Oostmarkt terughoudend. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 31/05/2021 05:37
In de Oostmarkt een terughoudende stemming, zorgen om inflatie en in Japan het corona en de Olympische doorgang van de zomer spelen!

In de Oostmarkt laat de volgende standen zien.
In Japan de Nikkei 28.928 -220 punten
In Hong Kong de Hang Seng 28.954 -170 punten
In Australië de All Ordinaries 7.415 -8 punten, Rio Tinto AUD$ LTD $124.27 +1.02%
In Singapore de Straits 3.160 -18 punten.

Edelmetaal in de belangstelling vanmorgen, goud $ 1.909,80 zilver $ 28,07 en platina $ 1.183 Gold/Silver Ratio 68.02
Olie $ 66,72 en de dollar euro 1,2203
1 bitcoin = 34.422 USA dollar
1 ripple = 0,88847 USA dollar

media,
- Gold Heads for Biggest Monthly Gain Since July on Inflation Bets.
- Asia Stocks Dip, U.S. Futures Steady; Dollar Slips: Markets Wrap.
- Crypto Traders Defy China’s Crackdown With Secretive Bets.
It will be extremely difficult for authorities to enforce a wholesale ban.
- U.S. Infections Hit Low; Tests Mulled for Olympics: Virus Update.
Here’s the latest global news on the coronavirus pandemic.
see & read more on www.bloomberg.com

Archegos
Wat blijft het stil rond het schandaal hedge Fund Archegos
Beetje bij beetje wordt er een tipje van de sluier opgetild.
Zijn Baissiers en uitleners de KLOS!?


De valuta's
de dollar euro 1,2203 de Yen 133,80 't Pond 0,8593 AU$ 1,5792 C$ 1,4733 NZ$ 1,6812 en Sing$ 1,6135

Klimaat fanaten
in de media, TV en radio niet over het opwarmen van de aarde!
April en nu begin mei ook nog (lees de koude) laat dat pessimisme ook nu niet toe.
Natuurlijk moeten wij zuinig zijn op onze AARDE. LAAT de jongeren eens de proef op de som nemen, wat een bende gooien zij achter zich meer.
Wij zitten rondom de scholen en wij ruimen al jaren lang ook HUN troep op, in onze buurt en uit de graskant van de Singel.
Niet te geloven wat een bende zij achterlaten.
Jong geleerd, oud gedaan! Maar zeg er niets van, dan hoor je vaak: " oude lul, waar bemoei jij je mee"! Een enkele maal; "mijnheer U bent goed bezig"!
En die bedank ik dan ook!


In de media, Grondwaterpeil
Vorig jaar roerden alle klimaat-activistische groeperingen zich over de grondwaterstand. Alle flora en fauna stonden op het punt volledig verloren te gaan vanwege de opwarming van de aarde. Een grote ramp wachtte ons. En wat gebeurt er? Nauwelijks een jaar later heeft de natuur zich volledig hersteld. Rampspoed is ons bespaard gebleven en niet door de klimaatmaatregelen. Door het herstellend vermogen van de natuur zelf. Bovendien hebben we het koudste voorjaar sinds decennia. Dat roept toch twijfels op over de miljarden die we aan het besteden zijn om het klimaat te beïnvloeden. Weggegooid geld, als je het mij vraagt. B. O. te I.

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
AVA meldingen doen wij niet meer in de agenda.
Maandag 31 mei
1e kwartaal 2021 Envipco Holding NV.
Wall Street dicht.Memorail Day
London dichtlate May bank Holiday.

dinsdag 1 juni
Vivoryon Interim statement Q1 2021
Ondernemersvertrouwen Duitsland - May 2021 Duitsland en Werkgelegenheid Duitsland.
In de VS - Detailhande, Ondernemersvertrouwen en Vastgoed.

woensdag 2 juni
geen mededelingen

donderdag 3 juni
Jaarresultaat 2020/21 Holland Colours NV
In de VS - Werkgelegenheid, Werkeloosheid, Ondernemersvertrouwen.

vrijdag 4 juni
In de VS - Industriële bestellingen.

media,
Vraag beleggingsgoud op hoogste niveau in vijf jaar.
Meer vraag naar munten en baren
Volgens de World Gold Council steeg de vraag naar munten en baren in het eerste kwartaal van dit jaar naar 339,5 ton, een toename van 36% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. zie & lees verder op https://www.hollandgold.nl/nieuws/vraag-naar-beleggingsgoud-op-hoogste-niveau-in-vijf-jaar

tijd 06.01
De actuele koersen (kg): Goud: €50.257 | Zilver: €739

media CBS
Economisch belang van recreatie in de natuur neemt toe.
Recreatieve activiteiten in de natuur, zoals wandelen, zijn toegenomen tussen 2013 en 2018. De economische bijdrage van natuurgerichte recreatie en toerisme bedroeg bijna 13 miljard euro in 2018, ruim 40 procent meer dan in 2013. Vooral bosrijke gebieden en de kuststreek zijn erg in trek onder recreanten en vakantiegangers. Dit blijkt uit de nieuwe publicatie van de Natuurlijk Kapitaalrekeningen, die het CBS en Wageningen University and Research (WUR) hebben samengesteld in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).
De natuurlijke omgeving draagt bij aan het welzijn van mensen, onder andere als aantrekkelijke omgeving voor vrijetijdsactiviteiten. In de Natuurlijk Kapitaalrekeningen wordt de omvang van verschillende ecosysteemdiensten berekend. Ecosysteemdiensten zijn de diensten geleverd door de natuur aan de mens, bijvoorbeeld houtoogst, koolstofvastlegging. Ook natuurrecreatie (dagactiviteiten) en natuurtoerisme (met minimaal één overnachting) zijn belangrijke ecosysteemdiensten.
De economische bijdrage van natuurrecreatie en natuurtoerisme is berekend op basis van de bedragen die mensen uitgeven voor deze activiteiten, zoals reis- en verblijfskosten. De bestedingen worden vooral gedaan voor recreatieve activiteiten in de bossen (4,3 miljard euro), de duinen en het strand (2,8 miljard euro) en open natuur zoals heide en (half)natuurlijk grasland (1,9 miljard euro). De uitgaven aan natuurrecreatie en –toerisme bedragen 9 procent van de totale bestedingen voor recreatie en toerisme in de Nederlandse economie.
De economische waarde van natuurrecreatie en -toerisme is tussen 2013 en 2018 gestegen met 44 procent. Zowel het aantal activiteiten als de uitgaven per activiteit namen toe. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/22/economisch-belang-van-recreatie-in-de-natuur-neemt-toe

media CBS
Jeugdcriminaliteit daalt, maar niet alle vormen.
De jeugdcriminaliteit onder minderjarigen en jongvolwassenen is in de periode 2015 tot 2021 vergeleken met de vijftien jaren daarvoor afgenomen. Zo was het aantal veroordeelde minderjarigen in 2019 vergeleken met 2015 met een derde gedaald naar 5 700. Wel laten een aantal vormen van criminaliteit de laatste jaren een stabilisatie of toename zien, waaronder ernstig geweld gepleegd door minderjarigen. Dat blijkt uit de Monitor Jeugdcriminaliteit, een rapport dat het WODC iedere twee à drie jaar in samenwerking met het CBS publiceert.
zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/22/jeugdcriminaliteit-daalt-maar-niet-alle-vormen

media, CBS
Vooral toename jongeren in de bijstand.
Eind maart 2021 telde Nederland 433 duizend personen tot de AOW-gerechtigde leeftijd met een algemene bijstandsuitkering. Dat zijn er bijna 12 duizend meer dan een jaar eerder. Voor het vierde kwartaal op rij zijn er nu meer bijstandsontvangers dan een jaar eerder. De toename was in het eerste kwartaal van 2021 relatief het sterkst onder jongeren. Dit meldt het CBS op grond van nieuwe cijfers. Bijstandsgerelateerde uitkeringen, zoals die op grond van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), die in maart 2020 is gestart vanwege de coronacrisis, zijn niet meegeteld. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/22/vooral-toename-jongeren-in-de-bijstand

media CBS
11 procent energieverbruik in 2020 afkomstig uit hernieuwbare bronnen.
Het aandeel hernieuwbare energie in Nederland in 2020 was 11,1 procent van het totale energieverbruik. In 2019 was dit nog 8,8 procent. De toename was grotendeels te danken aan een grotere capaciteit voor zonnestroom en windenergie. Ook het verbruik van biomassa nam toe, vooral het meestoken daarvan in kolencentrales. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.
Het verbruik van hernieuwbare energie bedroeg 219 PJ (petajoule) in 2020, 19 procent meer dan in 2019. Het totale finale energieverbruik was in 2020 bijna 2000 PJ, ongeveer 100 PJ lager dan in 2019. Deze daling van het totale verbruik heeft ook bijgedragen aan de toename van het aandeel hernieuwbare energie. Het totale finale energieverbruik bestaat uit het verbruik van elektriciteit, brandstoffen voor vervoer en energie voor verwarming van gebouwen en processen in de industrie. Vooral het energieverbruik voor vervoer daalde, als gevolg van minder verkeer in 2020, onder andere door verregaande maatregelen in de bestrijding van het coronavirus. In EU-verband is vastgelegd dat hernieuwbare energie 14 procent van het Nederlands energieverbruik moest uitmaken in 2020. Naast verbruik van hernieuwbare energie uit eigen land, kan ook hernieuwbare energie worden ingekocht bij andere landen (een zogeheten statistische overdracht). Op basis van deze voorlopige cijfers over 2020 zou een overdracht van ongeveer 16 TWh (miljard kWh) uit het buitenland nodig zijn om het afgesproken doel van 14 procent te halen. In juni 2020 is een overeenkomst afgesloten met Denemarken om 8 tot 16 TWh hernieuwbare energie over te dragen.
zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/22/11-procent-energieverbruik-in-2020-afkomstig-uit-hernieuwbare-bronnen

Phade creates a stir at 2021 PGA Championship. lees elders meer

media,
WBVR test vossen positief op vogelgriep. lees elders meer

media CBS
Omzet horeca daalt verder in eerste kwartaal 2021.
De omzet in de horeca daalde in het eerste kwartaal van 2021 met bijna 4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Deze afname volgt op de daling in het vierde kwartaal 2020 van bijna 44 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 heeft de horeca 46,7 procent minder omgezet. Door de aanhoudende lockdown in het eerste kwartaal van 2021 bleef herstel van de horeca uit. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/22/omzet-horeca-daalt-verder-in-eerste-kwartaal-2021

media CBS
Omzet detailhandel groeit met bijna 10 procent in april j.l.
De detailhandel heeft in april 9,6 procent meer omgezet dan in april 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 8,8 procent hoger. Zowel de omzet van de non-foodsector als van de foodsector groeide. Daarnaast is online 18,6 procent meer omgezet door de detailhandel. In vergelijking met april 2019 lag de omzet van de detailhandel 8,5 procent hoger in april 2021.
De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in april. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 10,2 procent hoger dan in april 2020. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/22/omzet-detailhandel-groeit-met-bijna-10-procent-in-april

media,
Bodemverbetering met reststoffen. lees elders meer.

tijd 08.52
Olie $ 66,83 en de dolla5r euro 1,2193
1 bitcoin = 34.960 USA dollar
1 ripple = 0,95908 USA dollar

tijd 09.19
De AEX licht hoger op 713,96 +0,68 +0,10% Besi EUR 66,76 +98ct vol. 43.000

tijd 09.20
De Midcap EUR 1.064,82 -0,12 -0,01% en de Smallcap 1.383,24 +0,31 +0,02%

Toezicht?
Ach, waar dient dat voor? Wij zien zoveel smerige spelletjes, dat wij 1 conclusie mogen trekken, was er maar meer kennis bij de toezichthouders en markt kennis!?

tijd 09.45
De Bel 20 licht lager op 4.084,33 -2,76 -0,07% Galapagos 61,88 -92ct vol. 28.114

tijd 09.45
De DAX laat een duidelijk negatief beeld zien op 15.471,55 -48,43 -0,31%, Bayer EUR 51,36 -88ct vol. 624.000

tijd 09.48
De CAC 6.494,30 +10,19 +0,16% Danone EUR 59,26 +80ct vol. 257.000

tijd 11.18
Goud $ 1.906,60 zilver $ 27,98 en platina $ 1.181 Gold/Silver Ratio 68.13
Olie $ 67,06 en de dollar euro 1,2187
1 bitcoin = 36.100 USA dollar
1 ripple = 1,00260 USA dollar

Sienna Commences Drilling On The Bleka Gold Project In Norway.
ancouver, B.C., May 28, 2021, Sienna Resources Inc. (“Sienna” or the “Company”) (SIE—TSX.v, SNNAF—USA, A1XCQ0–Germany) is pleased to announce that drilling at the Bleka Gold Project in Norway is now underway. A total of approximately 1,500 metres will be drilled on this phase of drilling. The Bleka vein was discovered in 1880 and mined intermittently until 1940. The historic Bleka vein is hosted in a deformed greenstone belt in southern Norway and was formed during two phases of quartz-veining events. Auriferous quartz veins characteristically contain Cu-Bi (copper-bismuth) and tourmaline. Compilation of historic reports combined with reconnaissance mapping revealed a series of underexplored vein swarms on the Bleka property that will be tested on this drill program. Drilling is expected to take between 2-4 weeks to complete.
see & read more on
https://www.siennaresources.com/2021/05/sienna-commences-drilling-on-the-bleka-gold-project-in-norway/

tijd 11.25
Op de Europese beurzen is een stabiliteit waar te nemen ten opzichte van de start vanmorgen, De AEX 714,13 +0,85 +0,12% de Bel 20 4.081,92 -5,17 -0,13%

tijd 11.27
De DAX 15.488,32 -31,66 -0,20% en de CAC 6.489,02 +4,91 +0,08%
tijd 11.32
Envipco Holding NV 16,50 +1,20 7,84% omzet 116 sts.

Media
German inflation starts to pick up.
(Kitco News) - German CPI has come in higher than expectations on the year-on-year readings across the board today as inflation starts to hit Europe.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-05-31/German-inflation-starts-to-pick-up.html

tijd 13.40
De DAX 15.482.95 -37.03 -0.24%

media,
Technische analyse Zilver. by Roy Martens on 31 mei 2021
Ook de afgelopen week waren alle ogen gericht op het $28 niveau, het niveau dat, voor de stieren, als weerstand en door de beren mogelijk als laatste verdedigingslinie wordt gezien. Na de val beneden deze grens van vorige week vrijdag moesten de stieren deze week opnieuw proberen om een doorbraak te forceren. zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2021/05/31/technische-analyse-zilver-118/

media
- German Inflation Climbs to Highest Since 2018 as Lockdown Eases.
- Ghana Surprises With Rate Cut as Inflation Is Seen in Target.
- Copa America Suspended; Eased Restrictions in Asia: Virus Update.
- A Resurgent World Economy Is Seen Leaving Many Behind.
The rich-poor gap will widen as countries emerge from the pandemic at different rates, the OECD says.
- Futures, Stocks Struggle With Jobs Data in View: Markets Wrap.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.28
Europese beurzen in het rood! Moeten 't zonder Wall Street doen vandaag.

tijd 15.33
De actuele koersen (kg): Goud: €50.192 | Zilver: €736

media
- India Extends $41 Billion Loan-Guarantee Offer to Airlines.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 16.32
Sandstorm Gold Today Vol. 7.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
10:15:39 M 10.50 -0.04 40 1 Anonymous 2 RBC E
10:08:40 T 10.48 -0.06 100 7 TD Sec 53 Morgan Stanley K
10:07:38 O 10.49 -0.05 300 2 RBC 1 Anonymous K

Media Video about 11 minutes
Gold price to hit $4,000 in 3 years, real inflation is at 12 % - Frank Holmes.
In an interview with Kitco News' Editor-in-Chief Michelle Makori, Holmes, whose firm manages more than $4 billion in assets under management, said that inflation is significantly understated. He added that if inflation was calculated by traditional methods, it would be up 12%.
go to
https://www.kitco.com/news/2021-05-31/Gold-price-to-hit-4-000-in-3-years-real-inflation-is-at-12-Frank-Holmes.html

media,
Australian gold production sees slow start to 2021, production down 3% in 2021.
n a report published Sunday, according to analysts at Surbiton Associates, a Melbourne-based gold mining consultancy firm said that Australia produced 74 tonnes of gold between January and March, down roughly 4% from the first quarter of 20202. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-05-31/Australian-gold-production-sees-slow-start-to-2021-production-down-3-in-2021.html

tijd 17.36
Wat wij zien is het volgende: "de particulier wordt steeds meer het aangeschoten haasje te Amsterdam"!

tijd 17.37
De AEX 709,36 -3,92 -0,55% Arcelor EUR 26.895 ++40ct vol. 1.930.627
De Midcap 1.061,93 -3,01 -0,28% OCI EUR 20,86 -30ct vol. 134.208
De ASmallcap 1.385,19 +2,26 +0,16% Accsys EUR 1,96 +10ct vol. 289.079
De Bel 20 4.060,36 -26,73 -0,65% Galapagos EUR 61,10 -1,70 vol. 246.657
De CAC 6.447,17 -36,94 -0,57% Safran EUR 122,36 -1,76 vol. 397.991
De DAX 15.415,05 -104,93 -0,68% Siemens EUR 132,64 -2,26 vol. 825.153

Lokaal Envipco Holding NV EUR16,20 +0,90 +5,88% vol. 471

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
31 mei EUR 47,56 56.810 935 EUR 47.60 90.074 1.030 17.35.17
Om 17.33.00 uur EUR 48,80 zo werkt 't te Amsterdam

shortlijst
Avidity Partners Management LPGalapagos N.V.BE00038183590.5228 mei 2021
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL00008886910.5028 mei 2021
Marshall Wace LLPABN AMRO Bank NVNL00115405470.6128 mei 2021
Marshall Wace LLPABN AMRO Bank NVNL00115405470.5527 mei 2021

tijd 18.02
Goud $ 1.905,80 zilver $ 27,98 en platina $ 1.182 Gold/Silver Ratio 68.10
Olie $ 66,80 en de dollar euro 1,2237
1 bitcoin = 37.301 USA dollar
1 ripple = 1,02248 USA dollar

Tijd 18.06
De actuele koersen (kg): Goud: €50.061 | Zilver: €735

media,
Europese kunststof producenten investeren €7,2 miljard in chemische recycling.
Geschat wordt dat tegen 2050 bijna 60% van de wereldwijde kunststofproductie gebaseerd zou kunnen zijn op hergebruik en recycling. Leden van PlasticsEurope investeren al miljarden euro’s .. zie & lees meer op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/europese-kunststof-producenten-investeren-e72-miljard-in-chemische-recycling/

IceLake Capital neemt strategisch belang in softwareleverancier Nazca Solutions.
lees elders meer

Envipco Announces 2021 First Quarter Results Unaudited. lees elders meer

Bayer announces five-point plan to effectively address potential future Roundup™ claims. lees elders meer.

Beginstand AEX 1 mei 707.56 en 31/5/21 709,36

fijne avond en voor straks eet smakelijk.


Oranjewoud
Sanderink Investments verwacht uiterlijk 4 juni 2021 de uitkoopprocedure te starten en geeft verwachting over de te vorderen uitkoopprijs. lees elders meer

Ageas stelt zijn nieuwe strategische driejarenplan voor
Morgen, 1 juni 2021, zal Ageas CEO Hans De Cuyper samen met de andere leden van het Executive Committee het nieuwe strategische driejarenplan van de Groep, Impact24, voorstellen.
Tijdens het online-event zullen de strategische keuzes die bepalend zullen zijn voor het toekomstige parcours en de groei van de Groep, de ambities van Ageas ten aanzien van haar stakeholders en de doelstellingen die hiermee verband houden, worden voorgesteld.
Het event kan worden gevolgd via video webcasting vanaf 17u30 CET (16u30 Britse tijd). De presentatie van het event zal ter beschikking worden gesteld op de website van Ageas.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL