Oostmarkt gaat overwegend negatief van start en Japan dicht. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 21/09/2020 05:57
In de Oostmarkt een negatieve start , maar waar moeten opgewekt van worden!?
Wij komen steeds dichter bij het laatste kwartaal en dan zullen de beurzen schudden op hun "veste", dat is onze verwachting.
Hopelijk zitten we totaal naast, maar vanuit ons netwerk horen wij soortgelijke verwachtingen.

In Japan de Nikkei gesloten
In Hong Kong de Hang Seng 24.198 -256
In Australië de All Ordinaries 5.025 -32 punten
In Singapore de Straits 2.504 een kleine plus van 7 punten

Edelmetalen beginnen de nieuwe week wel positief.
Goud $ 1.954,20 zilver $ 26,90 en platina $ 932 Gold/Silver Ratio 72.62
Olie $ 41,16 en de dollar euro 1,1870
1 bitcoin = 10.986 USA dollar
1 ripple = 0,24657 USA dollar

media,
- Donald Kendall, Who Served Pepsi to Khrushchev, Dies at 99.
- HSBC Shares Fall to 25-Year Low on China Fears, Banks Report.
- U.K. at ‘Critical Point’ in Virus Surge With London at Risk.
see & read more on www.bloomberg.com

media
- Biden blasts Trump plan to push for Supreme Court nominee ahead of election
The Democratic presidential candidate urged Senate Republicans not to vote on any candidate nominated to the U.S. Supreme Court as the November election nears, calling President Donald Trump's plan an "exercise of raw political power."
- Australia's COVID-19 hotspot reports lowest daily rise in infections since June. see & read more on www.reuters.com

De valuta's
de dollar euro 1,1870 de Yen 123,72 't Pond 0,9157 AU$ 1,6218 C$ 1,5634 NZ$ 1,7504 Sing$ 1,6078

WO II in de media,
Arnhem was een burg tever!

Dat was niet zo!
Bilderberg: Een brug te ver
Prins Bernhard, de Prins der Nederlanden, was zestig jaar geleden in 1954 de eerste – en gedurende vele jaren daarna de voorzitter tijdens de oprichting van de geheime Bilderberg groep in Oosterbeek, een voorstad van Arnhem.
Op woensdag 20 september 1944, toen de Britse luchtmacht-kolonel John Frost met de overgebleven parachutisten door SS Panzers op de brug bij Arnhem werd belaagd, waren de tanks van de Grenadier Guards, samen met de Amerikaanse parachutisten, verleidelijk dichtbij – slechts 15 km ten zuiden van de brug bij Arnhem – nadat zij de laatste Duitse verdedigingswerken langs de weg in Nijmegen hadden verslagen.
Ironisch genoeg, stond deze oprukkende strijdmacht onder commando van een “jonge kapitein, die op latere leeftijd ook voorzitter werd van de Bilderberg bijeenkomsten, genaamd Lord Peter Carrington.
Waarvoor Bernhard het spel aan de Nazi’s had weggegeven, maar ondanks zijn verraad hadden de dappere geallieerde militairen kunnen winnen, als Carrington niet was gestopt! – Pauzeer nu een moment voordat je verder leest, – om na te denken over deze significantie: Bernhard de prins van het Nederlandse volk – heeft doelbewust 10.000 jonge militairen laten sneuvelen, en veroorzaakte in de noordelijke helft van Nederland de ergste hongerwinter in de westerse wereldgeschiedenis, waarin honderdduizenden onschuldige burgers uithongerden door gebrek aan voedsel, onderdak en warmte.
zie & lees het gehele verhaal op
http://finalwakeupcall.info/blog/2014/08/10/bilderberg-een-brug-te-ver/

reactie XEA.nl
Waarom wordt dit niet eens onderzocht?
In & IN triest en dat dit niet de aandacht krijgt en helderheid verschaft.

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
maandag 221 sept.
De Japanse beurs dicht.

dinsdag 22 sept.
In de VS - Existing Home Sales.

woensdag 23 sept.
In de VS - MBA Mortgage Applications.

donderdag 24 sept.
In de VS - New Home Sales.

vrijdag 25 sept.
In de VS - industriële bestellingen.

media,
Advice for gold investors: go on holiday!
Harris was also struck by Ross Beaty's advice to the crowd at the conference. The founder of Pan American Silver and Equinox Gold told the audience not to worry about all the market gyrations. Just go on holiday, check your gold holdings and in a year from now all will be higher, said Beaty. read more on
https://www.kitco.com/news/2020-09-18/Advice-for-gold-investors-go-on-holiday.html

media,
Ex-Deutsche Bank precious metals trader says in court he was taught to spoof by his superiors. During his testimony in court, David Liew said that after joining the bank’s Singapore office, he began making “spoof” trades the way he was taught by Cedric Chanu and James Vorley. He added that Chanu and Vorley often placed buy and sell orders they never intended to execute, a strategy intended to influence prices so they could reap illegal profits. see more on
https://www.kitco.com/news/2020-09-18/Ex-Deutsche-Bank-precious-metals-trader-says-in-court-he-was-taught-to-spoof-by-his-superiors.html

tijd 06.25
De actuele koersen (kg): Goud: €52.886 | Zilver: €728

Omgevingsdiensten OD's)
Wat kun je daarvan verwachten?
Soms bizarre voorstellen, triest maar waar! Een lezer heeft problemen met een industriële bakkerij annex lunchroom naast haar. Veelvuldige stank/geur en geluid overlast. Begin maart stond haar huis en buiten omgeving vol geur/stank en damp. Daar kwam een inspecteur en die legde alles vast. Hij kon een geur zelf niet plaatsen en rapporteerde dat ook. Een prima rapport over de juistheid van wat hij waarnam. Bij latere navraag en weer overlast, vroeg zij, wat is de status van 't rapport van 7 maart j.l.?
Dat is per ongeluk niet uitgewerkt, sorry - sorry.
Maar wij zullen deze overlast echt serieus meenemen en daar kwam een last onder dwangsom uit, maar die liep met een sisser af. Maar de overlast houdt aan en komt steeds terug en er loopt weer een last onder dwangsom. Afgelopen week buiten in de tuin zwermen "bromvliegen en een stank" bij verschillen afvoeren en vlucht deur, die stank was geen brood lucht.
Weet U wat het OD vertelde?
Een bizar verhaal om te geloven: "zij moet de ramen en deuren maar dicht houden en zondags werkt de Industriële bakkerij niet, dan maar de ramen en deuren open zetten om te luchten en de rest van de week dan maar dicht houden". Bromvliegen zijn er overal en aan stank/overlast in de tuin bij U kunnen wij niets doen!
Laat de last onder dwangsom ook gelden voor de tuinen art.3.132 van het activiteitenbesluit in samenhang met art.3.103eerste lid, onder b van de activiteitenregeling,...!


media, CBS
Koopwoningen ruim 8 procent duurder in augustus j.l..
Bestaande koopwoningen waren in augustus 8,2 procent duurder dan in augustus 2019. Dat is de grootste prijsstijging in ruim anderhalf jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
De prijsindex bestaande koopwoningen is één van de inflatie-indicatoren die is opgenomen in het prijzendashboard. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/39/koopwoningen-ruim-8-procent-duurder-in-augustus

tijd 08.51
De actuele koersen (kg): Goud: €52.860 | Zilver: €724

media,
Grens voor NHG-hypotheek stijgt naar €325.000.
DEN HAAG (ANP) - De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt met ingang van volgend jaar naar 325.000 euro. Dat was dit jaar nog 310.000 euro, zo werd door de organisatie achter de NHG bekendgemaakt.
zei & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1948405032/grens-voor-nhg-hypotheek-stijgt-naar-325-000

reactie XEA.nl
Dit is heel veel geld en straks komt er een "golf" van gedwongen verkopen aanzetten. Mensen raken hun baan kwijt en dan komt de ellende!

tijd 09.57
Olie $ 40,32 en de dollar euro 1,1829

tijd 10.24
De AEX sterk terug naar 540,33 -10,52 -1,91% de Bel 20 3.272,58 -103,28 -3,06% de DAX 12.800,07 -316,18 -2,41% en de CAC 4.867,96 -110,22 -2,21%
Onze verwachting is dat er nog vele van deze rode dagen op de beurzen dit jaar zullen volgen. Wij gaan uit van een AEX stand die bij de 400 zal uitkomen eind december 2020. Dus maak UW borst maar nat.
Hebt geen al te hoge verwachtingen over de beurs de komende tijd.

media,
Aandeelhouders Unilever akkoord met verhuizing.
Bij de stemming onder Nederlandse aandeelhouders was 99,4% voor de verhuizing, aldus het bedrijf. Daarmee staat formeel alleen nog een stemming onder de Britse aandeelhouders de verplaatsing van het hoofdkantoor nog in de weg.
zie en lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/839435412/aandeelhouders-unilever-akkoord-met-verhuizing

media video
see & watch the video on
https://www.kitco.com/news/video/show/Precious-Metals-Summit-2020/2995/2020-09-20/Senior-producers-need-to-buy-juniors-gold-explorers-to-build-a-portfolio-pipeline---Exploration-Insights#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DPrecious-Metals-Summit-2020
Guest(s): Joe Mazumdar Editor, Exploration Insights
The junior exploration sector has seen a flood of investment capital in the last few months as gold prices have pushed to record highs; according to one analyst, the industry remains undervalued and there is further investment potential.
In an interview with Kitco News, on the sidelines of the virtual Beaver Creek Precious Metals Summit, Joe Mazumdar, editor of exploration insights, said that he recently looked at senior producers and compared how much they are ... (read more)

media,
Dieprode AEX zakt onder 540 punten.
De financiële waarden ABN Amro (-5,2%) en Aegon (-4,3%) stonden ook behoorlijk onder druk. Dat gold tevens voor staalgigant ArcelorMittal (-5%). Beurszwaargewicht Royal Dutch Shell (-4,3%) trok de AEX eveneens omlaag.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/287496945/ing-en-abn-onderuit-op-rode-aex

media,
Discussie over contouren mestbeleid.
Lees elders meer.

media,
Goudaandelen ETF’s naar een nieuw hoogtepunt?
Goud ETF’s hebben in augustus weer edelmetalen aan hun voorraden toegevoegd. Vorige maand is de totale goudvoorraad met 39 ton gestegen tot een nieuw record van 3.824 ton. De instroom was in augustus minder sterk dan in voorgaande maanden, toen de goudprijs nog een sterke opwaartse trend vertoonde. Begin augustus bereikte de goudprijs een recordhoogte van $ 2.067 per troy ounce voordat hij daalde tot onder $ 2.000. De prijs bleef boven het oude record van $ 1.920 per troy ounce. zie & lees verder op
https://biflatie.nl/goudaandelen-etfs-naar-een-nieuw-hoogtepunt/

reactie XEA.nl
Straks "barst" de vraag los en dat schieten de edelmetaalprijzen de lucht in!
Nu steeds druk periode op stille tijden en door de grote partijen. Laat U niet misleiden.

media
Medewerker Deutsche Bank leerde manipulatie goudprijs van collega's.
Spoofing !!!
De twee senior traders van Deutsche Bank houden vol dat hun activiteiten legaal waren. Het annuleren van orders is volgens hen een geaccepteerde blufstrategie in de competitieve wereld van high frequency trading, waar computers in een tijdsbestek van milliseconden heel veel orders kunnen plaatsen. Ook heeft de compliance afdeling van Deutsche Bank geen bezwaar gemaakt tegen de spoofing strategie van de handelaren. Handelaar Liew plaatste op 26 augustus vanuit het kantoor van Deutsche Bank in Singapore een verkooporder voor 15 termijncontracten, goed voor een waarde van $1,8 miljoen. Tegelijkertijd plaatste zijn collega Vorley een kooporder voor 80 termijncontracten voor $9,9 miljoen. Daardoor steeg de goudprijs en besloten ze de kooporder te annuleren.
zie & lees verder op
https://www.goudstandaard.com/nieuws/medewerker-deutsche-bank-leerde-manipulatie-goudprijs-van-collega-s?a=333c4

reactie Zo werkt 't en bevestigt onze inschattingen van manipulaties zoals zojuist hierboven beschreven.

Dit soort zaken vernemen wij ook uit ons netwerk!! Toezicht faalt.

media,
Indiase tempels gedwongen meer goud uit te lenen(aan ETF's o.a. red.XEA.nl)
Zo ook in India, waar Hindoe-tempels bijzonder veel goud in bezit hebben, maar wegens dalende inkomsten de rekeningen niet meer kunnen betalen. Vandaar dat verschillende tempels nu goud dat zij in bezit hebben uitlenen aan geldschieters, lees verder op
http://goudhub.com/indiase-tempels-gedwongen-meer-goud-uit-te-lenen/

tijd 11.34
Goud gedrukt naar $ 1.932,90 zilver naar $ 26,28 en platina $914 Gold/Silver Ratio 73.50 Olie $ 40,35 en de dollar euro 1,1795
1 bitcoin = 10.814,50 USA dollar
1 ripple = 0,24214 USA dollar.

Spearmint Receives Permit for Goose Gold Project Bordering New Found Gold.
lees elders meer

media
Technische analyse Zilver. by Roy Martens on 21 september 2020
De trading range in de zilverkoers wordt steeds kleiner, vorige week werd nog gesproken over een range van $26 tot $28. De afgelopen week is deze versmald naar $27 tot $28.
zie & read more on
http://www.edelmetaal-info.nl/2020/09/21/technische-analyse-zilver-84/

tijd 15.33
De Dow 27.188.78 -468.64 -1.69%
De Nasdaq 10.625.41 -167.87 -1.56%

media,
- Microsoft to Buy Bethesda Studios for $7.5 Billion to Boost Xbox.
- Johnson Plans Covid Crisis Talks as U.K. Braces for Winter Surge.
see & read more on www.bloomberg.com

Verrassende ontwikkeling bij het edelmetaal, wanner komt de indekkingsgolf?
tijd 15.37
Goud $ 19,17,20 zilver $ 25,95 en platina $ 893 Gold/Silver Ratio 73.75
Olie $ 40,24 en de dollar euro 1,1771
1 bitcoin = 10.603 USA dollar
1 ripple 0,23703 USA dollar

MAVERIX TO ACQUIRE GOLD ROYALTY PORTFOLIO FROM NEWMONT. lees elders meer.

tijd 16.05
De AEX duidelijk lager op 536,94 -13,91 -2,53% de Bel 20 3.261,08 -114,78 -3,40% de DAX 12.649,76 -466,49 -3,56% en de CAC 4.813,22 -164,96 -3,31%

media,
Abbott gears glucose monitoring toward sports nutrition with “lab on arm” device. 21 Sep 2020 --- Traditionally reserved for the diabetic sector, Abbott has reimagined glucose monitoring for the sports nutrition market with Libre Sense Glucose Sport Biosensor. It is designed for athletes to continuously measure glucose to better understand the correlation between their glucose levels and their athletic performance. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/abbott-gears-glucose-monitoring-toward-sports-nutrition-with-lab-on-arm-tech-device.html

media,
DuPont and P&G join forces on “next-generation” probiotics. 21 Sep 2020 --- The DuPont Human Microbiome Venture is partnering with The Procter & Gamble Company (P&G) to develop next-generation probiotics (NGPs) for human health. The research collaboration will accelerate the development and commercialization of NGPs, which will initially be used in dietary supplements. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/dupont-and-pg-join-forces-on-next-generation-probiotics.html

tijd 16.18
Olie $ 39,77 en de dollar euro 1,1750

tijd 16.19
De Dow 26.934.38 -723.04 -2.61%
De Nasdaq 10.619.06 -174.23 -1.61

Hecla Reports Strong Production and Cash Generation. lees elders meer.

tijd 16.31
Goud Low/High 1887.00 / 1955.90
Nu $ 1.889.00

tijd 17.17
Olie $ 39,18 en de dollar euro 1,1735
1 bitcoin = 10,387 USA dollar
1 ripple = 0,23197 USA dollar

tijd 17.19
De Dow 26.779.18 -878.24 -3.18%
De Nasdaq 10.574.16 -219.12 -2.03%

tijd 17.40
De AEX 536,01 -14,84 -2,69% ING EUR 5.989 -61,2ct vol. 48.550.559
De Midcap 797,79 -21,78 -2,66% Flow Traders EUR 34,28 +78ct vol. 439.663
De Smallcap 910,00 -21,96 -2,36% Accsys EUR 1,03 -5,5ct vol. 135.030
De Bel 20 3.234,31 -141,55 -4,19% Umicore EUR 38,71 -2,49 vol. 740.126
De CAC 4.792,04 -186,14 -3,74% Soc. General EUR 11,622 -96,8ct vol. 11.740.992
De DAX 12.527,09 -589,16 -4,49% Deutsche Luft EUR 7,788 -81,4ct vol. 9.517.234
lokaal
Bever EUR 4,00 +40ct vol. 2.451

media,
Currency war to make gold the ultimate winner - Commerzbank!
Gold prices have dropped through critical resistance and are trading near its lowest level in a month as the U.S. dollar and euro battle it out in currency markets. However, commodity analysts at Commerzbank said that investors should look past the near-term noise and focus on the long-term trend. see & read more on https://www.kitco.com/news/2020-09-21/Currency-war-to-make-gold-the-ultimate-winner-Commerzbank.html

tijd 17.57
De Dow 26.850.05 -807.37 -2.92%
De Nasdaq 10.632.84 -160.45 -1.49%

Ageas kondigt de bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders van ageas SA/NV aan. lees elders meer.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
21 sepr. EUR 36,75 119.248 1.065 EUR 36,95 159.980 1.187 17.37.19
shortlijst
AQR Capital Management, LLCAltice Europe N.V.NL00113337520.5918 sep 2020
BNP Paribas S.A.STMicroelectronics N.V.NL00002262231.0218 sep 2020
Carlson Capital UK LLPJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.8018 sep 2020
HBK Investments LPKoninklijke BAM Groep N.V.NL00003373191.0118 sep 2020
Lone Pine Capital LLCUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262461.5918 sep 2020
Marshall Wace LLPGalapagos N.V.BE00038183590.4918 sep 2020
Marshall Wace LLPSBM Offshore N.V.NL00003606181.3918 sep 2020
Maverick Capital, Ltd.Unibail-Rodamco-Westfield N.V.FR00133262461.3418 sep 2020
Moore Capital Man. LPUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262460.5018 sep 2020
Omni Partners LLPJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.9218 sep 2020
Pentwater Capital Man. LPJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.8218 sep 2020
Samlyn Capital, LLCUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262460.9518 sep 2020
Susquehanna Intern. Securities LimitedFugro N.V.NL00003525650.8418 sep 2020
Voleon Capital Manag. LPKoninklijke BAM Groep N.V.NL00003373190.5018 sep 2020
B&G Master Fund PlcArcelorMittal S.A.LU15987576871.9017 sep 2020

Novartis Kisqali® receives the highest rating of any CDK4/6 inhibitor on the ESMO Magnitude of Clinical Benefit Scale. lees elders meer

media,
Borealis launches a new portfolio of circular polyolefin products.
lees elders meer.

tijd 18.27
De actuele koersen (kg): Goud: €52.090 | Zilver: €671



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL