AFM versus Beleggingsbandieten. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 11/04/2021 06:53
Wie & waar staat de AFM voor?
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Wij hebben een aanvaring gehad circa 10 jaar geleden, wij hadden ca. 300 meldingen in drie jaar tijd gedaan, schreef de AFM en dat was teveel. Daar had de AFM geen voldoende tijd en mankrachten voor.
Maar waar gingen onze klachten/meldingen over?
Over het toezicht en dat er ondeugdelijke vormen van handel waren, die "rieken aan/naar manipulatie & acting in concert"! Door onze jaren lange ervaring in het "vak", vielen die op en gaven wij dat door, gesteund met film/opnames!
De AFM is ook de instantie waar alle nieuwe producten getoetst worden/werden voor "toelating hier ter beurze". Ook andere vernieuwingen worden in een gezamenlijke commissie getoetst, daarin zitten o.a. de DNB, BFER, Veb, AFM, en Vereniging Bankiers in.
Een prachtig geheel, maar de uitwerking van dat alles, is in onze ogen meer een schijn oplossing, dan een bewaking van de goede orde!

Dat heeft mijnheer Pieter Omtzigt en Mevr. Renske Leyten ook aan het licht gebracht!

Want wij van de redactie XEA.nl boden ook onze ervaringen aan, maar dan moe(s)ten wij nu eerst bij de AFM op kantoor komen. Mijnheer v.D. van de Nationale Ombudsman zou ons vergezellen. Maar wij van de redactie wilde ook graag een advocaat en een journalist meenemen.
Dat werd niet op prijs gesteld, en nog steeds staat het komen op "kantoor bij de AFM op de agenda van de AFM".
Daar zijn wij nog steeds niet op ingegaan, maar wel hebben/hadden wij adviezen/opmerkingen richting AFM gedaan. Dit ter verbetering & bescherming van de zuiverheid, betrouwbaarheid, transparantie en begrijpelijkheid van de "effectenhandel". o.a. Dat er weer nummers aan de digitale aandelen komen, dan zijn "geld & aandelen stromen" eenvoudig te volgen en te controleren.


Onze grote vraag is & blijft, met die herinvoering van nummers neem je circa 80% van die smerige handel, uit de totale "effectenhandel" weg. Wat zou de "effectenhandel" er dan schoner uit gaan zien.

DAT wil toch iedereen! Of slaan wij van de redactie de "plank" totaal mis!?

Nu de beleggingsbandieten: je hebt twee soorten, goed geoefende en slecht geoefende.
Welke zullen we het eerste beschrijven?
- Laten we de slechte eerst nemen, de bandiet die misbruik van de onervarenheid & onachtzaamheid van de belegger maakt.
Dat kost je geld & vertrouwen en slechte nachtrust.
Die bandieten moeten zo snel mogelijk gepakt worden, maar dat is een probleem apart. Zij wonen vaak niet naast de deur!

De goede bandieten, mogen wij dat wel zo schrijven?
Dat zijn o.a. de systemen (algoritmische) en producten die in de markt gezet worden, met goedkeuring van de AFM. Teveel om op te noemen, EFT's, Opties, e.a. systemen & producten waar de snelle systeembeheerders, baissiers en Hedgefunds, die producten op momenten gebruiken, die wel sneller dan het licht lijken gaan en transacties doen, waar nauwelijks digitale leveringen aan te pas komen. Zij verdrukken de normale "VRAAG & AANBOD" op deze wijze, de particuliere beleggers zijn vaak te laag e/o te hoog qua hun inleg en de gemaakte handel komt er voor in de plaats, door de goede bandieten. Deze handel is op allerlei manieren te beïnvloeden! De technieken staan voor niets o.a. het seinen in de boekjes met vaste aantallen etc. etc..
In de 5 spookminuten ( de tijd van 17.30 tot 17.35.0..) worden/vinden prijszettingen plaats, waar de "particulier" niet meer tussen kan komen en zo posities worden afgerond voor de dag en op nihil uitkomen.
Als er geen "nihil positie over blijft, gaan er strepen onder de getallen en de uitkomst wordt dan: "wel of geen leveringsplicht"! En kan het dag resultaat worden opgemaakt.

Zo zien wij van de redactie nog maar weinig normale "effectenhandel" en het bijverschijnsel is: "wij begrijpen deze vorm van handel niet meer en zo maak je heel veel handel kapot"! De handel bloedt dood en straks komt de klap!
Weg plezier & vertrouwen, dat liet mijnheer Rutte ook zien met dit spreekwoord: "al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel"!

Het "vertrouwen voor altijd kwijt"!

de agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS
Maandag 12 april
AVA Kendrion
06.30 CBS: aantal faillissementen (maart)
11.00 EU: detailhandelsverkopen.
in de VS - Overheidsschuld

Dinsdag 13 apr.
07.00 Kwartaalcijfers van Just Eat Takeaway en Fagron
11.00 Duitsland: ZEW-index (vertrouwen van beleggers en analisten in Duitse economie)
In de VS: Detailhandel, Consumptieprijsindex, Inflatie

Woensdag 14 apr.
AVA BAM, Heijmans, KPN
06.30 NL: Internationale handel
07.00 Resultaten TomTom
13.00 VS: Resultaten JPMorgan, Wells Fargo, Goldman Sachs

Donderdag 15 apr.
AVA VastNed Retail
07.00 Trading update NSI
FastNed 1e kw. cijfers
13.00 VS: Resultaten Delta Airlines, Bank of America, BlackRock, Citigroup, PPG, Pepsico
14.30 VS: Wekelijkse werkloosheidsaanvragen, detailhandelsverkopen
16.00 VS: Vertrouwen huizenbouwers

Vrijdag 16 apr.
04.00 China: economische groei
07.00 Resultaten Beter Bed

media,
- Poland Minister Says ‘Suicidal’ to Vote Down EU Relief Fund: FT.
- 21 Chinese Coal Miners Trapped By Underground Flood.
- Charles: Royal Family 'Deeply Grateful' for World's Support.
- KKR, Bain Said Among Bidders to Advance on Rolls-Royce ITP Sale.
see & read more on www.bloomberg.com

media
Wij lazen onlangs nog een verslag van een oude rot in het edelmetaal, de crypto waarden schieten dagelijks omhoog en af & toe omlaag. Dagelijks angst & vrees en bij het edelmetaal weten wij al eeuwen dat het zijn waarde behoudt !!
Moet je dan op deze manier leven, van dagelijkse angsten & Vrees!?
reactie XEA.nl
Deze woorden onderschrijven wij ook, klein 60 jaar ervaring zegt ons dit: " laat je niet (mis)leiden door hebzucht & meer, maar wees tevreden met je eigen talenten!

Goudstandaard
Wij verwachten tegen het einde 2021 herstel Goudstandaard.
De enorme schuldenlast en onevenwichtigheid VS helend naar China zal het laatste zetje zijn, tot herinvoering van de "goudstandaard".
Centrale banken zullen het komend halfjaar stevig "goud inkopen" gaan doen.

Dit is een voor signaal voor de herinvoering, want er hangen "hele donkere wolken" boven de wereld economie.

Ongewenst gedrag RIEC
Lees ook het artikel met alle voorbeelden uit de zaak 'Fort Oranje' en de rol die het RIEC hier speelt om mediaframing op te zetten, WOB-procedures te omzeilen en al op voorhand rechter, politie en bestuur op een lijn te krijgen. Het RIEC blijkt een levensgevaarlijke instelling en heeeeel dicht bij de
kijk en beluister op https://youtu.be/-GafhDDKjN0?t=133

De Balie
De onbetaalbare Overheid. Pieter Omtzigt te gast. zie & beluister hier. duur 1.44 uur
https://www.youtube.com/watch?v=AA61RUwf0hw

M TM
2 weken geleden
Omzigt is een held, je ziet nu dat de ratten van zijn partij hem besmeuren en labelen als “onstabiel.” Wij weten waar jij voor staat Pieter onze stem heb je.

Wij hebben een groot deel afgeluisterd. Rutte en zijn club hadden WEL degelijk een afkeer tegen Pieter gekregen, omdat hij een sterk geheugd en dossier kennis had/heeft, van zaken waarin zijzelf faalden e/o gefaald hadden.
DUS iedereen is welkom, maar Pieter niet.

Wat een "verrot" land is dit.

Hedgefonds Archegos valt om en de hele markt krijgt meteen .... !?
Een enkel bericht rond Archegos (lees Bill Hwang) en de schade die Effectenkredietinstellingen gaan oplopen!? Daar komt wat duidelijkheid over.

reactie XEA.nl
Nick Leeson had bij Barrings slecht 1,4 miljard Pond. WAAR is nog toezicht & controle!? Ervaring bij de Toezichthouders wordt ook gemist.
Manipuleren & nog eens Manipuleren wordt er op wereldwijde beurzen gedaan. Mag & kan allemaal en NU ging het eens fout.
Beschamende, maar echt DICHT op de handel & Controleren is er nauwelijks bij.
Complexe producten en in combinatie met andere producten NAUWELIJKS ZICHTBAAR en dan plots 33 miljard dollar weg/zoek. Hedge Fund Archegos wast de handen in..., ik ben een goede of slechte bandiet!

Wij van XEA.nl begrijpen dat wel en daarom tikken wij vrijwel dagelijks de Toezichthouders op de "schouders", let op en kijk uit met goede & slechte bandieten!

media,
Hoe een 75-jarige vrouw slachtoffer werd van beleggingsbandieten (slechte red.)
De 75-jarige Leatitiae opende bijna een jaar geleden een rekening bij Blackstone500. „Ik had gehoord van de winsten die Jort Kelder maakte, waarover hij vertelde in het programma De Wereld draait door en zocht op internet. Ik was niet zozeer uit op winst of rijkdom, was gewoon nieuwsgierig. zie verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1428611482/hoe-een-75-jarige-vrouw-slachtoffer-werd-van-beleggingsbandieten

Voetbal uitslagen
10 APRIL 2021
PEC Zwolle 1-0 FC Twente
Fortuna Sittard 1-3 FC Emmen
AZ 2-0 Sparta Rotterdam
Heracles Almelo 4-0 Willem II
9 APRIL 2021
Vitesse 0-0 ADO Den Haag

media,
- ECB must accept no further delay in lifting inflation: Panetta.
- South African variant can 'break through' Pfizer vaccine, Israeli study says.
The findings come from a real-world data study in Israel that has not been peer reviewed. The researchers cautioned that the study had a small sample size of people infected with the COVID-19 variant and was not intended to deduce overall vaccine effectiveness against any variant.
- Myanmar security forces with rifle grenades kill over 80 protesters - monitoring group.
Niet hier worden leugens en misdaden tegen de bevolking gepleegd, maar elders ook.(red.)
see & read more on www.reuters.com

Sanofi, Interim late-breaking clinical data validate not-alpha profile of THOR-707 (SAR444245), Sanofi’s novel investigational IL-2. lees elders meer

Rutte & zijn Club willen ter afleiding zogenaamd zich inzetten voor opheffing van het grootste deel van de Lockdown per 21 april a.s.

Meer niet, zo probert Rutte weer "credit" te krijgen, 't is "LIST & BEDROG"!

tijd 18.50
1 bitcoin = 59.550 USA dollar
1 ripple = 1.34259 USA dollar

media,
Onbehoorlijk bestuur bij gefaillieerd bedrijf Scheringa.
AMSTERDAM - De curator van Gezond Bedrijf BV, een geklapte onderneming van Dirk Scheringa, heeft ’onbehoorlijk bestuur’ vastgesteld rond het faillissement van het bedrijf van de DSB Bank oprichter. Dat blijkt uit het finale faillissementsverslag dat curator Victor Kruit van bureau Haut Legal & Tax eind afgelopen week publiceerde. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1717506314/onbehoorlijk-bestuur-bij-gefaillieerd-bedrijf-scheringa

fijne afsluiting van uw weekend, gelukkig niet zoveel regen.
Eet smakelijk voor straks.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL