Oostmarkt maakt een goede start in de nieuwe week. Straks meer noieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 28/06/2021 05:40
In de Oostmarkt laat een positief beeld zien bij de start van de nieuwe week!
In de Oostmarkt de volgende standen,
In Japan de Nikkei 29.028 -37 punten
In Hong Kong de Hang Seng 29.228 +405 punten
In Australië de All Ordinaries 7.568 -10 punten
In Singapore de Straits 3.130 +9 punten.

media,
- Asia Stocks, U.S. Futures Steady; Dollar Edges Up: Markets Wrap.
- The Last–And Only–Foreign Scientist in the Wuhan Lab Speaks Out.
- By One Measure, March 2020 Was Worse Than the Financial Crisis.
- North Koreans ‘Heartbroken’ Over Thinner Kim, State TV Reports.
see & read more on www.bloomberg.com

Edelmetaal afwachtend, maar dat is al langer zo.
Goud $ 1.780,10 zilver $ 26,06 en platina $ 1.097 Gold/Silver Ratio 68.29
Olie $ 73,96 en de dollar euro 1,1917
1 bitcoin = 34.503 USA dollar
1 ripple = 0,63854 USA dollar

Steun voor de Goud e.a edelmetalen
media,
Grote gevolgen voor goud(beleggers)!
Vanaf volgende week maandag 28 juni gaan er onder Basel 3 en/of 4 nieuwe regels gelden. Fysiek goud krijgt vanaf volgende week een dekking van 100% en papieren goud een dekking van 0%

lees verder op
https://www.deaandeelhouder.nl/columns/grote-gevolgen-voor-goudbeleggers/

media,
Ex-Deutsche Bank traders found guilty of "spoof" orders in gold and silver futures markets. According to the Reuters report, U.S. District Judge John Tharp Jr stated that the sentence for James Vorley, 41, from England was warranted to broadly deter other traders at banks from manipulative conduct.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-06-22/Ex-Deutsche-Bank-traders-found-guilty-of-spoof-orders-in-gold-and-silver-futures-markets.html

reactie XEA.nl
Waarom zien/lezen & horen wij tekort over het aanpakken van deze fraude/misbruik zaken. Onze nestor loopt al klein 60 jaar in het vak mee, maar waarom doen de toezichthouders NIETS aan ons voorstel, herinvoering van nummers aan de digitale aandelen. Dan wordt de controle een eenvoudige "klus" zijn en kunnen aandelen & geld stromen gecontroleerd worden.
DUS zijn toezichthouders hardleers en verzaakt zij haar "toezichthoudende taak!"


Het gebeurd allemaal met papier edelmetaal en er komt geen grammetje fysiek edelmetaal aan te pas! Centrale banken spelen bij de EFT''s een leen rol van hun goud.

De valuta's
de dollar euro 1,1917 de Yen 131,93 't Pond 0,8587 AU$ 1,5717 C$ 1,4675 NZ$ 1,6862 en Sing$ 1,6027

media, Covid 19 maatregels zijn ambtsmisdrijf door de Jonge
Hier is sprake van een Ambtsmisdrijf” zegt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren..
Lees en bekijk de video op

https://www.youtube.com/watch?v=9QDfSI2DWkU

Steeds duiken de verhalen over Wetenschappers op, dat hun afkeuringen denken tegen de manier van de huidige behandelingen Corona is, verwijderd worden op allerlei sociaal media. Waarom gebeurd dat en met welk motief!?

Wat steekt er achter?

Welke gevolgen zullen de inentingen voor later op de gezondheid hebben en vooral bij de jeugdigen!?
De door Elens en collega's gebruikte medicijnen waren wel uitgeteste en de huidige vaccins niet. De Overheden hebben getekend, dat de Farmaceuten niet aansprakelijk gesteld kunnen worden, voor schadelijke gevolgen van de burgers.

Wij hoorden twee trieste verhalen, de een was, een mevrouw van 95 jaar valt uit bed, breekt haar "heup" en komt in een verzorgingstehuis terecht. Binnen 5 dagen overlijdt zij aan corona. De familie vraagt zich af, was zij, bij geen breuk van haar "heup", thuis 5 dagen later ook overleden!?

Voorbeeld 2, de man van het "echtpaar" dat juist 60 jaar getrouwd was, krijgt enkele dagen later zijn "prik" en krijgt twee daarna een hersenbloeding en overlijdt de volgende dag! De familie vraagt zich af, was die "prik" de oorzaak van die hersenbloeding!?
De doctoren bleven bij de vragen van de familie het antwoord schuldig.

De agenda voor deze week, samen met berichten CBS.
Ook de vraag hoelang kunnen/mogen Centrale banken geld mogen bijdrukken. Dit is tegenover de toekomstige jeugd toch niet te verkopen!? We hebben het steeds over de toekomstige jeugd en dan de schuldenlasten maar laten groeien!
Maar wie maakt zich druk over de alsmaar groeiende schuldenlasten? XEA.nl alleen? Althans, zo voelen wij dat wel. Let op de Centrale Banken kopen massaal goud in. Dus verwachten wij snel een herinvoering van de goudstandaard.
maandag 28 juni
Japan Detailhandel - Revised Retail Sales May 2021

dinsdag 29 juni
In de VS - Detailhandel, Consumentenvertrouwen en Vastgoed.

woensdag 30 juni
In de VS - Werkgelegenheid, Consumentenuitgave, Vastgoed.

donderdag 1 juli
Duitsland - Ondernemersvertrouwen.
In de VS - Ondernemersvertrouwen, Werkloosheid cijfer.

vrijdag 2 juli
In de VS - Industriële bestellingen.

Video ca. 50 minuten,
. Gewoon hele normale reacties zoals onderstaand:
Taeriqify Ik denk niet dat het veel zeggend is als ik hier nadelen ga benoemen, wie ben ik, doe zelf meer onderzoek en luister wat prof. dr's hierover te zeggen hebben (en dan niet alleen die je op TV ziet). Bekijk bijv. de video die ik hierboven gelinked heb. Op zijn minst moet het iedereen aan het denken zetten dat de overheid met de farmaceuten, die het vaccin ontwikkeld hebben, heeft afgesproken dat ze niet aansprakelijk gehouden kunnen worden voor schade door t vaccin. Dit omdat van de facmaceuten niet verwacht kan worden dat ze aansprakelijk worden gehouden voor schade omdat de volledige testfase nog niet is afgerond. Ik neem het vaccin inderdaad niet, omdat ik geen proefkonijn wil zijn. Er zijn al berichten van hersenbloedingen (ook bij jonge mensen), gezichtsverlamming en de lijst wordt steeds langer. Maar zoals ik al zei neem niks van mij aan. Doe zelf onderzoek, luister ook eens naar zenders die een ander geluid laten horen en maak dan zelf een afgewogen beslissing. Kijk eens op blckbx.tv of cafe weltschmerz. Dit vind ik ook een goede video. https://www.youtube.com/watch?v=fogWw0Ehrvc

Corona 8 april 2020
Inspectie: Limburgse huisarts moet stoppen met experimentele behandeling coronapatiënten.
De Limburgse huisarts Rob Elens, die coronapatiënten behandelt met een mix van medicijnen waarvan de werking niet is aangetoond, moet daarmee stoppen. Dat zegt de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) desgevraagd.

Dat schrijft De Limburger. De IGJ heeft de huisarts uit Meijel en zijn apotheker woensdag aangesproken op het toedienen van een medicijnenmix aan patiënten met milde klachten die positief zijn getest op corona. Doet hij dat niet, dan volgt er een boete.

Nietsdoen
Elens behandelde tot nu toe acht patiënten met een combinatie van hydroxoychloroquine (vaak ingezet bij reuma), zink en het antibioticum azytromycine. Alle acht waren ze na een aantal dagen beter, claimt de huisarts.

Er worden nu kapitalen verdiend aan het vaccin, maar er zijn goedkopere en uitgeteste medicijnen al voor handen.

Vanuit ons netwerk hoorden wij dat er "GEEN" andere medicijnen tegen de corona" gebruikt(lees voorgeschreven mochten worden)!
Is dat niet "vreemd"!


media, Covid 19 maatregels zijn ambtsmisdrijf door de Jonge
Hier is sprake van een Ambtsmisdrijf” zegt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren..
Lees en bekijk de video op

https://www.youtube.com/watch?v=9QDfSI2DWkU

media CBS
Goederenoverslag zeevaart daalt ruim 8 procent in 2020.
De aan- en afvoer van goederen in Nederlandse zeehavens is in 2020 gedaald tot bijna 558 miljoen ton. Dat is 8,2 procent minder dan in 2019. Dit was de grootste daling sinds de economische crisis van 2009. Vooral de aanvoer van droge en natte bulkgoederen is flink gekrompen, met name door de coronacrisis. De overslag van goederen in containers is juist met 0,4 procent gestegen. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/26/goederenoverslag-zeevaart-daalt-ruim-8-procent-in-2020

tijd 06.13
De actuele koersen (kg): Goud: €47.939 | Zilver: €702

NN Group has made an offer to acquire part of MetLife’s businesses in Europe
27 June 2021, 21:34 CEST
NN Group has made an offer to acquire part of MetLife’s businesses in Europe. In line with our strategy, this is considered an opportunity to consolidate our leading positions in attractive growth markets in which NN is already active.
NN Group will further update the market if and when appropriate.

Wat een "kracht"!
Ontroostbare Mathieu van der Poel na geel eerbetoon: ‘Heel zwaar dat opa er niet bij is’ MÛR-DE-BRETAGNE - De man die normaliter zijn emoties de baas is, was nu urenlang ontroostbaar. Het vingertje waarmee Mathieu van der Poel naar de hemel wees, en de vele tranen die daarna vloeiden, vertelden hoeveel dit ultieme eerbetoon aan zijn in 2019 overleden opa Raymond Poulidor hem deed. Op sensationele wijze begon hij aan een bijkans kansloze expeditie, waarmee hij andermaal de wereld verbaasde. De gedachten aan Poupou gaven hem extra krachten om zijn gele missie in deze Tour de France te realiseren.
zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/sport/42336958/ontroostbare-mathieu-van-der-poel-na-geel-eerbetoon-heel-zwaar-dat-opa-er-niet-bij-is

media,
Foodtrend: meer groenten en fruit. lees elders meer

media,
Nieuw cursusmateriaal over de melkveehouderij. lees elders meer

Gemeente Den Haag gaat is ook met de historie van Nederland bemoeien, dat hoorden wij zojuist via de radio. Ook in Indonesië hebben er misdaden voor gedaan! Is dat niet via eenzijdige bekijken, want de werkelijkheid is wel anders. Dat heeft zwager Ted zelf ondervonden.

Indonesië in de jaren 1947 en latere
Daar krijgen de Nederlandse soldaten allerlei nare berichten over hen heen!
Een kwalijke zaak.
Onze overleden broer/zwager heeft daar drie jaar gezeten(dienst gedaan), werd als 18 jarige van de "schoolbank" afgehaald. Heeft daar in "strijd gevochten" en moest soms achteruit kruipend dekking zoeken! Hij verteld eens aan onze "nestor" het volgende verteld, ik moest onder elektrische draden al schietend terug kruipen en als ik iets hoorde, in het donker en in de bosschages, dan schoot ik ! Wie er achter die bosschages zat wist ik niet. Nu wordt er verteld dat het ook kinderen waren!!
Anders had ik (TED) hier niet meer gezeten.
Dat was in een spaarzaam moment, dat zwager Ted iets los liet.
En er zijn excuses aangeboden! Zwager Ted kreeg een tegeltje & een oorkonde voor bewezen diensten opgestuurd later. Die stukken zijn in bezit van diens zus, de vrouw van onze "nestor". DIE JONGENS moesten van de Nederlandse Regering, die jongens waren niet "moordlustig" en zeker Ted niet. Ted heeft zijn leven nare gevolgen overgehouden, een er van was, dat hij "de bof" daar heeft gekregen, zijn huwelijk is daardoor kinderloos gebleven.


Die jongens werden met de "bus" thuis gebracht en voor de rest aan HUN lot overgelaten. Vergoeding voor drie jaar Indonesië was er niet bij en Zijn broer was twee in Duitsland te werk gesteld en broer drie moest ook in "DIENST"' want Duitsland telde niet mee voor dienstplicht. Hun ouders hebben jarenlang in angst gezeten en beide ouders waren mede daardoor al voor hun 70ste jaar overleden.

Klimaat fanaten
in de media, TV en radio niet over het opwarmen van de aarde!
April en nu begin mei ook nog (lees de koude) laat dat pessimisme ook nu niet toe.
Natuurlijk moeten wij zuinig zijn op onze AARDE. LAAT de jongeren eens de proef op de som nemen, wat een bende gooien zij achter zich meer.
Wij zitten rondom de scholen en wij ruimen al jaren lang ook HUN troep op, in onze buurt en uit de graskant van de Singel.
Niet te geloven wat een bende zij achterlaten.
Jong geleerd, oud gedaan! Maar zeg er niets van, dan hoor je vaak: " oude lul, waar bemoei jij je mee"! Een enkele maal; "mijnheer U bent goed bezig"!
En die bedank ik dan ook!


tijd 09.01
De AEX licht lager op 730,97 -2,17 -0,30% Relx EUR 22,72 +16ct vol. 17.015

tijd 09.02
de Midcap 1.049,62 -1,55 -0,15% Air France KLM EUR 4,28 -3,9ct vol. 123.000
tijd 09.04
De Smallcap 1.371,77 +2,14 +0,16% Hunter Douglas EUR 94,00 +1,74 vol. 610

tijd 09.07
De Bel 20 4.175,25 -4,68 -0,11% Ackermans v.H. EUR 1,43,20 +1,50 vol. 4.837

tijd 09.12
Goud $ 1.784,10 zilver $ 26,16 en platina $ 1.105 Gold/Silver Ratio 68.19
Olie $ 74,04 en de dollar euro 1,1948

tijd 09.18
De DAX 15.580,83 -27,14 -0,17% Continental EUR 126,80 -1,20 vol. 15.000

tijd 09.20
De CAC 6.631,36 +8,49 +0,13% Danone EUR 59,30 +1,43 vol. 155.000
tijd 10.34
De Goudprijs in Euro Per Kg 47.881,09 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 701,99

tijd 10.39
De AEX stabiel in het beperkte verlies van 730,14 -3,00 -0,41% ING EUR 11,046 -20,6ct vol. 1,6 milj.

tijd 10.41
De Midcap 1.044,97 -6,20 -0,59% ABN AMRO EUR 10,426 -29,6 ct vol. 1,1 milj.

tijd 10.43
De Smallcap 1.366,31 -3,32 -0,24% Sligro EUR 25,15 -40ct vol. 9.129

tijd 10.46
De DAX 15.575,96 -32,01 -0,21% Heidelberg Cem. EUR 74,24 -1,14 vol. 55.000

tijd 11.19
Er heerst twijfel p de Europese markten, de kopers en de verkopers vragen geen grote afwijkingen qua prijs met vrijdag, al is de stemming wel wat negatiever. De AEX 731,97 -1,17 -0,16% de Bel 20 4.172,40 -7,53 -0,18% de DAX 15.583,01 -24,96 -0,16% en de CAC 6.602,23 -20,64 -0,31%

Onze taxatie is, we staan met de reguliere aandelen voor een sterke daling.
De innovatieve vallen daar buiten, samen met het edelmetaal en Mijnbouwers.
media,
- Futures Steady as Europe Stocks Drop; Dollar Gains: Markets Wrap.
- Portugal Slaps New Rules on U.K. Arrivals as Merkel Urges Unity.
- CME Joins Battle for Retail Bond Traders With Smaller Product.
- Gates Divorce Speeds Divergence of Separate Investing Goals.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 14.23
Goud $ 1.776,80 zilver $ 26,03 en platina $ 1.095 Gold/Silver Ratio 68.24
Olie $ 73,82 en de dollar euro 1,1918
1 bitcoin = 34.350 USA dollar
1 ripple = 0,63015 USA dollar

media,
Russia's largest gold miner plans to boost production.
(Kitco News) - Russia's largest gold miner Polyus says it is planning to increase supply in 2022. The world's 4th largest miner has suffered a current slowdown in the output. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-06-28/Russia-s-largest-gold-miner-plans-to-boost-production.html

BHP announces divestment of Cerrejón interest. lees elders meer

Euro 500 biljetten
DEN HAAG - Boeren en tuinders doen er goed aan om geen biljetten van 500 euro meer te accepteren. Die ’penozebiljetten’ spelen vaak een rol bij witwasactiviteiten, waarschuwen landbouworganisatie LTO Nederland en het ministerie van Financiën. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/873131465/boeren-moeten-briefje-500-euro-weigeren

tijd 14.41
De AEX 733,94 +0,8 +0,11% ING EUR 11,13 -12,2ct vol. 3,3 milj.

tijd 14.42
De Midcap 1.048,07 -3,1 -0,29% Corbion EUR 47,72 +1,74 vol. 55.000

tijd 14.44
De Smallcap 1.374,82 +5,19 +0,38% Accsys EUR 2,145 +6,5ct vol. 242.000
Brill EUR 23,80 +1,00 vol. 2.622

tijd 14.47
De Bel 20 4.173,73 -6,2 -0,15% Galapagos EU59,36 -74ct vol. 97.000

tijd 14.48
De DAX 15.631.85 +23.88 +0.15% MTU Aero EUR 212,80 -5,20 vol. 41.00

tijd 14.49
De CAC 6.606.35 -16.52 -0.25% Kering EUR 758,80 -10,40 vol. 50.000

tijd 14.51
De actuele koersen (kg): Goud: €47.929 | Zilver: €704

media,
Fatty acid fortification: Seraphina Therapeutics flags plant-based potential following GRAS status for FA15.
Touted as the “first and only” ingredient to contain trace odd-chain saturated fatty acid pentadecanoic acid (C15:0), FA15 is said to be the first essential fatty acid discovered in the past 90 years. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/fatty-acid-fortification-seraphina-therapeutics-flags-plant-based-potential-following-gras-status-for-fa15.html

media,
Foundation Earth’s eco-labels trial poised to shake up supply chains and push for planetary health transparency. Nestlé, Sainsbury’s, the Co-op and Costa Coffee are among the partners of the traffic light style label pilot. see more
https://www.foodingredientsfirst.com/news/foundation-earths-eco-labels-trial-poised-to-shake-up-supply-chains-and-push-for-planetary-health-transparency.html

tijd 15.32
De Dow 34.398.72 -35.12 -0.10%
De Nasdaq 14.449.53 +89.14 +0.62%

media,
SocGen note some conflicting signs for gold.
(Kitco News) - Analysts at Societe Generale say "positive signs from ETFs flows and moneymanagers’ point to higher prices at year-end". They go on to add "The market expects ETF flows to be positive in 2021 on the reflation trade, but rising rates mean that there are conflicting forces affecting the gold price.". see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-06-28/SocGen-note-some-conflicting-signs-for-gold.html

tijd 15.46
Sandstorm Gold Today Vol. 2.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:30:59 P 9.46 -0.50 200 79 CIBC 1 Anonymous K
09:30:54 X 9.43 -0.53 100 79 CIBC 1 Anonymous K
09:30:54 P 9.42 -0.54 100 79 CIBC 1 Anonymous K

Fugro tijd 15.49
Ligt aangeboden op EUR 8,054 -27,6ct vol. 767.000

tijd 15.50
De Dow zakt verder weg naar 34.280.71 -153.13 -0.44%
De Nasdaq houdt 't droog op 14.443.79 +83.40 +0.58%
Het flitst er over, dat is spelen en geen vraag & aanbod te New York.

tijd 15.57
Olie $ 73,21 en de dollar euro 1,1923
1 bitcoin = 34.321 USA dollar
1 ripple = 0,63065 USA dollar

Vista Gold Corp. Receives $1.0 Million Guadalupe de los Reyes Payment.
lees elders meer

media,
China's net gold imports via Hong Kong slump nearly 59% in May 2021
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-06-28/China-s-net-gold-imports-via-Hong-Kong-slump-nearly-59-in-May.html

tijd 17.16
De Dow 34.255.31 -178.53 -0.52%
De Nasdaq 14.457.05 +96.66 +0.67%
Een negatieve Dow (lees Boeing) zet de Europese beurzen niet hoger.
Snel posities sluiten en naar huis. De "kater" van Oranje verwerken!?
Allee manke, de Belgen gaan wel verder.

tijd 17.25
De actuele koersen (kg): Goud: €47.937 | Zilver: €701

media,
Zoon krijgt geen geld van eigen spaarbankboekje uit 1975.
Onze Nestor heeft ook bij de Rabo gewerkt en gelden die niet werden opgenomen, werden naar een ëigen rekening van de Rabo bank geboekt". Daarop bleven die saldi staan. Dit is geen reclame voor de Rabo, ook wat zelfzuchtig en gemakzuchtig. Rabo laat zien waar het personeel van de plaatselijke Rabo's voor stonden.

tijd 17.36
De AEX 730,86 -2,28 -0,31% Arcelor EUR 25,50 -70ct vol. 5.920.018
De Midcap 1.041,00 -10,17 -0,97% ABN AMRO EUR 10,22 -50,2ct vol. 4.314.824
De Smallcap 1.367,02 -2,61 -0,19% Wereldhave EUR 14.69 -55ct vol. 173.199
De Bel 20 4.154,38 -5,55 0,61% Aperam EUR 42,73 -91ct vol. 181.704
De CAC 6.558,02 -64,85 0,98% Unibail EUR 74,89 -3,84 vol. 901.029
De DAX 15.551,63 -6,34 -,36% Deutsche Luft. EUR 9,507 -34,7ct vol. 6.006.889

lokaal
Reinet Inv. EUR 16,50 -2.20 vol. 100 = dit handel?

Fugro completes divestment of Seabed
Today, Fugro has completed the previously announced divestment of certain assets and the related business of its non-core subsidiary Seabed Geosolutions to PXGEO Seismic Services Limited (PXGEO), for USD 16 million (approximately EUR 14 million) in cash.
PXGEO has acquired Seabed’s ocean bottom node (OBN) inventory, handling equipment, related technology and order backlog. The cash proceeds are in line with the book value of the divested business and will cover restructuring costs and other cash liabilities related to wind down of the remaining parts of Seabed Geosolutions’ organisation. As previously reported, the negative EBIT impact, related to the restructuring and associated costs, is estimated at around 10 million.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
Kijk eens wat er vandaag op een negatieve beurs te Amsterdam gebeurde?
28 juni EUR 47,50 73.373 1.428 EUR 47,46 117.422 1.541 17.35.10

tijd 17.55
Goud $ 1.781 zilver $ 26,08 en platina $ 1.092 Gold/Silver Ratio 68.28
De verandering in balans waarderingen voor de Effectenkredietinstellingen van o.a. edelmetalen geeft voor even een onwennig beeld. Daar zal iedereen zijn/haar strategie voor moeten aanpassen.
Daar hebben de Mijnbouwers ook even on te lijden. Houdt daar wel voor even rekening mee. Het kunnen mooie instap e/o middeling momenten zijn. Overleg met Uw accountant manager over de te nemen stappen.

fijne avond en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL