Beleggen als particulier, maar waarin? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 31/01/2021 07:14
Deze vraag krijgen wij wel vaker binnen, maar wie het in deze tijd/situatie het weet, mag het zeggen!

Maar voor ons is een ding zeker, niet op de spaarrekening(bezit aan geld) en niet in de reguliere aandelen. Je moet zeer selectief zijn.
Het waarom zullen wij in het kort uitleggen.

Centrale banken en andere circulaire instelling hebben door mismanagement de rente naar nihil gedrukt. Dat was op dat moment voor hun gevoel, de juiste (re)actie op de situatie in de wereld. Maar dat bleek een totale foutieve inschatting.
In Japan begin jaren 1990 was er een soort gelijke situatie, maar daar werd nauwelijks naar gekeken, als leidraad door/voor de huidige "leiders" in de wereld!

Hun beleid was, de economische groei te stuwen & te duwen met lage rente, vooral goed voor de zwakkere Eurolanden. EEN totaal foutieve inschatting!
En met het bijdraaien van geld, "waar niet voor gewerkt was", werd de gehele wereld overspoeld met schulden! Wie gaan die schulden aflossen?
Zal de Goudstandaard weer van stal gehaald worden?

De Corona kwam er begin 2020 ook nog eens bij en de wereld economie schuift nu langzaam de "berg af"!
Vergelijkbaar met de jaren 1928 t/m 1946 van de vorige eeuw, de crisis & oorlogsjaren van WO II.

Deze situatie is NU ook aan tafel aangeschoven en hoe lossen wij dit op?

Dat is aan de "geleerden/deskundigen", en niet voor de gewone bevolking!
Hoe en wat kunnen de geleerden/deskundigen zich dan wapenen tegen dit "onheil"!?

Geld had toentertijd (jaren 1928 t/m 1946 geen of nauwelijks waarden.
Dus nu bezittingen opbouwen, maar welke dan?

Niet op een spaarrekening, dat is beleggen in een "waardeloze munt eenheid", o.a. de euro!
De euro heeft geen basis waarde, alleen een erkende waarde. De euro is niet gedekt door edelmetaal en geen STAAT/OVERHEID staat garant, bij een faillissement van de euro.
Er valt niets te halen en de euro valt dan af.
Ook niet in Crypto waarden, deze vergelijken wij(red.XEA.nl) met de euro, maar heeft zelfs geen munt, waarmee je in de financiële wereld erkent(lees algemeen) mee kan betalen.
De Crypto waarde wordt bij sommige betaling wel geaccepteerd.

Nu komen we bij waarden die wel algemeen geaccepteerd worden,
de Edelmetalen, munten, baren van verschillende grondstoffen, kunst, antiek en zaken van liefhebberijen, zoals postzegels e.a..
Ieder heeft zo zijn/haar eigen belangstelling en gevoel voor 'n bezit vorm.

De meest hanteerbare is/zijn, die je weer snel van de hand kan doen (lees verzilveren), maar ook die je de beste bescherming kunnen geven tegen waarde vermindering.

Het verschil zit in de inhoud van UW portemonnee!
Voor de particulier met een normaal gevulde portemonnee zouden wij in de munten terecht komen.
De gouden, zilveren en andere munten. MAAR geen herdenkkingsmunten, maar het liefs in munten die als betaalmiddel in functie zijn/waren geweest.

Kijk eens naar de oude zilveren munten van de Oranjes, de Willemen, Wilhelmina en Juliana. Die zijn in voldoende mate voorradig(geweest) en goed verhandelbaar.
In deze tijd, wordt er nauwelijks numismatische waarden aan toegekend (lees qua zeldzaamheid).
Let daar wel op bij aankoop, dat kan als er straks "wel naar de numismatische waarden wordt gekeken", er een meevaller qua prijs voor de bezitter uit kan rollen.


Voor de wat grotere portemonnee komt edelmetaal, in goud, zilver (baren) en Mijnbouw aandelen en innovatieve aandelen (lees op gebied vooral op milieu gebeid) om de hoek kijken en ook kunst (lees o.a. schilderijen & antiek.
Maar dan wel letten op de staat & kwaliteit ervan.

En zo heeft iedereen zijn/haar voorkeur(en)!

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
maandag 1 febr.
In Duitsland - detailhandel cijfer.

dinsdag 2 febr.
geen mededelingen

woensdag 3 febr.
geen mededelingen

donderdag 4 febr.
Cijfers Euronav.

vrijdag 5 febr.
geen mededelingen

De Effecten wereld zal nog onduidelijker en smeriger worden, (lees) niet transparant, oneerlijk, onbegrijpelijke prijsvormingen, dus onbetrouwbaarder.

Zoals de Regering Rutte met de toeslag affaire en misschien ook bij andere zaken(bijstand uitkeringen) is omgegaan.

Kijk eens wat een lezer meemaakt bij de Semi Overheid.
Er waren op 3 juli 2019(U leest het goed) zaken als bestemmingsplan wijziging e.a. zaken, verzuimd te publiceren in de plaatselijke Courant en Gemeente blad en dat in de rechtszaak van 5 okt. 2020, de vertegenwoordigster van de Gemeente had gezegd, dat ALLES op 3 juli 2020 al was goedgekeurd.
Het verzuimd werd hersteld en er konden weer bezwaren ingediend worden, maar waar tegen wilde de Gemeente niet zeggen/schrijven. Een pro forma bezwaarschrift ingediend en 1 week later een WOB verzoek met dezelfde vragen over het bestemmingsplan etc. etc..
Nu kreeg de lezer een verdaging van het WOB verzoek, want het is ZO'N COMPLEXE zaak, dat er NU nog geen antwoord opgegeven kan worden.

Deze Gemeente BELAZERD de gehele zaak. Tijdens de hoorzitting, die voorgezeten werd door een oud rechter, bracht haar vertegenwoordiger dit bestemmingsplan wijziging van Wonen naar Detailhandel Centrum2 ook al ter berden.
Dat was een administratieve fout en dat zullen we corrigeren zei de Gemeente.
Maar dat gaat zomaar niet zei de oud Rechter/voorzitter, daar gaat circa 4 tot 6 maanden aan vooraf. Zo behoord dat te worden hersteld.
Dit soort SMERIGE zaken komen meer voor. Dat zagen we aan de Toeslag Affaire.

Nu probeert de Gemeente haar met een dreigbrief te chanteren en wil de Gemeente NU alles op een hoop vegen en behandelen. De illegale vestiging wil de Gemeente niet op een normalen wijze rechtzetten!
Er zijn geen Raadsbesluiten te vinden, DUS ZAL HET WEL al in het verleden goedgekeurd wezen, daar lijkt het op"!

ook keurt deze Gemeente een activiteiten beoordeling voor een lunchroom goed, in een lunchroom worden GEEN voeding en etenswaren en dranken gereserveerd!
Een VET put is niet nodig want alles wordt verpakt meegenomen.


Zo WERKEN schijnbaar Semi Overheden en wie CONTOLEERD!?
Wie & waar kunnen Burgers nog op VERTROUWEN???
MAAR ZEKER niet de OVERHEID en Semi OVERHEDEN.
ACHTERBAKS gedoe en de BURGERS moeten netjes blijven!!

Dit riekt naar fraude & corruptie!!

Tijdens de Rechtszaak op 11 januari j.l. kon de Gemeente WEER geen bewijsstuk leveren, en lijkt het erop, dat zij een "STUK" naar de Rechtbank heeft gestuurd dat NIET uit haar eigen dossier kwam en dat er "VALSHEID in geschriften" is gepleegd. Dat wordt nu onderzocht.

De Lezer ontving van de Gemeente een dreig mailtje en moet binnen 2 weken, stukken aanleveren, waar juist een andere afdeling 4 weken verdaging voor heeft gevraagd!! Dat werkt ook niet samen!
Semi Overheden kunnen het de burgers knap lastig maken met HUN eigen rechter spelen.

Daarin stonden 3 bezwaarschriften in vermeld, maar daarin waren GEEN gronden van bezwaar in gesteld. NU moest de lezer, een aanvulling doen op haar Por forma bezwaarschrift binnen 2 weken. Maar zij wilde gisteren kopieën van haar 3 bezwaarschriften afhalen en die waren er niet. De balie mevrouw wilde op dat verzoek geen stempeltje zetten van de 25 januari! Conclusie: de 3 bezwaarschriften zijn ZOEK geraakt, van die term, GEEN BEZWAARGRONDEN!
ALS BURGER HEB JE WEINIG RECHTEN !

LIST & BEDROG!

media,
Vrouwen moeten meer in het Management van bedrijven. Het gaat niet snel genoeg en daarom vinden instanties dat er een WET moet komen.
Moet niet de beste persoon op de plaats waar die thuis hoort!!??
Onze nestor heeft eens in de AVA van de ING, als gepensioneerde van deze bank en stelde het volgende vraag/antwoord voor op het zelfde probleem in de AVA.

Geachte voorzitter, is dat wel een juiste beslissing.
Want kan het verlangen naar het "moederschap" niet meespelen bij de beslissing om toch niet te willen doorstromen naar de top !

De voorzitter viel de vraag/stelling niet af, maar hij zat wel een beetje met deze stelling.
Onze nestor stond na afloop van de vergadering te praten met een oud collega en diens vrouw en daar kwam een "dame" op onze nestor af. Die zei het volgende: "hoe durfde U dat te stellen, U moet zich schamen. U bent ouderwets en niet meer van deze tijd!


Een eigen neming mag je dus tegenwoordig niet meer hebben!

Corona en dienstplicht.
Gisteren hadden wij nog een langdurig gesprek met een 86 jarige over de Corona. Bij hem in de buurt Maarssen waren in een Verzorgingstehuis 19 mensen overleden aan corona. Van het een kwam het andere in het gesprek, maar de dienstplicht kwam ter sprake, de jeugd die alles aan het "slopen" was geweest in de grote steden. Wij waren met z'n tweeën het eens, onze nestor was ook in dienst geweest en Jacques ook, die moet weer terugkomen en daar worden de jongens voor hun elven gevormd en de meisjes naar de Zorg, ook qua periode zoals de jongens in dienst zijn. De oplossing waar iedereen tevreden mee kan zijn, niet twee jongens, maar voor iedereen. Geef dit idee door aan Uw relaties die in de Politiek zitten en verwijs naar dit idee.

tijd 08.01
1 bitcoin = 33.611 USA dollar
1 ripple = 0,42672 USA dollar

media,
- Faced With a Vaccine Emergency, the EU Made an Enemy of Everyone.
- Saudi Chemicals Giant Sabic Beats Estimates With 2020 Profit.
- Australian City to Lock Down, U.S. Cases Slow: Virus Update.
- Aviva to Divest From Companies That Don’t Act on Climate: FT.
- New Zealand Government Told to Move Faster on Carbon Reduction.
see & rea more on www.bloomberg.com

Uit ons netwerk
Subject: Hedge Funds
You guys see this clip on the whole market manipulation from the Hedge funds, very interesting…………….
https://twitter.com/i/status/1354987166364016647

Willem has some very interesting articles on recent events on his Twitter account:
https://twitter.com/wmiddelkoop?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

De particuliere beleggers zijn HET ZAT, dat grote partijen alles mogen doen en de Toezichthouders kijken de andere kant op. De particulier wordt wel extra in de gaten gehouden, want het is acting in concert en dat is verboden.
Wat doen grote partijen dan? Ach, die betalen graag een boete van 1 miljard dollar, eventjes later is die alweer terug verdiend.

media,
- Robinhood and Reddit are likely safe from lawsuits
Robinhood Inc’s user agreement likely will protect it from lawsuits filed by customers after it blocked a frenzied trading rally in companies such as GameStop that was fueled on social media forums. Those services are likewise shielded because of a 1996 law adopted at the outset of the online era.
- Nguyen Phu Trong, Vietnam's anti-corruption czar, crowned party chief again.
- Billionaire Steve Cohen quits Twitter, citing threats in GameStop uproar.
see & read more on www,reuters.com

tijd 09.38
1 bitcoin = 33.679 USA dollar
1 ripple = 0,44016 USA dollar




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL