Gevestigde partijen bepalen de beurzen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 21/06/2020 05:51
De tekst laat niets aan duidelijkheid over.
Wij schreven er al vaker over, de Bilderberg Groep, Google zich eens dit woord), maar er zijn nog circa 20 tot 25 Effectenkredietinstellen die daar samen aan meewerken. De belegger (lees de Burgers in vele landen, de schijn ophouden, dat ZIJ ook wat in de "melk te brokkelen hebben"! In deze groep zitten nauw verbonden Miljardairs bij, de Braunsteins, Althani(Emir in Qatar) Black Rock, om er enkele te noemen.
Zo wordt de Deutsche Bank ook door partijen nog in het Leven gehouden. Normaal gesproken had deze Bank allang ter zielen geweest.
Daarom is het een soort "Schijn Wereld" geworden, waar niet de werkelijkheid meer zichtbaar is!
Daar willen wij beleggers voor waarschuwen.

Je moet eigenlijk teruggaan in de geschiedenis om daar een beter inzicht in te krijgen. Onze "nestor" zit bijna 60 jaar in het "vak" en heeft de verschuivingen lijfelijk meegemaakt.
Was begin jaren 1960 de effecten afdeling een klein onderdeel van een Effectenkredietinstelling!! NU is het verre weg het HOOFD bestaansdeel van de Effectenkredietinstelling geworden!
Dat er door de ene dan niet zo nauw werd omgesprongen met de betrouwbaarheid, ach er wordt aan verdiend en dan kunnen er wel miljard betalingen als afkoopregeling van die onregelmatigheden wel "vanaf"!
Enkele zaken als Libor, zilver, rommelhypotheken etc. etc. werden zonder "krimp" zo afgekocht, maar het leek wel dat er niets veranderde!

De Krediet crisis die begin zomer 2007 begon, daarmee werd duidelijk dat er meer aan de hand was. De MACHTIGE Deutsche bank had toen circa 80% van de dekking van de Derivaten in haar bezit.
zie
https://www.marketslant.com/articles/deutsche-bank-or-dumb-bank
EN
https://slimbeleggen.com/trends/deutsche-bank-kan-ieder-moment-omvallen-heel-europa-meesleuren/

Door de manier waarop deze BANK in het leven werd/wordt gehouden, is de "TIJD" van uitsmeren en van de "LANGE ADEM te benutten".

Het voorbeeld van de "MACHT" van het GELD!

Overheden moesten banken redden in die "Krediet crisistijd"!
DIE reddingen werden gedaan MET UW geld, VERGEET dat niet als belasting betaler.
De Panama Papers kwamen aan het LICHT en zijn eigen ROEMLOOS weer "GEDOOFD"!
Wie de Boefjes waren is nauwelijks aan het licht gekomen.

Google zelf eens op B. Madoff,
Bernard Lawrence Madoff is een Amerikaanse ex-zakenman en -belegger en veroordeeld fraudeur. Madoff gaf leiding aan Bernard L. Madoff Investment Securities dat hij oprichtte in 1960. Dit bedrijf was een van de grootste marketmakerfirma's op de NASDAQ.
EN LEES DE REST eens goed nadenkend verder over wat deze "partij" voor macht had.

Want HOE kon deze "PARTIJ" zolang doorgaan?

Was er wel controle en Toezicht?
Is er NU wel controle & Toezicht en klopt de uitvoering ervan wel!?

WAAROM komen er geen NUMMERS meer aan de DIGITALE aandelen?
Als die een herinvoering krijgen, dan kunnen er nauwelijks nog "spelletjes" worden gespeeld.
GELD & AANDELEN stromen kunnen dan HEEL eenvoudig worden gevolgd en GECONTROLEERD!
In onze ogen willen partijen, die wij in bovengenoemd schrijven hebben beschreven dat NIET!

MOET e/o WIL je daar als belegger dan nog wel tussen zitten!?

Een mooie overwegen voor deze bijzondere zondag, VADER dag!
Veel plezier op deze dag.

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten van 't CBS. De data van AVA's & BAVA's geven wij nog niet.
maandag 22 juni
In de VS May 2020 Existing Home Sales

dinsdag 23 juni
In de VS de verkoop van nieuwe huizen

woensdag 24 juni
Gemalto 1/2 jaarcijfers
Signify 2de kw. cijfers
In de VS MBA Mortgage Applications
In Duitsland - ondernemersvertrouwen

donderdag 25 juni
In de VS - Durable Goods May 2020 & BNP may 2020

vrijdag 26 juni
In de VS - consumentenuitgave mei 2020

Windmolen levert weinig op
Met verbazing lees ik dat men er nu achter is gekomen dat biomassa niet zo groen is als men dacht. Hoeveel miljard zijn we nu verder? Weggegooid geld. Hetzelfde geldt voor al die windmolens, vooral die op zee. Alleen heeft de politiek nog niet gesnapt dat ook dát geld wegsmijten is én een druppel op een gloeiende plaat als het gaat om totale energie-voorziening voor onze wereld. De installatie-kosten zijn al gigantisch en de enorme onderhoudskosten komen er nog eens bij. Het is schone energie maar véél te kostbaar en te weinig om echt zoden aan de dijk te zetten. En al die tijd je kop in het zand steken als het woord ’kernenergie’ genoemd wordt.
J. B.

media
Voor niets gaat de zon op. by Diederik Schmull on 19 juni 2020
Alles kost geld en moeite, behalve wat van de zon komt. De schok van de ongelofelijke fiscale en monetaire maatregelen van Centrale Banken en overheden om een mogelijke economische depressie proberen te voorkomen, zal leiden tot een langdurige periode van soberheid. De nog steeds rondwarende schim van Lady Corona veroorzaakte de muurvaste vergrendeling van het grootste deel van de wereldeconomie met 80% van de werkende bevolking. Deze crisis sloeg toe, nadat de wereldschuld net tot ongekende hoogte was gestegen naar minstens 322%, als percentage van de totale wereldeconomie, wat sinds de Grote Financiële Crisis van 2008 al liefst 40% hoger was (IMF). zie & lees meer op
http://www.edelmetaal-info.nl/2020/06/19/voor-niets-gaat-de-zon-op/

met o.a.
(DEUTSCHE BANK): HET AANTAL ‘SPOOKFIRMA’S’, DIE NIET GENOEG WINST MAKEN OM DE SUPERLAGE RENTE EN AFLOSSING TE BETALEN, ZIJN IN DE GEHELE WERELD SCHRIKBAREND GESTEGEN. DAAROM IS DE MARKT VAN ZEKERGESTELDE LEENOBLIGATIES (COLLATERILIZED LOAN OBLIGATIONS – CLO’s) TER WAARDE VAN ONGEVEER $ 1000 MILJARD, WELKE DOOR HET BANKWEZEN MEESTAL BUITEN DE BOEKEN WORDT GEHOUDEN, EEN POTENTIEELE FINANCIEELE TIJDBOM, VERGELIJKBAAR MET DE VERKAPTE OBLIGATIES (COLLATERALIZED DEBT OBLIGATIONS – CDO’s), DIE O.A. DE FINANCIEELE CRISIS IN 2008 VEROORZAAKTEN. MAAR CENTRALE BANKEN ZIJN ER TROTS OP, DAT HUN SOEPEL MONETAIR BELEID ERVOOR ZORGT, DAT DE WERKLOOSHEID IN TOOM WORDT GEHOUDEN, OOK AL BLIJFT HET AANTAL ‘SPOOKFIRMA’S’ STIJGEN.

Heeft U gisteravond Opstandelingen gezien?
In Bloemendaal/Overveen!
WAT een machtscultuur en zich afzetten tegen normen & waarden.
Je mag als Raadslid NIETY opkomen voor rechtvaardigheid, en betrouwbaarheid.
Mevr. Roos werd, toen zij de brief opende onder toezicht van de Notaris! De brief WAAR geen "GEHEIM" opstond, later veroordeeld wegens schending van haar zwijgplicht. DE VVD kwam er HEEL slecht uit. Een partij waar geen samenhang met elkaar is, dat bleek uit de gespreken van burgers!
Een schaamteloze bedoening in Bloemendaal en waar is dat niet!?

In de media,
Zoveel onvrijheid was er in het verleden in de DDR (Oost Duitsland).
Ze mochten niet eens naar de West-Duitse tv kijken.
Op dat land zullen wij steeds meer gaan lijken – ons worden nu ook al bepaalde tv-programma’s ontnomen – als we blijven toegeven aan de steeds krankzinniger wordende eisen van Black Lives Matter en aanverwante clubs. Onze geschiedenis wordt al herschreven, onze toekomst wordt meer en meer niet dóór ons, maar vóór ons bepaald. We mogen dit niet meer, we mogen dat niet meer, we moeten zus en we moeten zo.
En waarom?
Ter beantwoording van die vraag citeer ik wat een twitteraar die uit bewondering slechts uitspraken van de inmiddels alweer 89-jarige hoogleraar economie en sociologie Thomas Sowell pleegt te verspreiden, aan de openbaarheid prijsgaf: „Hebben we het ultieme stadium van absurditeit bereikt waarin sommige mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dingen die vóór hun geboorte hebben plaatsgevonden, terwijl andere mensen niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat ze vandaag zelf doen?”

Saillant detail: het life van Thomas Sowell is ook black.
lees meer op www.dft.nl van afgelopen zaterdag 13 juni 2020.

onlangs in de media,
Kennelijk behoefte aan boetedoening.
Kun je ook als zwarte historisch schuldig zijn? Rapper Akwasi dreigde tijdens de grote demonstratie op de Dam op 1 juni Zwarte Pieten op hun bek te slaan. Akwasi is een Ashanti, de Ghanese stam die slaven bijeendreef om ze aan Arabieren en blanke handelaren te verkopen.

Akwasi is niet schuldig. Niemand die nu leeft, is verantwoordelijk voor het historische racisme. Er is in de westerse culturen hard gewerkt, en we moeten dat blijven doen, om discriminatie op basis van geloof, huidskleur, geslacht, noem het maar, te bestrijden en te onderdrukken. En dat is, zo lijkt me, behoorlijk gelukt.


media CBS
Ruim 200 duizend werkenden minder sinds maart 2020.
Het aantal mensen met betaald werk is in mei 2020 verder afgenomen met 24 duizend. Deze daling is minder groot dan in april (-160 duizend). Vanaf maart is het aantal werkenden met 201 duizend gedaald tot 8,9 miljoen. Het aantal werklozen groeide in dezelfde periode met 56 duizend naar 330 duizend, oftewel 3,6 procent van de beroepsbevolking. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe arbeidsmarktcijfers.
UWV registreerde eind mei 301 duizend lopende WW-uitkeringen, een toename van 9 duizend ten opzichte van een maand eerder. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/25/ruim-200-duizend-werkenden-minder-sinds-maart-2020

media,
- Beijing Cases Rise; Trump Calls Covid ‘Kung Flu’: Virus Update.
- Florida Covid-19 Cases Rise by 4,049, the Most During Pandemic.
see & read more on www.bloomberg.com

in de media
Klaag niet en wees blij met kansen in Nederland
lees elders meer.

media,
Gerard Cox: ’We hebben ons dat racisme allemaal laten aanlullen’
Lees meer https://www.telegraaf.nl/entertainment/2095865727/gerard-cox-we-hebben-ons-dat-racisme-allemaal-laten-aanlullen?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_zondag&utm_content=articles+rechts_&utm_term=20200621091500_zondag&EMAIL_SK=SK635062

reactie XEA.nl
Terechte opmerking, want wie zonder "zonden" is werpe de eerste steen!!!

met o.a.
Absurd
„Om te beginnen moet ik een hele lange zucht laten. Ik vind het absurd gelul dat zulke satire niet meer zou mogen. Je moet alles kunnen zeggen. Er wordt gezegd dat het voortschrijdend inzicht is. Ik denk: het is voortschrijdende vertrutting. Het gouden voorbeeld betreft Wim Kan. In Den Haag was verzonnen dat Nieuw-Guinea onafhankelijk moest worden. Er zouden verkiezingen komen. Toen zei Kan: ’Dus dan moeten de papoea’s gaan stemmen, hoe kan dat nou? Dan moeten we ze eerst vangen.’ Iedereen zegt: ’oh, dat kan je nu niet meer zeggen’. Maar waarom niet? Het was een goede grap. En natuurlijk een beetje pijnlijk. Alle humor is gestoeld op relativering. Als dat niet een heel klein beetje pijnlijk was geweest, was het niet zo’n goeie geweest.”

Corona TIJD
Daarin kunnen we niet "normaal leven", maar we kunnen toch nog wel normaal blijven "denken"!
In het verleden hadden de mensen ook geen tijd om aan dit soort zaken aandacht te besteden, toen deden de meesten mensen HUN menselijke plicht, HUN MEDE MENS WAARDERING & RESPECTEREN.
Dat is ook de inhoud van het leven, eerbied hebben voor je "naasten"!
En wie is UW naasten? Ieder mens door de "HEER" geschapen!

Energie tekorten vs Aardgas.
Waarom mogen er in Frankrijk wel Kern Energie Centrales staan en in Nederland NIET!? Ca. 60 Centrales staan er in Frankrijk.

Straks zal er massaal naar het edelmetaal gevlogen gaan worden, de Euro is al een waardeloze munt en de andere munten zullen volgen.
DAAROM kopen Centrale banken volop goud in en volgt de Goudstandaard ook spoedig.
Houdt daar wel rekening mee.

XEA.nl
ziet de edelmetalen eind dit jaar naar records gaan en de beurzen naar nieuwe diepte punten van het jaar 2020.
Met warm geld bereik je niets, geld waarvoor gewerkt is, heeft MEER waarden.

Nog een fijne afsluiting van Uw weekend.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL