Zal de zomer luwte aanhouden? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 06/06/2021 08:21
Mythe of werkelijkheid: verkoop in mei en kom terug in september! Vooral op de beurs in Wall Street neemt men de oude beurswijsheden serieus. Een van die wijsheden trekt de afgelopen dagen wel veel aandacht, namelijk “sell in May and go away and do remember to come back in September”.

Maar met de systeembeheerders achter de "knoppen", hebben wij serieuze twijfels over dit gezegde!
Winstnemen is net zo moeilijk, dan verlies nemen. Ook dir gezegde is twijfelachtig geworden. Afgelopen donderdag goud circa $ 40 lager en vrijdag komt daar weer een groot deel van het verlies weer terug. Wat koop je voor dit soort verliezen en winsten!?
Niets, het brengt alleen maar "twijfels". Ons advies is, wijk niet van Uw eigen strategie af en laat U niet misleiden door "hypes" in de media.
Want, wie het weet, mag 't zeggen in de Effecten wereld. Spelletjes worden er overal gespeeld.
Wij zetten niet meer in op de traditionele aandelen, edelmetalen en Mijnbouwers en innovatieve aandelen zijn onze favorieten. Al houden wij wel de ICT sector ook in de gaten. Het thuiswerken speelt deze sector in de hand.

Klimaat fanaten
in de media, TV en radio niet over het opwarmen van de aarde!
April en nu begin mei ook nog (lees de koude) laat dat pessimisme ook nu niet toe.
Natuurlijk moeten wij zuinig zijn op onze AARDE. LAAT de jongeren eens de proef op de som nemen, wat een bende gooien zij achter zich meer.
Wij zitten rondom de scholen en wij ruimen al jaren lang ook HUN troep op, in onze buurt en uit de graskant van de Singel.
Niet te geloven wat een bende zij achterlaten.
Jong geleerd, oud gedaan! Maar zeg er niets van, dan hoor je vaak: " oude lul, waar bemoei jij je mee"! Een enkele maal; "mijnheer U bent goed bezig"!
En die bedank ik dan ook!


In de media, Grondwaterpeil
Vorig jaar roerden alle klimaat-activistische groeperingen zich over de grondwaterstand. Alle flora en fauna stonden op het punt volledig verloren te gaan vanwege de opwarming van de aarde. Een grote ramp wachtte ons. En wat gebeurt er? Nauwelijks een jaar later heeft de natuur zich volledig hersteld. Rampspoed is ons bespaard gebleven en niet door de klimaatmaatregelen. Door het herstellend vermogen van de natuur zelf. Bovendien hebben we het koudste voorjaar sinds decennia. Dat roept toch twijfels op over de miljarden die we aan het besteden zijn om het klimaat te beïnvloeden. Weggegooid geld, als je het mij vraagt. B. O. te I.

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
AVA's geven wij niet meer op.
maandag 7 mei
geen berichten

dinsdag 8 mei
In de VS, Detailhandel + Handelsbalans

woensdag 9 mei
geen berichten

donderdag 10 mei
In de VS, Werkeloosheid, Consumptieprijsindex, Inflatie, Overheidsschulden

vrijdag 11 mei
geen berichten

media Copper is in de Spot.
see this clip of Rick Rule from the Copper Summit on Sunday? Some interesting commentary from Rick. He comments on Entrée at the 2 hour 46 minute and 15 second mark, fyi…………
https://www.youtube.com/watch?v=qnaxkWgs5dk

a little more then 3 hours, so take yout time.

Oranjewoud!!!!
Waar is de CEO mee bezig? Wij kregen vandaag bericht (om 15.15 uur)over
de EUR 6,10 richtprijs aandeel Oranjewoud.
Dit schreef de Ondernemingskamer naar ons,
Naar aanleiding van uw onderstaande e-mailbericht meld ik u dat de Ondernemingskamer bevoegd is te beslissen over vorderingen tot uitkoop van minderheidsaandeelhouders ex artikel 2:92a BW.

Bij de Ondernemingskamer is naar mijn weten op dit moment geen (uitkoop)zaak aanhangig met betrekking tot Oranjewoud. Voor het geval de uitkoopzaak met betrekking tot Oranjewoud bij de Ondernemingskamer aanhangig wordt gemaakt en u verweer wilt voeren, bijvoorbeeld met betrekking tot de (hoogte van de) uitkoopprijs, dient u dat te doen via een advocaat. Ik raad u daarom aan uw vragen/e-mail voor te leggen aan een te dier zake deskundige jurist/advocaat.
Met vriendelijke groet,
mr. M.A.S.
Secretaris van de Ondernemingskamer


Novartis investigational checkpoint inhibitor tislelizumab met primary endpoint of overall survival in pivotal Phase III trial of esophageal cancer after systemic therapy. lees elders meer

Novartis announces Tabrecta® first published overall survival and updated overall response data in patients with METex14 metastatic NSCLC. lees elders meer

tijd 08.58
1 bitcoin = 35.885 USA dollar
1 ripple = 0,93825 USA dollar

media,
- AMC Drama Is Exposing Risks in $11 Trillion World of Indexing.
- APEC Ministers Agree to Facilitate Vaccine Distribution, Flow.
- Draghi Will Find Out If He Has What It Takes to Save Italy’s Poor South.
- Bond Traders Glimpse Taper-Talk Roadmap That Revives Volatility.
see & read more on www.bloomberg.com

media,
Te kort aan zilver bevestigd.
De bullion banks gaan het moeilijker en moeilijker hebben om de markt te overtuigen dat er ruim voldoende zilver is, want zelfs de United States Mint, bevestigde afgelopen vrijdag dat zij ook een tekort zien aan fysiek metaal!
lees verder op
https://www.goudhub.com/te-kort-aan-zilver-bevestigd/

Handel!!
Waar is nog schone & betrouwbare handel? De Crypto waarden is in handen van de "grote partijen, bij aandelen zijn het de Systeembeheerders, bij 't edelmetaal vooral 't goud de Centrale banken.
En bij grondstoffen zagen wij begin jaren 2000 (lees 2004) vooral bij het "rubber" de speculanten. Die zorgden dat de INRO haar functie totaal kwijt raakte.
Is dat niet triest en WAAR dient/is het "toezicht" dan voor!?
Onze "nestor" haalt zo de "vuile handel" eruit!

Dat deed hij ook voor een lezeres van XEA.nl
Die verloor een administratieve zaak, die pakte hij op, ging twee maal in verzet en wist in de "slotronde, waarin de Gemeente meineed pleegde, de zaak op een grandioze manier naar zich toe te halen. Op alle fronten moet de Gemeente binnen twee weken aan haar verplichtingen voldoen, anders komt er de dwangsom van EUR 100 per dag, met een max. van EUR 10.000 uit de bus rollen. Deze dwangsom is buiten de wettelijke en alle kosten van deze zaak.
Want wat is het een "zootje op administratief gebied" bij deze Gemeente!


media,
Nog minstens tien jaar! by Jack Hoogland on 4 juni 2021
Gisteren kregen goud en zilver een stevige tik. Dat zat er een beetje aan te komen omdat goud de afgelopen dagen rond $1900 bleef hangen.
Op de koersgrafiek hieronder zien we dat de goudprijs sinds eind maart vrijwel zonder onderbreking is gestegen. zie & lees meer op
https://www.edelmetaal-info.nl/2021/06/04/nog-minstens-tien-jaar/

Waarde van Uw oude zilver geld van wijlen Koningin Juliana
1 gld = EUR 4,04
1 rijksd. = EUR 9,32
1 10 gld. 1970 - 1973 = EUR 17,18

media BMW
After 4 hours: BMW M Motorsport teams survive turbulent opening stage to battle for the lead. lees elders meer.

BROADVIEW VERKRIJGT
DMT ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY
Gisteren heeft Broadview Holding B.V. (97,4% HAL) de acquisitie van DMT Environmental Technology (“DMT”) afgerond. DMT is een toonaangevende leverancier op het gebied van faciliteiten voor het upgraden van biogas voor de Europese en Noord-Amerikaanse markten. De onderneming is gevestigd in Joure. DMT heeft ongeveer 75 FTE’s en een jaarlijkse omzet van ongeveer € 30 miljoen.

Trodelvy® Demonstrates Superior Outcomes to Standard of Care in Second-Line Treatment of Metastatic Triple-Negative Breast Cancer in Phase 3 ASCENT Study.
lees elders meer

Kite's Tecartus® Demonstrates High Response Rate in Adults With Relapsed or Refractory B-cell Acute Lymphoblastic Leukemia Earning Priority Review Designation. lees elders meer

Wij halen GEEN Syrië gangers hier heen, die moeten zich EERST melden bij een Ambassade.
Achter de rug om van deze Regering maling aan alles, "list & bedrog" houdt nog steeds aan.

media,
- World’s Top Oil Trader Vitol Sees OPEC+ Controlling Crude Market.
- Steel-Plant Fire in Iran Is Latest in Spate of Incidents.
- Democrat Manchin Says He Won’t Back Partisan Voting Rights Bill.
- Omani Shares Lead Mideast Gains on Rare Bank Tie-Up: Inside EM.
- ECB Isn’t About to Flinch at First Sign of a Recovery.
see & read more on www.bloomberg.com

De komende tijd zullen media, TV en andere nieuws bronnen, berichten de wereld insturen: Herstel van.. allerlei vormen van economie. Maar dat is alleen oppervlakkig, maar niet inhoudelijk. De DFT financieel experts Martin V. vertelden afgelopen week, er zijn vele MK 'ers die nu 4 maal hun "jaarwinst" aan schulden hebben! Maar hoe zij dat moesten oplossen, was nog een "hels" probleem.

Maar dat zal in de gehele wereld een probleem zijn, houdt daar wel rekening mee!

tijd 16.09
1 bitcoin = 35.581 USA dollar
1 ripple = 0,92227 USA dollar

Cargill, Farmers Are Key to Global Supply Chain Resilience. lees elders meer

media.
- Medline Industries wordt overgenomen door private equity partijen Blackstone, Carlyle en Hellman & Friedman, die voor meer dan 30 miljard dollar een meerderheidsbelang nemen. De Amerikaanse producent en distributeur van medische hulpmiddelen maakte dat gisteravond (5/6/21) bekend..

Fijne afsluiting van Uw weekend, vandaag viel het weer niet tegen, maar wel wat extra wind.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL