Negatieve rente zal wereldwijd per saldo negatief uitwerken. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/09/2020 05:23
Er komen steeds meer bezwaren over de negatieve rente die berekent worden voor deposito's, spaargelden etc. etc.. Het verstoort de balans van zaken doen in het economisch verkeer. Kortingen zullen voor gepensioneerden 'n gevoelige uitwerking hebben, door minder te kunnen besteden en dat heeft weer effect op de omzet bedrijven. Hierdoor weer minder winst bij bedrijven en minder belasting betalingen. De spiraal van achteruitgang van de economie en de Corona doet nog een zware extra "duit" in het zakje, in negatieve zin.
De erfenis van de ECB (lees Draghi), die de zwakkere Eurolanden tegemoet wilde komen met een lagere rente. Die zwakker Eurolanden gingen over tot massale particulieren leningen. Zij waren gewend tegen percentages van 10% of meer te lenen, maar nu konden ze tegen tarieven van de "sterke Eurolanden lenen"!
Door nu de lage rente zelfs negatief te maken, wordt het "paard achter de wagen gespannen"!
Oorzaak, de ËENWORDING van de zelfstandige Staten van Europa en het overdragen van "macht naar Brussel. De Britten hebben straks een enorm voordeel, door de uittreding en de aanpassingen zullen tijdelijke druk geven. Maar over 5 jaar en misschien wel eerder, komen de voordelen naar de oppervlakte drijven.
Bij de overgebleven EUROLANDEN kunnen mede door de corona de kosten zelfs explosief de pan uitrijzen, althans daar houden wij wel rekening mee.
Wie kan er in de toekomst kijken? Toch niemand en wat doet de heer Rutte en zijn club, de zaak mooier voorspiegel dan dat die is!
Het lijkt wel oorlogstijd, dan wordt de "waarheid" ook niet verteld.
Door de negatieve rente, worden leningen afgelost en wordt het "dood geld" en gaan de ouderen (lees die hebben de armoede van de WO II meegemaakt) echt niet sparen. Die gaan naar adviseurs te raden en terecht.

Laat dit eens bij U bezinken, wat hieronder staat over Duitsland.
media,
Duitsland zet nieuwe stappen om slagveld bedrijven te voorkomen.
Om een stroom aan omvallende bedrijven en massaontslag als gevolg van de coronacrisis tegen te gaan wil de Duitse overheid de bestaande faillissementsregels versoepelen. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/290856397/duitsland-zet-nieuwe-stappen-om-slagveld-bedrijven-te-voorkomen

Denkt U dat dit in Nederland niet gaat gebeuren?
De Duitsers zie het al aankomen, maar in Nederland leeft de Regering in een "schijn wereld".

Het aantal werkelozen in Nederland was voor de Corona al dik boven de 1 miljoen, maar de Regering hield 't op ca. 274.000 in febr. 2020.
Velen werden niet meer meegeteld. Ook weer de schijn wereld hier in Nederland.
Of denkt de Regering: "wie dan weer leeft, wie dan weer zorgt"!?

media,
’Compenseer woonlasten bij mensen met hoge schulden’.
Door de coronacrisis zal het aantal mensen met problematische schulden toenemen. Er worden allerlei maatregelen genomen om deze groep te helpen, maar schuldenexpert Nadja Jungmann ziet ook een blinde vlek. „Het is bijna onmogelijk om woonlasten omlaag te brengen. Daar hebben we nu geen antwoord op.”
lees elders meer,
https://www.telegraaf.nl/financieel/970612841/compenseer-woonlasten-bij-mensen-met-hoge-schulden
reactie XEA.nl
Dit is ondergraving van het "moraal"! Zuinige mensen moeten dan het "gelag betalen" door hun manier van leven. En mensen die het geld en de lasten voor LIEF hebben genomen worden dan beloond!
Als oud financiële man was ons "credo", Ken UW grenzen!

WO II in de media,
Arnhem was een burg tever!

Dat was niet zo!
Bilderberg: Een brug te ver
Prins Bernhard, de Prins der Nederlanden, was zestig jaar geleden in 1954 de eerste – en gedurende vele jaren daarna de voorzitter tijdens de oprichting van de geheime Bilderberg groep in Oosterbeek, een voorstad van Arnhem.
Op woensdag 20 september 1944, toen de Britse luchtmacht-kolonel John Frost met de overgebleven parachutisten door SS Panzers op de brug bij Arnhem werd belaagd, waren de tanks van de Grenadier Guards, samen met de Amerikaanse parachutisten, verleidelijk dichtbij – slechts 15 km ten zuiden van de brug bij Arnhem – nadat zij de laatste Duitse verdedigingswerken langs de weg in Nijmegen hadden verslagen.
Ironisch genoeg, stond deze oprukkende strijdmacht onder commando van een “jonge kapitein, die op latere leeftijd ook voorzitter werd van de Bilderberg bijeenkomsten, genaamd Lord Peter Carrington.
Waarvoor Bernhard het spel aan de Nazi’s had weggegeven, maar ondanks zijn verraad hadden de dappere geallieerde militairen kunnen winnen, als Carrington niet was gestopt! – Pauzeer nu een moment voordat je verder leest, – om na te denken over deze significantie: Bernhard de prins van het Nederlandse volk – heeft doelbewust 10.000 jonge militairen laten sneuvelen, en veroorzaakte in de noordelijke helft van Nederland de ergste hongerwinter in de westerse wereldgeschiedenis, waarin honderdduizenden onschuldige burgers uithongerden door gebrek aan voedsel, onderdak en warmte.
zie & lees het gehele verhaal op
http://finalwakeupcall.info/blog/2014/08/10/bilderberg-een-brug-te-ver/

reactie XEA.nl
Waarom wordt dit niet eens onderzocht?
In & IN triest en dat dit niet de aandacht krijgt en helderheid verschaft.

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
maandag 221 sept.
De Japanse beurs dicht.

dinsdag 22 sept.
In de VS - Existing Home Sales.

woensdag 23 sept.
In de VS - MBA Mortgage Applications.

donderdag 24 sept.
In de VS - New Home Sales.

vrijdag 25 sept.
In de VS - industriële bestellingen.

media,
Advice for gold investors: go on holiday!
Harris was also struck by Ross Beaty's advice to the crowd at the conference. The founder of Pan American Silver and Equinox Gold told the audience not to worry about all the market gyrations. Just go on holiday, check your gold holdings and in a year from now all will be higher, said Beaty. read more on
https://www.kitco.com/news/2020-09-18/Advice-for-gold-investors-go-on-holiday.html

media,
Ex-Deutsche Bank precious metals trader says in court he was taught to spoof by his superiors. During his testimony in court, David Liew said that after joining the bank’s Singapore office, he began making “spoof” trades the way he was taught by Cedric Chanu and James Vorley. He added that Chanu and Vorley often placed buy and sell orders they never intended to execute, a strategy intended to influence prices so they could reap illegal profits. see more on
https://www.kitco.com/news/2020-09-18/Ex-Deutsche-Bank-precious-metals-trader-says-in-court-he-was-taught-to-spoof-by-his-superiors.html

in de media
Gelukkig wel geld voor Amalia.
Met stijgende verbazing gelezen dat er door het regeringsbeleid onder de streep waarschijnlijk met 4% gekort gaat worden op de pensioenen. Dit terwijl er al 10 jaar niet geïndexeerd is. Maar ja, de oudjes moeten toch zoveel mogelijk thuis blijven dus zij hebben geen geld nodig.
Gelukkig is er wel extra geld voor Amalia. Onze kroonprinses gaat op jaarbasis ruim 1,6 miljoen euro ontvangen. Ik kan de logica van een en ander al lang niet meer volgen. Ach, ik fiets maar even naar de bieb, haal een mooi boek en droom lekker weg naar een tropisch eiland...
L. v. d. L, te O.

media
Ze doen er nog een schepje bovenop! by Jack Hoogland on 19 september 2020
Ik liet u een simpele berekening zien dat de goudprijs tijdens de hype fase van de huidige bull markt tot zelfs $63.000 kan stijgen. Een lezer schreef mij dat de bull markt over een jaar of twee ook zomaar voorbij kan zijn als centrale bankiers de rente verhogen. Als de reële rente dus stijgt.
Tot en met 2023 is de Federal Reserve dat alvast niet van plan. Zie onderstaande tweet van econoom David Rosenberg
zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2020/09/19/ze-doen-er-nog-een-schepje-bovenop/

media,
- Australia Jobs Optimism; Cathay Suspends Service: Virus Update.
- Trump Blesses Oracle’s TikTok Deal, Delays App Store Ban.
- see & read more on www.bloomberg.com

media,
- Germany's confirmed coronavirus cases rise by 1,345 to 271,415: RKI.
- AstraZeneca says COVID-19 vaccine trial in U.S still on hold.
- see & read more on www.reuters.com

De Euro!
Wat heeft die gebracht?
Voor de burgers verdeeldheid en rechtsongelijkheid!
De hoop op nivellering, op economische gebied, heeft voor 'n totale verdeeldheid in de Eurolanden gezorgd!
Dit kan per saldo uitlopen op een oorlog, niet met wapens, maar met verlies van wederzijds vertrouwen in elkaar. Het covid 19 ondersteunt deze gedacht van de redactie. Twee duizend geleden was er geen "EENHEID" te bereiken en nog steeds is 't een "utopie"!!

tijd 06.13
1 bitcoin = 10.974 USA dollar
1 ripple = 0,24928 USA dollar

media Gemeenten
Lokale bestuurders worstelen om hun begroting sluitend te krijgen.
Kas van gemeenten is leeg.
„We hebben in Emmen drie zwembaden, een grote en twee kleine. We vroegen ons af of we de twee kleine baden moesten sluiten”, vertelt Jisse Otter (Wakker Emmen), wethouder Financiën. Net als het sluiten van sporthallen. „Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om dergelijke voorzieningen, waar zoveel mensen gebruik van maken, open te houden.” De bibliotheken moesten wel tien procent bezuinigen. zie en lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/94951377/kas-van-gemeenten-is-leeg

reactie XEA.nl
Geen juiste toekomst visie en een beetje "grootheidswaanzin" liggen heir aan ten grondslag.
In de jaren 1960 - 1970, waren er veel kleinere gemeente, die elk (dachten) vooruitstrevend te zijn, de buren bouwen een zwembad e/o een sporthal, WIJ OOK!
Dit kunnen we toch niet over ons heen laten gaan! Wat is het probleem, de financiële lasten van toen en de jaren daarna, staan bij veel Gemeente NOG op de balans. De afschrijvingstermijn LOOPT nog ervan (lees die zwembaden/sporthallen) Dus leven veel, nu samen gevoegde Gemeente op een te grote voet op financieel gebied. Burgers moeten nog boeten voor de "grootheidswaanzin idee uit het verleden"! Heeft U wel eens de balans en begrotingen van Uw Gemeente opgevraagd en bekeken?
Wij van de redactie wel, als dit (Gemeente) gewone "bedrijven" zouden zijn, dan hadden die allang Failliet geweest!
Onze conclusie is: "partij politiek is funest, kost enorm veel geld en er zit geen toekomst visie in". HET partij belang staat op enig moment centraal en toe toekomstige.

Novartis reports late-breaking data from Phase III COMBI-i trial of spartalizumab (PDR001) with Tafinlar® and Mekinist® in advanced melanoma.
lees elders meer.

Novartis Piqray® data show survival benefit for patients with HR+/HER2- advanced breast cancer with a PIK3CA mutation. lees elders meer



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL