de klant en!
credit de notaris. Maar dat gemaakte geld, dat moet U wel terugbetalen en ervoor WERKEN! Is dat niet rechtsongelijkheid!?
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

In de Oostmarkt de volgende standen, hier volgen ze de twijfel in de VS. Schulden en inflatie stijgt!
In Japan de Nikkei 29.514 -220 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.985 -240 puten
In Australie de All Ordinairies 7.778 +32 punten
In Singapore de Straits 3.219 -12 punten stand 4/11


media,
Pil opsteker tegen corona, maar slag voor vaccins.
AMSTERDAM - Tussentijdse onderzoeksresultaten wijzen uit dat het coronamedicijn van de Amerikaanse farmaceut Merck zó goed werkt, dat dit mogelijk al binnenkort op de markt komt. Hoe belangrijk is dit voor de bestrijding van de pandemie? En wat betekent het voor de vaccins? Wordt het bestrijden van corona straks net zo eenvoudig als het slikken van een paracetamolletje tegen hoofdpijn? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

De valuta's
de dollar euro 1,1561 de Yen 131,36 't Pond 0,8562 AU$ 1,5628 C$ 1,4393 NZ$ 1,6289 Sing$ 1,5615

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

WHEATON PRECIOUS METALS ANNOUNCES RECORD REVENUE, EARNINGS AND CASH FLOW FOR THE FIRST NINE MONTHS OF 2021. lees elders meer

De agenda voor deze week, samen met diverse bericht van 't CBS

vrijdag 5 nov.
3de kw. cijfers, SIF Holding, Hydratec.
In de VS - de werkgelegenheid

AFM
heeft de campagne bedacht van het re-identificeren tegen het witwassen, waar alle Effectenkredietinstellingen mee bezig zijn.
Deze is in strijd met de privacy, zorgplicht wordt achterwege gelaten en gaat tot het onbeschofte toe.

Hier twee voorbeelden van de Robeco Groep.
Daar hebben wij de KiFiD al achter gezet.

Een cliënte van de Robeco heeft een Roparco rekening al ca. 35 jaar, was bij de opening woonachtig en nog in het buitenland. Had een NI (niet ingezetene rekening moeten hebben, maar bij de opening in beging jaren 1980 was dat na overleg met de Roparco niet nodig, maar werd gekoppeld aan een Nederlandse bankrekening, die werd tevens gemachtigde. Als cliënte uit het buitenland overkwam, dan zorgde de gemachtigde doormiddel van zijn rekening voor "pecunia".
Niets aan de hand. Per 1/1/2021 is er een wijziging gekomen en de Robeco heeft, zonder de gemachtigde daarvan te verwittigen, de machtiging laten vervallen.
De cliënte verzoek de gemachtigde haar rekening op te heffen, want hij krijgt via de email een verzoek van de Robeco aanvullende gegevens van de cliënte aan te leveren.
De gemachtigde dient het verzoek tot opheffing van die rekening bij Robeco in!! Wat er daarna allemaal voor onbeschofte verzoeken en vragen aan cliënte worden gedaan, die deels via de gemachtigde lopen, is onbegrijpelijk en hondsbrutaal! Cliënte moet naar Nederland komen om hier een rekening op haar naam bij een Effectenkredietinstelling te openen. Want Robeco mag haar geld niet naar het buitenland overmaken. Dat doet zij niet, dan maar een rekening bij een bank in het buitenland openen, waar Robeco ook een rekening heeft.
Drie is er met de cliënte in het buitenland gebeld vanuit Robeco.
Toen moest de gemachtigde maar van haar rekening de hoofd persoon worden en de cliënte gemachtigde. Cliënte moest haar CreditCard, Rijbewijs, kopie dagafschrift waarop haar handtekening stond en een dagafschrift van haar bankrekening in het buitenland, naar Robeco insturen.
Formulieren van hoofd van de rekening waren al ingevuld en ingestuurd. Toen moest haar trouwboekje in gestuurd worden, maar dat was helaas door brand in huis verloren gegaan. Tijdens het telefoon gesprek met cliënte vertelde zij dat die bij de Gemeente waar de trouwplechtigheid was geweest, konden opvragen. Dat deed Robeco niet. Toen moest er een video of "proof of live" in gestuurd worden.

Haar paspoort moest zij voor zich houden in de video, want Robeco liet in 'n gesprek doorschemeren, dat wij een "stelletje" oplichters waren.
Dat is ingestuurd en nog is het geld er niet.
Cliënte heeft de ex gemachtigde verzocht een aangifte te gaan doen van oplichting. Want met al haar gegeven en bewijzen, kan iedereen, die bezit heeft van die gegeven, de rekening leeg halen. Het tweede Robeco geval staat in de Geldgids van deze maand oktober op pagina 28, die cliënt moest van circa 20 jaar klant, verklaren hoe hij aan dat geld kwam.
Een advocaat zegt ook, er is geen wettelijke plicht, die deze bedoeningen rechtvaardigt.

Waarvan "akte"! Iedereen wordt NU op advies van de AFM als BOEF gezien!!

De Robeco wil haar geld niet overboeken en houdt de rekening nog steeds geblokkeerd, daarom heeft zij een "ultimatum" gesteld, binnen twee weken het geld overgeboekt, of zij gaat aangifte doen van "oplichting" tegen Robeco!

Een lezer bracht een eigen soort van brutaliteit naar voor, wat hij had meegemaakt. Een vreemd Land is Nederland geworden.

Nu 270.000 fraudeurs erbij!

Ja, zo ver is Nederland in vertrouwen weggezakt.
Laat de AFM dan eens wat doen aan de CEO van Nederland, die stond 13 uur te "LIEGEN" en wil weer opgaan voor CEO. In deze Regering zullen weinig Nederlanders nog vertrouwen hebben. AFM, er is werk in de winkel.
En ook aan de "spelletjes" die dagelijks te Amsterdam gespeeld worden. Ook herinvoering van nummers aan de digitale aandelen, zou verlichtend zijn voor de controleurs.

media,
Huisarts uit Limburg geneest corona patiënten in 4 dagen. ‘Het ligt bij elke apotheek’. lees elders meer.

ga naar https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=300-42639

Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

media,
Onzekere toekomst voor goudcontracten in Londen.
Goudcontracten
De LME startte destijds een samenwerking met Goldman Sachs en Morgan Stanley om goudcontracten aan te bieden en deze actief te promoten. Men hoopte dat strengere regulering ervoor zou zorgen dat handelaren een deel van hun activiteiten zouden verschuiven naar de termijnmarkt. zie & lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/onzekere-toekomst-voor-goudcontracten-in-londen

Wij zien steeds dezelfde patronen en dat bewijst dat de systeembeheerders dezelfde algoritmische systemen hanteren.
AFM, dit is "Marktmanipulatie", bekijk en weeg eens UW eigen brochures van febr. 2009, juni 2016 en de update van maart 2017. Of heeft U nog meer update en wordt er weinig tot niets meer mee gedaan!?

Equinox Yesterday Vol. 1.080.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.32 +0.16 1,800 53 Morgan Stanley 79 CIBC KQ
16:00:00 T 9.32 +0.16 20 1 Anonymous 5 Penson Q
16:00:00 T 9.32 +.16 17 1 Anonymous 5 Penson Q

tijd 06.27
De actuele koersen (kg): Goud: €49.957 | Zilver: €662

media CBS
In oktober overleden 1 250 mensen meer dan verwacht.
In oktober overleden wekelijks meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in alle weken. In totaal overleden ruim 1 250 mensen meer dan verwacht voor deze maand. Vooral onder 80-plussers en Wlz-zorggebruikers was de sterfte verhoogd. In de laatste week van oktober (week 43, 25 tot en met 31 oktober 2021) overleden naar schatting bijna 3 350 mensen. Dat zijn er ruim 450 meer dan verwacht voor deze periode. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
Dit nieuwsbericht beschrijft de sterfte in de afgelopen vier weken, week 40 tot en met 43 (4 tot en met 31 oktober 2021). In deze periode lag de sterfte boven de verwachte sterfte en ook elke week buiten het interval van gewoonlijke fluctuaties, zodat er sprake was van oversterfte. Gemiddeld overleden in oktober per week 300 meer mensen dan verwacht. In september lag de sterfte gemiddeld 200 hoger dan verwacht. Toen was er in vier van de vijf weken oversterfte.
In week 43 registreerde het RIVM 88 overleden COVID-19-patiënten (stand 2 november), twee tot vier keer zo veel als het gemelde wekelijkse aantal in september en begin oktober. zie meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/44/in-oktober-overleden-1-250-mensen-meer-dan-verwacht

media CBS
Verdubbeling aantal luchtvaartpassagiers in 3e kwartaal 2021.
In het derde kwartaal van 2021 reisden ruim 12 miljoen passagiers van en naar een van de vijf nationale luchthavens in Nederland. Dat is meer dan een verdubbeling vergeleken met de 5,5 miljoen passagiers in het derde kwartaal van 2020. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. zie meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/44/verdubbeling-aantal-luchtvaartpassagiers-in-3e-kwartaal-2021

media CBS
Economisch belang export van Nederlandse makelij afgenomen.
De verdiensten aan de goederenexport van Nederlandse makelij waren in 2020 goed voor 15,0 procent van het bbp. Dat is het laagste aandeel sinds 2015. Daarbij speelt de afnemende aardgasexport een belangrijke rol. Dit meldt het CBS naar aanleiding van de vandaag verschenen Engelstalige versie van de publicatie Nederland Handelsland, die een breed overzicht geeft van de internationale handel en investeringen.
De uitvoer van goederen van producten die in Nederland zijn gemaakt bracht 119,8 miljard euro op in 2020. Dat is 7,6 procent meer dan in 2015. Maar doordat het bbp in die periode ruim twee keer zo hard groeide, is het belang van de export van Nederlandse producten voor het bbp afgenomen van 16,1 procent naar 15,0 procent. In deze periode namen de Nederlandse aardgasexportverdiensten door een sterke dalende gaswinning af van circa 7 miljard tot 2 miljard euro. Bij gelijkblijvende aardgasexportverdiensten zou de afname van het exportbelang ongeveer de helft kleiner zijn geweest. zie meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/44/economisch-belang-export-van-nederlandse-makelij-afgenomen

media CBS
Prognose levensverwachting 65-jarigen: 20,93 jaar in 2027.
Het CBS verwacht dat de levensverwachting op 65-jarige leeftijd 20,93 jaar zal zijn in 2027. Beleidsmakers gebruiken dit cijfer om de toekomstige AOW-leeftijd vast te stellen. De prognose van de levensverwachting is een onderdeel van de Bevolkingsprognose 2021–2070 die het CBS op 16 december publiceert.
De levensverwachting van 20,93 jaar in 2027 is in deze prognose vrijwel hetzelfde als in de prognose van 2020 (20,94 jaar). De prognose beschrijft de meest waarschijnlijke ontwikkeling, maar kent ook onzekerheden. Meer hierover staat in de laatste alinea. zie meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/44/prognose-levensverwachting-65-jarigen-20-93-jaar-in-2027

media
Rio Tinto announces expiration and results of its offer to purchase its 3.750 per cent Notes due 2025. lees elders meer

Carbon free aluminium smelting a step closer: ELYSIS advances commercial demonstration and operates at industrial scale. lees elders meer

tijd 08.51
De prijs van het aandeel Rio Tinto AUD$ LTD $88.81 +0.55 %

media,
Beken vallen droog, wetenschap bedenkt oplossingen. lees elders meer

tijd 08.56
De actuele koersen (kg): Goud: €49.976 | Zilver: €662

Galapagos rapporteert commerciële en operationele voortgang bij derde kwartaalresultaten. lees elders meer

EuroCommerial,THIRD QUARTER RESULTS 2021 Key highlights for the third quarter to September 2021. lees elders meer.

tijd 17.31
Goud $ 1.815,-- zilver $ 24,,04 en platina $ 1.033,00 Gold/Silver Ratio 75.46
Olie $ 81,17 en de dollar euro 1,1560
1 bitcoin = 60.929 USA dollar
1 ripple = 1,15513 USA dollar

tijd 33
De actuele koersen (kg): Goud: €50.500 | Zilver: €669

media,
-Pfizer Develops Covid Pill That Cuts Hospitalizations and Deaths by 89%.
-A Biden Emergency Oil Release May Fail to Dent Price of Gasoline.
-Lagarde Faces Widening Split at ECB Over Europe’s Inflation Path.
A rift is opening at the European Central Bank. see & read morte on www.bloomberg.com

tijd 17.34
De Dow 36,368.21 +243.98 +0.68%
De Nasdaq 16,020.66 +80.35 +0.50%

tijd 17.40
De AEX 819,72 -0,66 -0,08 % de week begin stand was 810,91
De Midcap 1.080,01 +1,83 +0,17 % Air Fance KLM EUR 4,664 +20,5ct vol.10-.278.791
De Smallcap 1.371,29 +3,08 +0,23 % Ordina EUR 3,84 +28ct vol. 2.487.628
De Bel 20 4.385,57 -16,75 -0,38 % Argenx EUR 275,90 -9,30 vol. 58.642
De CAC 7.040,79 +53,00 +0,76 % Airbus EUR 113,90 +4,90 vol. 2.457.661
De DAX 16.054,36 +24,71 +0,15 % HelloFresh EUR 83,74 -4,60 vol. 1.235.134

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
1 nov. EUR 40.08. 54.573. 1.104. EUR 40,08. 75.105. 1.223 17.35.26
2 nov. EUR 40,44. 47.981. 779. EUR 40,40. 76.452. 884 17.35.07
3 nov. EUR 41.12. 30.181. 635. EUR 41.02. 81.680. 747 17.35.19
om 17.31.45 uur EUR 46,00 wat zich daarna afspeelde had niets met handel te maken, sprongen van enkele euro's.
4 nov. EUR 41,38. 35.186. 699. EUR 41,36. 93.720. 827 17.35.25
Om 17.34.28 uur EUR 41,88 zo manipuleren ze in ZEER korte tijd de prijs omlaag!!
5 nov. EUR 41,38 31.409. 572. EUR 41,42. 51.114. 665. 17.35.06
Bijzonder dat er deze week van het vaste patroon is afgeweken.

Heeft ons commentaar van 1 nov. j.l. zie hier, de toezichthouders waker gemaakt! Eindelijk na meer dan 10 jaar slap[en!!

tijd 17.29
De handel in aandelen Corbion ziet er zo uit.Tijd Prijs Volume
17:29:56 40,08 2
17:29:56 40,08 3
17:29:56 40,08 2
17:29:56 40,08 1
17:29:55 40,08 4
17:29:55 40,08 1
17:29:55 40,08 3
17:29:55 40,08 2

In het verleden en ook elders in de wereld, mogen dit aantal aandelen, geen wijziging in de prijsstelling veroorzaken. Beschamend, dat dit wordt toegestaan!!
Dit is smerige handel, die elk aandeel schaadt!

media in de VS
The U.S. employment situation report for October showed a rise of 531,000 in non-farm payrolls. The key component was expected to show a rise of 450,000 and compares to a gain of 194,000 in the September report. The U.S. unemployment rate came in at 4.6% versus 4.8% in the September report.

Kirkland Lake Gold Announces Update to Fosterville News Release of August 30th, Significantly Increases Grade of Key Lower Phoenix Intercept. lees elders meer

media
Perth Mint's ETF holdings rise by more than 2,500 troy ounces.
Kitco News) - In Perth Mint's latest statistics, it has emerged that Perth Mint sold 59,750 troy ounces of gold and 1,352,275 troy ounces of silver in minted product form during October. see more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-05/Perth-Mint-s-ETF-holdings-rise-by-more-than-2-500-troy-ounces.html

INFESTOS OBTAINS OVER 86% IN NEWAYS AS A RESULT OF ITS PUBLIC TAKEOVER BID.
lees elders meer

media,
Geert Wilders: Ooit zal ik premier worden
Geert Wilders: ‘‘Laat ze nu maar liegen en bedriegen. Ons land kapotmaken, onze vrijheid afpakken. Ik ben sterker dan iedereen, nergens bang voor en ga altijd door. En ooit zal ik premier worden.’’

shortlijst
BlackRock Investment Management (UK) LimitedAccell Group N.V.NL00097675321.0504 nov 2021
Citadel Europe LLPBasic-Fit N.V.NL00118726500.8304 nov 2021
D. E. Shaw & Co. (London), LLPBasic-Fit N.V.NL00118726500.6004 nov 2021
Highbridge Capital Management LLCBasic-Fit N.V.NL00118726500.6304 nov 2021
Marshall Wace LLPTomTom N.V.NL00133324710.6004 nov 2021
Millennium International Management LPPostNL N.V.NL00097394160.6504 nov 2021
Millennium International Management LPWereldhave N.V.NL00002892130.5804 nov 2021
Qube Research & Technologies Ltd.Galapagos N.V.BE00038183590.6104 nov 2021
Systematica Investments LimitedAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL00008886911.1104 nov 2021
WorldQuant, LLCFugro N.V.NL00150003E10.6804 nov 2021
AHL Partners LLPGalapagos N.V.BE00038183590.7803 nov 2021

Fijne avond en eet smakelijk.
Een mooi & prettig wekend.
Maar laat U niet misleiden over de corona. De pillen van Pfizer, zullen net zo goed helpen, dan een vaccinatie.
Dokter Elens pillen deden dat ook. Merck heeft ook soort gelijke pillen bij het FDA in de VS aangemeld ter goedkeuring.

De burgers worden om de "tuin geleid". door de Overheden. Er is heel wat anders aan de hand. Angst aanjagen en zo mensen over de "streep trekken"!

Vaccins helpen slechts een korte tijd en pillen kunnen bij tekenen van griep/corona e/o andere vormen van ziektes OOK HELPEN.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL