Wall Street laat veren zien, die op een langere crash lijken. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 05/09/2020 06:01
Wall Street laat een gezicht zien die duidt op een langere crash!!
Het ergste verlies werd wat teruggehaald, maar het vertrouwen is zoek!
De Dow sloot op 28.133.31 -159.42 punten, de week beginstand was 28.653
De NASDAQ 11.313.13 -144.97 punten, idem 11.695.
De wonden werden gelikt over de week.
Veel beleggers moesten voor "margin" zorgen en dat ging ten kosten van het edelmetaal.

media,
New momentum in U.S. dollar, ECB biggest risks for gold price - analysts.
The short-term outlook comes as the gold market prepares to end another volatile week trading in a nearly $80 range. The precious metal started the week strong testing resistance at $2,000 an ounce. All of its gains were erased as the U.S. dollar bounced for more than two-year low. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2020-09-04/New-momentum-in-U-S-dollar-ECB-biggest-risks-for-gold-price-analysts.html

Edelmetaal.
Goud $ 1.935,30 zilver $ 2693 en platina $ 902 Gold/Silver Ratio 71.85
Olie $ 39,53 en de dollar euro 1,1837
1 bitcoin = 10.446 USA dollar
1 ripple = 0,25313 USA dollar

De week beginstanden waren, goud 1.964,8 zilver $ 27,47 en platina $ 924. Olie $ 42,93 en de dollar euro 1,1909

In de Oostmarkt de volgende standen, slotstanden van vrijdag 4 sept. en de week beginstanden
In Japan de Nikkei 23.205 - 22.882
In Hong Kong de Hang Seng 24.695 - 25.422
In Australië de All Ordinaires 6.108 - 6.260
In Singapore de Straits 2.509 - 2.541

media,
- A Week Like This Was a Long Time Coming for Day-Trader Faithful.
- Hong Kong Tests 656,000; Drugmakers Plan Pledge: Virus Update.
- Louis Dreyfus in Talks to Sell Stake to Abu Dhabi’s ADQ.
- Europe’s Infections Surge as Weariness and Economic Pain Set In.
see & read more on www.bloomberg.com

de Valuta's
de slot standen van vrijdag 4 sept. en de week beginstanden
De dollar euro 1,1837 - 1,1909
De Yen 125.74 - 125,95
't Pond 0,8908 - 0,8915
AU$ 1,6259 - 1,6157
C$ 1,5464 - 1,5580
NZ$ 1,7608 - 1,7652
Sing$ 1,6153 - 1,6160

Sandstorm Gold Yesterday vol. 604.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 11.60 -0.19 200 39 Merrill Lynch 79 CIBC KQ
16:00:00 T 11.60 -0.19 600 1 Anonymous 79 CIBC KQ
16:00:00 T 11.60 -0.19 1,400 1 Anonymous 53 Morgan Stanley KQ

media,
Heraeus calls for $2,200 gold price and $35 silver price for year end.
In a report Tuesday, one precious metals firm said it continues to see more upside potential for gold and silver. Analysts at Heraeus Precious Metals said that they see gold prices pushing to $2,200 an ounce by the end of the year.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2020-09-01/Heraeus-calls-for-2-200-gold-price-and-35-silver-price-for-year-end.html

media, in de VS a.s. maandag de beurs gesloten en de Futures slechts tot 19.00 uur geopend.

media CBS
Hoe gaat het met Nederland in coronatijd?
Een half jaar na de afkondiging van de gedeeltelijke lockdown worstelt Nederland net als veel buurlanden met een crisis van een ongekende omvang. Hoewel de sterfte als gevolg van de virusuitbraak sterk is afgenomen, wordt versoepeling van maatregelen om menselijk contact te beperken vaak gevolgd door een stijging van de dagelijkse besmettingen.
In de afgelopen periode is duidelijk geworden dat de uitbraak van het virus en de daarop genomen maatregelen een grote impact hebben op de economie en de samenleving. Niet eerder mat het CBS een zo sterke krimp van de economie als in het tweede kwartaal. En dat terwijl we tot half maart nog een lange periode van hoogconjunctuur beleefden. Wat voor impact heeft de crisis op de samenleving, en op onszelf? Aan het CBS is vanuit het coronaoverleg van de Sociaal Economische Raad gevraagd om met data daar meer inzicht in te bieden.
Dashboard Welvaart in coronatijd
Om dit inzicht te bieden lanceert het CBS vandaag een nieuw dashboard: Welvaart in coronatijd. Voor een negental overkoepelende thema’s wordt daarin de meest recente stand van zaken gegeven met betrekking tot de economie en de samenleving. We doen dat aan de hand van de vele week-, maand- en kwartaalindicatoren die het CBS regulier publiceert én informatie die door andere partijen beschikbaar is gesteld. We brengen deze samen en beschrijven de ontwikkelingen met korte teksten en grafieken. De komende maanden wordt het dashboard stapsgewijs uitgebreid.

Het dashboard is geïnspireerd op de Monitor Brede welvaart & Sustainable Development Goals dat het CBS elk jaar in mei uitbrengt. Toen de meest recente editie in mei 2020 uitkwam, leek het verslagjaar (2019) door de coronacrisis ver achter ons te liggen. Vandaar dat is besloten tot de bouw van een dashboard met actuele informatie. In dit dashboard wordt een selectie van relevante indicatoren getoond die recente updates hebben gehad en daarmee meer inzicht bieden in de recente crisisperiode. Het CBS werkt eraan voor meer indicatoren frequente updates mogelijk te maken, zodat het actuele inzicht in de komend periode kan verbeteren.
Gezonder gevoel, minder huwelijken
Het dashboard beschouwend is het eerste dat opvalt: we voelden ons in het tweede kwartaal van dit jaar gezonder. Een hoger percentage mensen dan voorheen rapporteerde de eigen gezondheid als goed of zelfs zeer goed te ervaren. Los van de gezondheid heeft de crisis ook andere effecten op de privésfeer. Zo werden in april en mei maar half zoveel huwelijken en partnerschappen afgesloten als een jaar eerder. Ook het aantal scheidingen liep iets terug. De geregistreerde misdaad lag in het voorjaar een stuk lager dan een jaar eerder. Dit was te danken aan onder meer een sterke daling van het aantal woninginbraken. In juni lag het echter iets boven het oude niveau. Vanaf maart zijn er wel veel meer meldingen van overlast dan een jaar eerder.
Begrotingsoverschot slaat om in tekort
Zowel het consumentenvertrouwen als het producentenvertrouwen in de industrie daalde met historische cijfers. Wel is het producentenvertrouwen na de klap al weer behoorlijk hersteld. Dit herstel trad al aan in het tweede kwartaal, waarin de economie zoals gezegd met historische cijfers kromp. Om de klappen voor de economie en de werkgelegenheid op te vangen heeft de regering een groot pakket aan steunregelingen opgetuigd. Dit miste zijn effect op de Rijksfinanciën niet. Het begrotingsoverschot sloeg in korte tijd om in een -tekort. De belastinginkomsten lopen terug en de uitgaven nemen versneld toe. Alleen al in de maanden maart-juni gaf het Rijk bijna 35 miljard euro meer uit dan er binnenkwam.
Minder werkenden, meer thuiswerk
Ondanks alle dempende maatregelen werd de coronacrisis snel zichtbaar op de arbeidsmarkt: het aantal werkenden daalde sterk en het aantal werklozen steeg. Ook het aantal mensen in de bijstand steeg voor het eerst sinds jaren, vooral onder jongeren. In juni trad er een licht herstel op van de werkgelegenheid. Er wordt veel meer vanuit huis gewerkt. Een weekje of weekendje weg zat er zeker in de begintijd niet in: het aantal overnachtingen in logiesaccommodaties in eigen land lag in april bijna 90 procent lager dan een jaar eerder.
Woningmarkt
Al dan niet gedwongen door coronamaatregelen nam onze consumptie sterk af. De meeste huishoudens vinden het zinvol om nu te sparen. Aan de inkomens viel in het eerste kwartaal nog geen crisis af te lezen. Eind september weten we wat het tweede kwartaal bracht. De woningmarkt is vooralsnog onverstoorbaar. De prijzen blijven stijgen en het aantal transacties blijft op een vergelijkbaar niveau.
Minder gereisd, minder emissies
We zitten nog maar weinig in het vliegtuig, ook niet veel in het openbaar vervoer en zaten tijdelijk minder op de weg. In het eerste kwartaal namen de CO2-emissies al met 7,5 procent af, waarschijnlijk ook ten gevolge van maatregelen die losstaan van de coronacrisis, zoals met betrekking tot de energietransitie. Deze maand nog publiceert het CBS de CO2-emissies in het tweede kwartaal. Het verbruik van motorbrandstoffen, aardgas en steenkool nam in het eerste halfjaar fors af. Het ging hier deels om het doorzetten van bestaande trends.

Bronnen
LinkDashboard - Welvaart in coronatijd
kijk voor meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/36/hoe-gaat-het-met-nederland-in-coronatijd-

DE euro
dat is een van de minst betrouwbare valuta. Geen Staat staat garant en de dekking is het mooie gezicht en daar koop je niets voor. Dat mooie "gezicht is opgemaakt en de werkelijkheid gaat er achter schuil"! En dat valt bij de euro VIES tegen!
In de exotische valuta's o.a. de Turkse Lira zullen om de een of andere redenen devalueren in waarde de komende tijd. Valuta's van landen met veel grondstoffen zullen stabiel e/o stijgen.

media,
Wilders witheet om veroordeling.
Beschamend, het "gezicht" van de mensen die er achter zitten moet bedekt blijven!
Dat zien wij ook met de zaak van 1 lezer.
De Gemeente en het OD gingen akkoord en beschrijven de installatie van afvoer van een Ventilatorkast, aansluiting van afzuigkap tot 4 meter bovendaks, met geluidsdemper, in hun goedkeuringen bij het Activiteiten besluit! De aanvrager heeft de rekeningen erbij gedaan, mar DIE installaties zijn nimmer gepast! Een wijziging in het project bij de aanleg door EEN ANDERE "Installateur" en ook weer de rekeningen erbij, worden niet meer genoemd bij het Activiteiten besluit. Maar die voldoen niet aan de huidige eisen zei deze installateur en daardoor enorm veel ellende voor de klagers in de omgeving!

Zo'n handhavings cultuur is er in Nederland, van "list & bedrog" en de klagers moeten dat recht zetten bij de rechter!

Waar is de "passie" nog van de handhavers? Of hadden zij hoogtevrees en wilden zij het DAK niet op!?
Wat een verschil met "ZWARTE PIET" van vroeger!!!


Rio Tinto provides additional information to Parliamentary Inquiry on Juukan Gorge. lees elders meer

tijd 07.12
De actuele koersen (kg): Goud: €52.545 | Zilver: €731
en duidelijk herstel bij gisteravond. zie
4/9/20 om tijd 17.57
De actuele koersen (kg): Goud: €52.203 | Zilver: €720
Laat U niet misleiden door de partijen die dit veroorzaken, Uw gevoel is Uw beste kompas!

media,
Wat zegt de goudprijs over inflatie?
Voor veel spaarders en beleggers is inflatie een belangrijke reden om goud te kopen. Op de lange termijn verliest geld immers aan koopkracht, terwijl het edelmetaal op een lange termijn haar koopkracht weet te behouden. Zo koop je met een troy ounce goud nog steeds een goed maatpak en kun je met de opbrengst van een zilveren gulden (€3,40 bij de huidige zilverkoers) nog steeds een biertje kopen. Dat is lastig met een gulden die geen edelmetaal bevat, want die is omgewisseld nog maar 45 eurocent waard. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/wat-zegt-de-goudprijs-over-inflatie

Website XEA.nl
deel uw mening ook met andere over de nieuwsgeving van onze website. Uniek voor 'n Nederlandse website op gebied van nieuws over Mijnbouw aandelen en edelmetalen.

Rechtsbestel in Nederland.
Waar is de geloofswaardigheid in het "RECHTSBESTEL" in Nederland??
Meer of minder Marokkanen van de heer G. Wilders moet bestraft worden!! De Minister van Justitie zegt: "houdt de 1,50 meter afstand"! Mensen worden bekeurd ad EUR 390 boete. Zelf slaat hij de arm om een mevrouw op zijn EIGEN bruiloft en op de foto staat vrijwel iedereen NIET 1,5 meter van elkaar af!
Later excuus: "'t spijt mij"! Is dit de wettelijke wet in Nederland, wegkomen met een excuus!?
Onze nestor werd door de Gemeente "monddood gemaakt, omdat hij via de WOB (Wet openbaarheid van Bestuur) stukken opvroeg en de ambtenaar niet gediend was die te geven. Geachte mijnheer d.V. ik kom ze voor enkele dagen bij de receptie halen! Dat werd gezien als een dreigement en daarom MOEST hij op een ORDE gesprek bij de Burgemeester komen.
Waar gingen die stukken over? Over ASBEST dat 's nachts weg gesloopt was ca. 1.500 kg van daken in de Binnenstad, waar Buitenlanders dat er om circa 04.00 tot 07.30u over een tijdsduur van 1,5 week. Controle op het asbest schema door de Gemeente was er niet en later kwam een andere sloper en DIE moest een asbestvrij verklaring afgeven. DAAR schermde die AMBTENAAR van de Gemeente mee!
Toen onze nestor die ambtenaar vertelde was de bewijzen van die ca. 1.500 kg waren, zou hij gaan informeren. Die lagen enkele dagen later klaar bij de receptie!
MAAR achteraf hadden die bewijzen NIMMER meegegeven mogen worden.
Het RUD (NU OD) heeft er later nauwelijks IETS meegedaan, men had de slopers op "heterdaad" moeten kunnen betrappen. Achteraf ging dat niet. Maar er was 'n foto genomen van het transport bedrijf!
Onze Nestor gaat nu wel naar het Europese hof i.v.m. schendt de Universele rechten van de mens t.w. o.a. Art 11.
Zo werkt het in Nederland, de Hoge Pieten zorgen wel, dat de BURGERS de Zwarte piet krijgen toegespeeld.

Hoe "krom wilt U het nog hebben"!??


Cultuur onder VUUR, een golf van schulden komt op Nederland af. Het kabinet smijt met geld! lees elders meer.

Pensioenfondsen in het Goud?
Het eerste "schaap" is over de DAM en er zullen nog vele schapen volgen.
De particulieren mogen nu wel "meesurfen"!

Fed streeft naar meer inflatie, wat nu? lees elders meer.

tijd 16.56
1 bitcoin = 10.361,90 USA dollar
1 ripple = 0,24930 USA dollar

fijne voortzetting van Uw weekend en een plezierige avond.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL