Wall Street met zorgen het weekend in. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/06/2020 05:51
Wall Street met zorgen het weekend ingegaan. Maar bij de start gisteren leken er nog geen zorgen te zijn, maar daar zorgen de systeemhandelaren voor.
Welke zorgen zijn er dan? Ach, de wereld heeft zoveel zorgen, teveel om op te noemen! En daarom zijn wij van de redactie dagelijks verbijsterd, dat dit stijgen van de koersen maar doorgaat!
Realisme zien wij nauwelijks.
Gisteren hadden wij netwerk onderhoud, en hebben wij onze "gezamenlijke strategie met enige kopstukken bij gesproken, een fondsmanager en enkele anderen, waar onder een senior risque manager. Wij waren allen verbaasd over wat er allemaal op de borden staat.
Dit kan niet lang door gaat!

De Dow sloot na de winst op een gevoelig verlies en ging de dag uit op 25.871.46 -208.64 punten, de week beginstand was 25.605
De NASDAQ 9.946.12 +3.07 punten, de week beginstand was 9.588

Edelmetalen waren weer gevraagd en het fysiek is nauwelijks te krijgen. Levertijd die ongekend zijn, ook wel wat door de Corona oponthoud qua transport, maar dan nog nauwelijks te krijgen.
Goud $ 1.744,30 zilver $ 17,61 en platina $ 801 Gold/Silver Ratio 99.02
Olie $ 39,41 en de dollar euro 1,1173
1 bitcoin = 0.317,90 USA dollar
1 ripple = 0,18786 USA dollar

De week beginstanden waren
Goud $ 1.731 zilver $ 17,48 en platina $800
Olie $ 36,56 en de dollar euro 1,1263

Actuele goud en zilver prijs
19-jun-2020 23:15 CET
Goudprijs: € 1.561,01 +0,00
Zilverprijs: € 15,77 +0,00
Prijzen in euro's en per troy ounce

in de media
Pensioen stemming
De stemming over het pensioenakkoord bij vakbond FNV is op een ramp uitgelopen. Door intern verzet en technische problemen is besloten de stemming met twee weken uit te stellen.

In de Oostmarkt de volgende standen
vrijdag 19 juni en de week beginstanden
In Japan de Nikkei 22.478 - 22.305
In Hong Kong de Hang Seng 24.643 - 24.301
In Australië de All Ordinaries 6.064 - 5.959
In Singapore de Straits 2.634 - 2.684
De Oostmarkt laat over de week een gemengd slot zien.

media
Voor niets gaat de zon op. by Diederik Schmull on 19 juni 2020
Alles kost geld en moeite, behalve wat van de zon komt. De schok van de ongelofelijke fiscale en monetaire maatregelen van Centrale Banken en overheden om een mogelijke economische depressie proberen te voorkomen, zal leiden tot een langdurige periode van soberheid. De nog steeds rondwarende schim van Lady Corona veroorzaakte de muurvaste vergrendeling van het grootste deel van de wereldeconomie met 80% van de werkende bevolking. Deze crisis sloeg toe, nadat de wereldschuld net tot ongekende hoogte was gestegen naar minstens 322%, als percentage van de totale wereldeconomie, wat sinds de Grote Financiële Crisis van 2008 al liefst 40% hoger was (IMF). zie & lees meer op
http://www.edelmetaal-info.nl/2020/06/19/voor-niets-gaat-de-zon-op/

met o.a.
(DEUTSCHE BANK): HET AANTAL ‘SPOOKFIRMA’S’, DIE NIET GENOEG WINST MAKEN OM DE SUPERLAGE RENTE EN AFLOSSING TE BETALEN, ZIJN IN DE GEHELE WERELD SCHRIKBAREND GESTEGEN. DAAROM IS DE MARKT VAN ZEKERGESTELDE LEENOBLIGATIES (COLLATERILIZED LOAN OBLIGATIONS – CLO’s) TER WAARDE VAN ONGEVEER $ 1000 MILJARD, WELKE DOOR HET BANKWEZEN MEESTAL BUITEN DE BOEKEN WORDT GEHOUDEN, EEN POTENTIEELE FINANCIEELE TIJDBOM, VERGELIJKBAAR MET DE VERKAPTE OBLIGATIES (COLLATERALIZED DEBT OBLIGATIONS – CDO’s), DIE O.A. DE FINANCIEELE CRISIS IN 2008 VEROORZAAKTEN. MAAR CENTRALE BANKEN ZIJN ER TROTS OP, DAT HUN SOEPEL MONETAIR BELEID ERVOOR ZORGT, DAT DE WERKLOOSHEID IN TOOM WORDT GEHOUDEN, OOK AL BLIJFT HET AANTAL ‘SPOOKFIRMA’S’ STIJGEN.

Heeft U gisteravond Opstandelingen gezien?
In Bloemendaal/Overveen!
WAT een machtscultuur en zich afzetten tegen normen & waarden.
Je mag als Raadslid NIETY opkomen voor rechtvaardigheid, en betrouwbaarheid.
Mevr. Roos werd, toen zij de brief opende onder toezicht van de Notaris! De brief WAAR geen "GEHEIM" opstond, later veroordeeld wegens schending van haar zwijgplicht. DE VVD kwam er HEEL slecht uit. Een partij waar geen samenhang met elkaar is, dat bleek uit de gespreken van burgers!
Een schaamteloze bedoening in Bloemendaal en waar is dat niet!?

In de media,
Zoveel onvrijheid was er in het verleden in de DDR (Oost Duitsland).
Ze mochten niet eens naar de West-Duitse tv kijken.
Op dat land zullen wij steeds meer gaan lijken – ons worden nu ook al bepaalde tv-programma’s ontnomen – als we blijven toegeven aan de steeds krankzinniger wordende eisen van Black Lives Matter en aanverwante clubs. Onze geschiedenis wordt al herschreven, onze toekomst wordt meer en meer niet dóór ons, maar vóór ons bepaald. We mogen dit niet meer, we mogen dat niet meer, we moeten zus en we moeten zo.
En waarom?
Ter beantwoording van die vraag citeer ik wat een twitteraar die uit bewondering slechts uitspraken van de inmiddels alweer 89-jarige hoogleraar economie en sociologie Thomas Sowell pleegt te verspreiden, aan de openbaarheid prijsgaf: „Hebben we het ultieme stadium van absurditeit bereikt waarin sommige mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dingen die vóór hun geboorte hebben plaatsgevonden, terwijl andere mensen niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat ze vandaag zelf doen?”

Saillant detail: het life van Thomas Sowell is ook black.
lees meer op www.dft.nl van afgelopen zaterdag 13 juni 2020.

De valuta's
de slotstanden van
vrijdag 19 juni en de week beginstanden
de dollar euro 1,1173 - 1,1263
De Yen 119,45 - 120,82
't Pond 0,9039 - 0,8971
AU$ 1,6348 - 1,6393
C$ 1,5203 - 1,5283
NZ$ 1,7435 - 1,7453
Sing$ 1,5613 - 1,5668

onlangs in de media,
Kennelijk behoefte aan boetedoening.
Kun je ook als zwarte historisch schuldig zijn? Rapper Akwasi dreigde tijdens de grote demonstratie op de Dam op 1 juni Zwarte Pieten op hun bek te slaan. Akwasi is een Ashanti, de Ghanese stam die slaven bijeendreef om ze aan Arabieren en blanke handelaren te verkopen.

Akwasi is niet schuldig. Niemand die nu leeft, is verantwoordelijk voor het historische racisme. Er is in de westerse culturen hard gewerkt, en we moeten dat blijven doen, om discriminatie op basis van geloof, huidskleur, geslacht, noem het maar, te bestrijden en te onderdrukken. En dat is, zo lijkt me, behoorlijk gelukt.


Toezicht, ach, waar is nog toezicht!?
Dat zien wij ook met/bij OD. (omgevingsdienst voor handhaving en controles).
Die spreken af met de klaagster, U krijgt een brief na deze klacht, die wij naar de veroorzaker sturen. Trigion ziet in het systeem dat er een brief op 6 april j.l. is uitgegaan. Bespreekt dat bij een volgende klacht op 11 april j.l. met de klaagster. U heeft toch een brief gehad! Hoe bedoelt U (lees Klaagster tegen Trigion)? Neen, maar in het systeem heeft het OD 't er WEL ingezet, dat U een brief heeft gehad.
Klaagster confronteert het OD ter plaatse ermee wat Trigion haar vertelde en wat gebeurd er? Enkele dagen later krijgt zij een afschrift, op ?? Jawel 14 april j.l. en dan krijgt de veroorzaker van het probleem 4 weken de tijd om de oorzaak op te lossen. Dus die veroorzaker van die eerdere klacht, had anders GEEN brief gekregen!!!!!!!!
Wat blijkt uit die brief, dat de "koolstoffilters nimmer in die klein 2 jaar zijn vervangen in die installatie en nauwelijks heeft die installatie dan ook aangestaan! Daarover had Klaagster vaker een vraag gesteld aan het OD; "staat die installatie wel aan"!?
Alles is akkoord wist het OD steeds te vertellen. EEN SCHANDE en wat doe je er aan!?

Er waren tig aantal klachten van die klaagster en elke maal steeds hetzelfde liedje van het OD: "Mevrouw alles is door het OD weer in orde bevonden"!
Het OD pleegt : "list & bedrog"! Het OD is een Semi Overheidsorgaan.

WAT een zootje is het met handhaving & toezicht in Nederland.
Dit is iets voor het a.s. 4 juni programma "opstandelingen" van Sophie Hilbrand.


Werkt het zo in Nederland?
Belangen verstrengeling!?
Aangifte bij het OM lukt nog steeds
niet!
Politie wilde de aangiften nu wel opnemen, maar het zou zinloos zijn, want de Gemeente heeft andere belangen, dus zal het succes ZEER gering worden.
Nadat wij donderdag avond opstandelingen hebben gezien in Bloemendaal, had de agente gelijk!
Schaamteloze toestanden en dan wel in een NIET democratisch land. Want de VVD kreeg er in Bloemendaal genadeloos van langs.

Novartis discontinues hydroxychloroquine clinical trial based on slow enrollment, remains committed to pandemic research efforts.
lees elders meer

tijd 06.41
De actuele koersen (kg): Goud: €50.172 | Zilver: €507

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 1.707.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 11.55 +0.42 92 19 Desjardins 5 Penson Q
16:00:00 T 11.55 +0.42 70 15 UBS 5 Penson Q
16:00:00 T 11.55 +0.42 33 9 BMO Nesbitt 5 Penson Q

Leverbaarheid Holland Gold.
We houden u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. De goudmarkt is na een uitzonderlijk drukke periode weer enigszins tot rust gekomen, maar er zijn nog steeds veel orders die uitgeleverd moeten worden. Het goede nieuws is dat veel producten alweer goed leverbaar zijn en dat veel orders al zijn uitgeleverd. Producten die niet op voorraad zijn kunnen we in de meeste gevallen binnen drie weken leveren, tenzij anders aangegeven op de website. zie & lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/update-13-levertijden-voor-goud-en-zilver

media,
Aandelenmarkt bereikt hoogste waardering sinds 1999
De maatregelen tegen het coronavirus hebben een grote impact op de economie, maar dat lijkt beleggers niet af te schrikken. De aandelenmarkt is al grotendeels hersteld van de scherpe correctie eerder dit jaar, terwijl de winstverwachtingen nog steeds ruim 20% lager liggen dan voor de crisis. Het gevolg is dat aandelen gemeten naar de koers/winst verhouding op dit moment even duur zijn als tijdens de dotcom bubbel in 1999. Ook zijn aandelen op basis van deze indicator nu veel duurder dan voor de coronacrisis. zie meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/aandelenmarkt-bereikt-hoogste-waardering-sinds-1999?utm_source=Mailinglijst+6+mei+2020&utm_medium=email&utm_campaign=Week+25+2020+337593

In dit verhaal wordt gewezen naar
Miljardair en belegger Warren Buffett heeft de afgelopen maanden op grote schaal aandelen verkocht. Zelfs tijdens de herstelrally die daarna volgde keerde hij niet terug naar de aandelenmarkt. In plaats van aandelen te kopen breidde hij de kaspositie van zijn beleggingsfirma Berkshire Hathaway verder uit, tot $137 miljard. Hij verkocht aandelen van onder andere financiële instellingen, energiebedrijven en luchtvaartmaatschappijen, sectoren die het hardst zijn getroffen door de coronacrisis. Lees als U het eerste gehele verhaal heeft gelezen, ga dan naar het andere verhaal.

Cultuur onder VUUR
recies waar Cultuur onder Vuur – met uw trouwe steun – al twee jaar actie voor voert.
Maar terwijl het draagvlak voor het aardgasverbod afbrokkelt, dramt het kabinet maar door.
Daarom wil ik nu mijn druk op premier Rutte verdubbelen. Hij moet zijn oorlog tegen aardgas onmiddellijk staken. Help mij hierbij alstublieft met een gift. Met uw hulp start ik direct advertenties om onze petitie ‘Rutte, stop de strijd tegen aardgas!’ maximaal te verspreiden!

Ja, ik help met een gift
Toen ik mij in biomassa ging verdiepen, viel ik van de ene verbazing in de andere.
Biomassa is versnipperd hout van bomen. Maar de regering heeft er veel meer van gemaakt.
Een heilige graal die het probleem van ‘klimaatverandering’ als sneeuw voor de zon doet verdwijnen.
Een paar feiten volstaan om aan te tonen dat biomassa onwenselijk, ongezond en onbetaalbaar is.
•In de Verenigde Staten, Canada en Estland worden duizenden jaren oude bossen gekapt voor biomassa.
•De bomen worden vervolgens naar Nederland verscheept. In schepen die uiteraard niet op de wind zeilen.
•Doordat het hout nat is, levert biomassa minder energie op dan steenkool. De nieuwe biomassacentrale in Diemen moet per jaar wel 18.000 voetbalvelden aan bos verbranden – en kan dan maar 0,7% van de Nederlandse huishoudens in warmte voorzien!
•Bij de verbranding van die 18.000 voetbalvelden bos komt er juist meer CO2 vrij dan bij aardgas en steenkool. Dat zegt het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het Longfonds waarschuwt dat de overstap tot meer gezondheidsschade leidt.
U denkt misschien: waarom overstappen naar biomassa als het juist tot meer CO2-uitstoot leidt?
Goede vraag.

Het antwoord:
Omdat CO2-uitstoot door biomassa door de regering bewust is uitgesloten bij het berekenen van alle CO2-uitstoot in Nederland.
Een boekhoudkundige truc.
Een bureaucratische fictie.
Bewust gecreëerd om de illusie in stand te houden dat je met snippers vochtig hout heel het land warm kunt houden.
Den Haag – Rutte voorop – is helemaal losgezongen van de werkelijkheid. Hoog tijd dat we ze weer met beide benen op de grond brengen!

Doneer
Biomassa werkt niet. Dat besef dringt steeds meer door in Nederland. Naast D66 en ChristenUnie wil nu ook Urgenda de strijd tegen aardgas staken.
“Je kan beter aardgas gebruiken en bomen planten, dan biomassa gebruiken en bomen planten”, zegt de directrice van Urgenda op Radio 1.
Urgenda is notabene de linkse klimaatclub die via de rechter het kabinet dwong tot nog meer klimaatmaatregelen dan het al nam.
Urgenda is op klimaatvlak Roomser dan de paus. En zelfs zij zeggen nu dat afstappen van aardgas onverstandig is!
Dit is ongekend.
Dit is nog niet eerder vertoond sinds Cultuur onder Vuur in 2018 het voortouw nam in het protest tegen het aardgasverbod.
De rangen van Rutte's klimaatfront breken. Zijn naaste bondgenoten deserteren.

U kunt ook uw donatie zelf overmaken naar het volgende rekeningnummer:

NL38 ABNA 0426 891 929

Ten name van: Stichting Civitas Christiana onder vermelding van: Webdonatie Cultuur onder Vuur + uw postcode & huisnummer

ANBI
Per 1-1-2019 zijn donaties aan Cultuur onder Vuur fiscaal aftrekbaar. De ANBI-gegevens vindt u op de website van onze stichting.

Klaag niet en wees blij met kansen.
lees elders meer.

Windmolen levert weinig op
Met verbazing lees ik dat men er nu achter is gekomen dat biomassa niet zo groen is als men dacht. Hoeveel miljard zijn we nu verder? Weggegooid geld. Hetzelfde geldt voor al die windmolens, vooral die op zee. Alleen heeft de politiek nog niet gesnapt dat ook dát geld wegsmijten is én een druppel op een gloeiende plaat als het gaat om totale energie-voorziening voor onze wereld. De installatie-kosten zijn al gigantisch en de enorme onderhoudskosten komen er nog eens bij. Het is schone energie maar véél te kostbaar en te weinig om echt zoden aan de dijk te zetten. En al die tijd je kop in het zand steken als het woord ’kernenergie’ genoemd wordt.
J. B.

media,
Russische goudmijnbouwproductie in 2029 groter dan die van China.
In een onlangs verschenen rapport van Fitch Solutions wordt opgetekend dat de wereldwijde groei van de goudmijnbouwproductie de komende jaren naar verwachting aantrekt. Dit mede gesteund door hogere goudprijzen en fusies tussen grote (goud)mijnbouwbedrijven. zie & lees verder op
http://goudhub.com/russische-goudmijnbouwproductie-in-2029-groter-dan-die-van-china/

media
Dit doen de superrijken. by Jack Hoogland on 19 juni 2020
Toch wel apart nieuws.
Negen Private Banks die samen $6.000 miljard van ’s werelds rijkste burgers beheren, adviseren hun klanten om méér geld in goud te beleggen.
Hun redenen daarvoor zijn de lage rente, het massale geld printen door centrale bankiers en dat ze goud als een hedge tegen dalende beurzen beschouwen.
Bij inflatie én bij deflatie!
Daarbij zeggen deze Private Banks in onderstaand citaat precies hetzelfde als ik u dinsdag al vertelde. zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2020/06/19/dit-doen-de-superrijken/

Beleggers van NU.
De fouten die de meeste investeerders op de Beurzen nu maken is: "dat zij zich laten misleiden door meestal opgeklopte berichten". Vaak is de betrouwbaarheid daarvan, van geen hoog gehalten.
Kijk eens van het in de DAX genoteerde Wirecard AG
zie dit eens
7 dagen Prijs Verschil % Datum
Hoogste prijs EUR 104,50 -75,29% 17-6-2020
Laagste prijs EUR 19,26 34,06% 19-6-2020
Gesloten - Wirecard AG EUR 25,82 -14,08 -35,29% 19-06-20
Er schijnt ca. EUR 2,1 miljard zoek te zijn!
Wat stellen de controles en toezichten in de huidige financiële wereld npog voor!!??
DAAROM willen de controleurs & toezichthouders GEEN herinvoering van nummers aan de digitale aandelen.
WANT dan vallen ZIJ door de MAND.
Aandelen & geldstromen kunnen dan eenvoudig gecontroleerd worden.
En kunnen de partijen die op de beurzen gemaakte handel maken (lees spelletjes spelen) zo eruit gehaald worden.
JA maar zeggen die spelletjes makers, wij zorgen voor handel (lees gemaakte handel, waar zij met hun spelletjes de prijzen mee neer kunnen zetten.
ZO halen zij dagelijks HUN dagwinsten binnen en DAAR moet HEEL VEEL van de oude principes voor wijken.
T.W. de transparantie, de betrouwbaarheid, de eerlijkheid en de begrijpelijkheid.

OOK de menselijkheid is vertrokken, lees het verhaal maar eens van Rainer Voss. Eens de gevierde man , samen met zijn collega's op de Beurs.
zie & lees meer op
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/lees/bijlagen/2013-2014/biecht-van-de-bankier/master-of-the-universe.html

Voormalig topbankier Rainer Voss geeft in de documentaire 'Master of the Universe' een ontluisterende inkijk in de financiële wereld.
Slenterend door een desolaat kantoorpand in Frankfurt, het financiële hart van Europa, blikt Rainer Voss - enigszins melancholisch – terug op de hoogtijdagen van zijn carrière. In de anderhalf uur durende documentaire Master of the Universe interviewt de Duitse regisseur Marc Bauder (1974) deze oud-bankier op het scherpst van de snede over de financiële wereld. Deze film diende als uitgangspunt voor de Tegenlicht-aflevering 'De biecht van de bankier'.

Want heb je als particulier nog wel iets te zoeken op dit soort beurzen?
ONS antwoord is NEEN!
Er is geen normale "vraag & aanbod handel meer"!
Wij van XEA.nl ontdekken veel patronen die NIETS met normale handel te maken hebben en zo is het mogelijk, dat partijen elkaar de "bal toespelen"!
En zo plannen kunnen uitvoeren die strijdig zijn, " met de gebruikelijke normen & waarden, die voor handel staan "!Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL