Onzekerheid in de wereld wordt steeds groter. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/06/2020 06:10
De Onzekerheid in de wereld wordt steeds groter.
Neem in Nederland de pensioenen. Het akkoord van afgelopen vrijdag over de "pensioenen" vergroot de onzekerheid. Temeer omdat de details uit het akkoord zeer vaag zijn dit dit moment. Als moet nog vastgelegd worden op papier.
Pensioenen gaan gevoeliger worden voor de Beurzen in de wereld. Gaat het daar op goed, dan stijgen de pensioenen, een mindere beurs, een minder pensioen.
In het akkoord staat o.a. dat de "pensioenbelofte wordt losgelaten en kunnen ook regels als rekenrente tot het verleden behoren. Minder gevoelig voor de rente, was dit de bedoeling van de ECB om de rente te manipuleren t.g.v. de zwakkere Eurolanden!? Een kwalijke zaak!
Want een lagere rente rijdt de oudere pensioentrekkende dus twee maal in de wielen. De vastrentende waarden in de Pensioen pot en de lagere spaarrente treft hen duw twee maal.
Ook "pakt" de fiscus hen nog eens met een hoger bijtelling i.v.m. het rendement vermogensheffing!
Is dit ook meegewogen in het Pensioen akkoord!?
Ook wordt de huidige groep van 35 tot 55 jarigen zwaar getroffen, nu betalen de jongeren teveel premie en de ouderen tekort. Maar dit akkoord zet daar een streep door, want de groep die NU eigenlijk teveel premie betaald, verliest bij de overstap naar het nieuwe "systeem" een fors deel van hun pensioenopbouw!

Ook blijkt dat mensen met een "zwaar beroep", eerder met werken kunnen stoppen.
Weer een onzekerheid erbij! Want de Corona heeft laten zien, dat de zorg ook een zwaar beroep is en wie bepaalt een "zwaar beroep"!.

Alles bij elkaar, er staat nog niets op papier, maar de helderheid & duidelijkheid" is er NU nog niet! Zou hier een referendum op zijn "plaats zijn"!?

In de media,
Zoveel onvrijheid was er in het verleden in de DDR (Oost Duitsland).
Ze mochten niet eens naar de West-Duitse tv kijken.
Op dat land zullen wij steeds meer gaan lijken – ons worden nu ook al bepaalde tv-programma’s ontnomen – als we blijven toegeven aan de steeds krankzinniger wordende eisen van Black Lives Matter en aanverwante clubs. Onze geschiedenis wordt al herschreven, onze toekomst wordt meer en meer niet dóór ons, maar vóór ons bepaald. We mogen dit niet meer, we mogen dat niet meer, we moeten zus en we moeten zo.
En waarom?
Ter beantwoording van die vraag citeer ik wat een twitteraar die uit bewondering slechts uitspraken van de inmiddels alweer 89-jarige hoogleraar economie en sociologie Thomas Sowell pleegt te verspreiden, aan de openbaarheid prijsgaf: „Hebben we het ultieme stadium van absurditeit bereikt waarin sommige mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dingen die vóór hun geboorte hebben plaatsgevonden, terwijl andere mensen niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat ze vandaag zelf doen?”

Saillant detail: het life van Thomas Sowell is ook black.
lees meer op www.dft.nl van afgelopen zaterdag 13 juni 2020.

de agenda voor deze week.
En diverse bericht CBS van deze week.
maandag 15 juni
AVA TomTom

dinsdag 16 juni
In de VS detailhandel & Industriële Productie.
In Duitsland - consumptieprijsindex & ecinimisch sentiment.

woensdag 17 juni
AVA OCI
In de VS MBA Mortgage Applications & start nieuwe huizen.

donderdag 18 juni
AVA Randstad
In de VS Leading Indicators.

vrijdag 19 juni
In de VS betalingsbalans.

Activisten & Beeldenstorm.
Dat de slavenhandel weer opspeelt, zou te denken moeten geven. Wie zorgden er voor dat er mensen verhandeld werden!? Wij zijn er niet bij geweest, maar wat gebeurde er hier in de WO II?
Is dat in het verleden allemaal naar waarheid uitgezocht?

Gisteren in de media,
Kennelijk behoefte aan boetedoening.
Kun je ook als zwarte historisch schuldig zijn? Rapper Akwasi dreigde tijdens de grote demonstratie op de Dam op 1 juni Zwarte Pieten op hun bek te slaan. Akwasi is een Ashanti, de Ghanese stam die slaven bijeendreef om ze aan Arabieren en blanke handelaren te verkopen.

Akwasi is niet schuldig. Niemand die nu leeft, is verantwoordelijk voor het historische racisme. Er is in de westerse culturen hard gewerkt, en we moeten dat blijven doen, om discriminatie op basis van geloof, huidskleur, geslacht, noem het maar, te bestrijden en te onderdrukken. En dat is, zo lijkt me, behoorlijk gelukt.


media,
Bilderberg: Een brug te ver.
Prins Bernhard, de Prins der Nederlanden, was zestig jaar geleden in 1954 de eerste – en gedurende vele jaren daarna de voorzitter tijdens de oprichting van de geheime Bilderberg groep in Oosterbeek, een voorstad van Arnhem.
De eerste bijeenkomst van de Bilderberg in 1954 onder voorzitterschap van Prins Bernhard – weer ironisch – vond plaats in Oosterbeek, op zo’n 5 km afstand van de Rhijn brug in Arnhem, blijkbaar uiterst belangrijk voor ze, omdat op dezelfde plek tien jaar eerder het Britse leger bijna 10.000 soldaten verloor in een van de laatste nazi bloedbaden van de Tweede Wereldoorlog. Waarvoor Bernhard het spel aan de Nazi’s had weggegeven, maar ondanks zijn verraad hadden de dappere geallieerde militairen kunnen winnen, als Carrington niet was gestopt! – Pauzeer nu een moment voordat je verder leest, – om na te denken over deze significantie: Bernhard de prins van het Nederlandse volk – heeft doelbewust 10.000 jonge militairen laten sneuvelen, en veroorzaakte in de noordelijke helft van Nederland de ergste hongerwinter in de westerse wereldgeschiedenis, waarin honderdduizenden onschuldige burgers uithongerden door gebrek aan voedsel, onderdak en warmte. Het gaat mogelijk je verstand te boven – maar het bewijs is overtuigend; autoriteiten belast met de leiding en verantwoordelijkheid zijn niet te vertrouwen, toen niet en nu ook niet!

Moeten we Nu ook alle Prins Bernardstraten zwart gaan maken!?
Zoals ze nu ook doen met de J.P. Coenstraten!!!

Laten we meer respect hebben voor elkaar mensenrechten & bezittingen! Wat zou de wereld er dan rechtvaardiger uitzien & vrediger zijn!
Wat staat erin de Bijbel? "WIE ZONDER ZONDEN IS WERPE DE EERSTE STEEN"! En allen droppen af!

Manipulatie, De echte waarde van edelmetalen.
174! Dat is de hoeveel keer elke kilo zilver die uit de grond wordt gehaald op de wereldwijde financiële markten wordt verhandeld. 174 keer 30 miljoen kilo of 5.22 miljard kilo. 174 jaar aan zilverproductie. Elk jaar weer.
Samenzwering?
Het lijkt absurd. Onmogelijk of zelfs een samenzwering van zilver verkopende bedrijven om dit ontzettend goedkope metaal niet waardeloos te laten worden. De waarheid is echter dat dit getal niet door mij is verzonnen maar door de United States Geological Survey (USGS). Een wetenschappelijk bureau dat onderdeel is van de Amerikaanse overheid. Diezelfde USGS concludeert trouwens ook dat de hoeveel ‘papieren’ goud versus het fysieke goud wordt verhandeld in een verhouding van 1 op 87! zie & lees verder op
https://www.goldrepublic.nl/nieuws/manipulatie-de-echte-waarde-van-edelmetalen

Corona
Mijnheer Rutte en de Jong worden zo gelauwerd over hun aanpak Corona.
Daar zetten wij vraagtekens bij.
1 vliegtuig vol mondkapjes naar China, het was zo goed voor ons " aanzien" in China"! De Chinezen en de parttijen in India hebben de macht in de Medicijnen wereld en hier hadden verplegend personeel GEEN MONDKAPJES en zijn daardoor honderden bejaarden gesmet met Corona.
Nabestaanden zouden Rutte & de Jong een proces aan moeten doen wegens nalatigheid.
MAAR Overheidspersoneel KAN niet nalatig zijn. Alleen Vergeetachtig.
Dat hoorden wij gisteren over onze aangiften van OD personeel.
mijnheer was het: " zij hebben hun Rapport en de klacht vergeten"!
Het OM zal dat gaan aanvoeren, als de aangiften wordt doorgezet. Verloren TIJD!

Is dat geen schande? Wat zien wij in het programma van Mevr. Sophie Hilbrand op donderdagavond? Bewuste dwarsheid van Overheidsambtenaren, om de BURGERS HUN machtsgevoel op te leggen.
Zo werkt het in Nederland. Democratie is hier HEEL ver weg.
De Corona & Haloperidol moest een andere dienst verlenen.
Kwamen er huizen en plaatsen vrij.

media
- Bond Markets Have a Trillion Reasons to Brace for Super Thursday.
- UN Experts Show Gold Smuggling Networks From Congo to Dubai.
- Life and Death on the Zaandam, Holland America’s Pariah Ship.
see & read more on www.bloomberg.com

media,
’Werknemers én ondernemers dupe van pensioenplan’.
De verzekeraars zijn absoluut niet te spreken over het pensioenakkoord dat kabinet, vakbonden en werkgevers vrijdagavond hebben gesloten. De plannen zijn ingewikkeld en pakken slecht uit voor ondernemers én werknemers, zo stellen zij.
zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1582387035/werknemers-en-ondernemers-dupe-van-pensioenplan

media
Zwaar ongeval in Friesland: dode in auto en dode in loods.
KOUDUM - In Koudum in Friesland zijn twee mannen overleden nadat hun auto van de weg raakte en tegen een boom botste. In de auto werd rond 03.30 uur zondagochtend de zwaargewonde bijrijder aangetroffen, die even later overleed. De vermoedelijke bestuurder van de auto was niet aanwezig op de plek van de aanrijding. Hij werd na een zoektocht van de politie dood aangetroffen in een loods van een boerderij. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1769293251/zwaar-ongeval-in-friesland-dode-in-auto-en-dode-in-loods

Onweer in het Noorden vannacht.
media
Beelden: ’abnormale hagelbui’ in Groningen.
TER APEL - In Ter Apel heeft het zaterdagavond flink gespookt. De Groningse plaats werd getroffen door een stevige onweers- en hagelbui met hagelstenen zo groot als dikke druiven, zo is te zien op foto’s op sociale media. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1989864845/beelden-abnormale-hagelbui-in-groningen

media Goldman Sachs
Goldman Sachs voorziet goudprijs van $2.000 binnen twaalf maanden.
De bank laat weten dat huidige periode veel gelijkenissen heeft met de periode na de financiële crisis van 2008-2009. Goud ging toen lager na het uitbreken van de crisis gelijk de gehele markt maar maakte daarna een stevige comeback waarbij de goudprijs in 2011 piekte op zo’n 1.900 dollar. zie & lees verder op
http://goudhub.com/goldman-sachs-voorziet-goudprijs-van-2-000-binnen-twaalf-maanden/

Protesten in de media.
Wat is de bedoeling ervan? Plunderen etc. etc., maar respect voor elkaar hebben? Zijn deze protesterende personen beter dan die uit het verleden!?
In de media
Protesters burn down Wendy's in Atlanta after police shooting
Protesters shut down a major highway in Atlanta and burned down a Wendy's restaurant where a black man was shot dead by police as he tried to escape arrest, an incident likely to fuel more nationwide tensions over race and police tactics. see & read more on www.reuters.com

Manipualties & arbitrage ten top.
Zo werken ze naar elkaar toe!
Turquoise Hill Yetserday Vol. 776.600 is een speelbal van deze partijen.
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 0.91 +0.06 500 1 Anonymous 7 TD Sec KQ
16:00:00 T 0.91 +0.06 500 39 Merrill Lynch 14 ITG KQ
16:00:00 T 0.91 +0.06 500 39 Merrill Lynch 14 ITG KQ

Kijk eens naar de prijs van Turquoise Hill op hetzelfde moment in Canada en de VS
nu om 17.15 uur 10 juni 2020
TSX:TRQ $0.93 (-4.12%)
NYSE:TRQ $0.70 (-1.97%)
Veelvuldig afwijkende slotstanden tussen TSX en VS notering.

Turquoise Hill, in dit bedrijf heeft Rio Tinto 50,8% belang
Oyu Tolgoi is one of the world’s largest new copper-gold mines and is located in the South Gobi region of Mongolia, approximately 550 km south of the capital, Ulaanbaatar, and 80 km north of the Mongolia-China border.
Oyu Tolgoi has the potential to operate for approximately 100 years from five known mineralized deposits. The first of those (the Oyut deposit) was put into production as an open-pit operation in 2013.
A second deposit, Hugo North (Lift One), is under development as an underground operation and is scheduled to begin sustainable production in 2021. The other three deposits, Hugo North (Lift Two), Hugo South and Heruga, are not yet scheduled for development.
With the current development schedule, Turquoise Hill expects that Oyu Tolgoi will be the world’s third-largest copper producer at peak metal production in 2025¹.
Turquoise Hill expects average production from 2025 to 2030 to be more than 550,000 tonnes of copper and over 450,000 ounces of gold per year, all from the Oyut open pit and the Hugo North Lift One underground operation².

zie o.a. https://www.riotinto.com/operations/mongolia/oyu-tolgoi
daarop het bezit van Rio Tinto in OT
Q1 2020 figures. 94% of workforce is Mongolian. Oyu Tolgoi also produced 26,200 ounces of gold and 214,000 of ounces silver. Rio Tinto owns 50.8% of Turquoise Hill Resources, which owns 66% of Oyu Tolgoi.

Tegen een Optie premie aan te schaffen en kansen dat Rio Tinto eens het belang van Turquoise Hill in OT overneemt.

Ook Entrée Resources heeft belangen in OT mijnen.

tijd 09.03
Zojuist over de Radio.
In China weer 57 nieuwe gevallen van Corona besmettingen.
De Mensheid beseft niet wat er gaande is in de wereld. Ze willen weer naar het oude terug!! Maar dat komt nimmer meer terug op deze manier!

media
Bioplastic als oplossing voor de plasticplaag? De zin en onzin op een rij.
lees elders meer.

media,
Longread: de kansen en uitdagingen van bioplastic.
lees elders meer.

media,
Resources legende Ross Beaty koopt grote positie aandelen Equinox Gold
Het Canadese Equinox Gold Corp. (TSX.V: EQX) heeft aangekondigd dat legendarische grondstoffenondernemer en tevens voorzitter van het bedrijf, Ross Beaty, zijn persoonlijke belang in het bedrijf fors heeft uitgebreid. Dhr. Beaty heeft recent 22,5 miljoen aandelen Equinox aangekocht, waardoor zijn totale bezit momenteel 41,4 miljoen aandelen bedraagt. Op 25 oktober 2017 werd al aangekondigd dat Beaty, [...] Het Canadese Equinox Gold Corp. (TSX.V: EQX) heeft aangekondigd dat legendarische grondstoffenondernemer en tevens voorzitter van het bedrijf, Ross Beaty, zijn persoonlijke belang in het bedrijf fors heeft uitgebreid. Dhr. Beaty heeft recent 22,5 miljoen aandelen Equinox aangekocht, waardoor zijn totale bezit momenteel 41,4 miljoen aandelen bedraagt.
zie & lees verder op
https://www.beleggersplaats.nl/nieuwsbrieven/slimmegrondstofaandelen/blog/1297/resources-legende-ross-beaty-koopt-grote-positie-aandelen-equinox-gold.html?page=9

Equinox heeft een revers split gehad van 5 oude naar 1 nieuw aandeel.
https://www.equinoxgold.com/
Last prices
TSX: EQX $13.54
NYSE-A: EQX $9.96
TSX: EQX.WT $0.58
Gold: $1730.86

Who is Ross J. Beaty, C.M.
Director and Chairman
Mr. Beaty founded Pan American Silver and currently serves as Chairman of the Board. He is also a member of the Finance Committee.

Mr. Beaty is a geologist and resource entrepreneur with over 45 years of experience in the international minerals and renewable energy industries. He is an internationally recognized leader in both non-renewable and renewable resource development, having founded and divested several companies. In addition to Pan American Silver, he is the Chairman of Equinox Gold Corp., a mid-tier gold producer.

Mr. Beaty is also a well-known environmental philanthropist, primarily through The Sitka Foundation. He serves on the Advisory Board of the Nature Trust of B.C. and is Patron of the Beaty Biodiversity Center at the University of B.C. He is a Director of The Pacific Salmon Foundation, the B.C. Parks Foundation, and Panthera.

Mr. Beaty holds a M.Sc., in Mineral Exploration (with Distinction) from the Royal School of Mines, University of London, England, and an LL.B. (Law) and a B.Sc. (Honours Geology) from the University of British Columbia.

Mr. Beaty has received many awards and honours for his business and philanthropic achievements, including the Canadian Mining Hall of Fame (2018), the Order of Canada (2017) and Doctor of Laws honoris causa, University of British Columbia (2018).

media, Corona
Florida Cases Rise 2.7%; Beijing Locks Down Areas: Virus Update.
- Putin Says Russia Emerging Faster Than U.S. From Covid-19 Crisis
- Tokyo Finds 47 New Virus Cases, Most Since May 5: Media Reports
- Iran Reports Its Highest Daily Covid-19 Death Toll in Two Months
see & read more on www.bloomberg.com

HEMA in de media
Hedgefondsen nemen oer-Hollandse winkelketen over
- Boekhoorn staakt gevecht met schuldeisers Hema.
Maandag (15 juni) is de deadline voor de aflossing van een eerste deel van de schuldenberg van Hema, een bedrag van €54 miljoen. Wanneer er niet wordt afgelost, krijgen de obligatiehouders de aandelen van Boekhoorn, en dus de facto de sleutels van de Hema. zie Lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/446452136/boekhoorn-staakt-gevecht-met-schuldeisers-hema

media Turkije
- Earthquake with 5.7 magnitude hits eastern Turkey, three injured. see & read more on www.reuters.com

media CBS
Overledenen; geslacht en leeftijd, per week.
Totaal mannen en vrouwen Totaal leeftijd 2017 150.214
Totaal mannen en vrouwen Totaal leeftijd 2018 153.363
Totaal mannen en vrouwen Totaal leeftijd 2019 151.885

0 tot 65 jaar 2017 21.694
Totaal mannen en vrouwen 0 tot 65 jaar 2018 21.568
Totaal mannen en vrouwen 0 tot 65 jaar 2019 20.935

65 tot 80 jaar 2017 44.425
Totaal mannen en vrouwen 65 tot 80 jaar 2018 45.975
Totaal mannen en vrouwen 65 tot 80 jaar 2019 45.940

80 jaar of ouder 2017 84.095
Totaal mannen en vrouwen 80 jaar of ouder 2018 85.820
Totaal mannen en vrouwen 80 jaar of ouder 2019 85.010
zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/70895ned

tijd 18.03
1 bitcoin = 9.422,30 USA dollar
1 ripple = 0,19080 USA dollar

Fijne avond en goede afsluiting van Uw weekend.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL