Wall Street sluit de dag gemengd en de week met verlies af. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 24/10/2020 05:31
In de VS sloten de indices deze week gemengd af, maar de vooruitzichten voor de economie aldaar zien er minder uit. Ook is er spanning wie de verkiezingen gaat winnen en er zal binnenkort wel weer een steun pakket komen. Dit laatste is goed voor het goud, maar minder voor het totale economisch beleid in de VS. Wanneer kan de economie weer op haar "eigen benen" staan in de VS?
De Dow sloot op 28.335.57 -28.09 punten, de week beginstand was 28.606
De NASDAQ 11.548.28 +42.28 punten. idem 11.671

media
- Johnson & Johnson, AstraZeneca Trials to Resume, Rejoining Vaccine Race.
- Yield Drama Drowns Out Trump-Biden Show in Rotating Stock Market.
- Turkey Riles Pentagon With Confirmation of Russian Missile Test.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt de volgende standen,
slotstanden van 23 okt en de week beginstanden
In Japan de Nikkei 23.516 - 23.410
In Hong Kong de Hang Seng 24.918 24.386
In Australië de All Ordinaries 6.373 - 6.385
In Singapore de Straits 2.537 - 2.529

media
- Why the Pennsylvania vote count might throw the U.S. into political crisis
Dozens of staffers. Expensive new machines. Partisan poll watchers. Guns and ammo being snapped up in record numbers. Welcome to Philadelphia ahead of Election Day.
- Lastet Polls 51% Biden and 42% Trump.
see & read more on www.reuters.com

Warm Geld
Mogelijk gaan de machines van NIEUW geld weer draaien in de VS, maar dat is GELD waar NIET VOOR GEWERKT is!!! Wie wil er niet en GELDBOOMPJE in de achtertuin hebben!?


Edelmetalen en olie
de slotstanden van 23 okt. en de week beginstanden
Goud $ 1.901,80 - $ 1.900,20
Zilver $ 24,58 - $ 24,17 de Gold/Silver Ratio 77.35
Platina $ 898 - $ 857
Olie $ 39,80 - $ 40,78

De Valuta's
de slotstanden van 23 okt. en de week beginstanden
De dollar euro 1.1865 - 1,1718
De Yen 124,13 - 123,49
't Pond 0,9087 - 0.9072
AU$ 1,6605 - 1,6544
C$ 1,5571 - 1,5455
NZ$ 1,7709 - 1,7735
Sing$ 1,6094 - 1,5914

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 393.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 10.71 -0.17 800 1 Anonymous 65 Goldman KQ
16:00:00 T 10.71 -0.17 60 5 Penson 53 Morgan Stanley Q
16:00:00 T 10.71 -0.17 96 5 Penson 13 Instinet Q

De vakbond van de Jeugd
hoorden wij in het nieuws over de radio gisteren 16/10/20) Klagen. De Jeugd moet prioriteit krijgen bij de Regering, die hebben het zo moeilijk, geen stage plaatsen en hun studie loopt vertraging op etc. etc.
Daarom kwam Jesse al met EUR 10.000 opdraven vermoeden wij.
Deze jeugd wordt in de watten gelegd.
Twee zwagers van onze nestor maakten het volgende mee:
- Zwager Simon werd als jongeman opgepakt en naar Duitsland te werk gesteld, 2 jaar lang en vluchten via Frankrijk toen dat mogelijk was al liftend terug naar Nederland en stond plots om 's avonds 22.00 uur voor de deur bij diens ouders.
- Zwager Ted werd van de schoolbanken als 18 jarige geplukt en moest voor 3 jaar naar Indonesië. Kwam terug maar ging niet meer zijn school afmaken! Vergoeding was een Oorkonde en een tegeltje en dit jaar een "TRAP in de rug, hij had daar dingen gedaan die niet door de BEUGEL konden. Excuses daarvoor werd er gezegd.
Dat hij als 18-19 jarige moest schieten (lees doden), want zoals Ted tegen zijn zwager (lees nestor van XEA.nl) zei: "als ik niet eerder geschoten had, dan was ik hier niet meer geweest"!
WAAR konden deze TWEE zwager klagen??
Stonden er hulpverleners klaar voor hun moeilijke momenten! Je kont zelf redden en niet zeuren.
Dit moesten wij even kwijt, na die klaagzang van de Jongeren vakbond van heden middag via de radio.
Beide zwagers zijn reeds overleden.

Kregen zij Soldij e/o andere vergoedingen? Neen en Simon werken in Duitsland had nog een ander effect!! Het werd niet gezien als "Dienstplicht", dus broer drie moest hier ook nog eens in dienst (lees militaire voor 24 maanden).

De ouders hebben jaren in angst gezeten om hun zoons die in gevaar waren!
Welke journalist besteedt hier aan(lees deze jonge mensen) aandacht? Velen leven al niet meer, maar Regeringen zorgen WEL goed voor hen zelf. Ook het Koningshuis vergeet deze jongeren uit het verleden! Een postume waardering zou niet misplaatst zijn, voor deze "helden"!

In de geschiedenis boeken zullen zijn niet komen.
Gisteren (maandag 19 okt. 2020) weer zo iets in de media, onze zwager en zijn maten zouden kinderen hebben gedood!? Wisten zij wat er achter de bomen zat? Ook waren er draden gespannen waar "stroom" op stond en dat zij al terug kruipend dekking moest zoeken! Dit soort toestanden wordt er niet bij verteld.
Weten de mensen van NU wat er werkelijk gebeurd is/was in dat verre Land?

media,
Suriname kan rente op lening niet meer betalen.
PARAMARIBO (ANP) - Het lukt de nieuwe Surinaamse regering niet de maandelijkse rente te voldoen op een lening van 550 miljoen dollar (ruim 465 miljoen euro).
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1079163567/suriname-kan-rente-op-lening-niet-meer-betalen

Macht!
Hier is het ook in het klein, de macht en de Advocaat zegt ook: er moet zeker een ambtenaar aanwezig zijn en die moet een rapport opmaken, de burgers wordt NIET geloofd.
Dat zie je op regionaal gebied al,
Omgevingsdiensten OD's)
Wat kun je daarvan verwachten?
Soms bizarre voorstellen, triest maar waar! Een lezer heeft problemen met een industriële bakkerij annex lunchroom naast haar. Veelvuldige stank/geur en geluid overlast. Begin maart stond haar huis en buiten omgeving vol geur/stank en damp. Daar kwam een inspecteur en die legde alles vast. Hij kon één geur zelfs niet plaatsen en rapporteerde dat ook. Een prima rapport over de juistheid van wat hij waarnam. Bij latere navraag en weer overlast, vroeg zij, wat is de status van 't rapport van 7 maart j.l.?
Dat is per ongeluk niet uitgewerkt, sorry - sorry.
Maar wij zullen deze overlast echt serieus meenemen en daar kwam een last onder dwangsom uit, maar die liep met een sisser af. Maar de overlast houdt aan en komt steeds terug en er loopt weer een last onder dwangsom. Afgelopen week buiten in de tuin zwermen "bromvliegen en een stank" bij verschillen afvoeren en vlucht deur, die stank was geen brood lucht.
Weet U wat het OD vertelde?
Een bizar verhaal om niet te geloven: "zij moet de ramen en deuren maar dicht houden en zondags werkt de Industriële bakkerij niet, dan maar de ramen en deuren open zetten om te luchten en de rest van de week dan maar dicht houden". Bromvliegen zijn er overal en aan stank/overlast in de tuin bij U kunnen wij als OD niets doen!
Laat de last onder dwangsom ook gelden voor de tuinen art.3.132 van het activiteitenbesluit in samenhang met art.3.103 eerste lid, onder b van de activiteitenregeling,...!


Waar is nog respect voor de medemens?
Maar is de ambtenaar tegenwoordig wel onkreukbaar?

Wie had dit verwacht!!
WO II in de media,
Arnhem was een burg tever!

Dat was niet zo!
Bilderberg: Een brug te ver
Prins Bernhard, de Prins der Nederlanden, was zestig jaar geleden in 1954 de eerste – en gedurende vele jaren daarna de voorzitter tijdens de oprichting van de geheime Bilderberg groep in Oosterbeek, een voorstad van Arnhem.
Op woensdag 20 september 1944, toen de Britse luchtmacht-kolonel John Frost met de overgebleven parachutisten door SS Panzers op de brug bij Arnhem werd belaagd, waren de tanks van de Grenadier Guards, samen met de Amerikaanse parachutisten, verleidelijk dichtbij – slechts 15 km ten zuiden van de brug bij Arnhem – nadat zij de laatste Duitse verdedigingswerken langs de weg in Nijmegen hadden verslagen.
Ironisch genoeg, stond deze oprukkende strijdmacht onder commando van een “jonge kapitein, die op latere leeftijd ook voorzitter werd van de Bilderberg bijeenkomsten, genaamd Lord Peter Carrington.
Waarvoor Bernhard het spel aan de Nazi’s had weggegeven, maar ondanks zijn verraad hadden de dappere geallieerde militairen kunnen winnen, als Carrington niet was gestopt! – Pauzeer nu een moment voordat je verder leest, – om na te denken over deze significantie: Bernhard de prins van het Nederlandse volk – heeft doelbewust 10.000 jonge militairen laten sneuvelen, en veroorzaakte in de noordelijke helft van Nederland de ergste hongerwinter in de westerse wereldgeschiedenis, waarin honderdduizenden onschuldige burgers uithongerden door gebrek aan voedsel, onderdak en warmte.
zie & lees het gehele verhaal op
http://finalwakeupcall.info/blog/2014/08/10/bilderberg-een-brug-te-ver/

reactie XEA.nl
Waarom wordt dit niet eens onderzocht?
In & IN triest en dat dit niet de aandacht krijgt en helderheid verschaft.

Gisteren (23/10/20)hadden wij in ons netwerk een discussie over het steeds draaien van Warm Geld (lees steun) door Overheden.
De gevolgen zullen desastreus worden, dit geld waar niet voor gewerkt wordt ondermijnt de dekking (lees waarde vermindering) van de munt eenheid van dat land(en).
Maar daar staat tegenover, dat het edelmetaal naar hogere niveaus gestuwd wordt.
Dus dek U in door in valuta's te beleggen die niet kunnen worden bijgedraaid.
Gelooft U in Goud! Koop dan zilver, want dat is al schaars.

tijd 06.12
De actuele koersen (kg): Goud: €51.494 | Zilver: €666

Novartis announces European Medicines Agency (EMA) has granted orphan drug designation for iptacopan (LNP023) in IgA nephropathy (IgAN).
lees elders meer

Gilead Sciences Completes Acquisition of Immunomedics, Inc. lees elders meer.

AstraZenneca, Farxiga DAPA-CKD Phase III trial reduced worsening of kidney function, risk of cardiovascular or renal death in patients with chronic kidney disease, irrespective of underlying cause. lees elders meer

AstraZenneca, FDA authorises restart of the COVID-19 AZD1222 vaccine US Phase III trial. lees elders meer.

Turquoise Hill completes 10:1 share consolidation. lees elders meer.

Strategic collaboration Neste, Borealis and Covestro yields results.
lees elders meer.


Total - Corbion
The European bio-based economy continues its ascent with a 7% turnover increase in 2017 compared to 2016
The nova-institute report commissioned by BIC presents the macroeconomic effects generated by the European bioeconomy. The bioeconomy includes the primary sector (agriculture, forestry and fishery), the food and beverage sector and the bio-based industry such as chemicals and plastics, pharmaceuticals, paper and paper products, forest-based industries, textiles, biofuels and bioenergy.. In 2017, the European bioeconomy employed 18.5 million people and its turnover was just over 2.4 trillion EUR (+25% since 2008). The bio-based industries employing 3.6 million people contributed up to 750 billion EUR to the European economy (+23% since 2008). In 2017, the bioplastics sector alone employed 100 000 persons and generated a 19 billion EUR turnover.

View the press release here: http://nova-institute.eu/press/?id=211

See & read more on
https://www.total-corbion.com/media/omhhzarj/20-09-02-bioeconomy-in-figures-2008-2017.pdf

and
Forestry House, Rue du Luxembourg 66, B-1000 Brussels, Belgium
info@biconsortium.eu, www.biconsortium.eu

Wheaton Precious Metals Announces Publication of Prospectus in Connection with Admission to the London Stock Exchange; Common Shares Set to Begin Trading on October 28th. lees elders meer.

De Mijnbouwers komen steeds meer richting Europa. Zorg dat je erbij komt!
Dat zong Dorus Tom Manders in het verleden al, bij de marine!

Media Brexit
- Johnson Heads Into War of Blame With U.K. Business Over Brexit
With chaos a real risk at the border, Boris Johnson is feuding with business over who will be responsible if Brexit goes wrong.
- U.S. Cases Jump; Polish President Tests Positive: Virus Update.
- Apple and Netflix Discussed Acquiring ‘Bond’ Movie for Streaming.
see & read more on www.bloombeg.com

media,
Biobased plastics 2019, door KARIN MOLENVELD EN HARRIËTTE BOS
Illustratie op de cover: D-grade plantenpotten (Desch Plantpak).
Uitgegeven in de reeks “Groene Grondstoffen”
· Catalogus biobased bouwmaterialen 2019; Het groene en circulaire bouwen, Jan
van Dam, Martien van den Oever (2019)
· Lignine, groene grondstof voor chemicaliën en materialen, Jan van Dam, Paulien
Harmsen, Harriëtte Bos, Richard Gosselink (2017)
· Kunstmatige fotosynthese; Voor de omzetting van zonlicht naar brandstof, Robin
Purchase, Huib de Vriend en Huub de Groot, editors: Paulien Harmsen en Harriëtte
Bos, vertaling: Bruno van Wayenburg (2015)
· Catalogus biobased verpakkingen, Karin Molenveld en Martien van den Oever
(2014)
· Groene bouwstenen voor biobased plastics; ga naar https://edepot.wur.nl/464407

met o.a. PLA
2.3 Polymelkzuur
Polymelkzuur (PLA) is op dit moment de belangrijkste biobased polyester en één van de meest aansprekende voorbeelden van een 100% biobased polymeer. PLA heeft goede eigenschappen: het is stijf, transparant en glossy en composteerbaar in industriële composteerinstallaties.
CSM & Purac, nu Corbion & Purac waren de wereldmarktleiders in de PLA. In de jaren 1980 en 1990 was dat ca. 80% van de totale PLA marktvraag. Nu zijn er diversen concurrent bijgekomen. De Joint Venture met Total is een goede stap geweest, voor beide partijen. Toch verwachten wij van de redactie niet dat Corbion zelfstandig blijft. De Bakkerij divisie in de VS zal worden afgestote en de rest zal worden verdeelt/overgenomen. Mogelijke kandidaten zien wij als DSM, Evonik en Total, maar je weet nooit wie er nog meer om de hoek kan komen.
Want de oude Plastic Soep, moet kleiner en dat is positief voor het "milieu"!

Lees dit artikel en ontdekt de kansen die in PLA zitten.
Daar zullen de bezitter van aandelen Corbion van profiteren. Corbion zit voor ca. 60 -65% in vaste handen. Hierdoor is het aandeel manipuleerbaar.

Deze komende nacht om 02.00 uur de klok 1 uur terugzetten.

tijd 11.42
1 bitcoin = 12.963,3 USA dollar
1 ripple = 0m25435 USA dollar

media,
- U.S. Breaks Record With More Than 83,000 New Cases: Virus Update.
- Coca-Cola Europe Bottler in Talks for Record Australian Deal.
- China Is Reconsidering Yuan Internationalization Strategy.
see & read more on www.bloomberg.com

Fijne avond en denk om 't uur terug te zetten vannacht, als U dat doet, mag U weer in Uw bed duiken.
Een prettige voort zetting van Uw weekend.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL