Wall Street duidelijk terug en Oostmarkt in de slipstreem mee. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/10/2020 05:42
Het leek gisteren op Wall Street een herhaling van 19 okt. 1987 de "Black Mondaÿ"! Eerst twijfel en toen kwam er aanbod en nauwelijks vraag.
De Dow sloot op 28.195.42 -410.89 punten
De NASDAQ 11.478.88 -192.67 punten

Edelmetaal rustig, goud $ 1.900,80 zilver iets beter $ 24,44 en platina $ 849.
Gold/Silver Ratio 77.77 Olie $ 40,57 en de dollar euro 1,1777
1 bitcoin = 11.766 USA dollar
1 ripple = 0,25.000 USA dollar

media
- Ireland Moves Back to Lockdown as Europe Seeks to Defeat Virus.
- U.K.’s Tories Start War Gaming to Prevent Scottish Independence.
- U.K. Holds Out for EU Concessions Before Resuming Brexit Talks.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt de volgende standen, maar minder diep dan op Wall Street.
in Japan de Nikkei 23.574 -96 punten
in Hong Kong de Hang Seng 24.513 -28 punten
in Australië de All Ordinaries 6.397 -38 punten
in Singapore de Straits 2.526 -17

media,
- Trump appears to cut into Biden's lead in Pennsylvania: Reuters/Ipsos poll.
- Exxon Mobil, after Trump fundraising remarks, says its CEO and Trump had no phone call. see & read more on www.reuters.com

De valuta's
de dollar euro 1,1777 de Yen 124,27 't Pond 0,9092 AU$ 1,6703 C$ 1,5524 NZ$ 1,7881 en Sing$ 1,5974

De agenda voor deze week en met diversen berichten van het CBS
dinsdag 20 okt.
3de kwart. cijfers Nedap
- in Duitsland - Producentenprijsindex
- in de VS housing Starts

woensdag 21 okt.
3de kwart. cijfers Barco
- in de VS MBA Mortgage Applications.

donderdag 22 okt.
- 3de kwart. cijfers Unilever, Argenx, Intertrust, Besi, Kon. Brill, Sligro.
- in de VS the Leading Indicators & Existing Home Sales.

vrijdag 23 okt.
3de kwart. cijfers Orange België, Wereldhave, Signify, Beter Bed.

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 406.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 10.75 -0.35 100 1 Anonymous 79 CIBC KQ
16:00:00 T 10.75 -0.35 200 1 Anonymous 79 CIBC KQ
16:00:00 T 10.75 -0.35 200 53 Morgan Stanley 79 CIBC KQ

De vakbond van de Jeugd
hoorden wij in het nieuws over de radio gisteren 16/10/20) Klagen. De Jeugd moet prioriteit krijgen bij de Regering, die hebben het zo moeilijk, geen stage plaatsen en hun studie loopt vertraging op etc. etc.
Daarom kwam Jesse al met EUR 10.000 opdraven vermoeden wij.
Deze jeugd wordt in de watten gelegd.
Twee zwagers van onze nestor maakten het volgende mee:
- Zwager Simon werd als jongeman opgepakt en naar Duitsland te werk gesteld, 2 jaar lang en vluchten via Frankrijk toen dat mogelijk was al liftend terug naar Nederland en stond plots om 's avonds 22.00 uur voor de deur bij diens ouders.
- Zwager Ted werd van de schoolbanken als 18 jarige geplukt en moest voor 3 jaar naar Indonesië. Kwam terug maar ging niet meer zijn school afmaken! Vergoeding was een Oorkonde en een tegeltje en dit jaar een "TRAP in de rug, hij had daar dingen gedaan die niet door de BEUGEL konden. Excuses daarvoor werd er gezegd.
Dat hij als 18-19 jarige moest schieten (lees doden), want zoals Ted tegen zijn zwager (lees nestor van XEA.nl) zei: "als ik niet eerder geschoten had, dan was ik hier niet meer geweest"!
WAAR konden deze TWEE zwager klagen??
Stonden er hulpverleners klaar voor hun moeilijke momenten! Je kont zelf redden en niet zeuren.
Dit moesten wij even kwijt, na die klaagzang van de Jongeren vakbond van heden middag via de radio.
Beide zwagers zijn reeds overleden.

Kregen zij Soldij e/o andere vergoedingen? Neen en Simon werken in Duitsland had nog een ander effect!! Het werd niet gezien als "Dienstplicht", dus broer drie moest hier ook nog eens in dienst (lees militaire voor 24 maanden).

De ouders hebben jaren in angst gezeten om hun zoons die in gevaar waren!
Welke journalist besteedt hier aan(lees deze jonge mensen) aandacht? Velen leven al niet meer, maar Regeringen zorgen WEK goed voor hen zelf. Ook het Koningshuis vergeet deze jongeren uit het verleden! Een postume waardering zou niet misplaatst zijn, voor deze "helden"!

In de geschiedenis boeken zullen zijn niet komen.
Gisteren (maandag 19 okt. 2020) weer zo iets in de media, onze zwager en zijn maten zouden kinderen hebben gedood!? Wisten zij wat er achter de bomen zat? Ook waren er draden gespannen waar "stroom" op stond en dat zij al terug kruipend dekking moest zoeken! Dit soort toestanden wordt er niet bij verteld.
Weten de mensen van NU wat er werkelijk gebeurd is/was?

tijd 06.15
De actuele koersen (kg): Goud: €51.900 | Zilver: €667

media CBS
Economie in merendeel EU-landen harder geraakt dan hier
De indirecte gevolgen van de eerste golf van de corona-pandemie in Nederland waren deze zomer op een aantal terreinen al uitgewerkt. Zo was het aantal misdrijven teruggeveerd naar het oude niveau, evenals het totaal aantal afgesloten huwelijken plus partnerschappen. Zaken als de consumptie of het aantal vervoerde passagiers zijn echter nog ver van het oude niveau verwijderd. De economie is in het eerste halfjaar van 2020 buitengewoon hard geraakt. Niet eerder is zo’n sterke krimp van de Nederlandse economie waargenomen als over het tweede kwartaal. Toch viel deze krimp nog mee in vergelijking met veel andere Europese landen. Dit meldt het CBS.
Vandaag, 20 oktober, is het World Statistics Day. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen om het gebruik van statistieken onder de aandacht te brengen. De dag, die eens in de vijf jaar wordt gehouden, valt deze keer midden in een pandemie. Het nut van statistieken hoeft dan ook amper te worden bepleit: zowel beleidsmakers als burgers volgen de statistieken nauwgezet. Hoeveel mensen zijn er besmet geraakt? Hoeveel zijn er aan het virus gestorven? Het zijn vragen geworden die een groot deel van de wereld vrijwel dagelijks bezighoudt.
Nationale Statistische Instituten (NSI’s) zoals het CBS verzamelen niet alleen cijfers over hun eigen land, ze staan ook internationaal met elkaar in contact. Hierbij stellen ze onder meer met elkaar vast welke statistieken door landen minimaal moeten worden gemaakt en welke methodologie daarbij het beste gehanteerd kan worden. Dit garandeert dat je de statistieken van verschillende landen goed met elkaar kunt vergelijken. De coördinatie verloopt via overkoepelende organisaties zoals Eurostat, de Verenigde Naties en de OESO. Door dit alles kunnen op velerlei terreinen statistieken over verschillende landen naast elkaar worden gepresenteerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cijfers over de pandemie die onder meer door de WHO en de John Hopkins University op het internet worden gezet.
De internationale statistische gemeenschap is in deze pandemie niet alleen leverancier van cijfers maar voelt zich ook nauw betrokken bij de bestrijding van het coronavirus en de negatieve gevolgen die het direct en indirect heeft. Zij probeert dan ook snel relevante en nauwkeurige cijfers te publiceren. Hierbij wordt zij goed geholpen door nieuwe databronnen die door vele partijen (tijdelijk) beschikbaar worden gesteld. De nieuwe bronnen zijn nodig omdat de traditionele dataverzameling soms door lockdowns is bemoeilijkt of omdat er nieuwe of snellere informatie nodig is. Hierbij gaat het naast medische ook om niet-medische gegevens. Want het virus en de hiertegen genomen maatregelen hebben grote gevolgen voor de economie en de samenleving. Voor Nederland probeert het CBS probeert deze zo goed mogelijk in beeld te brengen, onder andere via het dashboard Welvaart in coronatijd. Ook statistiekbureaus in andere landen maken dit soort dashboards. Het CBS is met hen en met internationale organisaties zoals Eurostat en de VN/ECE (de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties) in gesprek om betere internationale overzichten te maken.
Momenteel zitten we in een periode van verhoogde wekelijkse sterfte, die samenvalt met de opkomende tweede golf van de corona-epidemie in Nederland. Wel bleef in week 41, nu twee weken geleden, een verdere stijging uit. Dezelfde conclusies gelden ook voor een groep die extra aandacht behoeft, de Wlz-zorggebruikers waaronder bewoners van verpleeghuizen. De gevolgen van de eerste golf van de corona-pandemie in Nederland waren in sommige opzichten al uitgewerkt. Zo was het sterk teruggelopen aantal afgesloten huwelijken en partnerschappen in augustus tezamen weer terug op het niveau van eerdere jaren. Wel ligt het aandeel partnerschappen nu hoger. Ook het aantal geregistreerde misdrijven is na een daling in het voorjaar vanaf de zomer weer terug op het oude niveau. Het aantal overnachtingen door Nederlanders in Nederlandse logiesaccommodaties lag in juli zelfs boven het normale niveau, al had dat natuurlijk alles te maken met al dan niet zelfopgelegde beperkingen ten aanzien van buitenlandse reizen.
Zaken als luchtvaart, consumptie en werkloosheid zijn echter nog verre van teruggeveerd. Nu we een tweede, gedeeltelijke lockdown zijn ingegaan, nemen de zorgen over de economie verder toe. Nadat de economie in het eerste kwartaal al was gekrompen, kromp de Nederlandse economie in het tweede kwartaal met 8,5 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dit was de sterkste krimp ooit gemeten.
Vergeleken met andere Europese landen kwam de Nederlandse economie er echter nog genadig vanaf. De Duitse economie kromp in het tweede kwartaal met 9,7 procent, de Belgische met 12,1 en de Franse met 13,8 procent. Binnen de Europese Unie is de Spaanse economie met een krimp van 17,8 procent in het tweede kwartaal het hardst getroffen. Het minst getroffen werd Finland. Maar ook de Finse economie kromp, met 4,4 procent. De grafiek van de bbp-ontwikkeling vanaf 2017 maakt duidelijk hoe uniek de situatie is. De fluctuaties in de kwartaalontwikkeling en de verschillen tussen landen vóór 2020 vallen in het niet bij wat daarna kwam. De eerste twee kwartalen van 2020 kenden een buitengewone krimp, die sterk verschilde per land.

media video van CBS ongeveer 4 minuten
In het Voorjaar 2020 waren er 9.000 meer mensen overleden, dus kunnen we zeggen door de corona.
zie op www.cbs.nl

media,
Nordmann launches distribution partnership with Biofibre. lees elders meer

media,
AstraZenneca, Trixeo Aerosphere recommended for approval in the EU by CHMP for the maintenance treatment of COPD. lees elders meer

media,
AstraZenneca, Forxiga recommended for approval in the EU by CHMP for heart failure. lees elders meer.

Zilver geld Juliana
1 gld = EUR 3,92
1 rijksdaalder = 9,06

India: Total strengthens its partnership with Adani in renewable energies.
lees elders meer.

media,
Zorgen over giftigheid van pesticiden. lees elders meer.

tijd 07.03
Goud $ 1.902 zilver $ 24,44 en platina $850 Gold/Silver Ratio 77.81
Olie $ 40,57 en de dollar euro 1,1783

media IBM
Omzetdaling IBM valt mee, gestuwd door de cloud.
De inkomsten vielen in totaal 2,6 procent lager uit op 17,6 miljard dollar. De clouddivisie zag de omzet juist met 19 procent stijgen nu door thuiswerken veel meer bedrijven en instellingen gebruik maken van clouddiensten. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/417278068/omzetdaling-ibm-valt-mee-gestuwd-door-de-cloud

Adoptie 4 graven van Oorlogshelden uit Engeland
door XEA.nl
Vandaag waren wij blij verrast, door een Brief van de koningin van Engeland voor de adoptie van haar onderdanen.'Buckingham Palace worte;
Her Majesty was most touched te know that we have been taking care of the graves of four British airmen who crashed in your vicinity durimng the Second World War and I am to thank you for your care and dedication. etc. etc..

tijd 11.28
Goud $ 1.907,00 zilver $ 24,57 en platina $ 850 Gold/Silver Ratio 77.61
olie $ 40,73 de dollar euro 1,1799
1 bitcoin = 11.759,90 USA dollar
1 ripple = 0,24588 USA dollar

tijd 11.32
De AEX 565,35 +0,10 +0,02% de Midcap 843,31 -4,40 -0,52% en de Smallcap 947,74 +9,19 +0,98%

tijd 11.34
De Bel 20 3.279,90 +17,60 +0,54% de DAX 12.826,35 -28,31 -0,22% en de CAC 4.950,49 +21,22 +0,43%

Een wisselvallig beeld op de Europese beurzen.
Opletten geblazen!!

tijd 13.33
Goud $ 1.905,10 zilver $ 24,53 en platina $ 852 Gold/Silver Ratio 77.64
Olie $ 40,97 en de dollar euro 1,1814
1 bitcoin = 11.787,70 USA dollar
1 ripple = 0,24371 USA dollar

media,
GoldSpot Discoveries Grows Royalty Portfolio in Newfoundland with Exploits Discovery. lees elders meer

media,
Best Silver Stocks of 2020 on the TSX.
Silver rose rapidly at the start of Q3, climbing 61 percent from July to mid-August. After beginning the quarter at US$18.02 per ounce, a sharp spike sent it to a seven year high of US$29.14. The price of the white metal then pulled back to the US$26 range, holding there until mid-September, when it shed a few more dollars to sit at the US$24 level. see & read more on
https://investingnews.com/daily/resource-investing/precious-metals-investing/silver-investing/best-silver-stocks/

Goud Standaard?
Zal binnenkort de Goud Standaard weer hersteld worden?
Het lijkt de redactie van XEA.nl de eerste stap naar de oplossing van de enormer schuldlasten in de wereld.

Total Delivers its First Carbon Neutral LNG Cargo.
lees elders meer.

media in de VS
Today, the Commerce Department said that U.S. September housing starts rose by nearly 2% to a seasonally adjusted annual rate of 1.415 million units.
However, the data missed expectations as consensus forecasts compiled by most news organizations called for starts to be around 1.457 million units. August tally was revised to 1.388 million units.

Kinross provides strong long-term production profile. lees elders meer

tijd 15.21
Olie $ 40,57 en de dollar euro 1,1817
De actuele koersen (kg): Goud: €51.740 | Zilver: €668

media
- Brexit Is No Match for the Pandemic’s Grip Over European Markets.
- U.S. Poised to Sue Google Tuesday in Landmark Antitrust Case.
- UBS Makes It Easier for Exiting Employees to Collect Bonuses
The bank realizes that many people are looking now for a new direction in life.
see & read more on www.bloomberg.com

media Vitamie D en corona besmettingen.
Vitamin D and COVID-19: Pharmalinea review “sparks conversations” as UK clinical trial launches. “If you provide simple me-too products, you don’t need to spend the resources for such reviews. You simply copy what’s on the market and try to do it at a competitive price. That’s not our angle, though. We aim to provide the cutting edge in clinically supported private label food supplements,” he explains. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/vitamin-d-and-covid-19-pharmalinea-review-sparks-conversations-as-uk-clinical-trial-launches.html

media,
Catalent’s delayed-release softgels slashes time and losses while bolstering bioavailability. “The technology broadens the applications and makes a separate-capsule coating step unnecessary. This reduces time and yield loss and eliminates potential quality issues associated with coated softgels,” comments Dr. Aris Gennadios, president of Softgel and Oral Technologies at Catalent.
see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/catalents-delayed-release-softgels-slashes-time-and-losses-while-bolstering-bioavailability.html

tijd 15.33
De Dow 28.308.29 +112.87 +0.40%
De Nasdaq 11.528.12 +49.23 +0.43%
Wall Street gaat moedig van start vandaag, maar die moed is wat voorbarig. De onzekerheden in de VS nemen toe en worden breder.
Laat U niet misleiden, op het einde van dit 4de kwartaal zal de Covid 19 rekening worden opgemaakt.

media,
Steeds meer meldingen bij Fraudehelpdesk.
APELDOORN - De Fraudehelpdesk heeft het steeds drukker. Het aantal meldingen bij de anti-fraude organisatie is in de afgelopen twee jaar verdubbeld. In totaal werd in de eerste negen maanden van 2020 voor €33 miljoen aan schade gemeld, meldt de Fraudehelpdesk dinsdag. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2083838641/steeds-meer-meldingen-bij-fraudehelpdesk

tijd 15.43
Fugro een hoogvlieger vandaag EUR 3,34 +51,6ct vol. 4,4 milj.

tijd 15.46
De DAX 12.774.58 -80.08 -0.62% Deutsche Boerse EUR 142,425 - 4,675 vol. 119.464

tijd 15.48
De Bel 20 3.271.35 +9.05 +0.28% Umicore EUR 35.26 -1,16 vol. 471.000

tijd 15.50
De AEX 565.88 -1.64 -0.29% ASMI EUR 134,65 -3,03 vol. 183.229

tijd 15.53
Sandstorm Gold Today vol. 17.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:37:18 M 10.935 +0.185 200 1 Anonymous 79 CIBC
09:37:15 X 10.93 +0.18 300 79 CIBC 79 CIBC K
09:37:15 X 10.94 +0.19 100 79 CIBC 79 CIBC K

tijd 15.56
In de Midcap doet Fugro van zich spreken in positieve zin, maar BAM en Air France KLM stijgen ook op resp. EUR 1,144 +6,4ct vol. 5,1 milj. en EUR 3,342 +12ct vol. 4,2 milj.
Veel daghandel zit hier tussen.
Moet je wel aandelen in de EU hebben? Neen is ons antwoord.
zie hier onder.

Kon. Olie
Wat is dat een drama geworden. te lang vast blijven houden aan de oude strategie en niet de visie voor verandering (ja, te laat). En dat gaat nu ten koste van gelden waar gepensioneerden op hadden blijven rekenen.
Waar zal dit een ommekeer ten goede gaan maken?

tijd 17.12
Goud $ 1.908,20 zilver $ 24,69 en platina $ 868 Gold/Silver Ratio 77.27
olie $ 40,58 de dollar euro 1,1820
De Dow 28.354.75 +159.33 punten
De NASDAQ 11.519.50 +40.62 punten
1 bitcpoin = 11.964,80 USA dollar
1 ripple = 0,24527 USA dollar

tijd 17.18
De DAX 12.776,40 -78,26 -0,61% Deutsche Bank EUR 8,21 +21ct vol. 9.5 milj.
Opvallend deze stijging!

Schuldenlasten in de wereld.
Vanuit ons netwerk hoorden wij zojuist dit verhaal.
De Covid 19 wordt gebruik, om begin volgend jaar ieder mens een vat inkomen te geven. Alle Overheidsschulden worden "kwijt gescholden".
Ieder mens moet dan leven van dat ene Overheidssalaris en bezitting kunnen geconfisqueerd worden.
ZAL de Covid 19 dit juist als achtergrond hebben (lees de gehele opzet zijn!?

media
- GM to invest $2 billion to build electric vehicles in Tennessee.
- U.S. FDA meeting on COVID-19 vaccines to discuss criteria for emergency nod.
see & read more on www.reuters.com

tijd 17.28
De actuele koersen (kg): Goud: €51.875 | Zilver: €672

Manipulaties? Zo werkt 't te Amsterdam! Controles? Ach, er wordt aan verdiend!
Tijd Prijs Aantal(len).
17:29:56 42,30 1
17:29:55 42,35 91
17:29:29 42,40 130

tijd 17.39
De AEX 564,00 -1,25 -0,22% Philips herleeft EUR 43,21 +3,31 vol. 3.520.741
De Midcap 836,49 -11,22 -1,32% Fugro EUR 3,448 +60,8ct vol. 6.284.303
De ASmallcap 942,74 +4,19 +0,45% ForFarmers EUR 5,22 -15ct vol. 92.735
De Bel 20 3.260,09 -2,21 -0,07% Barco EUR 16,485 +48ct vol. 281.763
De CAC 4.929,28 +0,01 0,00% Saint Gobain EUR 36.59 +2,79 vol. 1.767.468
De DAX 12.736,95 -117,71 -0,92% Fresenius Med. EUR 67,06 -3,92 vol. 1.492.261

Lokaal
Beter Bed EUR 3,87 +42ct vol. 348.989
Lavide EUR 0,31 +4,2ct vol. 73.157

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
19 okt. EUR 43.00 27.199 378 EUR 42,90 42.594 475 17.35.08
Om 17.32.06 uur EUR 43.55
20 okt. EUR 42,30 57.451 709 EUR 42,35 74.375 818 17.35.14

shortlijst
Marshall Wace LLPUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262460.5919 okt 2020
Susquehanna International Holdings LLCFugro N.V.NL00003525650.4919 okt 2020
Systematica Investments LimitedAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL00008886910.9919 okt 2020
Voleon Capital Management LPFugro N.V.NL00003525651.9119 okt 2020
Woodline PartnersPharming Group N.V.NL00103910250.6819 okt 2020
AQR Capital Management, LLCOCI N.V.NL00105587971.4916 okt 2020

tijd 18.14
Goud $ 1.911,30 zilver $ 24,74 en platina $ 868 Gold/Silver Ratio 77.22
40.79 en dollar euro 1,1835
De Dow 28.387.14 +191.72 punten
De NASDAQ 11.532.61 +53.73 punten
1 bitcoin = 11.977 USA dollar
1 ripple = 0,24427 USA dollar



media vidoe about 20 minutes
In this interview, Doug Casey, founder of Casey Research and InternationalMan.com, discusses the collapse of Western society, the growing chances of another American Civil War, investing versus speculating, a gold bubble, and the morality of political assassinations.
The chances of Americans clashing in another Civil War are now higher than ever, Casey said, who noted that in todays’ environment, gold, and gold stocks in particular, have not yet begun to see ... (read more)see & watch more on
https://www.kitco.com/news/video/show/New-Orleans-2020-Investment-Conference/3042/2020-10-20/Another-American-Civil-War-now-more-likely-than-ever-warns-Doug-Casey#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DNew-Orleans-2020-Investment-Conference

media,
Huiseigenaar opeens flink armer door Funderingslabel.
AMSTERDAM - Honderdduizenden huisbezitters zijn sinds deze week op papier tienduizenden euro’s of zelfs tonnen armer. Opeens blijkt je woning een hoog risico op inzakking te hebben. Tenminste als je afgaat op het kersverse Funderingslabel van het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF).
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1117476226/huiseigenaar-opeens-flink-armer-door-funderingslabel

fijne avond en voor straks eet smakelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL