Had elke belegger maar een achteruit kijkspiegel. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 22/11/2020 07:23
Ja, een mooie kreet, die hoorden wij gisteren van een senior Risque manager van een Amerikaans pensioenfonds.
Als ik een "achteruit kijkspiegel had, dan zou ik nimmer meer een verkeerde inschatting/belegging doen, maar die heb ik niet en geen elk Risque manager.

Wat komt er allemaal niet bij kijken in het "vak"!?
Geografische omstandigheden, de gevolgen van het corona op de medewerkers, maar ook voor de langere termijn van de economie. Veel personeelsaantallen zullen te maken krijgen met inkrimpingen. Dat hoorde wij ook bij de CAO van het OV personeel. Die loopt tot volgend jaar juli, want de korte duur van die CAO heeft te maken met inkrimpingen van personeel. Die deze afloop komen er geen ontslagen bij het OV. Daarna zullen ze verder onderhandelen over de CAO bij het OV.

Daar hebben beleggers ook mee te maken. Maar is het voor de gewone particulier wel allemaal te begrijpen/in te schatten.
Laten wij duidelijk zijn, beleggen kun je niet meer alleen. Je moet een "netwerk" hebben of over ervaring van een hele lange periode beschikken.

Wat wij van de redactie altijd zeggen is het volgende: "kijk naar de kwaliteit van de balans, wie zit er in het management en het belangrijkste, wat is de CV van het management!?

Vliegen zij na korte tijd (lees) geen tweede periode te hebben afgemaakt, weer naar een andere baan/bedrijf!
Dat zien wij ook aan de nieuwe President van de VS mr. Joe Biden. Die gaat maar voor 1 termijn, maar wij zien hem de eerste periode niet afmaken.
Als dat waar is, hebben beleggers gelijk een onzekerheid bij beleggingen in de VS. Het duurt namelijk tenminste 1 jaar, voor een nieuwe President alles in "controle" heeft.

Hadden wij toch maar een achteruit kijkspiegel!
Want wie het verleden niet kent, verliest zicht in de toekomst!


De agenda voor deze week en samen met diversen berichten van het CBS
maandag 23 nov.
Tokyo gesloten
Ackermans & van Haaren NV 3de kw. cijfers

dinsdag 24 nov.
In de VS, S&P/Case-Shiller Home Prices en Consumentenvertrouwen.

woensdag 25 nov.
Elia groep 3de kw. cijfers
In de VS MBA Mortgage Applications & Durable Goods.
In de VS - New Home Sales & Consumentenuitgave

donderdag 26 nov.
Vivoryon Therapeutics AG 3de kw. cijfers.
In de VS. Wall Street gesloten.

vrijdag 27 nov.
Black Friday in de VS
geen berichten ontvangen.

De Jeugd en Corona.
Wat heeft de huidige jeugdige generatie heeft slecht door corona. Ze kunnen nu al een 1/2 lang jaar niet feesten, geen college lopen, nauwelijks samen contacten onder houden etc. etc., maar welke communicaties middelen hebben wij meer dan de JEUGDIGEN in de oorlog W II ??
Die hadden 5 jaar niets en binnen blijven. Op straat zijn was gevaarlijk en er was een avondklok. Feesten? WAT WAS ER TOEN TE FEESTEN!
Wat zegt het spreekwoord: " Je moet niet naar je meerdere, maar naar je mindere kijken"!
Dan ben je altijd 'n tevreden persoon!

Groene waterstof uit bermmaaisel. lees elders meer.

media,
- Black Friday Will Take the Pulse of Consumers.
- Hong Kong Strives to Join Regional Trade Deal: Finance Chief.
- Islamist Violence Casts Shadow Over Burkina Faso Elections.
see & read more on www.bloomberg.com

Toeslagen affaire
En weer blijkt straks niemand de schuldigen te zijn. Iedereen doet & deed wat en nadenken, "KAN DIT WEL", was er niet bij.

tijd 08.12
1 bitcoin = 18.341,10 USA dollar
1 ripple = 0,43034 USA dollar nog even en de ripple is in korte tijd verdubbeld.

Novartis included in Dow Jones Sustainability World Index, with industry-leading performance in environmental and social reporting and human capital.
lees elders meer.

Hoeveelheid water in de wereld vs. zee spiegel stijging.
Wat is WAAR en NIET waar?
Begin jaren 1950 leerde onze "nestor" van de Hoofd onderwijzer mijn. J. Ponsioen( kwam uit Schoonhoven)het vogelde bij natuurkunde les.
Wet van de communicerende vaten.
De wet van de communicerende vaten is een regel uit de natuurkunde die aangeeft dat in open vloeistofreservoirs, die voor de vloeistof onderling onder het vloeistofniveau zijn verbonden, het vloeistofpeil in alle reservoirs even hoog staat. De vaten communiceren met elkaar, dat wil zeggen, ze staan met elkaar in verbinding. Zodra er een verstoring van het vloeistofpeil optreedt kan er daardoor een uitwisseling van vloeistof plaatsvinden, zodat het evenwicht wordt hersteld. De wet is alleen van toepassing op open vaten waarin zich een homogene vloeistof bevindt die aan een gelijke zwaartekracht onderhevig is en waarboven een gelijke luchtdruk heerst. De snelheid waarmee de vloeistofniveaus aan elkaar gelijk worden gemaakt hangt af van de doorstroomopening van de verbinding en de viscositeit van de vloeistof. De wet is gebaseerd op het natuurkundige feit dat in deze situatie de druk in de vloeistof gelijkelijk is verdeeld. zie elders meer hier over.

Maar wat vertelde mijnheer Ponsioen er ook bij!
De hoeveelheid water op de wereld altijd hetzelfde is & blijft.
Onze nestor maakte toen deze opmerking! Mijnheer Ponsioen, in de Godsdienst les is verteld, dat "Maria" met ziel & lichaam in de Hemel is op genomen, dat lichaam bestaat toch uit water en daarom is er toch iets minder water op aarde.
Hij fronste en zei, daarin heb je gelijk!

Maar nu vraagt onze nestor zich weer het volgende af, hoe kan dat de zee spiegel dan met 2 mm stijgt en nu is er een raket de ruimte in gestuurd(Californië USA) om de verdere stijging te gaan opmeten.
Maar die stijging wordt veroorzaakt door een lagere "GRONDWATER" peil!
Het water kan namelijk niet meer (lees Hoeveelheid) worden op aarde, maar doordat het water door kanalisering te snel in de zee terecht komt, stijgt het water peil in zee daardoor. En slecht ten dele door het smelten van de IJsbergen.
Wij geloven niet in het warmer worden van de aarde, want er is ook ijstijd geweest.
De wet van de communicerende vaten treedt bij het water in de wereld op!

Wij moeten zorgen dat het grondwater peil weer gaat stijgen en de "hoge Heren", lees deskundigen moeten eens het verband gaan leggen met het kanaliseren toentertijd en de stijging van de zeeën daarna.

media,
- Putin Says He’s Not Ready to Recognize Biden as U.S. President.
- Trump Stays Mum on Sharing Vaccines as Leaders Pledge to Do So.
- Trump Stays Quiet on Vaccine; New Shanghai Cases: Virus Update.
- Joshua Wong to Plead Guilty to Hong Kong Protest-Related Charges.
see & read more on www.bloomberg.com

De situatie in de wereld.
Lees elders meer.

Fijne avond



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL