Wall Street wacht op de FED en Oostmarkt grauwe wolken door Evergrande. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 03/11/2021 06:01
In de VS kijkt men met spanning naar wat de FED gaat vertellen en een tipje van de sluier optilt over de toekomstige verwachtingen van de FED. Men heeft goede moed, maar wij zien het somber in. NIETS horen wij over de voorstellen van President Biden, met zijn 3.500 miljard kostende Intra - Gezondheid en andere verbeteringen.
De Dow slot op 36,052.63 +138.79 +0.39%
De Nasdaq 15,649.60 +53.68 +0.34%

media,
- Asia Stocks Mixed as Traders Await Fed; Oil Drops.
- Chinese Netizens Search for Biscuits, Canned Meat After Beijing Advises to Stock Up on Food.
- Boris Johnson Calls for Climate Action to Match Promises.
- UAE Business Activity Quickens as Dubai Expo Spurs Tourism.
see & read more on www.bloomberg.com

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!

Goud $ 1.780,70 Gold/Silver Ratio 76,12
Zilver $ 23,39
Platina $ 1.032
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, in de stille periodes drukken en die worden dan later door de gezamenlijke Centrale Banken & de grote partijen overgenomen.

Olie $ 82,89
de dollar euro 1,1583
1 bitcoin = 63.029 USA dollar
1 riplle = 1,12290 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben.
Begrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten. "Dat was allemaal spaargeld waar voor gewerkt was"
Nu kunnen zij zelf geld maken, debet de hypotheek rekening van de klant en!
credit de notaris. Maar dat gemaakte geld, dat moet U wel terugbetalen en ervoor WERKEN! Is dat niet rechtsongelijkheid!?
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

In de Oostmarkt de volgende standen, met winstnemingen in Japan, na de sterke stijging van gisteren.
In Japan de Nikkei 29.490 -156 punten
In Hong Kong de Hang Seng 25.339 +185 puten
In Australie de All Ordinairies 7.646 -45 punten
In Singapore de Straits 3.221 +3 punten

In de Media,
Geert Wilders in Ter Apel
Geert Wilders: ‘‘De PVV is er voor Ter Apel!! Het halve dorp verwelkomde me vanmiddag, echt fantastisch wat een ontvangst. Men is de ongelooflijke overlast van het AZC en de massa’s asielzoekers spuugzat!’’

media,
Pil opsteker tegen corona, maar slag voor vaccins.
AMSTERDAM - Tussentijdse onderzoeksresultaten wijzen uit dat het coronamedicijn van de Amerikaanse farmaceut Merck zó goed werkt, dat dit mogelijk al binnenkort op de markt komt. Hoe belangrijk is dit voor de bestrijding van de pandemie? En wat betekent het voor de vaccins? Wordt het bestrijden van corona straks net zo eenvoudig als het slikken van een paracetamolletje tegen hoofdpijn? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

De valuta's
de dollar euro 1,1583 de Yen 131,87 't Pond 0,8498 AU$ 1,5581 C$ 1,4384 NZ$ 1,6267 Sing$ 1,5631

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

B2Gold Corp. Reports Strong Q3 2021 Results; Higher than Budgeted Gold Production and Operating Cashflows (of $320 M); Increases Annual Production Guidance Range to 1,015,000 to 1,055,000 oz and Maintains Cost Guidance.
lees elders meer

De agenda voor deze week, samen met diverse bericht van 't CBS
dinsdag 2 nov.
woensdag 3 nov.
3de kw. cijfers ICT, Wolters Kluwer en Heijmans
Japan gesloten.
In de VS de werkgelegenheid, ondernemersvertrouwen, Industriële bestellingen.

donderdag 4 nov.
3de kw. cijfers van de BAM Groep, Galapagos, Ordina, ING, en nabuers Euronext.
In de VS - Industriële Productie, Werkloosheid, Handelsbalans.

vrijdag 5 nov.
3de kw. cijfers, SIF Holding, Hydratec.
In de VS - de werkgelegenheid

AFM
heeft de campagne bedacht van het re-identificeren tegen het witwassen, waar alle Effectenkredietinstellingen mee bezig zijn.
Deze is in strijd met de privacy, zorgplicht wordt achterwege gelaten en gaat tot het onbeschofte toe.

Hier twee voorbeelden van de Robeco Groep.
Daar hebben wij de KiFiD al achter gezet.

Een cliënte van de Robeco heeft een Roparco rekening al ca. 35 jaar, was bij de opening woonachtig en nog in het buitenland. Had een NI (niet ingezetene rekening moeten hebben, maar bij de opening in beging jaren 1980 was dat na overleg met de Roparco niet nodig, maar werd gekoppeld aan een Nederlandse bankrekening, die werd tevens gemachtigde. Als cliënte uit het buitenland overkwam, dan zorgde de gemachtigde doormiddel van zijn rekening voor "pecunia".
Niets aan de hand. Per 1/1/2021 is er een wijziging gekomen en de Robeco heeft, zonder de gemachtigde daarvan te verwittigen, de machtiging laten vervallen.
De cliënte verzoek de gemachtigde haar rekening op te heffen, want hij krijgt via de email een verzoek van de Robeco aanvullende gegevens van de cliënte aan te leveren.
De gemachtigde dient het verzoek tot opheffing van die rekening bij Robeco in!! Wat er daarna allemaal voor onbeschofte verzoeken en vragen aan cliënte worden gedaan, die deels via de gemachtigde lopen, is onbegrijpelijk en hondsbrutaal! Cliënte moet naar Nederland komen om hier een rekening op haar naam bij een Effectenkredietinstelling te openen. Want Robeco mag haar geld niet naar het buitenland overmaken. Dat doet zij niet, dan maar een rekening bij een bank in het buitenland openen, waar Robeco ook een rekening heeft.
Drie is er met de cliënte in het buitenland gebeld vanuit Robeco.
Toen moest de gemachtigde maar van haar rekening de hoofd persoon worden en de cliënte gemachtigde. Cliënte moest haar CreditCard, Rijbewijs, kopie dagafschrift waarop haar handtekening stond en een dagafschrift van haar bankrekening in het buitenland, naar Robeco insturen.
Formulieren van hoofd van de rekening waren al ingevuld en ingestuurd. Toen moest haar trouwboekje in gestuurd worden, maar dat was helaas door brand in huis verloren gegaan. Tijdens het telefoon gesprek met cliënte vertelde zij dat die bij de Gemeente waar de trouwplechtigheid was geweest, konden opvragen. Dat deed Robeco niet. Toen moest er een video of "proof of live" in gestuurd worden.

Haar paspoort moest zij voor zich houden in de video, want Robeco liet in 'n gesprek doorschemeren, dat wij een "stelletje" oplichters waren.
Dat is ingestuurd en nog is het geld er niet.
Cliënte heeft de ex gemachtigde verzocht een aangifte te gaan doen van oplichting. Want met al haar gegeven en bewijzen, kan iedereen, die bezit heeft van die gegeven, de rekening leeg halen. Het tweede Robeco geval staat in de Geldgids van deze maand oktober op pagina 28, die cliënt moest van circa 20 jaar klant, verklaren hoe hij aan dat geld kwam.
Een advocaat zegt ook, er is geen wettelijke plicht, die deze bedoeningen rechtvaardigt.

Waarvan "akte"! Iedereen wordt NU op advies van de AFM als BOEF gezien!!

De Robeco wil haar geld niet overboeken en houdt de rekening nog steeds geblokkeerd, daarom heeft zij een "ultimatum" gesteld, binnen twee weken het geld overgeboekt, of zij gaat aangifte doen van "oplichting" tegen Robeco!

Een lezer bracht een eigen soort van brutaliteit naar voor, wat hij had meegemaakt. Een vreemd Land is Nederland geworden.

Nu 270.000 fraudeurs erbij!

Ja, zo ver is Nederland in vertrouwen weggezakt.
Laat de AFM dan eens wat doen aan de CEO van Nederland, die stond 13 uur te "LIEGEN" en wil weer opgaan voor CEO. In deze Regering zullen weinig Nederlanders nog vertrouwen hebben. AFM, er is werk in de winkel.
En ook aan de "spelletjes" die dagelijks te Amsterdam gespeeld worden. Ook herinvoering van nummers aan de digitale aandelen, zou verlichtend zijn voor de controleurs.

media,
Huisarts uit Limburg geneest corona patiënten in 4 dagen. ‘Het ligt bij elke apotheek’. lees elders meer.

ga naar https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=300-42639

Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

media,
Onzekere toekomst voor goudcontracten in Londen.
Goudcontracten
De LME startte destijds een samenwerking met Goldman Sachs en Morgan Stanley om goudcontracten aan te bieden en deze actief te promoten. Men hoopte dat strengere regulering ervoor zou zorgen dat handelaren een deel van hun activiteiten zouden verschuiven naar de termijnmarkt. zie & lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/onzekere-toekomst-voor-goudcontracten-in-londen

Wij zien steeds dezelfde patronen en dat bewijst dat de systeembeheerders dezelfde algoritmische systemen hanteren.
AFM, dit is "Marktmanipulatie", bekijk en weeg eens UW eigen brochures van febr. 2009, juni 2016 en de update van maart 2017. Of heeft U nog meer update en wordt er weinig tot niets meer mee gedaan!?

Equinox Yesterday Vol. 837.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.16 -0.07 300 1 Anonymous 79 CIBC KQ
16:00:00 T 9.16 -0.07 200 5 Penson 79 CIBC KQ
16:00:00 T 9.16 -0.07 40 1 Anonymous 5 Penson Q

media CBS
Opnieuw minder vakbondsleden in 2021.
In 2021 waren er 98 duizend vakbondsleden minder dan in 2019, een daling van 6 procent. Het aantal vakbondsleden loopt terug sinds 2011. Vanaf de start van de meting in 1901 was slechts vier keer eerder sprake van een sterkere daling. Het aandeel vakbondsleden dat de AOW-leeftijd heeft bereikt of ouder is nam toe. In het onderwijs zijn naar verhouding de meeste werknemers lid van een vakbond. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Eind maart 2021 waren 1,5 miljoen mensen aangesloten bij een vakbond. Het ledental van vakbonden is sinds 1966 niet zo laag geweest. In vier eerdere jaren was er, vergeleken met twee jaar daarvoor, een sterkere daling van het aantal vakbondsleden te zien: in 1924 (daling met 122 duizend), 1984 (-141 duizend), 1985 (-105 duizend) en 2019 (-101 duizend).
Het aantal mannelijke vakbondsleden is in 2021 met 52 duizend (ruim 5 procent) afgenomen tot 931 duizend. Het aantal vrouwelijke vakbondsleden daalde naar 573 duizend (ruim 7 procent minder dan in 2019). zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/44/opnieuw-minder-vakbondsleden-in-2021

tijd 06.38
De actuele koersen (kg): Goud: €49.396 | Zilver: €649

aandelen prijs van Rio Tinto AUD$ LTD $89.70 +1.17 %

BHP extends tender expiry following commencement of discussions with Wyloo Metals. lees elders meer

Turquoise Hill announces financial results and review of
operations for the third quarter of 2021 . lees elders meer

Toolbox voor een natuurinclusieve energietransitie, lees elders meer

media,
Piek in prijzen voor tarwe maakt brood stuk duurder.
DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Brood wordt duurder nu de prijzen voor tarwe wereldwijd de hoogte in schieten. Dat komt onder meer door de moeizame teeltomstandigheden voor het gewas in belangrijke exportlanden, veroorzaakt door bijvoorbeeld droogte, vorst en hevige regenval. En het ziet er volgens kenners ook niet naar uit dat de kosten voor broodbereiding snel zullen dalen. zie & lees verder op[
https://www.telegraaf.nl/financieel/353554536/piek-in-prijzen-voor-tarwe-maakt-brood-stuk-duurder

Wolters Kluwer 2021 Nine-Month Trading Update. lees elders meer

Heijmans verwacht beter operationeel resultaat 2021. lees elders meer

tijd 08.34
De actuele koersen (kg): Goud: €49.399 | Zilver: €651

Overheden,
Die houden de Burgers doormiddel van Klimaat & milieu af van de alsmaar groeiende schuldenlasten. Zo verbergen zij hun eigen onvermogen.
De inflatie schiet torenhoog door de tijd heen. Het voorbeeld, in 1970 kocht iemand een rijtjes huis met ca. 125 m2 grond erbij, voor voor ca. hfl. 40.000,-- zonder CV (Centr. Verwarming). De midden woning werd wat uitgebouwd en werd in dit jaar verkocht voor EUR 320.000. Rekent U dit eens om!

Overheden willen onder afleiding van veiligheid etc. ONZE vrijheid beperken en privacy zo ondermijnen, dat zij vrijwel alles van U te weten willen komen.
Camera's zullen de volgende stap worden en ook de Coronapas draagt haar "steentje". bij, niet uit uw Bescherming, maar voor hun "bemoeizucht"!

bekijk deze link eens wat er in China op "stapel". staat.
https://www.blckbx.tv/videos/china

Vopak
is investigating the strategic options for its terminals in Australia. This may include continued operations or divestment.
As the outcome of this process is currently unknown, no further details are disclosed. Material updates will be communicated via press releases.
Vopak has a strategy in which the majority of its growth investments will be allocated towards industrial, chemicals, gas and new energies infrastructures. New growth investments in oil infrastructure are expected to be reduced and will mostly be targeted towards strengthening our leading hub positions.

Kirkland Lake Gold Reports New Wide, High-Grade Intersections at Detour Lake.
lees elders meer

tijd 09.09
De Europese beurzen starten afwachtend, kleine plusjes laten ze zien, ook in afwachting wat er uit de FED's mond gaat komen. Verstandig!

media
-Lagarde Says ECB Is ‘Very Unlikely’ to Hike Rates Next Year.
-McAuliffe Accepts Defeat in Hard-Fought Virginia Governor’s Race.
-Rising Interest Rates Expected to Cool U.K. Housing Market.
A squeeze on living standards and rising interest rates are likely to cool the market. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 17.06
De Dow 35,975.40 -77.23 -0.21%
De Nasdaq 15,663.48 +13.88 +0.09%

media in de VS
The just-released U.S. ADP national employment report for October showed a gain of 571,000, which was above expectations for a rise of 395,000 and compares to a rise of 568,000 in the September report.

De edelmetalen onder zware druk, cijfers in de VS en andere oorzaken zorgen daarvoor.
tijd 16.16
Goud $ 1.761,30 zilver $ 23,09 3n platina $ 1.022 Gold/Silver Ratio 76.26
Olie $ 81,12 en de dollar euro 1,1580

TOREX GOLD REPORTS Q3 2021 FINANCIAL RESULTS. lees elders meer

tijd 17.36
De AEX 816,01 +3,72 +0,46% Prosus EUR 75,95 +1,97 vol. 1.980.615
De Midcap 1.060,50 +3,13 +0,30 % Fagron EUR 15.18 +30ct vol. 106.530
De Smallcap 1.360,72 +21,90 +1,64 % Heijmans EUR 13,92 +1,58 vol. 785.055
De Bel 20 4.369,23 +36,31 +0,84 % Aperam EUR 49,96 -1,34 vol. 190-.694
De CAC 6.950,65 +23,62 +0,34 % Worldline EUR 52,00 +2,285 vol. 1.691.691
De DAX 15.957,09 +2,64 +0,02 % Siemens EUR 22m90 -1,61 vol. 4.948.181

tijd 17.49
De actuele koersen (kg): Goud: €48.894 | Zilver: €643

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
1 nov. EUR 40.08. 54.573. 1.104. EUR 40,08. 75.105. 1.223 17.35.26
2 nov. EUR 40,44. 47.981. 779. EUR 40,40. 76.452. 884 17.35.07
3 nov. EUR 41.12. 30.181. 635. EUR 41.02. 81.680. 747 17.35.19
om 17.31.45 uur EUR 46,00 wat zich daarna afspeelde had niets met handel te maken, sprongen van enkele euro's. Heeft niets meer normale handel en prijszetting te maken.

d.d. 1/11/21 Corbion transacties, die sluiten feilloos aan bij het hier boven beschrevene!!tijd 17.29
De handel in aandelen Corbion ziet er zo uit.Tijd Prijs Volume
17:29:56 40,08 2
17:29:56 40,08 3
17:29:56 40,08 2
17:29:56 40,08 1
17:29:55 40,08 4
17:29:55 40,08 1
17:29:55 40,08 3
17:29:55 40,08 2

In het verleden en ook elders in de wereld, mogen dit aantal aandelen, geen wijziging in de prijsstelling veroorzaken. Beschamend, dat dit wordt toegestaan!!
Dit is smerige handel, die elk aandeel schaadt!

tijd 18.00
Equinox Gold Today Vol. 373.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:43:54 O 9.15 -0.01 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:43:54 O 9.15 -0.01 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:40:59 O 9.15 -0.01 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

shortlijst
Arrowstreet Capital, Limited PartnershipAlfen N.V.NL00128171750.9902 nov 2021
BlackRock Investment Man. (UK) LimitedAccell Group N.V.NL00097675320.9602 nov 2021
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metall. Group N.V.NL00008886910.8302 nov 2021
Citadel Advisors LLCPharming Group N.V.NL00103910250.5002 nov 2021
Citadel Europe LLPSignify N.V.NL00118213920.5002 nov 2021
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL00097394161.7502 nov 2021
AHL Partners LLPGalapagos N.V.BE00038183590.8001 nov 2021
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metall. Group N.V.NL00008886910.7601 nov 2021
Marshall Wace LLPAccell Group N.V.NL00097675320.5901 nov 2021
AQR Capital Management, LLCSBM Offshore N.V.NL00003606180.5129 okt 2021

fijne avond en voor straks eet smakelijk.

SSR MINING REPORTS THIRD QUARTER 2021 RESULTS. lees elders meer

En geniet van de voetbal wedstrijden later op de avond.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL