Wall Street gemengd en Oostmarkt terughoudend. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 29/06/2021 05:47
In de VS waren zorgen o.a. Boeing, weer problemen met haar Vliegtuig ( de neus) en ook over hoe verder. Belastingen voor de rijken wil Biden aanpakken en de zomer zwakte op de beurs speelt ook mee.

De Dow sloot op 34.283.27 -150.57 -0.44%
De Nasdaq 14.500.51 +140.12 +0.98%

Edelmetaal zwak een lijft met de aandelen mee, goud $ 1.775,30 zilver $ 25,97 en platina $ 1.80 Gold/Silver Ratio 68.34 Olie $ 72,51 en de dollar euro 1,1913
1 bitcoin = 34.554 USA dollar
1 ripple = 0,64841 USA dollar

media
- Stocks, U.S. Futures Dip on Delta Strain Concerns: Markets Wrap.
- Half Australia Locks Down; Dose Mixing Response: Virus Update.
- Mixing Astra and Pfizer Shots Creates Strong Immune Response.
- SoftBank Halts Production of $1,800 Pepper Humanoid Robot.
- Biden Wants to Dismantle Two Weapons the Richest 0.1% Use to Avoid Taxes.
It could disrupt dynasty trusts and other vehicles that have benefitted wealthy families for years. see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt de volgende standen,
In Japan de Nikkei 29.028 -37 punten
In Hong Kong de Hang Seng 29.228 +405 punten
In Australië de All Ordinaries 7.568 -10 punten
In Singapore de Straits 3.130 +9 punten.

De valuta's
de dollar euro 1,1913 de Yen 131,62 't Pond 0,8592 AU$ 1,5773 C$ 1,4708 NZ$ 1,6952 en Sing$ 1,6003

media, Covid 19 maatregels zijn ambtsmisdrijf door de Jonge
Hier is sprake van een Ambtsmisdrijf” zegt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren..
Lees en bekijk de video op

https://www.youtube.com/watch?v=9QDfSI2DWkU

Steeds duiken de verhalen over Wetenschappers op, dat hun afkeuringen denken tegen de manier van de huidige behandelingen Corona is, verwijderd worden op allerlei sociaal media. Waarom gebeurd dat en met welk motief!?

Wat steekt er achter?

Welke gevolgen zullen de inentingen voor later op de gezondheid hebben en vooral bij de jeugdigen!?
De door Elens en collega's gebruikte medicijnen waren wel uitgeteste en de huidige vaccins niet. De Overheden hebben getekend, dat de Farmaceuten niet aansprakelijk gesteld kunnen worden, voor schadelijke gevolgen van de burgers.

Wij hoorden twee trieste verhalen, de een was, een mevrouw van 95 jaar valt uit bed, breekt haar "heup" en komt in een verzorgingstehuis terecht. Binnen 5 dagen overlijdt zij aan corona. De familie vraagt zich af, was zij, bij geen breuk van haar "heup", thuis 5 dagen later ook overleden!?

Voorbeeld 2, de man van het "echtpaar" dat juist 60 jaar getrouwd was, krijgt enkele dagen later zijn "prik" en krijgt twee daarna een hersenbloeding en overlijdt de volgende dag! De familie vraagt zich af, was die "prik" de oorzaak van die hersenbloeding!?
De doctoren bleven bij de vragen van de familie het antwoord schuldig.

De agenda voor deze week, samen met berichten CBS.
Ook de vraag hoelang kunnen/mogen Centrale banken geld mogen bijdrukken. Dit is tegenover de toekomstige jeugd toch niet te verkopen!? We hebben het steeds over de toekomstige jeugd en dan de schuldenlasten maar laten groeien!
Maar wie maakt zich druk over de alsmaar groeiende schuldenlasten? XEA.nl alleen? Althans, zo voelen wij dat wel. Let op de Centrale Banken kopen massaal goud in. Dus verwachten wij snel een herinvoering van de goudstandaard.
dinsdag 29 juni
In de VS - Detailhandel, Consumentenvertrouwen en Vastgoed.

woensdag 30 juni
In de VS - Werkgelegenheid, Consumentenuitgave, Vastgoed.

donderdag 1 juli
Duitsland - Ondernemersvertrouwen.
In de VS - Ondernemersvertrouwen, Werkloosheid cijfer.

vrijdag 2 juli
In de VS - Industriële bestellingen.

Video ca. 50 minuten,
. Gewoon hele normale reacties zoals onderstaand:
Taeriqify Ik denk niet dat het veel zeggend is als ik hier nadelen ga benoemen, wie ben ik, doe zelf meer onderzoek en luister wat prof. dr's hierover te zeggen hebben (en dan niet alleen die je op TV ziet). Bekijk bijv. de video die ik hierboven gelinked heb. Op zijn minst moet het iedereen aan het denken zetten dat de overheid met de farmaceuten, die het vaccin ontwikkeld hebben, heeft afgesproken dat ze niet aansprakelijk gehouden kunnen worden voor schade door t vaccin. Dit omdat van de facmaceuten niet verwacht kan worden dat ze aansprakelijk worden gehouden voor schade omdat de volledige testfase nog niet is afgerond. Ik neem het vaccin inderdaad niet, omdat ik geen proefkonijn wil zijn. Er zijn al berichten van hersenbloedingen (ook bij jonge mensen), gezichtsverlamming en de lijst wordt steeds langer. Maar zoals ik al zei neem niks van mij aan. Doe zelf onderzoek, luister ook eens naar zenders die een ander geluid laten horen en maak dan zelf een afgewogen beslissing. Kijk eens op blckbx.tv of cafe weltschmerz. Dit vind ik ook een goede video. https://www.youtube.com/watch?v=fogWw0Ehrvc

Corona 8 april 2020
Inspectie: Limburgse huisarts moet stoppen met experimentele behandeling coronapatiënten.
De Limburgse huisarts Rob Elens, die coronapatiënten behandelt met een mix van medicijnen waarvan de werking niet is aangetoond, moet daarmee stoppen. Dat zegt de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) desgevraagd.

Dat schrijft De Limburger. De IGJ heeft de huisarts uit Meijel en zijn apotheker woensdag aangesproken op het toedienen van een medicijnenmix aan patiënten met milde klachten die positief zijn getest op corona. Doet hij dat niet, dan volgt er een boete.

Nietsdoen
Elens behandelde tot nu toe acht patiënten met een combinatie van hydroxoychloroquine (vaak ingezet bij reuma), zink en het antibioticum azytromycine. Alle acht waren ze na een aantal dagen beter, claimt de huisarts.

Er worden nu kapitalen verdiend aan het vaccin, maar er zijn goedkopere en uitgeteste medicijnen al voor handen.

Vanuit ons netwerk hoorden wij dat er "GEEN" andere medicijnen tegen de corona" gebruikt(lees voorgeschreven mochten worden)!
Is dat niet "vreemd"!


media, Covid 19 maatregels zijn ambtsmisdrijf door de Jonge
Hier is sprake van een Ambtsmisdrijf” zegt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren..
Lees en bekijk de video op

https://www.youtube.com/watch?v=9QDfSI2DWkU

Sandstorm Gold Yesterday Vol.1.573.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.22 -0.74 100 1 Anonymous 5 Penson KQ
16:00:00 T 9.22 -0.74 2 5 Penson 65 Goldman Q
16:00:00 T 9.22 -0.74 88 5 Penson 2 RBC Q

media CBS
Zorguitgaven, inclusief steunmaatregelen, stegen in 2020 met 8,3 procent.
In 2020 is 116 miljard euro uitgegeven aan zorg en welzijn, inclusief kinderopvang. Dat is 8,9 miljard euro (8,3 procent) meer dan in 2019. Dit bedrag is inclusief de zorgbonus en de compensaties die zorgaanbieders van verzekeraars en gemeenten kregen vanwege gederfde inkomsten als gevolg van de coronacrisis, en ook inclusief de algemene steunmaatregelen waarvan zorgaanbieders gebruik gemaakt hebben. Door diverse effecten van de coronacrisis zijn deze uitkomsten met grotere onzekerheid omgeven dan in andere jaren. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe, voorlopige cijfers.
COVID-19 stuwt zorguitgaven omhoog
De coronacrisis is van grote invloed geweest op de zorguitgaven, waaronder financiële steun aan zorgverleners en de zorgbonus voor zorgmedewerkers. Naast de reguliere zorg zijn er grote uitgaven gedaan aan zorg voor covidpatiënten en zijn er extra kosten gemaakt vanwege COVID-19, onder andere aan medische beschermingsmiddelen (zoals mondkapjes) maar bijvoorbeeld ook voor extra opvang van dak- en thuislozen. In totaal bedragen deze coronagerelateerde kosten naar schatting 2,3 miljard euro. Niet alle uitgaven die gedaan zijn in 2020 tellen mee. Daarnaast is in 2020 veel reguliere zorg uitgesteld of vervallen. Zorgaanbieders konden compensatie krijgen voor de weggevallen omzet. De omvang van deze steunmaatregelen is naar schatting 4,1 miljard euro. Het grootste gedeelte van dit bedrag komt voor rekening van de continuïteitsbijdrage binnen de Zorgverzekeringswet (2,8 miljard euro). Bovenop deze bedragen komen de zorgbonus (2,1 miljard euro) die is uitgekeerd aan zorgmedewerkers en de kosten van het testen op corona en overige kosten gemaakt voor de bestrijding van de pandemie (naar schatting 1,5 miljard euro). zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/26/zorguitgaven-inclusief-steunmaatregelen-stegen-in-2020-met-8-3-procent

media CBS
Risico op angststoornis of depressie onder jongvolwassenen toegenomen.
In 2020 had 9 procent van de jongvolwassenen (18 tot 35 jaar) een hoog risico op een angststoornis of depressie. Dit is een toename ten opzichte van 2016 (7 procent) en 2012 (6 procent). Daar staat tegenover dat 88 procent van de jongvolwassenen hun algemene gezondheid als goed of zeer goed ervaart. Dit blijkt uit recente cijfers van de Gezondheidsmonitor 2020 van de GGD’en, GGD GHOR Nederland, het RIVM en het CBS.
Hierin zijn gegevens uit de CBS Gezondheidsenquête, en gegevens uit de Monitor onder Volwassenen en Ouderen van alle 25 GGD’en samengevoegd.
Elke vier jaar wordt met deze monitor onderzoek gedaan naar gezondheid, welzijn en leefstijl op lokaal, regionaal en landelijk niveau. In 2020, tijdens de COVID-19 pandemie, is dit onderzoek uitgevoerd onder bijna 540 duizend personen van 18 jaar of ouder. De hieruit verkregen gegevens worden onder andere gebruikt voor het opstellen van lokaal gezondheidsbeleid. Wat het effect van de coronacrisis is op de uitkomsten, wordt op dit moment geanalyseerd.
In de Gezondheidsmonitor wordt uitgebreid gevraagd hoe mensen zich de afgelopen vier weken voelden. Gevoelens als somberheid, lusteloosheid en vermoeidheid komen hierbij aan bod. Door vragen als “Hoe vaak voelde u zich zo somber dat niets hielp om u op te vrolijken?” kan het risico op een angststoornis of depressie worden afgeleid, niet of er daadwerkelijk sprake is van een angststoornis of depressie.
Hoogste risico op angststoornis of depressie onder laagopgeleiden
Terwijl bij mensen van 35 jaar of ouder een hoog risico op een angststoornis of depressie de afgelopen jaren licht afnam, nam dit risico bij jongvolwassenen juist toe: van 7 procent in 2016, naar ongeveer 9 procent van de 18- tot 35-jarigen in 2020. Onder alle volwassenen had 6 procent een hoog risico op een angststoornis of depressie.
Daarnaast komt een hoog risico op een angststoornis of depressie onder andere vaker voor bij 18-plussers met een laag onderwijsniveau 15 procent, tegen 5 procent van degenen met een hoog onderwijsniveau (hbo, wo). Ook vrouwen (7 procent) ervaren vaker een hoog risico hierop dan mannen (5 procent), en in GGD-regio’s met een hoge stedelijkheidsgraad ligt dit hoger dan in regio’s met een lage stedelijkheid. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/26/risico-op-angststoornis-of-depressie-onder-jongvolwassenen-toegenomen

Trendy new colouring for home-compostable biopolymers. lees elders meer

tijd 06.22
De Goudprijs in Euro Per Kg 47.870,88 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 701,62

media,
Fed officials express skepticism about a U.S. central bank digital currency.
https://www.kitco.com/news/2021-06-28/Fed-officials-express-skepticism-about-a-U-S-central-bank-digital-currency.html#:~:text=(Reuters)%20-Two%20Federal,through%20other%20means. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-06-28/Fed-officials-express-skepticism-about-a-U-S-central-bank-digital-currency.html

media,
NS strikt Capgemini als it-beveiliger.
NS heeft met Capgemini een vijfjarig contract gesloten met een optie tot verlenging van maximaal drie jaar. Naast dat de automatiseerder met zijn kennis moet bijdragen aan het versterken van de cyberbeveiliging van het spoorbedrijf wil NS door te kiezen voor één leverancier een einde maken aan het huidige versnipperde landschap van inhuurpartijen. zie & lees meer op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/7205436/250449/ns-strikt-capgemini-als-it-beveiliger.html

media,
Bioketel net zo schoon als een elektrische auto.
Er komt veel minder fijnstof uit een bioketel dan tot nu toe werd gedacht. De uitstoot is vergelijkbaar met die van een elektrische personenauto. Dat blijkt uit berekeningen van de brancheorganisatie voor leveranciers van bioketels (NBKL). zie & lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/bioketel-net-zo-schoon-als-een-elektrische-auto/

media CBS
Producentenvertrouwen op recordhoogte.
In juni 2021 is de stemming onder ondernemers in de industrie opnieuw verbeterd. Het producentenvertrouwen ging van 8,8 in mei naar 11,5 in juni, aldus het CBS. Dit is het hoogste niveau sinds de start van het onderzoek in 1985. Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is 0,3. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in juni 2021 de hoogste waarde (11,5) en in april 2020 de laagste waarde (-28,7). Het producentenvertrouwen ligt in juni ruim boven het langjarig gemiddelde. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/26/producentenvertrouwen-op-recordhoogte

tijd 06.34
Rio Tinto aandeel prijs AUD$ LTD $125.15 -0.71%

media,
Meer nationale regie voor gebruik van de ruimte. lees elders meer

TomTom’s Advanced Mapping Technology powers the all-new Nissan Qashqa. lees elders mee

Nibud
Zegt dat volwassen Studenten onafhankelijk moeten zijn van hun ouders.
Wat een verstand, studenten krijgen de mogelijkheid om te studeren en ook willen zij "feesten" en uit leven.
Laten wij dit zeggen, is dat de mentaliteit van hen!?
In het verleden kort na de WO II was er geen geld om te studeren, Nederland moest weer opgebouwd worden en daar werd van iedereen een "offer", qua inzet van gevraagd.
Later mocht de oudste studeren en dat werden er weer later twee. Die waren dankbaar aan HUN ouders en hadden/kregen geen geld om te "FEESTEN", eenvoudig, er was geen geld voor. EN de mentaliteit van die studenten was zo, de "dankbaarheid" dat zij mochten studeren gebood hen, geen extra geld aan/van hun ouders te vragen.

De leiders van NU, daarvan zijn vele over het "paard getild". Kijk eens naar de Regering en wat doen zij? Zij gaan binnenkort op "vakantie", dat was er in de opbouw van Nederland niet bij. Eerst de opbouw en dan het plezier.
Wat een verval van mentaliteit en gemakzucht.
Zorg dat er een "nieuwe regering zo spoedig mogelijk komt en niet dat je 8 zetels verliest en nog praatjes hebt.

Zo werkt het hier in Nederland, praatjes vullen geen gaatjes leerden wij op de lagere school in de jaren 1950/60

Het LEVEN bestaat niet alleen UIT FEESTEN.

tijd 10.34
De AEX licht hoger op 732,59 +1,73 +0,24% herstel ING EUR 11,18 +20,6ct vol. 3 milj.

tijd 10.35
De Bel 20 4.172,78 +18,40 +0,44% KBC EUR 64,60 +82ct vol. 34.000

Gemeente Den Haag gaat is ook met de historie van Nederland bemoeien, dat hoorden wij zojuist via de radio. Ook in Indonesië hebben er misdaden voor gedaan! Is dat niet via eenzijdige bekijken, want de werkelijkheid is wel anders. Dat heeft zwager Ted zelf ondervonden.

Indonesië in de jaren 1947 en latere
Daar krijgen de Nederlandse soldaten allerlei nare berichten over hen heen!
Een kwalijke zaak.
Onze overleden broer/zwager heeft daar drie jaar gezeten(dienst gedaan), werd als 18 jarige van de "schoolbank" afgehaald. Heeft daar in "strijd gevochten" en moest soms achteruit kruipend dekking zoeken! Hij verteld eens aan onze "nestor" het volgende verteld, ik moest onder elektrische draden al schietend terug kruipen en als ik iets hoorde, in het donker en in de bosschages, dan schoot ik ! Wie er achter die bosschages zat wist ik niet. Nu wordt er verteld dat het ook kinderen waren!!
Anders had ik (TED) hier niet meer gezeten.
Dat was in een spaarzaam moment, dat zwager Ted iets los liet.
En er zijn excuses aangeboden! Zwager Ted kreeg een tegeltje & een oorkonde voor bewezen diensten opgestuurd later. Die stukken zijn in bezit van diens zus, de vrouw van onze "nestor". DIE JONGENS moesten van de Nederlandse Regering, die jongens waren niet "moordlustig" en zeker Ted niet. Ted heeft zijn leven nare gevolgen overgehouden, een er van was, dat hij "de bof" daar heeft gekregen, zijn huwelijk is daardoor kinderloos gebleven.


Die jongens werden met de "bus" thuis gebracht en voor de rest aan HUN lot overgelaten. Vergoeding voor drie jaar Indonesië was er niet bij en Zijn broer was twee in Duitsland te werk gesteld en broer drie moest ook in "DIENST"' want Duitsland telde niet mee voor dienstplicht. Hun ouders hebben jarenlang in angst gezeten en beide ouders waren mede daardoor al voor hun 70ste jaar overleden.

Klimaat fanaten
in de media, TV en radio niet over het opwarmen van de aarde!
April en nu begin mei ook nog (lees de koude) laat dat pessimisme ook nu niet toe.
Natuurlijk moeten wij zuinig zijn op onze AARDE. LAAT de jongeren eens de proef op de som nemen, wat een bende gooien zij achter zich meer.
Wij zitten rondom de scholen en wij ruimen al jaren lang ook HUN troep op, in onze buurt en uit de graskant van de Singel.
Niet te geloven wat een bende zij achterlaten.
Jong geleerd, oud gedaan! Maar zeg er niets van, dan hoor je vaak: " oude lul, waar bemoei jij je mee"! Een enkele maal; "mijnheer U bent goed bezig"!
En die bedank ik dan ook!


tijd 10.45
De DAX 15.650,69 +96,51 +0,62% Deutsche Bank EUR 11,112 +20,2ct vol. 1,1 milj.

tijd 10.45
De CAC 6.572,39 +14,37 +0,22% Unibail EUR 73.05 -1,84 vol. 162.000
media,
Vegan Un-Honey: The Single Origin Food Co scores US$1.1M to deliver superfood honey alternative. “Our seed round will support the Vegan Un-Honey rollout and accelerate product development.” see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/vegan-un-honey-the-single-origin-food-co-scores-us11m-to-deliver-superfood-honey-alternative.html

tijd 10.50
De Midcap 1.043,52 +2,52 +0,24% Fugro EUR 8,05 +10,8ct vol. 559.000

tijd 10.52
De Smallcap 1.372,90 +5,88 +0,43% Vivoryon EUR 17.368 +1,038 vol. 352.000

Veel ICT bedrijven
Die zitten te springen om deskundig personeel. Kunnen het werk niet aan, maar door gebrek aan deskundig personeel, blijft werk liggen en dat is zonden.

tijd 11.02
Goud $ 1.768,90 zilver $ 25,89 en platina $ 1.067 Gold/Silver Ratio 68.31
Olie $ 72,55 en de dollar euro 1,1897
1bitcoin = 35.050 USA dollar
1 ripple = 0,67555 USA dollar

Interra Copper Corp. Announces Commencement of Operations for its 2021 Drilling & Exploration Program. lees elders meer

media,
- Stocks Mixed on Delta Strain Jitters; Dollar Gains: Markets Wrap.
- Spain Takes U.K. Visitors Off List for Restriction Free Trave.
- Buyout Firm Bridgepoint Seeks London Listing Amid IPO Rush.
Listing adds a rare private equity stock to the market amid a global rush of IPOs.
- U.K. House Prices Jump Most Since 2004 Before Tax-Break Deadline.
Price surge adds to a growing wealth gap that’s worrying policy makers.
see & read more on www.bloomberg.com

media,
Deutsche Bank see some moderate upside in gold.
(Kitco News) - Analysts at Deutsche Bank have commented on gold and think it could be tough going for the precious metal. With recent price action being bearish and the Fed turning more hawkish we say a pretty prominent drop. Today the yellow metal trades at $1772/oz down 0.34%. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-06-29/Deutsche-Bank-see-some-moderate-upside-in-gold.html

tijd 13.39
Olie $ 72,30 de dollar euro 1,1913
1 bitcoin = 35.686 USA dollar
1 ripple = 0,68438 USA dollar

Equinox Gold Begins Mining at Santa Luz, Construction on Track to Pour First Gold in Q1 2022. lees elders meer

MAVERIX ACQUIRES ROYALTY PORTFOLIO FROM PAN AMERICAN SILVER. lees elders meer

tijd 13.49
Goud $ 1772,60 zilver $ 25,95 en platina $ 1.072 Gold/Silver Ratio 68.28

tijd 13.52
In de Smallcap trekt Vivoryon aandacht met een stijging van ca. 10% op EUR 17,96 +1,63 vol. 452.283

Munten in de VS
Nieuwe American Eagle munten.
De American Eagle munten zijn een van de meest bekende munten die door de US Mint geslagen worden. De eerste American Eagle munt werd in 1986 uitgegeven en is sindsdien nog steeds erg populair. De munten zijn een tijdje niet te koop geweest en zijn daardoor nog gewilder geworden. Dit jaar zal het de 35e verjaardag zijn van de munten en dit wordt gevierd met een nieuw design.
zie & lees verder op
https://blog.thesilvermountain.nl/nieuwe-american-eagle-munten/

media,
Technische analyse Zilver. by Roy Martens on 28 juni 2021
Aan het slot van vorige week zakte de koers tot op het 200 d. MA en werd de herstelpoging op vrijdag vakkundig in de kiem gesmoord door de beren. Het lukte de stieren niet het teruggewonnen terrein vast te houden zodat zeer dicht bij het 200 d. MA werd afgesloten. De afgelopen week werd daarmee zeer spannend om te volgen en te kijken of de stieren in staat zouden zijn het 200 d. MA te houden aangezien een breuk een belangrijk verkoopsignaal zou afgeven.
zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2021/06/28/technische-analyse-zilver-122/

tijd 14.05
De AEX 733,94 +3,08 +0,42% de Midcap 1.042,73 +1,73 +0,17% en de Smallcap 1.375,77 +8,75 +0,64%

tijd 14.10
De Bel 20 4.166,63 +12,25 +0,29% de DAX 15.679,32 +125,14 +0,80% en de CAC
6.591,29 +33,27 +0,51%

OPEC - Olie & benzine prijs.
De OPEC manipuleert de olieprijs en onze Regering werkt er aan mee, want het "kwartje KOK was tijdelijk"! Maar door het slechte geheugen bij veel leiders in de Regering komt dat tijdelijk, als permanent over.
Dus nu de olieprijs slechts $ 72-73 is loopt de benzine prijs op naar de EUR 2,-- per liter. Prijs afspraken maken is in de financiële wereld verboden.

Bekijk op deze link de grafiek, toen de olieprijs boven de $ 100 was.
De prijs verhoudingen onderling kloppen dus niet. Dat de EUR 2 hier & daar wordt aangetikt, heeft andere oorzaken o.a. accijns en andere belastingen op de benzine prijs. Er wordt belasting op belasting mee gecalculeerd in de benzine prijs.

media,
- Commodity Traders Harvest Billions While Prices Rise for Everyone Else.
- U.K. Is Set to Agree EU ‘Sausage War’ Truce, Johnson’s Office Says.
Deal expected on extending grace period for post-Brexit trading rules in Northern Ireland.
see & read more on www.bloomberg.com

Edelmetalen wordt weer gedrukt met ca. 25 dollar voor goud.
tijd 15.09
Goud $ 1.753,90 zilver $ 25,63 en platina $ 1062,-- Gold/Silver Ratio 68.46
De Centrale banken zetten deze strategie in, om de particulier af te schrikken in edelmetalen te gaan. Voor hen wordt dat geld "dood geld". Geld geïnvesteerd in edelmetalen blijft voor jaren lang uit de roulatie.

Wij lazen in de media, dat boeren het EUR 500 biljet niet moeten aannemen.
Onze nestor heeft in zijn "leven", niet te tellen biljetten van 1.000 gulden uit betaald aan klanten
De Fourage handelaar kwam wekelijks 25 tot meer briefjes halen, hij moest op de meelbeurs contant betalen.
Nu wordt ieder 500 biljet, gezien als zwart e/o witwas geld! Is dat niet belachelijk! WIE heeft dat biljet in roulatie gebracht!
Niet de "criminelen"!

Baisse posities
Volg die goed, kunnen een steun zijn in Uw beleggingsbeslissingen.
kijk op
https://www.afm.nl/nl-nl/professionals/registers/meldingenregisters/netto-shortposities-actueel

MOT (= melding ongebruikelijke transacties).
Wat zien wij "tig" malen op ons scherm te Amsterdamse beurs!?
Transacties die vreemd over komen. WIE meldt die en waar!?
Vraag & Aanbod liggen daarbij niet aan ten grondslag!

tijd 15.32
De Dow 34.454.94 +171.67 +0.50%
De Nasdaq 14.482.46 -18.05 -0.12%

tijd 15.34
De actuele koersen (kg): Goud: €47.470 | Zilver: €695

Verlies & winst nemen
Wist U dat winst nemen, een moeilijk te nemen beslissing is of U moet het aandeel voor een langere termijn in "porte" hebben genomen.
Dat is die opname te billijken.
Bent U een "trader", dat heeft met beleggen niets te maken, dat is speculeren.

tijd 15.43
De DAX weet van geen ophouden en stoomt door met een mooie winst tot nu toe, 15.744,07 +189,89 +1,22%
Alleen de basis voor deze stijging missen wij. Alleen op "hoop" moet deze gebaseerd zijn.

tijd 15.50
Sandstorm Gold Today Vol. 62.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:35:18 X 8.97 -0.25 100 9 BMO Nesbitt 1 Anonymous K
09:35:18 U 8.97 -0.25 100 9 BMO Nesbitt 79 CIBC K
09:35:14 U 8.96 -0.26 200 79 CIBC 79 CIBC K

De mijnbouwers worden in elkaar getrapt, maar de basis voor de toekomst ziet er voor velen goed uit. Bespreek 't wel met Uw accountant manager.
De mijnbouwers worden meegezogen met het edelmetaal.

TotalEnergies and Uber Join Forces to Accelerate the Transition Towards Electric Urban Mobility. lees elders meer

Sandstorm Gold Royalties Acquires Multiple Cash-Flowing Stream and Royalty Assets for US$138M, Increases 2021 Guidance. lees elders meer

media in de VS
American consumer confidence index rose to 127.3 in June, from May's upwardly revised reading of 120.0, the U.S. Conference Board reported Today.

media Siemens
Third eHighway field trial starts in Germany. lees elders meer

tijd 17.24
De Dow 34.404.17 +120.90 +0.35%
De Nasdaq 14.494.67 -5.84 -0.04%

Corbion
Is dit handel? Tijd Prijs Volume
17:29:57 48,16 2
17:29:44 48,10 1
17:29:43 48,10 1
17:29:42 48,10 6
Wij schreven het al zo vaak, alles is te Amsterdam mogelijk, triest!! Normale handel in vergelijking met de jaren 1960 en 1970 is er niet meer.

tijd 17.34
De actuele koersen (kg): Goud: €47.519 | Zilver: €694

tijd 17.37
De AEX 734,19 +3,33 +0,46% Arcelor EUR 26,385 +88,5ct vol. 5.107.678
De Midcap 1.043,72 +2,72 +0,26% Basic Fit EUR 36,00 -96ct vol. 241.447
De Smallcap 1.376,81 +9,79 +0,72% Vivoryon EUR 18,02 +1,69 vol. 566.424
De Bel 20 4.158,45 +4,07 +0,10% Umicore EUR 50,60 +1,05 vol. 453.635
De CAC 6.567,43 +9,41 +0,14% Unibail EUR 72,81 - 2,08 vol. 783.543
De DAX 15.699,13 +144,95 +0,93% Infineon EUR 34,53 +1,185 vol. 3.731.858

Lokaal
SnowWorld EUR 14,00 -1,40 vol. 449

tijd 17.48
Goud herstelt licht naar $ 1.763,80 zilver $ 25,75 en platina $ 1.063 Gold/Silver Ratio 68.48 Olie $ 73,46 en de dollar euro 1,1918
1 bitcoin 36.232 USA dollar
1 ripple = 0,7`1177 USA dollar
Is de handel in crypto waarden schoon!?
Grote partijen bepalen de strategie van prijsvorming, niet de kleine man.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
Kijk eens wat er vandaag op een negatieve beurs te Amsterdam gebeurde?
28 juni EUR 47,50 73.373 1.428 EUR 47,46 117.422 1.541 17.35.10
29 juni EUR 48,16 46.111 766 EUR 48,06 66.378 860 17.35.18

media,
WHO flags AI’s “enormous potential” for healthcare despite ethical challenges.
WHO plans to disseminate this report and its recommendations through country-level work in the coming period to ensure that it is both engaging with governments on this topic and designing appropriate frameworks, laws and policies for the future. It is also working with other UN agencies (and OECD) to ensure alignment. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/who-flags-ais-enormous-potential-for-healthcare-despite-ethical-challenges.html

shortlijst
WorldQuant, LLCPharming Group N.V.NL00103910250.4928 jun 2021
BNP Paribas S.A.Basic-Fit N.V.NL00118726500.6025 jun 2021
Marshall Wace LLPABN AMRO Bank NVNL00115405470.8925 jun 2021
Systematica Investments LimitedAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL00008886910.8925 jun 2021
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL00008886910.7024 jun 2021

Voetbal
Tainer de Boer neemt alweer afscheid als tainer van het Nederlands elftal.
Triest voor hem. Als voetballers geen zin hebben om hun best te doen, kan de trainer vertrekken.

media,
Is recession next? El-Erian is concerned the 'Fed is falling behind' on inflation story. "I want to stress that the market has gotten very relaxed because the Fed's top management is very relaxed," El-Erian told CNBC on Monday. "If you were actually to look at the numbers on inflation, you would start having serious doubts in your mind as to how transitory inflation is."
https://www.kitco.com/news/2021-06-28/Is-recession-next-El-Erian-is-concerned-the-Fed-is-falling-behind-on-inflation-story.html

fijne avond en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL