Wall Street pluste, maar Oostmarkt ook onrustig voor het weekend. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 02/07/2021 05:44
In de VS werden de cijfers gewikt & gewogen, maar men kwam er niet uit. Daar zal vannacht nog wat "huiswerk" gedaan moeten worden, maar in de Oostmarkt is dat al gedaan. Voor het weekend pas op de plaats en de FED zal daar zijn beslissing de komende tijd op gaan laten zien.
Ons oordeel is, gaat 't nu goed of minder goed met de ontwikkelingen op economisch gebied in de VS! Minder goed!

De Dow sloot op 34.633.53 +131.02 +0.38%
De Nasdaq 14.522.38 +18.43 +0.13%

Edelmetaalprijzen onrustig en dat geeft ons 'n gevoel van, de bodem is bereikt en de aandelen krijgen op hun donder, houdt daar dus rekening mee.
Die klap zal heel hard aankomen.
Goud $ 1.779 zilver $ 26,05 en platina $ 1.086 Gold/Silver Ratio 68.27
Olie $ 75,33 en de dollar euro 1,1848
1 bitcoin = 32.852 USA dollar
1 ripple = 0,63933 USA dollar

media,
- Asian Stocks Mixed After U.S. Record; Oil Advances: Markets Wrap.
- J&J Covid Shot Neutralizes Delta Variant, Company Says.
- Trading Halted in About 15 Firms in Hong Kong On Results Delay.
- Fortress Australia Moves to Further Isolate as Delta Cases Rise.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt de volgende standen,
In Japan de Nikkei 28.770 +63 punten
In Hong Kong de Hang Seng 28.375 -452punten
In Australië de All Ordinaries 7.574 +32 punten
In Singapore de Straits 3.127 +3 punten.
let op de Australische beurs, een stijging aldaar geeft een positief signaal naar 't edelmetaal.

De valuta's
de dollar euro 1,1848 de Yen 132,14 't Pond 0,8600 AU$ 1,5870 C$ 1,4721 NZ$ 1,7007 en Sing$ 1,5985

Welke gevolgen zullen de inentingen op de gezondheid hebben bij de jeugdigen nu!?
De door Elens en collega's gebruikte medicijnen waren wel uitgeteste en de huidige vaccins niet. De Overheden hebben getekend, dat de Farmaceuten niet aansprakelijk gesteld kunnen worden, voor schadelijke gevolgen van de burgers.

Wij hoorden twee trieste verhalen, de een was, een mevrouw van 95 jaar valt uit bed, breekt haar "heup" en komt in een verzorgingstehuis terecht. Binnen 5 dagen overlijdt zij aan corona. De familie vraagt zich af, was zij, bij geen breuk van haar "heup", thuis 5 dagen later ook overleden!?

Voorbeeld 2, de man van het "echtpaar" dat juist 60 jaar getrouwd was, krijgt enkele dagen later zijn "prik" en krijgt twee daarna een hersenbloeding en overlijdt de volgende dag! De familie vraagt zich af, was die "prik" de oorzaak van die hersenbloeding!?
De doctoren bleven bij de vragen van de familie het antwoord schuldig.

De agenda voor deze week, samen met berichten CBS.
Ook de vraag hoelang kunnen/mogen Centrale banken geld mogen bijdrukken. Dit is tegenover de toekomstige jeugd toch niet te verkopen!? We hebben het steeds over de toekomstige jeugd en dan de schuldenlasten maar laten groeien!
Maar wie maakt zich druk over de alsmaar groeiende schuldenlasten? XEA.nl alleen? Althans, zo voelen wij dat wel. Let op de Centrale Banken kopen massaal goud in. Dus verwachten wij snel een herinvoering van de goudstandaard.
vrijdag 2 juli
In de VS - Industriële bestellingen.

Waarom blijven wij dit steeds herhalen? Omdat het elders op sociale media wordt verwijderd en wij zijn zelf "eigen baas"!?

Video ca. 50 minuten,
. Gewoon hele normale reacties zoals onderstaand:
Taeriqify Ik denk niet dat het veel zeggend is als ik hier nadelen ga benoemen, wie ben ik, doe zelf meer onderzoek en luister wat prof. dr's hierover te zeggen hebben (en dan niet alleen die je op TV ziet). Bekijk bijv. de video die ik hierboven gelinked heb. Op zijn minst moet het iedereen aan het denken zetten dat de overheid met de farmaceuten, die het vaccin ontwikkeld hebben, heeft afgesproken dat ze niet aansprakelijk gehouden kunnen worden voor schade door t vaccin. Dit omdat van de facmaceuten niet verwacht kan worden dat ze aansprakelijk worden gehouden voor schade omdat de volledige testfase nog niet is afgerond. Ik neem het vaccin inderdaad niet, omdat ik geen proefkonijn wil zijn. Er zijn al berichten van hersenbloedingen (ook bij jonge mensen), gezichtsverlamming en de lijst wordt steeds langer. Maar zoals ik al zei neem niks van mij aan. Doe zelf onderzoek, luister ook eens naar zenders die een ander geluid laten horen en maak dan zelf een afgewogen beslissing. Kijk eens op blckbx.tv of cafe weltschmerz. Dit vind ik ook een goede video. https://www.youtube.com/watch?v=fogWw0Ehrvc

Corona 8 april 2020
Inspectie: Limburgse huisarts moet stoppen met experimentele behandeling coronapatiënten.
De Limburgse huisarts Rob Elens, die coronapatiënten behandelt met een mix van medicijnen waarvan de werking niet is aangetoond, moet daarmee stoppen. Dat zegt de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) desgevraagd.

Dat schrijft De Limburger. De IGJ heeft de huisarts uit Meijel en zijn apotheker woensdag aangesproken op het toedienen van een medicijnenmix aan patiënten met milde klachten die positief zijn getest op corona. Doet hij dat niet, dan volgt er een boete.

Nietsdoen
Elens behandelde tot nu toe acht patiënten met een combinatie van hydroxoychloroquine (vaak ingezet bij reuma), zink en het antibioticum azytromycine. Alle acht waren ze na een aantal dagen beter, claimt de huisarts.

Er worden nu kapitalen verdiend aan het vaccin, maar er zijn goedkopere en uitgeteste medicijnen al voor handen.

Vanuit ons netwerk hoorden wij dat er "GEEN" andere medicijnen tegen de corona" gebruikt(lees voorgeschreven mochten worden)!
Is dat niet "vreemd"!


media, Covid 19 maatregels zijn ambtsmisdrijf door de Jonge
Hier is sprake van een Ambtsmisdrijf” zegt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren..
Lees en bekijk de video op

https://www.youtube.com/watch?v=9QDfSI2DWkU

media, CBS
Ondersterfte in week 25.
In week 25 (21 tot en met 27 juni 2021) overleden naar schatting 2 550 mensen. Dat zijn er duidelijk minder dan verwacht voor deze periode: er was ondersterfte. Er overleden ongeveer 200 minder mensen dan verwacht, en bijna 300 minder dan in de week ervoor (2 829). In alle leeftijdsgroepen was de sterfte lager dan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
Van half september (week 39) tot en met half februari (week 6) was de wekelijkse sterfte hoger dan verwacht. Tot half januari (week 3) was er oversterfte. In de weken erna was er geen oversterfte en schommelde de sterfte rond de verwachte aantallen voor die periode. In de laatste week van april (week 17) was er kort sprake van oversterfte, maar daarna nam de sterfte verder af. In de eerste week van juni (week 22) was er opnieuw oversterfte, de twee weken erna niet (week 23 en 24). De schatting in week 25 ligt ongeveer 200 sterfgevallen onder de verwachting en buiten het interval van gewoonlijke fluctuaties (op basis van de schatting is er dus ondersterfte). Het RIVM registreerde 8 overleden COVID-19-patiënten in week 25 (stand 29 juni).
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/26/ondersterfte-in-week-25

media CBS
Ruim 13 duizend bedrijven opgeheven die coronasteunmaatregelen gebruikten.
Tussen april 2020 en eind maart 2021 werden ruim 13 duizend bedrijven opgeheven die gebruikmaakten van ten minste één steunmaatregel van de overheid in verband met corona. Van alle opgeheven bedrijven gebruikte 10 procent een steunmaatregel. Bij bedrijven die (deels) failliet gingen was dat ruim 53 procent. Faillissementen vormen maar een klein deel van de bedrijfsopheffingen en het aantal faillissementen is historisch laag. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe, voorlopige cijfers. Van de ruim 586 duizend bedrijven die tussen april 2020 en maart 2021 gebruikmaakten van coronasteun werd ruim 2 procent opgeheven. Voor bedrijven zonder steun lag dit percentage op 9.
3 procent van bedrijven met belastinguitstel opgeheven
Van de grotere steunmaatregelen werd de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) het meest gebruikt. Deze regeling is bedoeld voor zelfstandig ondernemers van wie het inkomen door de coronacrisis daalde tot onder het sociaal minimum. Van de ruim 300 duizend bedrijven van ondernemers die de Tozo-regeling gebruikten, zijn er 2,8 duizend (1 procent) opgeheven. Van bedrijven die gebruikmaakten van de mogelijkheid tot uitstel van belastingbetaling werd 3 procent opgeheven. Dit zijn bijna 7 duizend bedrijven, ruim de helft van de opgeheven bedrijven die een of meer steunmaatregelen gebruikten. Van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) maakten nog geen 100 duizend bedrijven gebruik. In deze groep zijn 1,2 duizend bedrijven opgeheven.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/26/ruim-13-duizend-bedrijven-opgeheven-die-coronasteunmaatregelen-gebruikten

tijd 06.15
De Goudprijs in Euro Per Kg 48.260,33 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 708,27

media,
Clariant, India Glycols establish joint venture for renewable ethylene oxide derivatives. lees elders meer

In de media, Onderwerp: scholieren.nibud.nl
U had in het nieuws een verhalen over studenten, dat zij onafhankelijk moesten zijn van hun ouders.
Nibud
Zegt dat volwassen Studenten onafhankelijk moeten zijn van hun ouders.
Wat een verstand, studenten krijgen de mogelijkheid om te studeren en ook willen zij "feesten" en uit leven.
Laten wij dit zeggen, is dat de mentaliteit van hen!?
In het verleden kort na de WO II was er geen geld om te studeren, Nederland moest weer opgebouwd worden en daar werd van iedereen een "offer", qua inzet van gevraagd.
Later mocht de oudste studeren en dat werden er weer later twee. Die waren dankbaar aan HUN ouders en hadden/kregen geen geld om te "FEESTEN", eenvoudig, er was geen geld voor. EN de mentaliteit van die studenten was zo, de "dankbaarheid" dat zij mochten studeren gebood hen, geen extra geld aan/van hun ouders te vragen.
De leiders van NU, daarvan zijn vele over het "paard getild". Kijk eens naar de Regering en wat doen zij? Zij gaan binnenkort op "vakantie", dat was er in de opbouw van Nederland niet bij. Eerst de opbouw en dan het plezier.
Wat een verval van mentaliteit en gemakzucht.
Zorg dat er een "nieuwe regering zo spoedig mogelijk komt en niet dat je 8 zetels verliest en nog praatjes hebt.
Zo werkt het hier in Nederland, praatjes vullen geen gaatjes leerden wij op de lagere school in de jaren 1950/60
Het antwoord van MIBUD
Bedankt voor uw e-mail.
Het Nibud is een onafhankelijk onderzoeks- en voorlichtingsorganisatie over de huishoudfinancien. Wij bepalen niet het beleid van de Rijksoverheid of formering van de regering.
Waar het Nibud vooral aandacht voor wil vragen is, dat er kansenongelijkheid ontstaat door dit studieleenstelsel. Dit baseren we op het onderzoek dat het Nibud heeft gedaan onder studenten. Het persbericht en onderzoek is gratis te downloaden op de website: https://www.nibud.nl/consumenten/nibud-leenstelsel-vergroot-verschillen-tussen-studenten/
In vertrouwen u naar wens te hebben geantwoord.

Transaction between HAL and EssilorLuxottica closed. lees elders meer

tijd 06.28
Rio Tinto aandelen prijs AUD$ LTD $125.40 -0.47%

Siemens,
Siemens Mobility appoints Laurent Bouyer CEO of Siemens Mobility France. lees elders meer.

Bunge
Bunge Limited Schedules Second Quarter 2021 Earnings Release and Conference Call
St. Louis, MO – June 30, 2021 – Bunge Limited (NYSE: BG) will announce its results for the quarter ended June 30, 2021 on Wednesday, July 28, 2021, prior to the market opening. The Company’s management will host a conference call at 7:00 a.m. Central Time to discuss the results. A slide presentation to accompany the discussion will be posted on www.bunge.com.
To listen to the call, please dial 1-844-735-3666. If you are located outside of the United States or Canada, dial 1-412-317-5706. Please dial in five to 10 minutes before the scheduled start time. The call will also be webcast live at www.bunge.com.

Kansen voor nieuw ooibos in Nederland. lees elders meer

The winners of the Dutch IR Awards 2021. lees elders meer

media,
Zoiets zie je maar zelden! by Jack Hoogland on 1 juli 2021
Vorige week vertelde ik u al over drie krachtige signalen die duiden op een zeer forse stijging van goud en zilver in de komende maanden.
Nu is daar een stortvloed aan krachtige signalen bijgekomen.
Het belangrijkste signaal voor de langere termijn blijft dat de reële rente (dus na aftrek inflatie) zwaar negatief is én zal blijven. zie * lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2021/07/01/zoiets-zie-je-maar-zelden/

tijd 08.51
Olie $ 75,15 en de dollar euro 1,1832
1 bitcoin = 32.904 USA dollar
1 ripple = 0,64445 USA dollar

Wanneer komt er weer schone, eerlijke, transparante en begrijpelijke handel in de Effecten wereld!?
De huidige handel heeft niets met "vraag & aanbod" te maken, 99% is gemaakte handel!
Waar worden burgen niet om de tuin geleid, DD 66 is daar een mooi voorbeeld van, schone schijn wordt nimmer beloond. Al is de Leugen nog zo snel, de "waarheid achter haalt haar wel"!

Misbruik exploitatie eigen kinderen fors gestegen.
Was het 7%, dat ouders hun eigen kinderen voor de seks-industrie aanboden, nu ruim boven de 12%.
Waar zijn eigen kinderen nog veilig & geborgen!?
Alles draait om geld en niet meer om waarden, is dat niet in & in triest!


In de media,
AEX had beste eerste halfjaar sinds....!?
Maar de kwaliteit van de AEX is ook heel anders dan in het verleden!
Kijk daar mee uit, Adyen, Prosus en andere fondsen teveel chips bedrijven zijn niet de fondsen die bij ons hoog staan aangeschreven. Daghandel en niet meer.


tijd 09.00
De AEX licht hoger van start op 734,21 +2,88 +0,39% de Midcap 1.051,87 +2,08 +0,20% en de Smallcap 1.379,62 +5,11 +0,37%
Waarschuwing.
Pas op U speculeert met geleend geld, als straks de "klap" komt in de aandelen, komt die klap extra hard aan.
De bomen groeien niet tot de Hemel!

tijd 09.04
Lokaal spring Envipco eruit EUR 1,874 +0,324 +20,90% vol 800

tijd 09.07
De Bel 20 4.174,00 +7,60 +0,18% en de CAC vlak op 6.552,96 -0,86 -0,01%

tijd 09.09
De actuele koersen (kg): Goud: €48.234 | Zilver: €706

media,
Reële rente in Duitsland naar -2,5%
Negatieve rente
Dat de reële rente in verschillende Europese landen negatief is, dat is geen nieuws. Maar nu banken de negatieve rente in toenemende mate doorberekenen gaan ook spaarders de pijn voelen. zie & lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/reele-rente-in-duitsland-naar-2-5

media,
- London Edges Back Ahead of Amsterdam as Europe’s Trading Hub.
- Europe’s Money Markets Prepare for World Without Unlimited Cash.
A key gauge suggests money markets are pricing in an eventual end to the unprecedented liquidity glut.
- OPEC+ Oil Deal Hangs in the Balance as Key Member Rebels.
The OPEC+ alliance descended into bitter infighting after a key member blocked a deal at the last minute. see & read more on www.bloomberg.com

Spelletjes spelen te Amsterdam.
Dagelijkse vaste patronen en vandaag een winnaar, morgen weer de verliezer(s). en zo halen ze hun geld binnen. De beurzen van tegenwoordig hebben niets met een "Marktplaats van Kapitaal meer te maken"! Gestuurde handel met alleen als doel, de marketmakers zelf te laten verdienen en dat wel "dagelijks", het zijn geen "hoekmannen" meer als tussen station van de handel.
Triest, en het "mag ook nog"! Bedrijven en fiscus zijn de slachtoffers.

tijd 10.49
De AEX 733,28 +1,95 +0,27% ASMI EUR 271,60 +4,20 vol. 66.253

tijd 10.50
De Midcap 1.052,60 +2,81 +0,27% AMG EUR 29,18 +48ct vol. 41.247

tijd 10.53
De Smallcap 1.379,66 +5,15 +0,37% Vivoryon EUR 18,30 +36ct vol. 26.000

tijd 10.55
Envipco EUR 1,87 +32ct vol. 1.067

tijd 10.56
De Bel 20 4.177,20 +10,80 +0,26% Argenx EUR 259,10 +6,00 vol. 5.158

tijd 10.57
De DAX 15.638,51 +34,70 +0,22% weinig opvallers te zien.

tijd 10.59
De CAC 6.550,75 -3,07 -0,05% Atos EUR 52,74 +76ct vol. 186.000

tijd 11.01
Goud $ 1.783,-- zilver $ 26,08 en platina $ 1.084 Gold/Silver Ratio 68.35
media,
Activiteitenverslag 2020 bevestigt impact van BBI JU.
Uit de analyse van de BBI JU-projectportefeuille blijkt hoe de lopende projecten bijdragen tot het herstel na de pandemie. Meer dan 80% van de projecten creëert nieuwe banen, vooral in plattelands- en kustgebieden, terwijl
lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/jaarlijks-activiteitenverslag-bevestigt-impact-van-bbi-ju/

media,
- South Africa’s Ruling ANC Postpones Executive Committee Meeting.
- Glaxo Reaches $2.2 Billion Deal With Alector on Dementia Drugs.
- Credit Suisse Makes $750 Million Payment to Greensill Investors.
- A Mega Gallery Is Ramping Up Its NFTs, Even as the Market Stalls
see & read more on www.bloomberg.com

media
Nestlé Health Science partners on microbiome therapeutic, Kadenwood raises US$50M for CBD. In brief: Business news
Seres Therapeutics entered into an agreement with Nestlé Health Science to jointly commercialize SER-109, Seres’ investigational oral microbiome therapeutic for recurrent Clostridium difficile infection, in the US and Canada. If approved, SER-109 would become the first-ever FDA-approved microbiome therapeutic. see & read more on https://www.nutritioninsight.com/news/weekly-roundup-nestle-health-science-partners-on-microbiome-therapeutic-kadenwood-raises-us50m-for-cbd.html

Nederlands zilver geld
1 rijksdaalder Juliana EUR 8,97
1 10gld. 1970-1973 EUR 16,54
1 gld. Juliana EUR 3,92

GSK and Alector announce global collaboration in immuno-neurology for two clinical stage first-in-class monoclonal antibodies for neurodegenerative diseases. lees elders meer

Elliott Advisors (UK) letter to GSK. lees elders meer

tijd 14.08
Goud $ 1.784,50 zilver $ 26,13 en platina $ 1.081 Gold/Silver Ratio 68.27
Olie $ 74,81 en de dollar euro 1.1824
1 bitcoin = 33.027 USA dollar
1 ripple = 0,63788 USA dollar

tijd 14.54
De Midcap 1.054,42 +4,63 +0,44% Corbion EUR 47,84 -54ct vol. 13.374 = 358 transacties.
Corbion transactie bij een omzet van 12.962 zijn 344 sts., gem. per transactie = 37,68 Zo werken ze met vaste patronen en al vele jaren lang. Het zijn dezelfde ook spelen met hun eigen stukken, dan boven de 3% en dan weer er onder.
Zo verraden zij zichzelf, voor een oplettende effectenman.
Dit is verboden in verband met manipulaties doormiddel van vaste patronen. MAAR WIE kijkt ernaar!? Zo ontstaat door het ontbreken van "handhaving", een smerige handel. Dit mogen "toezichthouders zich aantrekken"!
Bij veel fondsen zien wij dit vaste patroon verschijnsel. Zo is Takeaway ook naar te hoge prijsvorming gestuwd en worden bedrijven overgenomen, doordat deze Takeaway aandelen, niet de waarden had door vraag & aanbod.
Maar er schuilt een ander gevaar achter, het Imtech gevaar, teveel en te dure overnames en dan slaat het "gewicht van de balans door" en dan hoeft er maar iets tegen te zitten. Imtech is o.a. "kapot gegaan, doordat er meer vrij verhandelbare aandelen in de baisse verkocht waren, dan die er vrij verhandelbaar waren. Daar is altijd over gezwegen, maar acties van XEA.nl hebben er mede voor gezorgd, dat de 2 wekelijkse bekendmakingen van de baisse positie plots werden gestopt.

Oranjewoud,
Daar speelt zich nu ook een soort spelletje af, maar wij van XEA.nl hebben aan de directie al laten weten, dat wij in verzet zullen gaan tegen de prijs van EUR 6,10 bij de Ondernemingskamer.

XEA.nl doet meer achter de schermen, o.a. dit soort zaken. Ook acties tegen te lager biedingen o.a Econosto en Simac. Beide waren succesvol.
Oranjewoud EUR 6,00 +0,10ct +1,69% 10 stukjes en zo wordt er dagelijks gestuurd. Maar mooi dat wij veel "kopieën hebben" en deze bij de Ondernemingskamer te Amsterdam kunnen meenemen in de eventuele rechtszaak!

tijd 15.12
Goud $ 1.794,40 zilver $ 26,49 en platina $ 1.087 Gold/Silver Ratio 67.73

Metalen,
welke volgorde voor beleggingen Koper, zilver & goud.
Let op de prijsvormingen.

media,
Cv-ketel centraal op energiespreekuur: kan huis met dwang van gas af?
Hieronder de antwoorden op deze en andere veelgestelde energievragen van het spreekuur. Hoe staan jullie als experts tegenover het idee om wijken van het gas af te halen? „Het is een goed idee om nieuwbouwhuizen alleen nog op het stroomnet aan te sluiten. Maar bewoners van bestaande huizen kun je dit niet aandoen. Het kost ze €50.000 tot €100.000 om hun woning te isoleren en volledig met stroom te kunnen verwarmen en verlichten.
Voor veel mensen is dat niet te betalen. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/719939626/cv-ketel-centraal-op-energiespreekuur-kan-huis-met-dwang-van-gas-af

reactie XEA.nl
De klimaat gekte heeft de Nederlandse burgers in de Tang!

tijd 15.24
Het aandeel Vivoryon gevraagd op EUR 19,90 +1,96 vol. 257.143 ook een veelvuldige "speelbal" van de daghandel. Stijgingen zonder nieuws & basis.

media,
Gold price jumps as U.S. job numbers beat expectations but unemployment rate rises in June. However, the U.S. unemployment rate rose to 5.9%, while markets projected to see a drop to 5.7%. The number of unemployed also remained at 9.5 million. see & read more on https://www.kitco.com/news/2021-07-02/Gold-price-resilient-as-U-S-job-numbers-beat-expectations-in-June-with-850k-positions-added.html

tijd 15.34
De Dow 34.690.05 +56.52 +0.16%
De Nasdaq 14.588.73 +66.35 +0.46%

tijd 15.40
De DAX op 'n winst 15.653,72 +49,91 +0,32%, maar de onder toon is terughoudend.
En het weekend voor de deur, geen nieuwe posities meer.

De dag prijzen van: Koper
per 02 July 2021
Koper prijs € 5,85 p/kg
Koper handgepeld prijs € 6,45 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 5,95 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 3,45 p/kg
Brons prijs € 3,95 p/kg
PVC kabel prijs € 1,95 p/kg

media,
ECB's Lagarde addresses commodities prices.
As inflation is such a big topic at the moment she was asked about the ECB's inflation projections in Europe. Lagarde said " Our inflation projections for this year are around the 2% mark – which is something we haven’t seen in more than eight years. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-07-02/ECB-s-Lagarde-addresses-commodities-prices.html

media,
U.S. trade deficit widens in May on rising imports.
The Commerce Department said on Friday that the trade gap rose 3.1% to $71.2 billion in May. see more on
https://www.kitco.com/news/2021-07-02/U-S-trade-deficit-widens-in-May-on-rising-imports.html?sitetype=fullsite

tijd 17.14
Goud wordt weer teruggezet naar $ 1.783,50 zilver houdt de winst redelijk vast op $ 26,34 en platina verliest ook winst op $ 1.078 Gold/Silver Ratio 67.70
Olie $ 74,39 en de dollar euro 1,1839
1 bitcoin = 33.478 USA dollar
1 ripple = 0,64681 USA dollar

tijd17.18
Sandstorm Gold Today Vol. 197.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:02:28 H 9.76 -0.03 41 36 Latimer 85 Scotia E
11:02:12 M 9.765 -0.025 100 79 CIBC 85 Scotia
11:02:05 X 9.77 -0.02 300 79 CIBC 1 Anonymous K

tijd 17.19
De Dow 34.677.88 +44.35 +0.13%
De Nasdaq 14.568.49 +46.11 +0.32%

tijd 17.22
De actuele koersen (kg): Goud: €48.407 | Zilver: €715

tijd 17.36
De AEX 733,55 +2,22 +0,30% de week beginstand was 733,14
De Midcap 1.051,36 +1,57 +0,15% WDP EUR 33,00 +64ct vol. 166.915
De Smallcap 1.387,85 +13,34 +0,97% Ordina EUR 3,925 +12ct vol. 324.174
De Bel 20 4.170,89 +4,49 +0,11% Argenx EUR 262,40 +9,30 vol. 53.372
De CAC 6.552,86 -0,96 -0,01% Parijs is onder de indruk van v.d.Poel en zeggen Pou Pou Mathieu
De DAX 15.638,82 +35,01 +0,22% Deutsche Bank EUR 10,93 -18ct vol. 4.488.432
De Deutsche Bank wordt ge4steun door de groot aandeelhouderst.w. Braunstein, BlackRock, Al Thani e.a.. Normaal zou deze bank failliet zijn geweest.

Lokaal
Envipco EUR 1,89 +34ct vol. 5.939

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
Kijk eens wat er vandaag op een negatieve beurs te Amsterdam gebeurde?
28 juni EUR 47,50 73.373 1.428 EUR 47,46 117.422 1.541 17.35.10
29 juni EUR 48,16 46.111 766 EUR 48,06 66.378 860 17.35.18
30 juni EUR 48.34 57.736 1.260 EUR 48,20 90.716 1.384 17.35.10
1 juli EUR 48,32 35.439 688 EUR 48.38 69.381 806 17.35.16Om 17.32.22 uur EUR 46,88
2 juli EUR 48,00 20.084 549 EUR 48,10 51.033 649 17.35.22
Om 17.32.31 uur EUR 46,86 gisteren om die zelfde tijd EUR 46,88
De systemen werken hun programma ad. Dat is verboden. Wij zullen dit eens melden bij de toezichthouder.

Fortuna and Roxgold complete combination to create a global premier growth-oriented intermediate gold and silver producer. lees elders meer

media,
Peru's mining sector soars 82% in May.
INEI added that the hydrocarbons subsector increased by 6.66% due to the higher level of extraction of crude oil (30.4%) and natural gas liquids (1.8%); while natural gas extraction decreased (-7.3%). see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-07-01/Peru-s-mining-sector-soars-82-in-May.html

media in de VS
U.S. factory orders rebound strongly in May.
he Commerce Department said on Friday that factory orders surged 1.7% in May after slipping 0.1% in April. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-07-02/U-S-factory-orders-rebound-strongly-in-May.html

tijd 18.15
De Goudprijs in Euro Per Kg 48.361,78 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 715,37

De shortlijst
Marshall Wace LLPAlfen N.V.NL00128171750.8001 jul 2021
Renaissance Technologies LLCJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.5001 jul 2021
Arrowstreet Capital, Limited PartnershipJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157051.2130 jun 2021

fijne avond en voor straks eet smakelijk.
Hopelijk wat vaster weer met het weekend , dan kunnen we allen genieten.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL